• Förlust mot Gårda, 1-2!

Gårda BK med ett antal allsvenska säsonger bakom sig stod för motståndet i helgens träningsmatch. Gårda kvalade till div 3 förra året men misslyckades och kommer spela i div 4 Göteborg under den här säsongen. Undertecknad och P-O åkte för att se kvalmatchen mellan IFK Falköping och Gårda i höstas och blev imponerade av Gårdas spel. P-O hörde av sig till dem senare under hösten och de tackade ja till att komma och spela en match mot oss. Bra för oss att möta lag som vi normalt sett inte spelar emot och som också är spelskickliga. Vi började matchen med en något lägre press än senast mot TBOIS. Gårda visade sig vara tekniska och spelskickliga genom att hålla ett högt passningsstempo. De satte hög press på oss, som vi till en början hade lite svårt att komma ur. De gick högt och försökte vinna boll men till en början skapade de inte så mycket på det. De spelade med ett visst övermod i sin backlinje och där skulle det visa sig att vi kunde utnyttja ett misstag tidigt i matchen. Leo bryter när deras högerback försöker lura honom och eftersom han är nära mål är det 1-0 efter en säker bredsida i hörnet. Gårda fortsätter att försöka trycka ner oss med ett kontrollerat passningsspel och vi väntar på läge att gå emellan och ställa om. Även om Gårda har bollen mycket så är det vi som är farliga när vi vinner boll. Flera bra chanser som vi skapar och våra offensiva spelare är framme och hotar men det vill sig inte riktigt med att få in ett andra mål. Gårda skapar ingen riktigt rejäl chans, ett överlångt inspel där deras spelare avslutar men svårt läge och bollen utanför. De får också en chans på inspel men skottet går över. Vi håller dem bra utanför oss och bästa läget får ju absolut Leo när Strömfeldt kommer loss till vänster och hans inspel går förbi försvarare och målvakt men Leos avslut går över det öppna målet. Nära, nära 2-0. I paus är vi ganska nöjda, lite svårt att komma ur deras press men vi har skapat betydligt mer än dem och känner att om vi har tålamodet i andra så kommer chanserna dyka upp. Andra halvlek börjar Gårda i ett högt tempo, med passningsspel och rörelse som överraskar oss lite tror jag. Vi blir mer tillbakadragna och börjar tappa vårt egna passninsspel här. Leo har en boll i stolpen på en för lös bakåtpassning men vi fick inte heller utdelning där och Gårda tog här över ganska ordentligt. De sticker in bollar centralt och jobbar sig närmare och närmare vårt mål. Vi blir mer och mer obekväma med bollen i denna perioden av matchen. Skillnaden mellan lagen är nu att Gårda är bekväma med bollen och vi slår bort passningar när vi hamnar i lite press. Gårda vinner också mycket dueller nu och deras anfall blir farligare, de kommer in i vårt straffområde och det blir småfarligt mest hela tiden. Till slut kommer också deras kvittering, signifikativt för det är att vi har boll vid två tillfällen men slår direkt bort passningen som gör att de kan starta anfall igen. De utnyttjar att vi inte hinner formera oss och kommer igenom centralt och Nils hinner inte ut för att avstyra avslutet och 1-1 är ett faktum. Gårda fortsätter att pumpa på och spelar bra fotboll och de gör också 2-1 med lite drygt kvarten kvar. Efter några byten får vi in lite piggare ben och energin höjs något i laget och vi spelar lite bättre igen. Vi lyckas inte skapa den där jättechansen till kvittering men har lägen där sista passet eller sista avgörande tillslaget tyvärr misslyckas. Idag möter vi ett bra motstånd som spelar snabbt med mycket rörelse utan boll. De ställer krav på oss och vi lyckas inte riktigt att matcha dem, särskilt i början av andra halvlek. Efter deras 2-1 mål rycker vi upp oss något och etablerar några anfall men summeringen av matchen blir att när vi sätts under hård press så gäller det att fortsätta vara bekväma med bollen och inte bara kasta iväg den, eller spela avgörande bollar. Vi har mött några lag på rad nu som inte varit alls på Gårdas nivå och det kändes som att vi överraskades lite av deras spel. Viktigt att lära sig och ta med sig det som är viktigast från den här typen av matcher. Riktigt roligt idag var att Gustav E deltog och gjorde sina första 15 min i match sedan sista höstmatchen 2022, om vi bara räknar 11vs11 spel. Kul för Gustav och väldigt bra för gruppen att han är med igen och fightas om att spela. Vi hoppas nu kunna stegra hans speltid undan för undan. Kristoffer D, som skadade knäet för några veckor sedan, har fått svar på MR att ingenting är skadat i knäet. Han kommer från och med nu stegra sin träning för att också han ska komma in mer och mer i laget. Fler nyheter kring truppen kommer i takt med vilka besked vi får angående de skadade spelarna som är på väg tillbaka. Nästa match blir på torsdag mot Holmalunds IF på Bendersvallen. A1 för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Idag kör vi vårens sista tipspromenad!

