20 december 2015
15:00

Vetlanda BK

VBK föll mot svenska mästarna

Inför matchen hade hemmalaget Västerås spelat tio matcher utan en enda förlust, ömöjligt uppdrag för VBK?
Nja, VBK var nära, riktigt nära att skaka mästarna ordentligt. Man gör väldigt mycket bra i matchen, dessvärre skulle en del individuella misstag ställa till det för VBK denna eftermiddag.

VBK inledde riktigt piggt och kunde också ta ledningen med 1-0 genom Johan Löfstedt som gjorde en riktigt bra match. Efter knappt tio minuter spelade tilldöms hemmalaget helt korrekt ett straffslag efter att en VBK-spelare rensat med klubban över huvudet. Patrik Sjörströms straffmål var ett ruggigt skott som Philip Svensk var chanslös på, Svensk gjorde en riktigt riktigt bra match och gjorde flera kvalificerade räddningar. VSK kunde ta ledningen med 2-1 genom Simon Jansson, Jansson skulle göra ytterligare tre mål i matchen. I slutet av första halvlek drog hemmalaget i från och när man gjorde 6-2 i 44:e minuten var det många som trodde att det var "spiken i kistan", VBK ville annorlunda och kunde med sekunder kvar av helvleken reducera till 6-3.

Vad man pratade om i pausen vet vi naturligtvis inte men man lyckades få ordentlig fart på VBK-grabbarna efter vilan. 6-4 Johan Löfstedt och 6-5 Andreas Lysell efter en ruggigt vacker framspelning från Daniel Johansson. I detta skede av matchen var VBK det klart bättre laget och flera med mig hade på känn att en kvittering hängde i luften, MEN då visar hemmalaget varför man inför matchen hade tio raka segrar, på femton minuter avgör man tillställningen genom att göra tre mål. Pontus Blomberg snyggar till siffrorna och reducerar till 9-6 i 84:e minuten.

Som sagt en riktigt bra bortamatch mot Västerås som nu har elva raka segrar. Det finns massor av positiva detaljer som "de gula krigarna" kan ta med sig in i kommande matcher. Härnäst väntar IK Sirius på hemmaplan på annandagen.