• 27/3 Lilla Tjärby-TIF 5-6

Lilla Tjärby-TIF 5-6 (2-1) 1-0 (33) 1-1 (35) Ernad Sadiki (ass Johan Palm) 2-1 (42) 3-1 (51) 4-1 (54) 4-2 (60) Linus Strömgren ( ass Filip Gustafsson) 4-3 (64) Ernad Sadiki (ass Martin Hedvåg) 4-4 (66) Filip Gustafsson (ass Linus Strömgren) 4-5 (74) Linus Strömgren (ass Johan Palm) 5-5 (76) 5-6 (88) Martin Hedvåg (ass Filip Gustafsson) Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Ludvig Karlsson Melwin Björklund, Johan Palm, Murtaza Nazari, Sam Dada Filip Gustafsson, Linus Strömgren Ernad Sadiki Avb: Billy Svenske, Martin Hedvåg, Rasmus Bodevind Målrik match i Veinge Om man vill se mål, då gjorde inte något av lagen oss besvikna i kvällens match i Veinge. Det var full fart framåt och särskilt i andra halvlek föll målen tätt. Matchen startade i högt tempo och att Lilla Tjärby är ett bra lag visade man tidigt i matchen. Bra passningsspel och snabba omställningar från hemmalaget men Torpa hängde med bra och skapade ett par fina chanser i inledningen, b la hade Filip ett skott i ribban i 12:e minuten. Ludvig fick utgå skadad redan i 14:e och ersattes av Billy Svenske. Trots många chanser var det mållöst fram till 33:e minuten. Efter en frispark fick vi inte undan bollen utan 1-0 satt i nätet från nära håll. Kvittering föll två minuter senare. Johan vann bollen efter hård press på bollhållaren, Ernad blev frispelad och skottet satt otagbart. Rättvist men Tjärby kunde ändå gå till pausledning sedan en snabb omställning resulterade. Spelmässigt en bra halvlek och det såg lovande ut inför andra. Två byten i paus, Martin och Rasmus ersatte Murre och Melwin. Tyvärr var vi lite väl givmilda och Tjärby kunde göra två mål i 51:a respektive 54:e minuten. Åter efter en djupledsboll och en välplacerad frispark. Man kunde tro att Torpa skulle ge upp men grabbarna gjorde en grym vändning. I matchens bästa anfall kunde Linus Strömgren reducera i 60:e minuten. Efter många bra passningar kunde Linus skarva in Filips fina inlägg. Torpa fortsatte att jobba hårt och på en bra slagen vänsterhörna från Martin, dök Ernad Sadiki upp vid bortre stolpen och satte bollen i mål i 64:e minuten. Kvitteringen föll två minuter senare. Snabb kontring, Linus hittade ut till Filip på högersidan, han tog sig förbi sin gubbe och från 25 meter talade hans vänsterslägga när bollen satt innanför stolpen. Vändningen blev ett faktum när Linus styrde in 4-5 i 74:e minuten. Efter en frispark blev det lite flipperspel i Tjärbys straffområde och Johans skott tog på Linus och gick in. Vi hade gjort otroliga 4 mål på 14 minuter! Ledningen varade bra två minuter, åter kunde vi inte försvara oss mot en frispark och bollen satt jämte muren och i mål. Matchen såg ut att sluta oavgjort men TIF skulle få in ett avgörande i 88:e minuten. Torpa kontrade blixtsnabbt men Filip och Martin i spetsen. Martin vände bort sin försvarare och hans vänsterskott från 25 meter slank in under målvakten. Oavgjort hade nog varit mest rättvist men Torpa fick sista ordet. Målmässigt en otrolig match mellan två offensiva lag men lagens tränare var nog inte helt nöjda med försvarsspelet. Vi var riktigt vassa framåt, många bollvinster högt upp i planen och flera fina spelmål. Defensivt har vi en del att jobba på och tre frisparksmål är sådant vi bör undvika. Dock, när man gör fler mål än motståndarna får man vara nöjd. Supporterkampen vann vi solklart och tack till alla som tagit sig till Veinge denna kyliga kväll. Vi går på påsk ledighet efter ännu en vinst. Glad påsk alla Torpa följare! A-lag 27 mar 0kommentarer
  • Inför Lilla Tjärby-TIF

