• Referat Bredaryds IK 3-2 (2-1)

Regnet och åskan cirkulerade runt Ryavallen under torsdagen, men publiken kunde gå hem både torra och glada efter att laget tog en härlig men också viktig derbyseger. Laget som ställdes på plan var: Agge Gurra Elis Katten Åqvist Baselt Mackan Nicke Dennis Janne Elias Avbytare: Lidh, Enet, Abdou, Nisse, Anton, Sebbe och Jonte. Första 15 är vi svajiga. Felpass, felbeslut och vi är inte riktigt där. Bollen åker fram och tillbaka mellan lagen men man kände att om det fortsätter såhär så ligger 0-1 i luften, och i den 12:e minuten så kom även det målet. BIK får frispark på egen planhalva och skickar mer eller mindre upp hela laget i offensivt straffområde för en längre boll. Vi får inte undan bollen utan den får tillochmed studsa innan deras duktige forward Zoran enkelt gör 0-1. På något sätt så var det nog bra att detta målet kom så tidigt, för efter det höjer vi oss och kvitteringen kom bara tio minuter senare. En längre boll upp mot Agge som deras back bara nickar tillbaka strax utanför straffområdet. Gurra snappar upp den och både kickar och nickar över mittbackarna innan han snyggt placerar in kvitteringen i bortre. Vi fortsätter att trycka på samtidigt som vi skapar några halvchanser, men till slut kommer också ledningsmålet. Janne slår en perfekt boll i djupet på Agge som testar skott från bortre delen av straffområdet. Målvakten räddar, men Elis är påpassligt där på returen och skickar in bollen i mål. I halvlek är det bara snack om en sak, denna matchen kan vi inte tappa poäng i. Vi tycker att vi är det bättre laget bortsett från första kvarten och det gäller bara att fortsätta. Inga byten eller förändringar görs i paus. Men när vi tror att vi har koll på läget så kommer kvitteringen nio minuter in i andra halvlek. Återigen så är det en ganska svag inledning av oss och återigen så är det Zoran som får ett bra läge. Då gör han inga misstag utan bollen rullar in i mål. I minut 68 så går en hårt kämpande Elis av och Abdou kommer in och det bytet får effekt direkt. Abdou blir en trygg uppspelspunkt och fördelar fina bollar till både yttrar och forward. Abdou serverar bollen till Agge som i sin tur spelar fram Åqvist som enkelt rullar in bollen i öppet mål, men linjedomaren hittar en offside som knappt någon annan på Ryavallen förstår. Strax innan minut 80 så får vi ett inkast längs vänsterkanten. Mackan sätter igång och får tillbaka bollen och som så många gånger förr så skickar han in ett perfekt inlägg på en fri Agge som kan sätta dit 3-2, välförtjänt. Strax därefter byter Agge och Enet kommer in med pigga ben. Derbyseger! Tre oerhört sköna och viktiga poäng. Vi gör ingen superb prestation och stundtals är det slarvigt och nonchalant, men sett över hela matchen så är det en rättvis seger. Baselt och Janne skickades in i startelvan under uppvärmningen och det är ingen lätt uppgift att kastas in med så kort varsel. Båda gjorde det med bravur och stängde igen kanten samtidigt som dom kom in under skinnet på sina motståndare. Fyra tävlingsmatcher är spelade efter semestern och det är siffran noll i kolumnen "Antal förluster". Det ska vi bygga vidare på. När vi väl är inne på just noll förluster, så får vi passa på att skriva att U-laget spelar under söndagen derby mot Reftele GoIF, matchstart 14:00. U-laget har sju vinster och en oavgjord i serien, med den förkrossande målskillnaden 43-6. För A-laget så väntar bortamatch mot Lagans AIK nästa lördag. Dagens hattar: 3 hattar - Lucas Eriksson. Evighetsmaskin. 2 hattar - Pontus Åqvist. Kattens kollega och idag vinner dom tillsammans kampen centralt på ett starkt sätt. 1 hatt - Abdou Darboe. Riktigt fint inhopp av Abdou som visar att när han spelar på sin topp så är han oerhört lurig som fotbollsspelare. A-lag Herrar för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat Värnamo Södra FF 2-2 (2-0)

