• Dramatisk premiärseger borta mot TBOIS!

Ska göra ett försök att summera en premiär som avslutades med att Philip Johansson sköt segern till oss i matchens sista minut. Otroligt skönt, en match som kunde gått hursomhelst. Matchen innehöll mycket, bollar i stolpen, rensning på mållinjen, fina målvaktsräddningar och otroliga missade chanser. Vi drog längsta strået den här gången och fick revansch för förra säsongen då vi förlorade borta och kryssade hemma! Vi mötte BOIS i DM och vann klart tidigare under försäsongen vilket man var lite rädd för att det kunde spela roll. Efter en rätt så bra försäsäsong var vi försiktigt optimistiska men om någon hade sagt 1-1 som slutresultat så hade jag tagit det utan problem. Bortamatch och en poäng hade varit bra, nu fick vi tre. Helt galet bra. Matchen börjar och vi känns lite spända till en början. Båda lagen släpper till en del ytor och BOIS lyckas spela igenom oss några gånger som vi inte riktigt tillåtit i tidigare matcher. Vi är framme och får något halvläge men första stora chansen har BOIS. Deras bästa offensiva pjäs, nr 10, som tydligen gjort 10,7 på 100 m, sprang sig fri från mitten men Nisse lyckas överlista honom genom att styra ut honom och han hamnar till sist vid kortlinjen. Den snabbheten visste vi om då han gjorde några liknande aktioner sist vi mötte dem. Något senare får vi en bra chans då Krille och Leo samspelar till höger i straffområdet. Krille kommer loss och skjuter, i ganska dålig vinkel, och bollen går stolpe och ut. BOIS kontrar snabbt med ytterligare ett jätteläge då deras spelare får skottläge mitt i slottet, Nils är på tå och gör en fin enhandsräddning. Vi har haft svårt att stoppa deras anfall men blir sakta bättre och bättre. Leo är framme och hotar med skott som täcks i ett bra läge. Lite senare får Strömfeldt bollen och skjuter men återigen är stolpen ivägen. Vi har här en bättre period i matchen och vi har lite mer tålamod i spelet. Hugo kommer runt på vänsterkanten och om hans inspel inte täckts till hörna hade Krille haft öppet mål. Alfred är framme och kommer igenom i straffområdet men avslutet i magen på målisen, returen täcks till hörna. Mycket nära där. Vi har också en frispark av Leo som täcks bort, efter en titt på VEO filmen så tar bollen tydligt på en hand som hålls över huvudet på en spelare i muren. Luktade straff där måste man ändå få tycka. Domaren valde dock att fria. BOIS får ett superläge att göra mål i slutet av halvleken. Återigen nr 10 som får ett kanonläge att skjuta mitt framför målet men avslutet går utanför. Halvleken slutar 0-0 och det känns som att båda lagen haft läge att göra mål. Vi tycker inte att vi fått till vårt spel men växt in i matchen kan man säga. Andra halvlek börjar och plötsligt blir det action. Först gör BOIS 1-0 på ett inspel från sin högerkant där Nils tar bollen, och deras nr 10 slår in bollen. Domaren bedömer det som en 50-50 duell, Nils tycker att han har bollen, från vårt håll ser det ut som ett ok mål. Efter VEO-koll så har nog Nils bollen men det blir inte tillräckligt tydligt får domaren och då släpper han det. Direkt på avspark lyfter Ludde en boll diagonalt mot Strömfeldt, deras vänsterback missar bollen och Oliver får läge att skjuta. Han skär in lägger rätt och skjuter med vänstern, otagbart, och 1-1 direkt. Superviktigt att svara direkt på deras mål. Se Strömfeldts kvittering här! Bara minuter senare kontrar BOIS på oss får matchens bästa chans men de bränner helt öppet mål. Spelet i andra, framförallt första kvarten är bra från vår sida. Vi trycker ner dem rejält men skapar inte så mkt farligt där. Vi tappar lite bollar och ger BOIS omställningsslägen. På en hörna rensar vi bollen väldigt nära mållinjen och Nils gör även någon mer räddning på ett bra skott. Ju längre halvleken går desto mer tar vi över och de får också byta ut en efter en av sina bästa spelare. Vi gnuggar på och sista 10-15 är vi rätt så bra måste man säga. Innan det dramatiska slutet så har vi en boll i mål, Leo blir mycket tveksamt avvinkad för offside. Krille har ett bra skott i boxen som målisen räddar. Philip är framme på ett snett inåt bakåt spel men målisen monsterräddar skottet längs marken. Vilmer har en nick utanför på en hörna som är jättenära att gå in. När klockan tickat till 91 min får vi frispark på egen planhalva som vi lyfter mot deras straffområde. Krille tar duell och Ludde också, bollen går till Leo som skjuter i täck. Bollen kommer tillbaka till Leo som lyfter bollen över alla och Philip dyker upp, kommer före målisen och lyfter bollen högt över honom och in i burgaveln. Förlösande, härligt, gött och en bra start på årets seriespel! Philip avgör premiären! Nu laddar vi om med träning och så ska vi möta Ulvåker i hemmapremiären. Förhoppningsvis på A-planens naturgräs! Det blir något att se fram emot! Vi ses. A1 för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • Seger i premiären!

VSK herr vann idag borta mot Trollhättans BoIS med 2-1. Detta efter mål av Oliver Strömfeldt och Philip Johansson. Rättvis seger i en böljande match där segermålet kom i sista minuten. Längre referat kommer! Vara SK för 4 dagar sedan 0kommentarer