• Seger och upp som tvåa i serien!

Igår mötte vi Holmalund på bortaplan och vann med 3-2. En match som vi vände underläge till ledning som blev kvitterad med avgörande i slutet. Adam Stensson, Leo Persson och Leon Augustsson gjorde målen som fixade segern. Sett till matchen var det rättvist då vi hade många bra chanser och kanske skulle ha haft ledning i paus med några mål. En skön seger oavsett och vi är klart på uppåtgående efter uppehållet! Vi började matchen väldigt bra med ett kontrollerat passningsspel. Detta trots den mycket ojämna planen. Många lag i serien som har problem med sina gräsplaner får man ändå säga. Det är lite tråkigt då vi blivit lite bortskämda på vår hemmaarena med gräsyta i toppklass! Redan direkt är vi framme och hotar i deras straffområde och Adam får ett jättefint läge på fints samspel mellan Hugo och Leo men Adam styr det hårda inspelet utanför. Vi har bra press på dem och får snabbt tag i bollen vilket gör att vi kan få till ett bra anfallsspel. Leo kommer till skott men vi börjar ana att deras målvakt har en fin dag, vilket ska visa sig framöver. Leo är framme strax igen och försöker skjuta men målvakten parerar. Vi vinner boll direkt på ett anfallsförsök och det blir skottläge för Philip, returen ut och lite studs senare så skjuter Leo men målvakten står på huvudet och räddar. Bara minuten senare får Leo en fin pass av Philip och rundar målvakten. Han kommer lite långt ner och spelar därför Adam snett inåt, Adam skjuter direkt men en försvarare har hunnit ner till mållinjen och räddar den gången. Vi får halvlägen nästan hela tiden och har mest boll men så blir det lite passivitet eller kanske lite övertro på oss själva för att Holmalund kommer fram och skapar något nickläge och sedan får de en kavalkad av hörnor på rad. Vi får inte bort bollen ordentligt och på den 6e hörnan i rad så studsar bollen rätt för dem och de kan peta in bollen i nät. Inte alls rättvist kändes det som men vi skulle ändå fortsätta pumpa på. I slutet av halvleken har vi lägen där Leon skjuter, Leo är framme och vi har en helt hysterisk sekvens som behöver ses med egna ögon för att visa hur det var med några av våra chanser. Otroliga chanser att kvittera mot HIF. Vi går till pausvila med 0-1 läge men en bra känsla då vi haft spelet större delen av halvleken. Vi kommer ut i andra halvlek och tar tag i taktpinnen direkt och kommer till bra läge direkt där Leo är nära och Alex har ett tungt skott strax över. Leo är framme på ett inspel mot bortre stolpen men bollen studsar förbi. Leo får sedan en passning av Hugo och driver fram på vänsterkanten, han viker in förbi sin försvarare och slår till. Ett skott i första krysset, mycket vackert. Leos fina 1-1 mål! Lite senare blir det lite flipper i deras straffområde och en dålig rensning studsar till Adam i fritt läge. Adam spelar till Leon som får i stort sett öppet mål och det är 2-1. Leons 2-1 mot Holmalund Holmalund skapar inte mycket, de är framme och har ett par luriga inspel framför mål och det känns lite oroligt, vi tappade ju mot Wargön senast. Så småningom kommer också en kvittering ur ingenting, ett skott som ändrar riktning och går över Olsson. Direkt efter målet tar vi tag i det igen.komer upp igen och skapar lägen. Hugo har en boll i ribban på ett inlägg, Philip och Leon springer ihop när Philip har kanonläge framför mål. Vi får sedan ett par hörnor och på en av dem så kan Adam nicka in bollen och avgöra. Holmalund skapar inget riktigt tryck efter detta, men vi vet att ledning med ett mål är bräckligt. Vi håller ut den här gången och tar tre mycket viktiga poäng. Vi gör en bra match i en svår bortamatch. Vi skapar mycket och har tålamod i vårt spel idag, och Holmalund gör en ganska så blek insats jämfört med senast. Hela laget jobbar bra idag och när vi får upp farten är vi svårstoppade. När Göta tappade poäng dagen innan och Gerdsken sedan förlorade så kan man säga att vi och TFK vann den här omgången. Nästa match möter vi Gerdsken på hemmaplan vilket ska bli oerhört inspirerande. Ett lag som varit seriefavoriter i två år men inte lyckats riktigt. Vi har haft svårt för dem tidigare och ofta visat stor respekt vilket vi behöver få bort till på lördag. Ett bra resultat på lördag så blir hösten riktigt rolig! Vi ses! A1 18 aug 0kommentarer
  • Tungt poängtapp i höstpremiären.

