• Referat: Vara SK - Jung-Kvänum 10 IF

Vara SK mot JK 10. Unga Vara SK mot rutinerade JK 10 blev inte den rysare som vi på förhand trott. På Torsvallens stora plan rullade VSK tjejerna på och JK 10 fick jaga boll. Under första halvlek har JK 10 ett avslut på mål och ytterligare två avslut på mål under andra halvlek. Då förstår ni att Vara dominerade matchbilden och målen rullade in. Redan efter två minuter kom första målet och det står 4-0 efter första halvlek. Under andra halvlek gör vi ytterligare tre mål och matchen slutar 7- 0 till Vara. Det vara ett riktigt kollektiv som vinner matchen för VSK-tjejerna denna dag. Målskyttar VSK; Lisa Gustavsson 2 mål,1mål; Ella Norberg, Vera Sjökvist, Elsa Lund, Jehona Hoti, Ella Lindberg. Dam för 5 timmar sedan 0kommentarer
  • 7-0 till VSK dam mot JK10!

VSK dam vann idag derbyt mot JK10 hemma på Torsvallen med klara 7-0. Stark insats där det egentligen aldrig var något snack om saken. Målskyttar: Ella Norberg, Vera Sjökvist, Elsa Lund, Lisa Gustafsson x 2, Jehona Hoti och Ella Lindberg. Längre referat kommer. Vara SK igår 1kommentar
  • Stark seger på bortaplan mot Wargön!

På fredagskvällen åkte vi till Hallevi för en ny drabbning i serien. Det var med stor respekt vi tog oss an matchen då Wargön gjorde bra matcher mot oss förra året. Bortamötet slutade 4-4 och hemma förlorade vi med 3-2. Vi spelade också en tuff DM-match mot Skepplanda i måndags som gick till straffar och många spelade där många minuter. En viss oro för sega ben fanns. Matchen spelades återigen på konstgräs då Hallevis gräsplan fortfarande inte var i ordning. Matchen började ganska bra för oss då vi skapade chans ganska omgående där Philip spelade Leo fri till vänster, han rundade målvakten men skottet täcktes av två försvarare på mållinjen. Halvleken kom sedan att präglas av att Wargön hade ett större bollinnehav där de spelade igenom vårt mittfält. Vi hade svårt att fånga upp deras spelare där då de stundtals spelade utan forward, vilket gjorde att de blev övertaliga på mitten. Det som var bra var att de trots detta inte kom igenom till några riktigt klara chanser. De kom runt på kanterna och till några skott utifrån. Det var vi som skapade de riktigt högkaratiga lägena får jag säga. Veo-kameran reggar ju skott mot mål och när man följer första halvlek så är det, trots WIKs spelövertag, vi som är framme i och runt deras straffområde och har en hel del farligheter via Philip, Leo, Vilmer bland annat. Det som oroar är att vi inte riktigt löste deras speluppbyggnad men samtidigt kändes det stabilt bakåt då backlinjen agerade säkert ihop med Nils. Ludde och Möller höll ställningarna centralt därbak. I takt med att halvleken fortgick så lyckades vi lite bättre med vårt spel och vi fick mot slutet av halvleken en frispark emot oss på vänstersidan. Deras bänk ropar: "Spela igång bollen, dom pressar bara med en". Men eftersom det var Krille dom menade så pressade han som två och det var dom inte beredda på. Resultatet blev att Leo rullade in 1-0 då målvakten var helt ur position. 1-0 mot Wargön Halvleken slutade med 1-0 ledning för oss och vi var nöjda med det såklart men kände att Wargön lyckats lite för bra med sitt spel framåt. Vi pratade i pausen och diskuterade lösningar till andra halvlek, stämningen var bra och fokuserad för att göra en bra andra. Halvleken hann knappt börja innan vi fick till ett bra anfall där bollen kom över till höger, Krille får bollen av Affe, och rundade sin back inne i straffområdet och slog tillbaka bollen mot Affe. En försvarare försökte täcka men inte bättre än att bollen gick in mellan benen på målvakten. Domarteamet skrev självmål men vi valde att ge målet till Krille. 2-0 mot WIK Målet satte oss i förarsätet och vi fick också till spelet lite bättre. Det skulle inte dröja länge förrän firma Krille och Affe höll sig framme igen. Affe hade lite futsal-show på kanten, drev fram och släppte bollen till Krille som spelade tillbaka, eller hans pass kanske inte var menad till Affe. Döm själva, Affe blir i alla fall fri och lägger iskallt in 3-0!3-0 mot WIK Vi höjde oss i andra halvlek och tog över mer och mer. Wargöns energi försvann och det var bara när vi bjöd in genom lite slarviga rensningar som det blev lite småfarligt. Det var ett skott som vi täckte fint i andra som kunde blivit farligt men det såg ut som att Nils hade räddat det ändå. Väldigt kul att vi klarade av att täppa till så bra bakåt. Alla gjorde ett härligt jobb matchen igenom. Leon som fick komma in och sedan gå ut för att spela igen var superaktiv och ville hjälpa laget. Det var också väldigt roligt att Oliver Stensson gjorde 20 minuter, han har inte spelat sedan förra våren på grund av skada. Det såg ut som att han trivdes på planen. Den här segern gör att vi nu vunnit tre raka matcher, vilket är fantastiskt kul. Nästa match är mot Holmalund som också börjat med tre vinster så det blir en tuff nöt att knäcka. Vi ska njuta i helgen för att sedan göra några bra träningar och vara väl förberedda. Vi ses på fredag på Torsvallen! På måndag spelar våra duktiga juniorer DM mot Vänersborgs FK, också i Wargön på konstgräset. Det blir också något att se fram emot! A1 igår 0kommentarer