• Förlust borta mot Gripen

Med en vinst och en sur övertidsförlust i ryggsäcken åkta A-laget ner till Nyköping för match under onsdagskvällen. Under uppvärmningen konstaterades att isen inte skötts som den ska och därför var det ett stort hål i isen bakom det ena målet. Vid besiktning av domaren sköts matchen först upp 30 min för att få tid att laga isen. Efter många försök att laga isen beslutades att isen inte var spelbar och besked om flytt till b-hallen eller inställd match väntades. Efter konferens mellan domarana och förbundet bestämdes det att matchen skulle spelas i B-hallen med matchstart 19.50. Tuffa förutsättningar för att komma väl förberedd till match alltså. När matchen väl kom igång fick Nyköping snabbt göra 1-0 och första perioden bjud på stort spelövertag för Nyköping. I en snabb kontring där #77 Tärnström ger puck till #49 Berg som hittar en helt ren #10 Ahlholm så är det 1-1 på tavlan vilket står sig perioden ut. Andra perioden slutar 3-0 till Nyköping efter 1 mål i 5-5, 1 mål i boxplay och ett mål som man inte riktigt vet hur man skall summera. I sista perioden kommer Trånkan ut och gör snabbt 4-2 och får lite vittring. Tyvärr dröjer de bara tre minuter innan Nyköping tillåts göra 5-2 och sen kommer 6-2 efter ytterliggare 3 minuter. Vid ställningen 6-2 begär Trångsund time-out för att försöka få till något inför de avslutade 12 minuterna. Istället gör Nyköping 7-2 innan Power Play äntligen lyckas utnyttja ett numerärt övertag och matchen slutar 7-3. Vi kollar med #72 Mathias Schumacher vad han säger om matchen: Tyvärr förlust mot Nyköping med 7-3, men mycket folk på läktaren, hela 689st. Hur summerar du gårdagens match? Stundtals bra match, stundtals en mindre bra match. Skulle kunna summera det som en svängig match, som slutar i Nyköpings fördel. 2. Vad är det som gör att vi inte lyckas få till ett bättre resultat mot Nyköping än vad vi fått i de senaste matcherna mot Sollentuna och Enköping? Väldigt svårt att säga en specifik anledning. Jag upplever att vi som lag under perioder får svårt att hålla uppe lägstanivån. Vilket under gårdagen resulterade i mål bakåt, som tillslut blev för mycket att ta ikapp. 3. Powerplay lyckas få utdelning efter ett par matcher utan mål. Du har varit bofast i Powerplay under större delen av säsongen, vad är det som gör att de lossnar med ett mål igår och vad har ni jobbat med för att få utdelning? Vi har under säsongen som ni säger fått stort förtroende i powerplay, vilket jag tror är viktigt om ett powerplay ska fungera. Vi har testat oss fram med olika varianter och känner att det börjar sitta. Tränare Calle Wendt säger så här om matchen • 7-3 borta mot Nyköping, hur sumerar man det? Ja, släpper vi in 7 mål kommer vi aldrig ge oss själva chansen att ta poäng i en match. Vi måste bli mycket bättre på att utnyttja våra styrkor och inte låta motståndarna diktera villkoren hela tiden. • Vad är det som gör att vi släpper till 7 mål? Igår kändes det som vi bjöd in till öppet hus i eget slott och släpper 4 av 7 puckar där för att vi inte är på tårna. 1 mål i deras Power Play som de gör bra och 1 mål som jag inte förstår hur de kan godkännas så springer de snabbt iväg. Vi måste hitta tillbaka till de vi gjort bra mot Sollentuna och Enköping och stänga ner de farliga yttorna på ett helt annat sätt för att kunna vinna matcher. • Hur går man vidare från detta? Vi tränar ikväll och lördag sen är de Huddingederby på söndag. Vi får lära oss av de misstag vi gör men inte bli för nedstämda. Vi har visat att vi kan slå topplag tidigare så varför inte studsa tillbaka med en 3-poängare mot Huddinge på söndag? Statistik från matchen hittar du på: http://stats.swehockey.se/Game/Events/396074 A-lag 12 okt 2018 0kommentarer
  • Inför Nyköping Gripen borta 10/10