Höstpremiär på ett soligt Torsvallen mot Wargön blev en besvikelse då matchen slutade 2-2. I delar av matchen dominerar vi och det är framförallt inledningen av andra halvlek, där vi gör 2-1 och har bud på trean flera gånger om men vi bränner flera friläge. En ledning på ett mål är bräcklig och den här gången fick vi tyvärr bita i det sura och släppa in ett sent mål. Vi startade första halvlek bra och får vårt passningsspel att fungera där vi lyckas vända mycket spel på Wargöns 3-backslinje. Vi får en del ytor och våra yttrar kommer till flera skottlägen. Vi håller uppe spelet bra med stor rörlighet och variation i anfallsspelet. Det är framförallt Leo och Leon som får lägen strax utanför straffområdet och kommer till avslut. Vårt 1-0 kommer dock på en hörna från Leo, där Adam når högst på bortre stolpen. Ett mål som där och då kändes rättvis även om WIK inte var ofarliga i sina attacker. Tyvärr släpper vi in 1-1 i mitten på halvleken och efter det har WIK en bättre period och skapar också ett skottläge som går i stolpen. Där svajade vi kanske lite men tar tag i det igen och kommer till flera skottlägen och inspel i deras box men får inte dit 2-1. I början av andra halvlek kommer så den period som avgör matchen tycker jag. Vi gör ett fint mål till 2-1 genom Leo, på passning från Philip. Vi spelar jättefint innan där vi vänder spelet från vänster till höger och får upp bollen på felvänd som spelar rättvänd Philip. Leo går i djupet och passet är perfekt. Efter målet har vi en radda mycket fina lägen att göra mål men en av de mest avgörande lägena kommer väl 5 min efter målet då Leo kommer fri igen. Målvakten springer ut, Leo petar bollen förbi och blir nedsparkad strax utanför straffområdet. Frispark och gult kort delas ut. Hade WIK blivit decimerat där så hade dom fått svårt att göra något mer. Efter detta har vi väl 5 riktigt heta chanser där vi skulle gjort 3-1. Istället kommer WIK upp i ett ströanfall och deras nyförvärv för i höst, Nils Berner (tidigare Vänersbors IF div 1 och FC Trollhättan div 1), nickar in 2-2 vilket står sig matchen ut. Vi forcerar väl det sista men får inte till det riktigt, stressar i vårt spel. Det är surt att losa poäng hemma men vi får tänka på att WIK tog 4 poäng på oss förra året, i år är det tvärtom. Vi spelar anfallsfotboll som är grym i långa stunder, igår var det bara effektiviteten som saknades. Tyvärr fick Krille sin tredje varning och är därmed avstängd nästa match. Vi får fokusera på att göra nästa match lika bra och hoppas på att vi sätter våra chanser mot Holmalund! A1 13 aug 0kommentarer
  • Stark bortavinst i våravslutningen!