Välkomna! Hälsningar Vara SK Vara SK för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Fristad/Borgstena/Sparsör - Vara SK

Vara spelade sista gruppspelsmatchen i DM i Borås söndagen den 17/3. Vara hade innan start goda chanser från gruppen att gå vidare med två tidigare segrar men stor målskillnad. Vara startar matchen lite skakigt och var inte riktigt på hugget. Fristad/Bergsten/Sparsör gav bra motstånd och bröt Varas spel flera gånger. Men som vanligt har Vara unga lag stundtals riktigt fint spel där de rullar boll och kommer i flera fina lägen men bollen går utanför målvaktens högra stolpe gånger flera. Vara håller stundtals högt tempo med fint passningsspel men däremellan tappt de en hel del boll. Det är en helt rättvis seger där Vara är det bättre laget under 90 minuter och där Vara kunde gjort flera mål om det hade gått deras väg. Vara spelar stabil och fin fotboll, rullar boll mellan alla lagdelarna på ett fint sätt som i tidigare matcher. Under matchens gång görs endel byten och Ajje luftar som tidigare hela avbytarbänken. Även i dagens match får hela damtruppen som är friska, krya och har tränat chans att spela seniorfotboll. Målvakten mot Fristad/Bergsten/Sparsör är Hanna Aronsson som gör A-lags debut för dagen så även Astrid Ölvebo Jakobsson som även hon gör debut i A- laget och gör dagens två mål. 1-0 kommer strax in i andra halvlek i 49 min assisterad av Lisa Gustafsson och 2-0 i 65 minuten assisterad av Meja Sernekvist. I slutet av matchen blev det onödigt spännande där Fristad/Bergsten/Sparsör reducerar i slutminuten till 2-1. Hatten av för Astrid som gör en fin debut i A-laget. En rättvis seger för Vara. Dam för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Nu drar vi snart igång med Joyna!

Den 3 april drar VSK igång med att sälja Folkspels nya storsatsning Joyna! Detta är något som vi tror mycket på och som vi hoppas kan bidra mycket till vår verksamhet. Alla aktiva kommer att sälja Joyna som ersätter en del andra försäljningsinsatser vi gjort tidigare. Som köpare kan du handla av någon av de aktiva och du kommer även kunna köpa dinlott direkt vår hemsida varask.se när det hela drar igång. Folkspel har ju gått ut med att alla som under april månad säljer minst 5 st Joyna får en personlig gåva på 500 kr. Detta i form av ett presentkort på en större butikskedja. Vem som helst som är VSK-medlem kan teckna sig som säljare och därmed också få chansen till att samla ihop till detta presentkort. Är du intresserad? Hör av dig till oss via info@varask.se Inom ett par dagar kommer alla aktiva få ett mailutskick från klubben där man ska gå in och registrera sig som säljare. Detta ska vara gjort under mars månad! Missa inte detta mail. Vi har utsett ansvariga i varje lag som kommer följa upp respektive lag så att allt fungerar. På länken nedan kan du läsa lite om hur Joyna fungerar! Information om Joyna Hälsningar Vara SK Vara SK för 8 dagar sedan 0kommentarer
  • Klar seger med 4-1 mot Trollhättans BOIS!

