• Referat Råslätts SK 2-4 (1-3)

Inför över 170 åskådare spelades den efterlängtade premiären men tyvärr så kunde bortalaget åka hem med samtliga tre poäng. Laget såg ut enligt följande: Agge Sebbe Jonte Gurra Åqvist Katten Mackan Nicke Dennis Anton Elias Avbytare: Lidh, Nisse, Hallberg, Baselt, Janne, Abdou och Enet Minut 3: 0-1 Råslätts SK. Uppförsbacke direkt. Bortalaget anfaller längs kanten och hittar in med ett fint inspel och det efterföljande skottet räddar Elias, men tyvärr är dom först på andra bollen och sätter dit ledningsmålet. Minut 10: 1-1 Agge (Gurra). Inkast längs högerkanten som hamnar hos Gurra. Han spelar fram till Agge som vänder bort sin back och placerar in bollen. Minut 19: Janne byts in i någon minut då Agge får sin sko avtrampad. Minut 31: Gult kort på Katten. Minut 34: Frispark från Sebbe som Gurra skarvar fram till Nicke. Målvakten gör en bra räddning på Nickes skott men bollen hamnar hos Agge som sätter bollen i mål, men domaren blåser av för en väldigt tveksam offside. Minut 35: 1-2 Råslätts SK. På det efterföljande anfallet så tar gästerna återigen ledningen. Ett hemåtpass som motståndarna bryter och förvaltar på bästa sätt. Minut 41: Sebbe kombinerar sig fram med Jonte innan han sätter Gurra i ett bra läge på bortre men målvakten kommer ut och gör en fin räddning. Minut 45: 1-3 Råslätts SK. Nytt anfall på kanten från bortalaget och återigen hittar dom en fri spelare i boxen som sätter dit matchens fjärde mål. En halvlek där vi mestadels får försvara. Bortalaget är väldigt skickliga med boll men det är inte ofta dom kommer igenom oss, så därför känns det extra tungt att släppa in tre mål då två av dom känns ganska "onödiga". Lite ändringar rent taktiskt inför andra men än så länge inga byten. Minut 46: Gult kort på Agge. Minut 51: Fint spel mellan Åqvist och Mackan men det efterföljande inlägget är målvakten bra med och plockar ner. Minut 53: Bra frispark från Dennis som motståndarna tvingas lägga ut till hörna. Minut 61: Vi kommer mycket bättre in i pressen vilket resulterar i att Agge snor bollen från målvakten men domaren hittar en frispark. Minut 65: 2-3 Jonte (Katten). Mackan sätter in bollen på Katten som stöter fram den till Jonte som sätter dit bollen på backen. Minut 68: Enet kommer in och Gurra kliver av. Minut 70: Anton går av och Janne kommer in. Minut 72: Bra läge för Sebbe som petar bollen förbi målvakten innan dom krockar. Domaren väljer att blåsa frispark till gästerna istället för straff. Minut 74: Abdou kommer in och Jonte går av. Minut 85: 2-4 Råslätts SK. Vi har tryckt upp folk och gästerna går på kontring längs kanten innan man sätter in bollen i mitten och skjuter från utanför straffområdet och Elias når inte bollen. Minut 86: Agge kliver av och Baselt kommer in. Minut 90: Åqvist får gult kort. Premiären i den nya divisionen är avklarad och det var ett väldigt bra motstånd vi mötte. Vi gör ingen dålig match men vi fick det bevisat att det krävs mycket mindre för att motståndarna ska göra mål jämfört med förra året, samt att vi måste ta tillvara på chanserna vi skapar. Bortalaget äger mycket boll genom hela matchen men sett till målchanser så hade det kunnat sluta oavgjort. Vi tar med oss andra halvleken där vi kommer bättre in i det och så får vi jobba in en bra träningsvecka innan vi möter seriefavoriten Ljungby IF på bortaplan på fredag. Dagens hattar: 3 hattar - Sebastian Nyström. Vi håller med dagens matchsponsor Zinktekink som delade ut priset "Matchens spelare" till Sebbe. 2 hattar - Dennis Andersson. Gör en bra match i mittförsvaret. 1 hatt - Resterande i laget kan bättre. A-lag Herrar för 5 dagar sedan 0kommentarer