Broberg/Söderhamn

Referat: Vetlanda BK - Broberg/Söderhamn

VBK vann seriepremiären mot Broberg
Matchbilder
Vetlanda BK ställde samma lag på skridskorna som i genrepet mot Tillberga. VBK började bäst och skaffade en tidig ledning då Johan Löfstedt sköt på hörna och bollen letade sig i mål till 1-0 efter åtta minuter. Johan hade sedan en chans att öka på ledningen men skottet gick strax utanför målramen.
Det blev Broberg som gjorde nästa mål då Vadim Arkhipkin kvitterade till 1-1 efter 21 minuter. Vadim som spelat pojkbandy i VBK då hans pappa Viatcheslav spelade för VBK säsongen 2000/01.
Broberg började ta tag i spelet mer och mer och i den 25 minuten blev det bortaledning med 2-1 då Martin Söderberg sköt bollen i mål.
VBK hade i detta läge svårt att skapa chanser. Men så i den 43:e minuten startade Tuomas Mokko upp ett anfall och spelade till Johan Löfstedt som spelade vidare till Joakim Andersson vars skott fick en båge över Dennis Wasberg i Brobergsmålet och bollen trillade in i mål till 2-2.

Broberg satta fart direkt i andra halvlek starkt och i den 47:e minuten sätter Jonas Engström i friläge bollen i mål och bortaledning 3-2.
Broberg hade nu en stark period. Men det blev VBK som gjorde nästa mål då Tuomas Mokko lyfte fram bollen till Filip Bringe som i friläge kvitterade till 3-3 efter 59 minuter.
Spelet jämnade ut sig. I den 73:e minuten fick Patrik Johansson bollen vid en hörnvariant och satte bollen i mål till VBK-ledning med 4-3 efter 73 minuter.
Broberg pressade på mot slutet, närmast var det när bollen träffade stolpen med fem minuter kvar av matchen, laget skapade också flera hörnor. Men VBK-försvaret med Philip Svensk i målet redde ut stormen och vann med 4-3.
Mikael Nilsson är ett viktigt nyförvärv på liberoplatsen. 18-årige backen Sebastian Ytterell gjorde en imponerande insats i sin elitseriedebut.
Starkt av VBK att vinna i premiären. Nu väntar Bollnäs på fredag den 30/10 kl 19.00 i Sapa Arena.