I morgon har vi ordnat en snabbt insatt match då vi spelar mot Lilla Tjärby IK. Ett lag från södra Halland som förra året spelade i division fyra men trillade ur och nu spelar i södra Hallands femman. Vi har mötts i sparbankscupen i Markaryd, annars är det ett nytt motstånd för oss. Då det blev wo senast mot R/T passar det perfekt med en match före påskhelgen. För vår del har det varit långt mellan matcherna men här möter vi bra motstånd och det skall bli spännande att se var vi står. Att möta nytt motstånd är alltid bra och det skall bli roligt att se hur vi klarar oss mot ett lag från hallandsfemman. 15 man kommer till spel, utgår från truppen till R/T matchen gör Shahram och Mattias. Då blir det följande: Samuel Eliasson Axel Palm Fredrik Sedin Johan Palm Martin Hedvåg Murtaza Nazari Linus Strömgren Sam Dada Filip Gustafsson Rasmus Bodevind Billy Svenske Ludvig Karlsson Ernad Sadiki Melwin Björklund Herman Schmidt Matchstart 20,00 (obs i Veinge) Till Veinge kör man enklast Ljungby-Vrå-Mästocka-Veinge A-lag 26 mar 0kommentarer
  • INSTÄLLT

Tyvärr får inte Råstorp/Timsfors ihop lag till kvällens match och har därför lämnat WO Istället blir det träning/internmatch kl 18,00 i Lagan. A-lag 22 mar 0kommentarer
  • Inför TIF-Råstorp/Timsfors

På fredag kväll blir det ny match i Toyota cup när Råstorp/Timsfors kommer till Lagan Turf Arena. Ett lag som gjort en omstart då man hade uppehåll från seriespel 2023. Man har i år endast spelat en match och det var förra helgen när man mötte Lidhult i cupen med 2-4 som resultat. Laget består av hel del unga spelare men brödratrion Bajgora har gjort comeback och med sin rutin är man alltid farliga och när man är på rätt humör är man ett hot. Vår cupmatch senast mot Lidhult var ingen större match men vi spelade ändå stabilt för att kunna ta en klar seger. Vinsten var viktig och det har bäddat för att vi goda chanser till spel i nästa omgång. Det har varit lite tunt med matcher men vi har tränat bra och är riktigt spelsugna. Skadeläget har förbättrats, Martin och Rasmus är klar för spel igen och Herman är redo för årsdebut. Utgår sedan senast gör Andreas Palm. Det gör följande 17 man som är uttagna: Samuel Eliasson Axel Palm Fredrik Sedin Johan Palm Martin Hedvåg Shahram Moradi Murtaza Nazari Linus Strömgren Sam Dada Filip Gustafsson Mattias Lööv Rasmus Bodevind Billy Svenske Ludvig Karlsson Ernad Sadiki Melwin Björklund Herman Schmidt Matchstart 19,00 (obs i Lagan) A-lag 21 mar 0kommentarer
  • 9/3 LIdhult-TIF 1-4

