• Referat Burseryds IF 2-4 (2-1)

Efter en väldigt knackig inledning kunde vi under andra halvlek vända matchen och göra tre mål och säkra avancemang i Toyota Cup. Laget: Gustav Sebbe Jonte Baselt Katten Åqvist Mackan Anton Dennis Enet Elias Avbytare: Lidh, Hallberg, Nisse, Pontus M, Janne och Agge Minut 8: Matchens första chans och det är hemmalaget som skapar den men Enet hinner mellan med ett ben och räddar oss från underläge. Minut 12: 0-1 Åqvist (Sebbe) Vi vinner bollen på mittplan och Gurra sätter fart framåt innan han levererar bollen till Sebbe som i sin tur spelar den i djupet på Åqvist. Åqvist gör inga misstag utan placerar in ledningsmålet säkert. Minut 15: Fint anfall där Gurra och Sebbe kombinerar sig fram men Sebbe petar bollen precis utanför bortre stolpen. Minut 20: 1-1 Burseryds IF. Hemmalaget tilldelas en straff efter hands och kvitteringen är ett faktum. Minut 27: Sebbe tar sig in centralt och med en fin boll sätter han Baselt i bra läge men det efterföljande skottet går strax utanför. Minut 35: Agge byts in och Baselt kliver av. Minut 39: Agge får ett kanonläge direkt när han blir frispelad av Sebbe men målvakten räddar. Minut 41: 2-1 Burseryds IF. Precis som föregående år så gäller divisionsstraffar och hemmalaget gör inga misstag utan sätter även den. Äntligen blåser domaren i pipan och vi kan konstatera att vi gjort årets sämsta halvlek. Inga ändringar görs i halvlek utan det handlade bara om att var och en fick rannsaka sig själva och sedan gå ut och bevisa att man är en betydligt bättre fotbollsspelare än vad man visade upp i första halvlek. Minut 46: 2-2 Agge (Enet) Kanonstart på andra halvlek där Gurra och Enet tar sig fram på högerkanten innan Enet slår ett inlägg som Agge styr in, på ett mindre graciöst sätt. Minut 55: Nytt läge för Agge men målvakten gör en fin räddning vid sin vänstra stolpe. Minut 60: Fin frispark från motståndarna som stryker stolpen. Minut 69: Återigen har Enet tagit sig fram på högerkanten och hittar Agge som skjuter på halvvolley men skottet går utanför. Minut 70: 2-3 Agge (Åqvist) Åqvist sätter en boll i djupled på Agge som lobbar målvakten och hinner precis peta in bollen i mål innan försvararen hinner rensa. Minut 71: Janne ersätter Enet på högerbacken. Minut 80: Agge spelar fram till Jonte som förlänger till Gurra. Målvakten räddar bollen som studsar på hjulet i målet, men domaren uppfattar det som stolpe och blåser inte för mål. Minut 81: 2-4 Åqvist. Hörna som studsar ut till Åqvist som gör en fin fint innan han skjuter och bollen touchar hemmaspelare innan den går in i mål. Minut 82: Nisse kommer in och Gurra kliver av. Minut 85: Hallberg byts in och Agge går av. Matchen slutar 2-4 och vi är vidare till omgång tre i Toyota Cup. Första halvlek är bara att glömma, men vi får ta med viljan vi visar upp i andra halvlek. Burseryds IF stod för bra motstånd och blir nog ett lag att räkna med i toppen av division 5, men när vi väl tryckte på under andra halvleken så mattades hemmalaget av och vi radar upp målchanser. Nästa match spelas på lördag 15:30 och då är det äntligen seriepremiär! Vi har hemmaplan men matchen kommer att spelas på Bollagården och Råslätts SK står för motståndet. Dagens hattar: 3 hattar - Lucas Eriksson. Minns inte när Katten gjorde en dålig match senast. 2 hattar - Sebastian Nyström. Visar upp en enorm vilja genom att löpa konstant, som resten av laget hänger på i andra halvlek. 1 hatt - Dennis Andersson. Likt Sebbe så manar hela tiden Dennis på, samtidigt som han gör en bra match defensivt. A-lag Herrar för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Burseryds IF (Toyota Cup)

Då är vi äntligen inne i tävlingsvecka. Imorgon tisdag är det dags för första matchen i Toyota Cup och på lördag är det seriepremiär! En minst sagt spännande vecka. Motståndare är Burseryds IF som stått för en riktigt fin vårsäsong där dom bland annat vann sin grupp i Toyota Cup utan att tappa poäng och med en målskillnad på 18-3. Dom andra lagen i gruppen var Rydaholms GoIF, Slätthögs BoIF samt Horda AIK. Matchstart tisdag 18:00 på IP i Gislaved. Vi hoppas att vi ses där! Vi har nästan samtliga uttagningsbara och då ser truppen ut enligt följande: Elias Gunnarsson (mv) Victor Lidh (mv) Hugo Nilsson Axel Hallberg Dennis Andersson Markus Nyström Abdou Darboe Anton Sveningsson Gustav Olsson Pontus Mauritsson David Baselt Sebastian Nyström Filip Albertsson Felix Carlsson Jonatan Eriksson August Gunnarsson Pontus Åqvist Lucas Eriksson A-lag Herrar för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat Hyltebruks IF 2-5 (1-3)