I DM:s andra och sista omgång mötte vi seriekollegan och seriepremiärmotståndaren Trollhättans BOIS. Väldigt roligt att vår kapten Larsson var med igen efter att han och Carolina blivit föräldrar för första gången! Alex är en pådrivare som bidrar mycket med sin energi och fina attityd. Matchen var också intressant då vi fick mäta oss med en seriekollega och kul att vi kunde besegra dem med såpass klara siffror som 4-1. Philip och Oliver gjorde två mål vardera och gruppsegern var i hamn. I nästa omgång kommer vi att få möta Hässleholmen från Borås. Den här matchen bestämde vi oss för att starta bättre än senast. Vi ville få ut energi och löpvilja, sätta vår press, vara med från början helt enkelt. Vi lyckades väldigt bra med det till en början och fick verkligen fast BOIS på deras planhalva. Vi bröt deras uppspelsförsök och störde dem rejält första kvarten, dock utan att få utdelning. Efter ett bra tryck från vår sida började matchbilden förändras något. Eftersom vi vann bollen tidigt hela tiden så kände vi nog någonstans att vi skulle kunna göra mål och att vi var det bättre laget. Vi kom in i ett spel där vi började tappa boll och gav dem omställningsmöjigheter. Vi blev något övermodiga i vårt spel och för många spelare ville göra för mycket avgörande aktioner för tidigt, vi tappade tålamodet. Plötsligt blev det lite halvfarligt runt vårt straffområde, BOIS ropade på straff vid något tillfälle och kom fram i lite farligheter. Vi fortsätter under en period att försöka slå avgörande passningar som motståndare bryter och kan ställa om på och är allmänt sett rätt så slarviga i våra aktioner med boll. Efter 35 minuter ungefär bryter vi ett inkast långt ner till höger och Carl passar bollen till Philip som tar emot och nyper tlll med sin vänster, lågt, till höger om målvakten. Verkligen rättvist känner vi men ändå har det varit smålurigt flera gånger då vi har fått ordentliga kontringar emot oss. Strax innan pausvilan pressar vi till oss bollen igen och Vilmer spelar in en boll centralt till Strömfeldt. Strömfeldt gör en fin soloraid, rundar tre motståndare och chippar in 2-0 väldigt kyligt. I pausen pratar vi om hur vi ska försöka tänka inför andra halvlek för att göra det lite bättre och inte bjuda in motståndarna i matchen. Andra halvlek startar vi superbra och blir väldigt tydliga och konkreta i vårt passningsspel. Det tar bara fem minuter innan Oliver Strömfeldt gör 3-0, efter mycket fint förarbete av Alex och Vilmer. 3-0 mot BOIS! Här har vi en riktigt bra period i matchen med bra energi i närkamperna och ett varierat passningsspel. Vi kommer till fler lägen och det blir både hörnor och skottförsök men vi lyckas inte få dit fjärde målet trots en hel del chanser. När det är ungefär en kvart kvar så får BOIS en kontring där vi tyvärr straffas för bolltapp vid deras straffområde. Deras nr 10 löper snabbt med boll och kommer ända till vår kortlinje nära målet och spelar in bollen och de gör mål. Här är vi i en period som liknar den första utan att det blir riktigt på det sättet. Vi är lite nogrannare i passningsspelet men slarviga i sista delen som gör att BOIS får några omställningslägen som vårt försvar får avstyra. Med några minuter kvar kastar vi inkast på högersidan, Strömfeldt passar Philip som tar bollen i sidled och lägger rätt för vänsterfoten och bollen går lågt till vänster om målvakten på hans skott från straffområdeslinjen, 4-1 och saken är helt klar. En bra insats från vår sida då vi vinner med 4-1 och går vidare i DM, som vi hade som mål. Stundtals spelar vi bra, det är också skönt att se att vi står oss bra emot ett lag i samma serie som oss. Vår fina energi i starten av halvlekarna är jättebra, vår press är bra när vi går för det tillsammans och jobbar hårt i duellerna. Spelet med boll kan vi göra bättre då vi hamnar i perioder av för mycket bolltapp där det blir farliga omställningar. På lördag ska vi möta Gårda BK på Bendersvallen, ett Gårda som kvalade till div 3 i höstas. Blir en bra värdemätare för oss. Vi ses! A1 för 10 dagar sedan 0kommentarer