• Referat Nässjö FF 1-3 (0-0)

Semifinal i Smålandscupen stod på onsdagens schema. Motståndare för kvällen var Nässjö FF och var just då placerande på plats två i Division 3 Nordöstra Götaland. Laget ställdes upp enligt följande: Abdou Åqvist Enet Anton Katten Baselt Mackan Nicke Dennis Janne Elias Avbytare: Lidh, Nisse, Ahlen, Elis, Hugge, Kalle och Sebbe Bortalaget tog direkt tag i taktpinnen men vi försvarade otroligt bra och stack upp med kontringar. Redan efter cirka fem minuter kommer vi på kontring och det är nära att Baselt kan peta in ledningsmålet. Vi väljer att ta vår divisionsstraff omkring matchminut 35, men tyvärr så slår Abdou den utanför stolpen. Strax innan halvlek får Anton till en riktig kanon från 25 meter framspelad av Mackan. Publiken hann nästan jubla för mål, men den skruvas utåt och går i stolpen. Elias gör många bra ingripanden men det mesta är inlägg som han är ute och fint plockar ner eller boxar bort. Hela laget gör en riktigt bra insats bakåt under första 45. Vi tvingas till ett byte i halvlek då Katten känner av en skada. Elis kommer in på hans plats. Andra halvlek börjar på samma sätt som första och nu får tyvärr gästerna utdelning. Ett fint inlägg och mittbacken kan ostört nicka in 0-1. Då vaknar vi till liv igen och många chanser skapas och det dröjer bara tio minuter innan Ahlen spelar fram Åqvist i friläge. Han lägger snyggt in kvitteringen och högt jubel på Ryavallen. Glädjen fick dock vara kortvarig då motståndarna gör 1-2 direkt efter avspark. Ett väldigt tufft mål att få emot sig då vi både kommit in i matchen bra samt kvitterat. Vi radar upp mängder av chanser men målvakten i motståndarlaget gör många fina räddningar och prisas också helt rätt till bortalagets bästa spelare efter matchen. Sista minuterna skickar vi upp mer folk för att gå för kvitteringen, men då kan bortalaget istället göra 1-3. Cupäventyret slut men det var trots förlust en stolthet man vaknade upp med dagen efter. 183(!) deltagande lag och vi slutar bland dom fyra(!) bästa. En helt otrolig insats av samtliga! På vägen har vi slagit ut lag från division sex, fem, tre och makalöst nog även ett topplag från division två. I dagens match så är Anton tillbaka helt från skada och är bäst på plan. Åqvist och Mackan står för väldigt fina insatser också. Dagens hattar: 3 hattar - Samtliga i truppen för ytterligare ett år av ett fantastiskt cupspel. Att gå så långt samtidigt samtidigt som vi hanterat serien är starkt. Förra året kvartsfinal och i år semifinal. Det är bara vi och division 2 laget IFK Berga som nådde kvartsfinal två år i rad... A-lag Herrar för 4 dagar sedan 0kommentarer