Säsongen är i full gång och matcher och träningar duggar tätt. Imorgon onsdag packar vi bussen och drar söderöver mot Rosvallas ”Stora Hallen” för möte mot Nyköping Gripen. Tabellmässigt så ligger Nyköping precis ovanför oss, men har endast hunnit med att spela fem matcher jämfört med våra åtta. Senast mötte de Vallentuna och baserat på statistiken från den matchen är det nog ingen underdrift att säga att det är ett revanschsuget lag vi får möta. Vallentuna vann matchen med 2-1, men Nyköping vann skotten med hela 36-11. Likt oss själva mot Sollentuna senast så lyckades inte Nyköing utnyttja ett enda av de pp de erbjöds. Vilket lag blir först att bryta den trenden? Emil Fürsten, tränare i Trångsund, uttalar sig så här inför onsdagens möte: • Är det några sjukdomar eller annat som sätter käppar i hjulet inför morgondagens drabbning? Vi har två sjuka och en skadad. Vii åker med 2 mv, 7 backar och 13 forwards vilket ändå måste ses som optimalt. • Nyköping ligger högt upp i tabellerna för såväl pp-effektivitet (matchen senast till trots) som tekningar. Ska vi tolka det som att de verkligen är ett strukturerat lag med full fokus på uppdraget, eller vilken analys vill du göra? Nyköping är ett välstrukturerat lag blandat med ett antal väldigt individuellt skickliga spelare, så att det kommer bli en tuff match är det inget snack om. Viktigt att vi behåller fokus över 60 minuter och tar bort tiden från deras toppspelare. • Nyckeln till en ny succé imorgon? Gäller att vi är på tårna direkt vid matchstart och inte sitter kvar på bussen. Special-teams avgör många matcher och det tror jag blir fallet även imorgon. Vi tar med oss penalty-kill-spelet från matchen mot Sollentuna och hoppas på att vi kan få utdelning i pp. För laget blir det den första gemensamma resan till match den här säsongen. Joel Robling #71 är en av dem som kliver på bussen, och han ger oss följande kommentarer: • Lite längre resa imorgon. Påverkar det något tycker du, och laddar du personligen på något annat vis än inför en hemmamatch? Det påverkar inget negativt. Personligen känns det bättre med bortamatcher med lite längre resväg för man åker som ett lag och får igång kemin och surr inför match. • Vilken detalj i spelet måste ni lyckas med lite extra imorgon för att det ska bli seger? För att ta 3 poäng imorgon behöver vi minimera våra misstag i egen zon och fortsätta spela som vi gjort i de senaste matcherna. • Vilken låt sjunger ni i bussen på vägen hem, och vem/vilka leder den allsången? Öjdal (#79) och Mike (#91) som Troy & Gabriella leder allsången hem efter 4-0 vinst med Breaking Free från High School Musical! Efter det uttalandet finns det ytterligare en anledning att verkligen hoppas på seger, och att någon smygfilmar lite i bussen…… A-lag 9 okt 2018 0kommentarer
  • Veckans lag HockeyEttan Östra

Varje vecka presenteras "veckans lag" på www.hockeyettan.se I säsongens tredje uppställning får Trångsund med sin första representant. Föga förvånande är det Edvin #35 som efter lysande insatser i kassen kniper utmärkelsen. Grattis Edvin! https://www.hockeyettan.se/2018/10/08/veckans-lag-hockeyettan-ostra-3/ A-lag 8 okt 2018 0kommentarer
  • Rapport från SVEAB Arena

