26 december 2015
15:00

IK Sirius

VBK vinner rättvist i tempofylld match

VBK rivstartade direkt och redan efter en halv minut kom Joakim Andersson i friläge men Gustav Holmgren i Siriusmålet räddar.
I den sjätte minuten slår Johan Löfstedt en lyra som Joakim Andersson tar ner hårt uppvaktad av Siriusförsvaret, men Jocke kommer igenom och gör 1-0 till VBK.
I den tolfte minuten spelar Pontus Vilén fram Andreas Lysell som avslutar med att göra 2-0.
VBK dominerade inledningen på matchen och har bud på 3-0, bl.a. genom både frilägen och stolpträff.
Det blir ändå Sirius som gör två mål och därmed kvitterar i matchen. I den 22:a minuten sätter Johan Jansson Hydling en straff i mål. VBK fortsätter att skapa målchanser. Men Sirius är effektiva på fasta situationer och Markus Kumpuoja smäller ett frislag i mål till ställningen 2-2 efter 30 minuter.
I den 35 minuten tar Johan Löfstedt tag i bollen och driver igenom och spelar fram till Andreas Lysell som säkert på tennis styr bollen i mål till 3-2 för VBK.
VBK har klart spelövertag, men Sirius är vassa på fasta situationer och kvitterar då Markus Kumpuoja smäller en hörna i mål till 3-3 efter 40 minuter. Sirius är sedan nära ett ledningsmål, men Philip Svensk räddar ett friläge till hörna i slutminuten av första halvlek.
VBK har ett klart spelövertag i första halvlek, men ställningen är ändå 3-3 efter 45 minuter.

Sirius chockar VBK i inlednigen av andra halvlek och de två första målchanserna ger mål. Först genom Markus Kumpuoja som i friläge ger gästerna ledningen med 4-3 redan en halv minut in på andra halvlek. Sedan följer ytterligare ett Siriusmål då Viktor Broberg gör 5-3 till gästerna efter 49 minuter.
VBK verkade förlamade efter den tunga starten på andra halvlek. Jonas Claesson tar timeout och efter hand kommer VBK tillbaka in i matchen.
I den 63:e minuten slår Philip Lennartsson en målvaktsretur i mål till reducering 4-5. Men Sirius svarar snabbt då Markus Kumpuoja skjuter utifrån upp i nättaket till bortaledning 6-4.
Johan Löfstedt visar pondus då han snabbt tar tag i spelet och skjuter ett skott efter isen som letar sig i mål till VBK-reducering till 5-6 efter 67 minuter.
VBK skapar efter målet press på Sirius och skapar flera chanser, men det tar till den 77:e minuten då Johan Löfstedt återigen gör mål och VBK har kvitterat till 6-6.
VBK pressar på och det kommer också ett ledningsmål då Patrik Johansson avslutar med att sätta en hörnvariant i mål och hemmalaget leder med 7-6 efter 86 minuter.
Sirius är efter detta nära reducering då en hörna träffar stolpen.
VBK gör sedan i anfallet efter ett förlösande mål då Johan Löfstedt smäller en hörna upp i nättaket och VBK leder med 8-6 efter 90 minuter.
Men matchen var inte avgjord, det var tre minuters tilläggstid. Markus Kumpuoja smäller på hörna in sitt femte mål i matchen. Sirius skaffar fram ytterligare en hörna och är ytterst nära en kvittering, men Philip Svensk räddar och VBK vinner med 8-7.

VBK vinner helt klart rättvist. Laget dominerar från början, men tappar matchen, men vänder sedan tillbaka och vinner en viktig seger i kampen om slutspelsplatserna.
VBK har haft svårt för Sirius på hemmaplan, medan det har blivit segrar på bortaplan så har det blivit förluster på hemmaplan. Detta var den första segern på fyra år mot Sirius i Sapa Arena.

Bäste VBK-spelare utser vi till Johan Löfstedt. Sedan gjorde båda lagens målvakter, Philip Svensk och Gustav Holmgren flera vassa räddningar.

För VBK väntar nu en lång resa och bortamatch mot Kalix på tisdag den 29/12 kl 19.00. Sedan följer Kungälv hemma lördag den 2/1 kl 15.00, Villa/Lidköping borta tisdag 5/1 kl 19.00 och Hammarby hemma fredag den 8/1 kl 19.00.