• Het seger

Matchen mot Sätila var en het sak, inte matchen i sig men vädret ställde många frågor. Vi måste ändå säga att det inte var en match att komma ihåg, alla killar kämpade att kunde. Det var få chanser åt båda hållen, men idag hade vi den lilla kvalitet som gjorde att vi vann. Kvaliteten heter Erik Hjalmarsson, han gjorde båda målen och det var skillnaden idag. Annars var jätten i försvaret David Axèll, han stoppade det mesta idag. Plus också till alla killar som fick kliva in nu när vi både hade några avstängda, skadade och bortresta lirare. Nästa match är mot Limmared den 20 på Bergavallen. TVFC Senior 13 aug 2022 0kommentarer
  • Vem är Robin Hultén

Namn Robin Hulten Ålder? 36 Familj? Sambo Lisa och min dotter Vera 9 mån Bakgrund/uppväxt? Ursprungligen ifrån vegby men från unga år Boråsare. Uppväxt med mamma och mina två systrar. Jobbar med? Lastbilschaufför Spelarkarriär Vegby SK och Mariedal i ungdomsåren. Tvärred/Vegby senior. Tränarkarriär 1 år som assisterande i TVFC, 3:e säsongen som en av huvudtränarna nu. Tränarutbildning: Självlärd Vilken typ av tränare är du ? Ser mig som noggrann, gillar att svetsa samman en grupp och få alla att dra åt samma håll. Förespråkar grunder och tydlighet. Vilken typ av fotboll förespråkar du? Rak och tydlig fotboll med mycket energi. Styrka som tränare? Försöker ha bra band till spelarna och vara lyhörd men samtidigt konsekvent. Vad vill du utveckla hos dig själv som tränare? Vill bli bättre på alla bitar, men närmast ligger nog att utveckla träningsbiten, för att kunna erbjuda ännu mer varierad och motiverande träning. Just nu leder ni TVFC serien, vad krävs för att TV skall klara hösten på ett lika bra sätt som våren? Vi har gjort en fantastisk vårsäsong. Det har ändå blivit ganska tajt där uppe och vi är några lag som är med och slåss om det så vi behöver upp ytterligare något snäpp, sen kommer det att krävas närvaro, bra träningar och framför allt att fortsätta göra det vi gjort så bra i tidigare matcher TVFC Senior 2 aug 2022 0kommentarer
  • Vem är Elie Sader?

Namn? Elie Sader Ålder? 35 Familj? Min fru Linda och två virvelvindar. Lucas och Matteo. Bakgrund/uppväxt? Jag föddes i Zahle, Libanon. Flyttade till Sverige som 3-4 åring. Landade i Ulricehamn efter några år och har varit staden trogen sedan dess. Jobbar med? Människor. Jag är SO-lärare på Stenbocksskolan. - Vill du vinna ett quiz, hör av dig Spelarkarriär? Spelade i UIFK som barn fram till 18 års ålder. Började sedan plugga på högskolan i Jönköping och gjorde parallellt med det några fina år i Marbäcks IF. Tränarkarriär? Började med UIFK:s juniorer(vilket var bland det roligaste och mest lärorika jag har gjort), parallellt var jag delaktig som fotbollsutvecklare för VFF. Sedan har det blivit seniorfotboll för hela slanten. Marbäcks IF --> Södra Ving/Timmele --> TVFC --> UIFK --> TVFC. Tränarutbildning? Tränarutbildning UEFA: C, B-Ungdom & B. Vilken typ av tränare är du? Jag ser mig som en inkluderande tränare, där jag försöker skapa en miljö där alla i gruppen ska känna sig delaktiga, lyssnade på och sedda. Jag är även en obotlig optimist, ser bara möjligheter och försöker få människorna runt mig att känna samma sak. Vilken typ av fotboll förespråkar du? Fotboll som utvecklar spelare och som utmanar mig som ledare. Att skicka långbollar i blindo och brottas i 90 min är inget jag går igång på. Målet är att vi som lag ska, så gott det går, kontrollera och vinna matcher där bollinnehavet är en viktig nyckel. Vi har fortfarande en bit dit i TV men ge det lite tid så kommer det till slut. Styrka som tränare? Att jag är en fotbollsnördig relationskapande pedagog. Jag tror och hoppas att det jag pratar om och lyfter går fram, låter vettigt och är förståeligt för mottagaren. Vad vill du utveckla hos dig själv som tränare? Jag vill såklart utvecklas i alla aspekter egentligen, allt från att bli bättre på att förstärka gruppdynamiken till att lyckas få ut ännu mer av det vi gör på träning in i match. Just nu leder ni TVFC serien, vad krävs för att TV skall klara hösten på ett lika bra sätt som våren? Jag har under hela våren känt att vi har ännu en växel i oss. Både i defensiven och offensiven. Lyckas vi putta i den växeln nu lagom till höststarten är jag övertygad om att vi kan vara med i toppen hela vägen in i oktober. Sedan behöver vi ha lite stolpe in, fortsatt hög träningsnärvaro och en skadefri trupp. TVFC Senior 29 jul 2022 2kommentarer
  • Delat i Bollebygd!