Efter den härliga urladdningen tidigare i veckan var det med lite pirr i magen som vi supportrar tog plats på läktaren. Vad skulle vi bjudas på idag? Hur skulle killarna stå upp mot ett revanschsuget Sollentuna efter förlusten de åkte på senast? Ganska snart stod det klart att Trånkan-spelarna inte var nöjda efter en seger, utan helt klart på jakt efter nya poäng. Till skillnad mot i flera andra matcher var det nu vi som fick chans i powerplay vid ett par tillfällen inledningsvis. Tyvärr lyckades vi inte utnyttja något av dessa lägen utan det är först i matchens 16:e minut som pucken letar sig in bakom Sollentunas målvakt. Lyckan blev dock kortvarig då Sollentuna redan i samma minut kvitterar till 1-1. I andra perioden återtar vi ledningen efter ett mål i boxplay, och den ledningen tar vi med oss i sista periodpausen. 2-2 sitter ett par minuter in i tredje perioden och står sig ordinarie matchtid ut trots att båda lagen hade bra chanser att öka på målskörden. Även OT bjuder på chanser men tyvärr lyckas vi inte trycka in den utan istället är det Sollentuna som avgör med bara 15 sekunder kvar. Noterbart är att inte ett enda powerplay-mål gjordes i matchen! Så här svarar Oscar Lindberg #64 på några frågor: • Du har missat några matcher pga sjukdom, hur kändes det att vara tillbaka i hetluften? Jo det känns bra att vara tillbaka även fast det tar ett tag att få tillbaka flåset. Tråkigt dock att vi inte kunde få med oss alla tre poäng från Sollentuna. • Vad tycker du är den stora skillnaden med laget nu jämfört med de allra första omgångarna? Jag tycker att spelet börjar sitta mer och mer, sen finns det alltid saker att slipa på. Det känns även som att vi börjar komma in i division1-tempot ordentligt nu. Vi har haft en skön stämning i laget från dag ett, och den håller i sig! • Nu har ni bevisat att ni kan ta poäng även på borta-is. Hur tror du att snacket om er hos de andra lagen låter nu? Tror inte vi ska lägga så mycket vikt på vad de andra tror om oss, utan fokusera på vårt spel och hur vi kan vinna matcher. Vi är ett ungt lag med många spelare som spelat med varandra tidigare, tror vi kan ta poäng av många lag i serien. När vi ställer tränare Calle Wendt i frågehörnan serverar han följande svar: • En poäng är inte fy skam, men nog kändes det som att vi nosade på en andra pinne i förlängningen? Precis! En poäng på bortaplan är alltid bra, men jag tycker att vi ska kunna avgöra och få med oss två eller tre poäng på de lägen vi har både i matchen och i OT. • Vad är du mest nöjd med idag? Något litet delmål ni hade pratat om innan och som verkligen fungerade? Jag börjar bli nöjd med försvarsspelet. Den senaste veckan har vi släppt in 4,2 respektive 3 mål vilket ger oss en bra chans att vinna matcher. Vi har satt upp ett par mål i gruppen som vi ska uppnå varje match, och vi når en del av dessa idag men idag tycker jag att boxplay sticker ut som dödar 100% av våra utvisningar. • Vilken är den största utmaningen nu den närmaste tiden? Största utmaningen är att vi måste minimera våra misstag ytterligare något för att inte ge motståndarna målchanser, men också att vi blir lite hetare i de lägen vi själva ska göra mål. Statistik från matchen hittar du på: http://stats.swehockey.se/Game/Events/396096 A-lag 7 okt 2018 0kommentarer
  • Inför Sollentuna borta 7/10

Söndagsmatchen närmar sig och den här veckan blir det att packa trunken och dra en bit norrut, närmare bestämt till Sollentuna. Sollentuna har på de 6 inledande matcherna samlat ihop 9 poäng efter 3 vinster och 3 förluster. En av dessa förluster kom i förra omgången då Vallentuna drog det längsta stråt och vann med 5-3. De 9 poängen räcker i dagsläget till att placera Sollentuna på en femteplats i tabellen, men noterbart är att de totalt sett bara gjort 7 mål mer än oss (vi har en match mer spelad dock). Vad kan vi då läsa in i dessa siffror? Vilka är våra chanser till nya poäng imorgon? Vad för typ av match kan vi förvänta oss? Så här svarar Trångsunds tränare Calle på dessa frågor: Sollentuna verkar vara lite av ett varannandagslag och är svårbedömda, men vi tror oss ha koll på hur de spelar och vad vi skall göra imorgon. Vi kan förvänta oss en match där vi lägger ner samma hårda jobb i varje byte som sist. Kanske inte så mycket skönlir utan två lag som jobbar hårt. Våra chanser till poäng är goda om vi kan bibehålla de hårda jobbet och fortsätta stressa våra motståndare till misstag i vår forecheck. Filip Lindgren #29 spelade förra säsongen i just Sollentuna och han säger så här inför matchen: Vad är extra viktigt för att vi ska ta med oss ny poäng imorgon? Fortsätta med samma krigarinstinkt som vi visade upp i matchen mot Enköping och att vara noggrannare med spelet i egen zon samt sätta våra lägen. Sollentuna gillar att spela med fart så det gäller att vi är på tårna från början! Du kom för egen del in i truppen lite senare än många andra, känner du att du ”landat” nu, och hur skulle du beskriva stämningen? Som sagt så kom jag in i laget senare än de andra, men känner mig väldigt välkommen in i gänget och det känns som att vi har en bra gruppkemi som kommer vara viktig för laget under säsongen Till slut, vad står på tavlan efter 60 spelade minuter imorgon? Vi vinner med 1-3 och sista målet sätter Allan (#10) i öppen kasse A-lag 6 okt 2018 0kommentarer