Ett kortare referat då vi inte hade någon skribent denna match. Laget såg ut enligt följande: Gurra Åqvist Baselt Ahlen Katt Sebbe Mackan Nicke Dennis Janne Lidh Avbytare: Elis, Nisse, Enet, Anton och Agge Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt från start och vann flera gånger bollen på vår planhalva och det dröjde bara en kvart innan bollen låg i nät. Deras snabba forward tar sig ut på högerkanten och driver förbi både en och två spelare innan han slår in bollen längs backen. Lidh är först på bollen men tyvärr så slår dom in returen i tom kasse. Bara några minuter senare så är det dags igen. Hemmalaget med en längre boll mot vår backlinje som nickar undan men Värnamo vinner tillbaka. Sen lobbas det in en boll mellan målvakt och mittback där kommunikationen brister och ledningen utökas. Efter 2-0 målet så blir det lite bättre och sista 5-10 under första börjar vi spela bollen betydligt bättre och skapar två fina anfall direkt efter varandra, men ingen reducering. Två byten görs i halvlek och ett antal rotationer även bland dom som är kvar på plan. In kommer Elis och Agge och ut går Janne och Baselt. Vi får utdelning direkt i andra när vi får frispark högt upp till vänster. Sebbe skickar in ett hårt och fint inlägg som Gurra försöker nicka in, han når inte bollen och det ställer målvakten vilket leder till att bollen går in i bortre. 10 minuter senare var det dags igen. Vi spelar väldigt fint bort deras press och hittar över på kanten där Mackan och Elis huserar. Mackan fyller på och sätter ett perfekt inlägg på Agge som prickar stolpen, men Ahlen är där på returen och skickar in kvitteringen. Efter 2-2 målet så har vi ytterligare en bra period på 10-15 minuter innan hemmalaget kommer igång igen och vaskar fram några lägen i slutet, men då är både Lidh och uppoffrande försvarare i vägen. 2-2 och det är vi nöjda med sett till hur vi började matchen. Andra halvlek gör vi ruggigt bra och kan vi hålla den nivån framåt så blir det en rolig höst. Dagens hattar: 3 hattar - Elis Aronsson. Kommer in i halvlek och gör det riktigt bra. Lugn och trygg med bollen och är inblandad i mycket framåt. 2 hattar - Sebastian Nyström. Även Sebbe växlar upp i andra och gör en av sina bästa halvlekar för i år. 1 hatt - Pontus Åqvist. Förra matchen var det hans mittfältskollega som fick hattar, nu belönas Åqvist med en hatt efter en stark insats på det centrala mittfältet. A-lag Herrar 25 aug 0kommentarer
  • Referat Hovslätts IK 1-1 (1-1)

För över en vecka sedan var det dags för återstart av Division 4 Västra. Motståndare var Hovslätts IK som vi besegrade med 0-1 under våren och vi hade våra aningar om att det skulle bli en lika jämn tillställning även denna gång. Laget såg ut enligt följande: Agge Gurra Elis Katten Åqvist Sebbe Mackan Dennis Nicke Janne Elias Avbytare: Lidh, Nisse, Baselt, Anton, Marre, Enet och Abdou Minut 2: Agge och Gurra kommer två-mot-två men Agges passning blir lite för dålig och anfallet rinner ut i sanden. Minut 4: Matchens första skott står bortalaget för, men Elias räddar relativt enkelt. Minut 13: 1-0 Gurra (Agge). Janne pressar fram ett inkast som han själv tar hand om. Han kastar Agge som får bra läge men målvakten räddar ut till Gurra som enkelt kan rulla in ledningsmålet. Minut 20: Dennis med en längre boll på Mackan som nickar den vidare på Elis. Elis väntar in Mackan och släpper ut den och Mackans inlägg räddas av försvarare precis innan Agge ska raka in bollen. Minut 23: Motståndarna vinner bollen högt på deras högerkant och det blir en tilltrasslad situation i straffområdet men skottet skjuts över från bra läge. Minut 29: Sebbe med inlägg på Agge på bortre men nicken går utanför. Minut 30: Gurra testar skott från långt håll som håller på att ställa målvakten men han når bollen precis. Minut 37: 1-1 Hovslätts IK. Slarv och dålig kommunikation som leder till hörna. En hörna som vi inte får iväg utan bollen dimper ner framför fötterna på Hovslätts spelare som enkelt kan slå in bollen i mål. Halvleken är slut och det är ett stort övertag i bollinnehav för motståndarna, men vi står för dom farligaste chanserna. Minut 52: Gurra hittar fram till Agge som får en bra möjlighet men skottet utanför. Minut 54: Janne med boll upp till Agge som förlänger till Gurra. Gurra snurrfintar sig förbi sin motståndare och får bra läge, men backen kommer tillbaka i sista stund och bryter. Minut 58: Mackan med fin frispark som träffar pannan på Gurra, men nicken dessvärre utanför. Minut 64: Elias åker på rött kort efter en målchansutvisning. Minut 65: Lidh kommer in och Agge kliver av. Minut 66: Efterföljande frispark gör Lidh en bra räddning direkt. Minut 73: Baselt in och Elis ut. Minut 79: Hörna som Sebbe slår in och det blir fyra superlägen men alla skott blockas och bollen vill inte in. Minut 81: Janne ut och Anton in. Minut 83: Åqvist vinner bollen och sätter ut till Sebbe som piskar in ett bra inlägg på Gurra men nicken över. Minut 85: Katten ut och Enet in. Minut 87: Hovslätt testar ett inlägg men nicken över. Minut 90: Nytt inlägg från bortalaget som når lagkamrat, men volleyn går tätt utanför. Matchen slut och 1-1 på resultattavlan. Sett till att vi spelade match två dagar tidigare och att vi denna match spelar med en man mindre i cirka 30 minuter så får vi vara nöjda med en pinne. Vi gör en fantastisk insats bakåt och sett över hela matchen så är det faktiskt vi som har dom vassaste lägena. Bortalaget har ett otroligt bollinnehav, men vi har bra koll på dom och dom kommer inte så långt in på vår planhalva innan dom får börja om igen. Dagens hattar: 3 hattar - Lucas Eriksson. Gör ett grymt jobb framför backlinjen och är allt som oftast på rätt plats genom hela matchen. 2 hattar - Felix Carlsson. Stängde sin kant från start och var även inblandad i målet framåt. 1 hattar - Victor Lidh. Att komma in i en match som målvakt är aldrig enkelt, men Lidh kommer in med pondus och står för någon fin räddning och vinner även en del i luften. A-lag Herrar 25 aug 0kommentarer