Lördagens spelplats var Örnvallen och Hyltebruks IF stod för motståndet. Det blev en match med två väldigt olika halvlekar men där vi vinner rättvist. Laget såg ut enligt följande: Gurra Sebbe Jonte Baselt Åqvist Katten Mackan Anton Dennis Enet Elias Avbytare: Lidh, Hallberg, Nisse, Hugge, Pontus, Janne och Agge Minut 5: 0-1 Sebbe (Anton). Anton hittar ut med en fin boll till Sebbe som gör sin gubbe och snyggt placerar in ledningsmålet i bortre. Minut 16: Vi kommer bättre och bättre in i matchen och nu hittar vi ut till Baselt som passar snett bakåt till Katten men hans skott går över. Minut 21: Bra frisparksläge för hemmalaget men skottet går i muren. Minut 24: 0-2 Dennis (Sebbe). Sebbe med hörna som Dennis sätter i nät med vänstern. Minut 28: 0-3 Gustav (Mackan). Ett skolboksexempel där Anton, Sebbe och Mackan kombinerar sig fram innan Mackan slår en perfekt pass till Gurra som bara kan raka in bollen i mål. Minut 30: 1-3 Hyltebruks IF. Bolltapp på egen planhalva som motståndarna utnyttjar direkt och reducerar. Minut 44: Återigen ett riktigt fint anfall längs vänsterkanten och Sebbe slår ett perfekt inlägg på Åqvist som löpt sig fri men skottet går över. Bortsett det onödiga målet vi släpper in så är det stundtals väldigt bra spel både bakåt och framåt från vår sida. I halvlek byts Elias och Baselt ut och in kommer Lidh och Janne. Minut 49: Sebbe tar sig fram på kanten och hittar Enet som tagit en fin löpning men han får inte till avslutet. Minut 50: Hallberg kommer in och Anton kliver av. Minut 56: 1-4 Sebbe. Vacker frispark som Sebbe drar rätt i krysset. Minut 57: Jonte kliver av och Agge kommer in. Minut 60: Ny variant på hörna där Gurra får bra läge men avslutet strax utanför. Minut 66: 1-5 Sebbe (Gurra) Janne tar sig upp på högerkanten och sätter en boll på Agge som tar ner bollen på Gurra som i sin tur frispelar Sebbe som inte gör några misstag utan fullbordar sitt hattrick. Minut 72: Pontus kommer in och Enet ut. Minut 73: Pontus får ett riktigt bra läge direkt efter inlägg av Mackan, men målvakten räddar. Minut 75: Nisse kommer in och Mackan kliver av. Minut 79: 2-5 Hyltebruks IF. Lite avvaktande försvarsspel följt av ett kanonskott gör att hemmalaget reducerar. Minut 80: Hugge byts in och Åqvist kliver av. Minut 82: Åqvist fick inte vara kvar på bänken länge innan han byter med Katten. Sista träningsmatchen är slut och det fanns mycket positivt att ta med, men också en hel del vi måste förbättra. Det som är positivt är att vi gör en väldigt bra första halvlek där vi är bra i alla lagdelar. Bra försvarsspel och skapar fina lägen vilket borde resulterat i något mer mål. Samtliga fem mål idag är väldigt fina fotbollsmål. Två på fasta och tre stycken efter fint spel. Dagens hattar: 3 hattar - Sebastian Nyström. Tre mål och en assist och skapar tillsammans med sin bror oerhört mycket framåt. 2 hattar - Anton Sveningsson. Antons bästa match för i år och tillsammans med mittbackskollegan Dennis så styr dom försvaret mer än godkänt. 1 hatt - Hugo Nilsson. Spelar 15 minuter men med en enorm geist så visar han precis hur man ska agera som inhoppare. Bonushatt - Robin Wennerholm. Agerade idag analytiker och det är tack vare honom som vi kan skriva detta referat. Han avslutade sina noteringar med "Minut 87 - John sitter äntligen stilla." Nu väntar Smålandscupen på Tisdag då vi möter Burseryds IF klockan 18:00 på Ip i Gislaved. Vi hoppas att det kommer mycket folk och stöttar då det kommer bli en tuff match då motståndarna gått riktigt bra under försäsongen. A-lag Herrar för 12 dagar sedan 0kommentarer