Vinst med 1-0 borta mot Ulvåker var rättvist, även om uddamålsledning är svårt att spela på då det räcker med ett litet misstag för att en boll ska ramla in. Vi var stabila bakåt och de få gånger vi kom lite fel så kunde inte Ulvåker utnyttja det. Vi hade flera riktigt bra lägen men deras målvakt gjode en otroligt stark insats. Det är svårt att vinna på beställning men vi lyckas nu avsluta vårsäsongen med två segrar och kan stoltsera med en andraplats i tabellen, nu när vi går på välförtjänt uppehåll. Vi började matchen med stort tålamod för att få kontroll på matchen. Ulvåker kämpar ju med näbbar och klor för att hänga kvar så vi ville göra det svårt för dem att komma in i matchen. Vi skapar inga direkta farligheter men har bollinnehavet första kvarten. Carl har ett läge på inspel som täcks undan och som såg farligt ut på Veo-filmen. Efter kvarten gången så kom det bolltapp som gjorde att Ulvåker fick ställa om på oss. Precis det som de väntade på och vi hade sedan en period där vi spelar med för små marginaler och Ulvåker får luft under vingarna. De vann fler dueller och kunde flytta fram sina positioner mer. De skapade inte någon chans i spelet men det var nära flera gånger. Adam och Ludde gjorde ett bra jobb och även Nils var ute och avstyrde en boll som antagligen lett till friläge annars. På en av deras hörnor nickar en av våra spelare i trängt läge i ribban. Vi kom ur den perioden och tog tillbaka inititativet mer från minut 30 ungefär. Alex är framme och skjuter efter väggspel med Krille men målvakten gör en av sina fina räddningar. Vilmer fick bästa läget på fint förarbete av Krille och Philip men hans avslut i fritt läge framör mål räddades återigen av målvakten som var snabbt ute. Visst kändes 0-0 okej i paus men vi hade haft de fetaste lägena trots allt. Vi bjöd in till farligheter genom bolltapp offensivt och gav dem lägen att ställa om på, vi spelade för kort och övermodigt på mitten vilket gav dem chansen till dueller och omställningar. I halvlek pratade vi om att använda kanterna mer för att de ville få oss in centralt och vinna boll. Andra havlek började med att vi fick fast bollen bättre högre upp och vi fick en del frisparkar högt upp som skulle visa sig farliga. På en av dem slog Alex bollen mot bortre stolpen. Gurra nickade in bollen framför mål, bollen tog på ett knä på en försvarare men målvakten vände typ i luften och fick en hand på bollen. Otrolig räddning och mycket nära mål för oss. På ny frispark tog Alex sats och dundrade in 1-0, målvakten reagerade sent då han var skymd. Se Alex avgörande 1-0 mål. Efter detta har Ulvåker en sekvens med en dubbelhörna där de var farligt nära, Nils räddade första hörnan genom att styra den över. På efterföljande hörna vann de nickduellen men andrabollen var vi först på och bollen hamnade i famnen på Nils. Lite senare slog de ett inlägg där vi hamnade lite fel i positionerna och deras spelare löpte in emellan men lyckade precis missa. Bollen gick tillbaka till en spelare utanför straffområdet som dock sköt över från straffområdesbågen. Efter dessa nästan lägen tyckte jag inte att Ulvåker hade något mer. Vi spelade kontrollerat och fick något mer läge där Oliver kom fri men målvakten räddade igen. På en ny frispark som lyftes mot bortre nickade Oliver in bollen framför mål men varken Adam eller Krille nådde bollen. Återigen möter vi ett lag som backar hem och som har alla spelare på rätt sida om bollen. Det är svårt men jag tyckte att vi gjorde det godkänt ändå igår. Vi vann och det var viktigt inför hösten för nu kommer vi att vara med och störa lagen däruppe. Förra året efter 13 matcher var vi på negativ kvalplats och i år är vi på kvalplats uppåt. Den stora skillnaden är att vi har hållit nere insläppta mål och gjort fler framåt. Vi har höjt vår lägsta nivå och tagit viktiga poäng mot lagen på nedre halvan. Det blir en välbehövlig vila och så ska vi ge järnet i höst! A1 6 jul 0kommentarer