”vårens” sista match utspelade sig i går i Bollebygd, ett lag som vi vann mot första matchen i år med 2-1. Regnet öste ner på en mycket trevlig anläggning, men vilken match det skulle bli. 1-0 minut 3, 1-1 minut 7, 2-1 minut 22, 2-2 minut 27, 3-2 minut 33. BSK var det lite bättre laget under första halvlek, men vi var inte ofarliga i våra framstötar. Andra halvlek så spelade BSK återigen mycket fin fotboll, men i matchen 64 minut hände det som sitter kvar på näthinnan. Gabbe blir fult nedsparkad och det uppstår tumult, i efterspelet så får två spelare i hemmalaget rött kort, vi får ett gult. Då går topplocket på samtliga spelare och ledare i hela laget, det var ett avbrott på säkert tio minuter innan matchen kunde återuppstå. Nu var vi två spelare fler och tog givetvis hand om bollen, men vi kunde inte skapa några farligheter utan det var BSK som hade någon farlig omställning. Men i matchen sista anfall kom Jeppe runt på vänstersidan och slår ett mycket bra inlägg som Adam Svenson möter perfekt med pannan utan chans för BSK´s målvakt. 3-3 var ett faktum och det var det sista som hände under matchen. Men efter matchen utspelade sig scener vi inte vill se på en fotbollsanläggning, men vi kommer inte kommentera det vidare, men det är bara så tråkigt att sådant skall hända efter en fotbollsmatch. Plus till domaren också, han hade full kontroll på händelserna och visar på ett lugn även när det hettar till. Som helhet får vi vara nöjda med den poängen vi fick, 4 poäng mot ett så bra lag som BSK är inget man bara går ut och tar. Vi kommer toppa tabellen efter 10 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster det är ett mycket bra facit och vi går på en välförtjänt sommarvila. ~ Glädje ~ Hjärta ~ Stolthet ~ TVFC Senior 4 jul 2022 0kommentarer
  • Tre nya poäng

I dagens match rivstartade vi, tre mål på 12 minuter. Gabbe öppnade med ett skott från långt hål, bollen i ribban och ner på kritan för att sedan studsa upp i nättaket. Sedan var det Sebbe som först sköt på en utsträckt arm, domaren blåste straff och den satte Sebbe säkert i mål. Strax efter det så rullar vi upp dem riktigt fint och Henrik kunde sätta bollen i mål med en enkel bredsida. Vi hade ett par fina chanser till men vi fick nöja oss med tre bollar i mål, vi går till halvtidsvila med en säker ledning. I andra kändes det som vi var nöjda även om vi kunde gjort några mål till så drog vi i handbromsen, tyvärr tillät vi Hyssna sätta en boll bakom Alex. Men en härlig seger där tränarna luftade i stort sett hela bänken, nu laddar vi om inför matchen på torsdag borta mot Kronäng TVFC Senior 19 jun 2022 2kommentarer
  • Seger på Berga!

I tionde matchen tog vi den nionde segern och toppar fortfarande ligan! Annars var det Dardania som började matchen på ett stålande sätt, vi fick knappt låna bollen under första halvan. Glädjande nog så är vårt försvarsspel lysande och ett par skott från långt håll utan riktning var allt det lyckades åstadkomma. I matchens trettiosjunde minut får vi en frispark som Gabbe får bra träff på, målvakten lämnar retur och efter lite trassel som sätter Adan S bollen i mål vilket blir resultatet efter 45 minuter. I andra rivstartar vi direkt med att sätta tvåan av Erik fint framspelad av Adam S, efter det kan man säga att vi tog över mer och mer av spelet och kunde sätta 3-0 Adam S och 4-0 av Henrik A som fick på ett kanonskott som målvakten fick en hand på men orkade inte styra ut bollen som gick i mål. Hade inte målisen fått en hand på bollen hade det varit en stark konkurrent till årets mål 2022. Nu är vi uppe i tre raka vinster igen och toppar ligan! Nästa match är på Hovet söndag den 19 juni kl 15:00, då ses vi igen! TVFC Senior 17 jun 2022 0kommentarer
  • Serieledningen står sig

En sammanfattning av det senaste matcherna är på sin plats tycker vi, Äspered blev för svåra som sagt och vi fick vår första förlust. Men vi studsade tillbaka igen på ett mycket bra vis, Mariedal besegrades med 3-2. Efter en mållös första 45a så lossnade det ordentligt i början av andra, Super-Sebbe Svensson gör tre mål på 4 minuter! Ett äkta hattrick!! Mariedal kom starkt tillbaka men deras andra mål kom just i sista sekunden och vi vann en spännande match. Sexdrega/Lockryd väntade i matchen efter och det skulle bli en mindre välspelad match skulle det visa sig, S/L slog bara långbollar/lyckatillbollar upp mot vårt mål. Man kan tycka att matchen var jämn men när det väl fanns något spel så var det vi som stod för det. Sebbe satte en frispark till 1-0 och sedan slog han en hörna rakt i mål till två noll. S/L gjorde 2-1 i början av andra men vi gjorde strax efter deras mål 3-1 av Adam Svenson och matchen var avgjord. I skrivande stund så har några resultat gått vår väg och vi leder serien just nu med 5 poäng till Äspered och 6 poäng till Bollebygd. På onsdag tar vi emot Dardania på Bergavallen! TVFC Senior 12 jun 2022 0kommentarer