• Inför Burseryds IF (Toyota Cup)

Då är vi äntligen inne i tävlingsvecka. Imorgon tisdag är det dags för första matchen i Toyota Cup och på lördag är det seriepremiär! En minst sagt spännande vecka. Motståndare är Burseryds IF som stått för en riktigt fin vårsäsong där dom bland annat vann sin grupp i Toyota Cup utan att tappa poäng och med en målskillnad på 18-3. Dom andra lagen i gruppen var Rydaholms GoIF, Slätthögs BoIF samt Horda AIK. Matchstart tisdag 18:00 på IP i Gislaved. Vi hoppas att vi ses där! Vi har nästan samtliga uttagningsbara och då ser truppen ut enligt följande: Elias Gunnarsson (mv) Victor Lidh (mv) Hugo Nilsson Axel Hallberg Dennis Andersson Markus Nyström Abdou Darboe Anton Sveningsson Gustav Olsson Pontus Mauritsson David Baselt Sebastian Nyström Filip Albertsson Felix Carlsson Jonatan Eriksson August Gunnarsson Pontus Åqvist Lucas Eriksson A-lag Herrar för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat Hyltebruks IF 2-5 (1-3)

Lördagens spelplats var Örnvallen och Hyltebruks IF stod för motståndet. Det blev en match med två väldigt olika halvlekar men där vi vinner rättvist. Laget såg ut enligt följande: Gurra Sebbe Jonte Baselt Åqvist Katten Mackan Anton Dennis Enet Elias Avbytare: Lidh, Hallberg, Nisse, Hugge, Pontus, Janne och Agge Minut 5: 0-1 Sebbe (Anton). Anton hittar ut med en fin boll till Sebbe som gör sin gubbe och snyggt placerar in ledningsmålet i bortre. Minut 16: Vi kommer bättre och bättre in i matchen och nu hittar vi ut till Baselt som passar snett bakåt till Katten men hans skott går över. Minut 21: Bra frisparksläge för hemmalaget men skottet går i muren. Minut 24: 0-2 Dennis (Sebbe). Sebbe med hörna som Dennis sätter i nät med vänstern. Minut 28: 0-3 Gustav (Mackan). Ett skolboksexempel där Anton, Sebbe och Mackan kombinerar sig fram innan Mackan slår en perfekt pass till Gurra som bara kan raka in bollen i mål. Minut 30: 1-3 Hyltebruks IF. Bolltapp på egen planhalva som motståndarna utnyttjar direkt och reducerar. Minut 44: Återigen ett riktigt fint anfall längs vänsterkanten och Sebbe slår ett perfekt inlägg på Åqvist som löpt sig fri men skottet går över. Bortsett det onödiga målet vi släpper in så är det stundtals väldigt bra spel både bakåt och framåt från vår sida. I halvlek byts Elias och Baselt ut och in kommer Lidh och Janne. Minut 49: Sebbe tar sig fram på kanten och hittar Enet som tagit en fin löpning men han får inte till avslutet. Minut 50: Hallberg kommer in och Anton kliver av. Minut 56: 1-4 Sebbe. Vacker frispark som Sebbe drar rätt i krysset. Minut 57: Jonte kliver av och Agge kommer in. Minut 60: Ny variant på hörna där Gurra får bra läge men avslutet strax utanför. Minut 66: 1-5 Sebbe (Gurra) Janne tar sig upp på högerkanten och sätter en boll på Agge som tar ner bollen på Gurra som i sin tur frispelar Sebbe som inte gör några misstag utan fullbordar sitt hattrick. Minut 72: Pontus kommer in och Enet ut. Minut 73: Pontus får ett riktigt bra läge direkt efter inlägg av Mackan, men målvakten räddar. Minut 75: Nisse kommer in och Mackan kliver av. Minut 79: 2-5 Hyltebruks IF. Lite avvaktande försvarsspel följt av ett kanonskott gör att hemmalaget reducerar. Minut 80: Hugge byts in och Åqvist kliver av. Minut 82: Åqvist fick inte vara kvar på bänken länge innan han byter med Katten. Sista träningsmatchen är slut och det fanns mycket positivt att ta med, men också en hel del vi måste förbättra. Det som är positivt är att vi gör en väldigt bra första halvlek där vi är bra i alla lagdelar. Bra försvarsspel och skapar fina lägen vilket borde resulterat i något mer mål. Samtliga fem mål idag är väldigt fina fotbollsmål. Två på fasta och tre stycken efter fint spel. Dagens hattar: 3 hattar - Sebastian Nyström. Tre mål och en assist och skapar tillsammans med sin bror oerhört mycket framåt. 2 hattar - Anton Sveningsson. Antons bästa match för i år och tillsammans med mittbackskollegan Dennis så styr dom försvaret mer än godkänt. 1 hatt - Hugo Nilsson. Spelar 15 minuter men med en enorm geist så visar han precis hur man ska agera som inhoppare. Bonushatt - Robin Wennerholm. Agerade idag analytiker och det är tack vare honom som vi kan skriva detta referat. Han avslutade sina noteringar med "Minut 87 - John sitter äntligen stilla." Nu väntar Smålandscupen på Tisdag då vi möter Burseryds IF klockan 18:00 på Ip i Gislaved. Vi hoppas att det kommer mycket folk och stöttar då det kommer bli en tuff match då motståndarna gått riktigt bra under försäsongen. A-lag Herrar för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför Hyltebruks IF

Under lördagen så spelas den sista träningsmatchen innan vi går vidare mot både Toyota Cup och Divison 4. Hyltebruks IF står som både motståndare och hemmalag då matchen spelas på Örnvallen i Hyltebruk. Man huserar i division 5 där man under förra säsongen slutade på nedre halvan. Läget i vår trupp är att skade- och sjukläget ser lite bättre ut men vi har fortfarande några som inte är uttagningsbara. Tillbaka i truppen är Lidh, Janne, Baselt, Pontus M, Gustav, Jonte och Agge. Matchstart 12:00 och vi hoppas att vi ses där! Truppen ser ut enligt följande: Elias Gunnarsson (mv) Victor Lidh (mv) Lucas Eriksson Pontus Åqvist Hugo Johansson Hugo Nilsson Filip Albertsson David Baselt Jonatan Eriksson Axel Hallberg Markus Nyström Sebastian Nyström Gustav Olsson Dennis Andersson Felix Carlsson Anton Sveningsson Pontus Mauritsson August Gunnarsson A-lag Herrar för 13 dagar sedan 0kommentarer