Lidhult-TIF 1-4 (0-1) 0-1 (34) Filip Gustafsson (ass Johan Palm) 0-2 (57) Ernad Sadiki (ass Shahram Moradi) 0-3 (68) Linus Strömgren (ass Filip Gustafsson) 1-3 (85) Masoud Moradi 1-4 (88) Linus Strömgren (ass Billy Svenske) Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Ludvig Karlsson Billy Svenske, Johan Palm, Murtaza Nazari, Linus Strömgren Shahram Moradi, Filip Gustafsson Ernad Sadiki Avb: Melwin Björklund, Mattias Lööv, Sam Dada, Andreas Palm Bra start för Torpa i Toyota Cup. Torpa vinner med klara siffror i dagens match på Sparbanksvallen. Blåsigt och kallt väder bidrog till att det inte blev någon bättre match men Torpa gjorde vad man skulle och tog en viktig seger. Lidhult kom till spel utan Adis Hodzic och Johan Brorsson, vilket givetvis försvagade laget. Torpa började bäst och hade ett övertag i inledningen. Billy var nära i 11:e minuten men i övrigt var det få chanser från båda lagen. Efter hand blev passningsspelet sämre och det slarvades en hel del. Ett tekniskt Lidhult spelade stundtals helt ok men Torpa var starkare och gick för ett ledningsmål. Det skulle komma i 34:e minuten. Johan hittade ut till Filip Gustafsson på högersidan, han dribblar förbi tre man och ur mycket snäv vinkel kan han vackert lyfta in bollen i bortre gaveln. En snarlik kopia av Kurre Hamrins vm-mål från 1958! I övrigt hände inte mycket i första halvlek, några distansskott från båda lagen men inga inom målramen. Rättvis Torpa ledning i paus. Ett par byten inför andra. Billy och Ludvig ut, in kom Melwin och Mattias. Fortsatt lite väl mycket felpass men TIF hade ändå ett klart grepp om matchen. Utdelningen kom i 57:e minuten. Snabbt pass i djupled och fri kunde Ernad Sadiki placera in bollen innanför bortre stolpen. Linus var nära att stänga matchen i 66:e, men bollen smet utanför. Han fick revansch två minuter senare då Filips fina inspel hamnade framför fötterna på Linus och från nära håll fick han in bollen. Matchen kändes avgjord men när Torpa fuskade lite med defensiven kunde Lidhult reducera genom sin bäste, Masoud Moradi i 85:e minuten. Torpa skulle ändå hinna med ett mål till. En snabb kontring i 88:e och på Billys fina inspel kunde Linus Strömgren göra sitt andra mål för dagen. Det blev aldrig någon match som tände till men Torpa var matchen igenom snäppet bättre och vinner med klara siffror. Lidhult krigade bra men räckte inte till denna gång. Defensivt var TIF bra och när man gör fyra mål får man ändå vara nöjd med offensiven. Mindre bra var passningsspelet men det är tidigt och det kommer bli nog bli bättre efter hand. En jämn insats och vi har fått en fin start på årets cupspel. Råstorp/Timsfors väntar i nästa match den 22/3. A-lag 9 mar 0kommentarer
  • Inför Lidhult-TIF

På lördag går vi in i första omgången i Toyota cup. Det blir spel på sparbanksvallen i Hinneryd när Lidhults GoIF står för motståndet. Ett lag som fick en friplats i femman och kommer att spela i vår serie. Trots närheten till Lidhult är det sällan vi möts (aldrig varit i samma serie) senast var det i en träningsmatch 2015. Nu blir det tävlingsmatch och det skall bli spännande och se var lagen står inför stundande seriespel. Lidhult har inte spelat någon match i år men man visade förra året att man har ett bra lag. Offensivt är man starka med b la tränaren Adis Hodzic och nyförvärvet från Torpa, Johan Brorsson. En snabb spelare som har näsa för målet och som vi måste se upp med. Vi startade säsongen på bästa sätt när vi besegrade Kulltorp med 4-0. Stundtals var spelet riktigt bra och vi var effektiva framför mål. Vi har fortsatt tränat bra och ser fram mot lördagens derby. Då gruppen endast innehåller tre lag (Råstorp/Timsfors ingår också) är det viktigt med en seger om vi vill ta oss vidare till nästa runda. Vi kommer till spel med 16 man, där Martin Hedvåg utgår med sin skada som han fick senast. Tillkommer gör Sam Dada och debutanten Shahram Moradi. Det gör följande: Samuel Eliasson Axel Palm Fredrik Sedin Johan Palm Shahram Moradi Murtaza Nazari Linus Strömgren Sam Dada Filip Gustafsson Mattias Lööv Rasmus Bodevind Billy Svenske Ludvig Karlsson Ernad Sadiki Melwin Björklund Andreas Palm Matchstart 15,00 (obs i Hinneryd) A-lag 8 mar 0kommentarer