• Referat Anderstorps IF 4-3 (1-2)

Med två divisionsstraffar så gjorde AIF allt för att förlita sig på dessa och köra på det klassiska "Parkera bussen". Detta gjorde man väldigt bra men trots det så gör vi fyra mål och går vinnande ur matchen. Laget såg ut enligt följande: Gurra Abdou Sebbe Åqvist Katten Baselt Mackan Nicke Anton Dennis Lidh Avbytare: Elis, Hallberg, Pontus, Nisse, Enet, Janne och Agge Minut 2: Redan i andra minuten så slår Dennis ett bra inlägg på Abdou men nicken utanför. Minut 3: Bra press från vår sida där vi vinner bollen högt och Åqvist och Gurra kombinerar sig fram men chansen rinner ut i sanden. Minut 20: 0-1 Anderstorps IF. Man tar sin första straff och trotjänaren Kalle Josefsson sätter den säkert i mitten av målet. Minut 32: 1-1 Åqvist (Gurra). Boll som skickas in i straffområdet där både Gurra och Åqvist kämpar för att få in bollen och till slut trycker Åqvist in kvitteringen. Minut 39: 1-2 Anderstorps IF. AIF väljer att ta sin andra divisionsstraff och denna gång slår Josefsson den i Lidhs vänstra hörn. I halvlek så var det ganska frustrerat men i andra handlade det bara för oss att vara kalla. Lägena komma att dyka upp och AIF har inte haft någon mer chans än sina två straffar. Man försvarade sig med näbbar och klor på ett väldigt bra sätt men bollen gick ofta tillbaka till oss. Minut 50: Sebbe hitter in på Baselt som får ett riktigt bra läge men tyvärr inte får till avslutet. Minut 53: 2-2 Baselt (Sebbe). Precis den starten vi ville ha på andra halvlek. Återigen är det Sebbe som hittar in på Baselt men denna gång är det inga misstag från David utan han skickar in kvitteringen vid målvaktens högra stolpe. Minut 54: 2-3 Anderstorps IF. Det svänger fort. AIF sticker upp i ett anfall och skickar in ett inlägg som går förbi deras första gubbe. Bakom där står Dennis som knappt hinner reagera och bollen tar på hans fot och in i egen kasse. Minut 60: Baselt kliver av och Agge kommer in. Minut 68: 3-3 Agge. En längre boll skickas i djupet på Agge men både mittback och målvakt bestämmer sig för att bryta bollen, vilket leder till att dom krockar och Agge får istället öppet mål. Minut 70: Janne byts in och Anton går ut. Minut 71: Fin kombination mellan Abdou och Gurra som sätter Agge i bra läge men han får inte till avslutet. Minut 74: Mackan hittar in bollen på Åqvist centralt som sätter den i djupet på Sebbe. Målvakt och försvarare hamnar på mellanhand och Sebbe sätter in bollen på Agge som återigen har öppet mål och sätter dit ledningsmålet. Minut 76: Kombinerar oss fram längs kanten innan Gurra får bra läge och sätter den i ribban. På returen dyker Åqvist upp och ska slå in i öppet mål men domaren blåser offside. Minut 80: AIF:s bästa chans bortsett från straffarna, men Lidh gör en riktigt bra räddning. Minut 85: Elis in och Sebbe ut. Minut 88: Elis presenterar sig direkt för Åspubliken där han tar ner en boll snyggt, väggar sig förbi sin försvarare med hjälp av Agge men sen går tyvärr hans skott utanför bortre stolpen. Matchen slut och vi är vidare i cupen! Det blev en väldigt tuff match där AIF lägger sig på fembackslinje från start och man har knappt någon spelare på mittlinjen när man försvarar. Men det är också detta som är charmen med Toyota Cup och divisionsstraffarna. Alla matcher blir oftast jämna oavsett divisionsskillnader. Vi gör en helt okej match men kanske inte bjöd upp till något skönlir, men det är avancemanget som räknas. Oerhört roligt att det återigen var mycket publik, nämligen över 150 personer. Ännu roligare var det med grabbarna som hade bildat klack, som jag fått höra heter "Ausanissarna". Vi får väl se om dom håller sig till det namnet eller om det blir något annat. Med flaggor och sång höll dom igång från 45 minuter innan matchstart tills domaren blåste av matchen. Dagens hattar: 3 hattar - Ausanissarna. Fantastiskt roligt initiativ och vi hoppas att dom får med sig ännu fler till nästa match! 2 hattar - Lucas Eriksson. Gör aldrig en dålig match men idag var han extra bra och skötte jobbet centralt med bravur. 1 hatt - Markus Nyström. Hade under matchen väldigt mycket boll och gjorde det jobbigt för AIF på deras högersida. I anteckningarna från vår analytiker Dwe har det också noterats att "Mackan bjuder på show med sin femte klack", redan i minut 20. A-lag Herrar för 6 dagar sedan 0kommentarer