• Ljungby IF 3-0 (1-0)

Under fredagen spelades omgång nummer två. Motståndet var Ljungby IF och det var ingen sommarvärme när domaren blåste igång matchen på Lagavallen. En riktigt fin start som gav förhoppningar, men efter baklängesmål på fast situation i den 16:e minuten så tar hemmalaget över matchen och är det bättre laget stora delar av matchen. Startelvan såg ut enligt följande: Baselt Sebbe Åqvist Enet Katten Abdou Mackan Nicke Dennis Anton Elias Avbytare: Lidh, Hallberg, Nisse, Gurra, Janne, Jonte och Agge Minut 3: Vi skrapar fram matchens första hörna men motståndarna nickar bort. Minut 12: Gult kort till Anton. Minut 13: Farligt frisparksläge för hemmalaget men bollen går över. Minut 16: 1-0 Ljungby IF. Efter en bra start från vår sida så får motståndarna hörna och förvaltar den snyggt när man nickar in ledningsmålet vid första stolpen. Minut 20: Farlig chans då bröderna Nyström har kombinerat sig fram längs kanten innan dom hittar in på Åqvist som skarvar bollen precis utanför stolpen. Minut 32: Hemmalagets ytter får på en bra träff som går i stolpen. Minut 42: Efter en hörna förlänger Katten bollen till Enet men det efterföljande skottet går utanför. Återigen så gör vi ingen dålig halvlek men det står 1-0 på resultattavlan. Lite justeringar görs och bland annat så gör vi tre byten under pausen. Janne, Agge och Gurra kommer in och Anton, Enet och Baselt kliver av. Minut 47: Vi startar även andra halvlek bra och Mackan sätter direkt Gurra i bra läge men han får inte till avslutet. Minut 54: Inlägg från vår vänsterkant som når Agge på bortre men målvakten räddar hans nick. Minut 70: Motståndarna skrapar fram en hörna som nickas i ribban. Minut 74: Gult kort till Gurra. Minut 76: Gult kort till Elias. Minut 82: 2-0 Ljungby IF. Dennis täcker ut bollen till inspark, men domaren blåser hörna. Den förvaltar hemmalaget på bästa sätt när dom slår en lång hörna som dom sedan trycker in igen och dom kan enkelt göra 2-0. Minut 86: Agge får gult kort. Minut 90: 3-0 Ljungby IF. Vi har tryckt upp mer folk och dom blåklädda ställer om snabbt och stänger matchen med 3-0. Ny förlust. Det positiva är att vi inte heller här gör någon dålig match, utan det var ett tufft och bra motstånd som under denna kväll helt enkelt var bättre än oss. Det mest positiva med matchen var att trots kylan så var det återigen väldigt många som hade tagit sig till Ljungby för att stötta killarna. Det lyste nämligen med röda mössor på Lagavallen. Bara att bryta ihop och komma igen och se till att ta årets första trea på torsdag då Gnosjö IF kommer på besök till Ryavallen. Det blir också A-lagets "riktiga" hemmapremiär då första matchen spelades på Bollagården. U-laget startade under söndagen sin serie med hemmamatch på Ryavallen mot Smålandsstenars GoIF. Den matchen slutade 1-1 efter mål av Janne. Matchens hattar: 3 hattar - Elias Gunnarsson. Trots tre insläppta mål så gör Elias en riktigt bra match i målet. 2 hattar - Nicklas Henningsson - Gör en bra match i mittförsvaret och vinner många dueller. 1 hatt - Dennis Andersson. Likt sin mittbackskollega så gör även Dennis en bra match. Vi ses på torsdag! Foto: Lina Persson A-lag Herrar för 2 dagar sedan 0kommentarer