• Inför TIF-Unnaryd

I morgon, lördag, avslutar vi 16:e omgången när Unnaryds GoIF kommer till Skogsängen. Ett lag som ligger på den övre halvan i den jämna tabellen. Man har börjat hösten med två raka segrar. Under våren var man mer ojämna och varvade segrar med förluster. Vi blev varse när de efter en dålig period slog oss med klara 5-3. Matchen var jämn men man kontrade bra och gjorde flera mål när vi slarvade med hemjobbet. Hoppas vi lärt oss läxan och är mer noggranna för Unnaryd är bra och definitivt inget lätt lag att möta. Bästa målskytt är Melvin Eriksson på 9 mål. Vi har också startat hösten med två vinster och ännu inte släppt in mål. Sviten är fem raka segrar men med statistik vinner man inga matcher. Vi vet att Unnaryd är tuffa att möta och vi måste spela på topp för att vinna. Revansch borde vara en bra morot men det krävs att vi gör jobbet och alla är taggade om vi skall ta tre poäng. Vi hoppas många kommer till Skogsängen för att se en välspelad och spännande match. Från senaste matchen utgår Rasmus Bodevind (bortrest) annars är det samma gäng som kommer till spel. Följande 15 man är uttagna: 1. Samuel Eliasson 4. Herman Schmidt 5. Johan Palm 6. Fredrik Sedin 7. Sam Dada 8. Mattias Lööv 9. Martin Hedvåg 10. Filip Gustafsson 11. Billy Svenske 13. Axel Palm 16. Ludvig Karlsson 18. Shahram Moradi 19. Linus Strömgren 22. Murtaza Nazari 25. Ernad Sadiki Matchen är flyttad till 13,00 Välkomna A-lag 23 aug 0kommentarer
  • ..

.. A-lag 22 aug 0kommentarer
  • 19/8 Agunnaryd-TIF 0-2

Agunnaryd-TIF 0-2 (0-0) 0-1 (64) Linus Strömgren (ass Mattias Lööv) 0-2 (69) Mattias Lööv (ass Filip Gustafsson) Domare: Johan Karlsson, Ljungby Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Ludvig Karlsson Johan Palm, Murre Nazari Rasmus Bodevind, Martin Hedvåg, Billy Svenske Filip Gustafsson, Linus Strömgren Avb: Sam Dada, Herman Schmidt, Mattias Lööv, Ernad Sadiki, Shahram Moradi Ny derby vinst för Torpa! Torpa vinner även returmötet mot Agunnaryd men vi fick verkligen kriga för trepoängaren. Spelmässigt var det en medioker match, mycket kamp med stundtals dåligt passningsspel. Planen var riktigt svårspelad med långt gräs, men lika för båda lagen, och passningsspelet nådde aldrig en högre kvalité. Starten blev ganska avvaktande, det hände inte mycket första kvarten. Bra försvarsspel från båda sidor och inga chanser skapades. AIF skapade första chansen i 20:e minuten när en nick tog i ribban efter en frispark. Därefter spelade Torpa bättre och hade ett visst övertag. Tre bra lägen i mitten av halvleken där Linus, Filip och Rasmus var nära att ge Torpa ledningen. AIF spelade med bra press och vi fick ofta vända hem och starta om anfallen. TIF spelade ofta runt men kom inte till några bättre lägen. Nu fick hemmalaget mest jaga och deras anfall blev allt färre. Torpa visade tålamod och det såg ändå hoppfullt ut inför andra halvleken. Ett byte direkt i paus när Sam ersatte Rasmus. Torpa höjde tempot, spelade allt bättre och satsade på ett ledningsmål. Filip hade ett par bra skott, där han var närmast mål i 53:e minuten men mv gjorde en fin räddningen på friläget. Torpa skapade många hörnor och när mål var Linus men nicken gick över efter en hörna från vänster. Nytt byte i 57:e minuten när Mattias Lööv kom in och ersatte Billy. AIF hade få lägen men i 62:a hade man ett farligt inspel som så när resulterat. Därefter var det mest Torpa och Agunnaryd tröttnade märkbart. I 64:e minuten föll så ledningsmålet för Torpa. Martin hittade ut till Mattias på högersidan, han kom runt på kanten och på det fina inlägget störtade Linus Strömgren fram och skallade in ledningsmålet. Friläge för Linus minuten senare men han tappade bollen när han rundat målvakten. TIF skapade många hörnor och utdelningen skulle komma i 69:e minuten. Bra högerhörna från Filip och i röran framför mål stack Mattias Lööv fram huvudet och skallade in 0-2 målet. Mattias senaste mål var mot Liljan 2013! Ett tröttkört Agunnaryd fick till allt färre anfall och det blev oftast spel på hemmalagets planhalva. Vi bjöd på en målchans i slutet, annars var Torpa närmare 3-0 då både Linus och Ernad hade fina lägen. Årets Torpa är bra på att spela på ledning och man höll bollen bra inom laget och kunde spela av sista kvarten. Agunnaryd är ett bra lag och det var starkt att ta tre poäng trots att det inte var någon av våra bättre matcher. Åter håller vi nollan och defensivt är vi starka. Samuel hade lite att göra men spelar stabilt, i en bra backlinje höjer vi Fredrik Sedin som alltid håller en hög nivå. Efter litet problem i första maler vårt mittfält ner Agunnaryd och när vi vinner kampen där är det nyckeln till segern. Framåt är vi skottvilliga men det blev från långa håll och i stället blev det mål på två fina nickar. Linus gör sitt 12:e mål och var ständigt farlig. Att vi har bra avbytare är ingen nyhet och denna gång var det Mattias Lööv som klev fram. 1+1 på 30 minuter är ett fint facit och hans spel som wingback var matchavgörande. Även Sam hade bra fart på sin vänstersida och det blev avgörande när vi fick i gång kantspelet. En av årets svåraste bortamatcher gav tre nya poäng och vi gör tillsammans med LEIF ett litet ryck i toppen. Ny match redan på lördag när Unnaryd kommer till Skogsängen. Vi torskade i våras, så det är revansch som gäller! A-lag 19 aug 0kommentarer
  • Inför Agunnaryd-TIF

I morgon åker vi till Agunnaryd för spel på Ekvallen. Ett hett derby där hemmalaget har revansch att kräva då Torpa vann i våras med 1-0. För AIF:s del är det första matchen för hösten, och hur det står till med formen är ovisst. Man avslutade våren med tre raka förluster och ligger nu farligt nära kval eller nedflyttning. Att möta lag i poängbehov är aldrig lätt och AIF lär säkert sälja sig dyrt. Man har ett bra lag där Linus Rosengren är bästa målskytt på sex mål. Själva inledde vi hösten på bästa sätt med seger mot Burseryd med 4-0. Efter en lite trög start lossnade det i andra och det blev en stabil och klar seger. Vi ligger kvar i topp men hösten är låg och mycket kan hända. Alla vill slå den som leder men vi fortsätter med vårt offensiva spel, har inga avstängningar och är skadefria. Kan vi fortsatt hålla en hög nivå är chanserna goda till poäng. Vi kommer till spel med en 16-mannatrupp där Ernad och Shahram tillkommer sedan förra matchen. Följande är uttagna: 1. Samuel Eliasson 4. Herman Schmidt 5. Johan Palm 6. Fredrik Sedin 7. Sam Dada 8. Mattias Lööv 9. Martin Hedvåg 10. Filip Gustafsson 11. Billy Svenske 13. Axel Palm 16. Ludvig Karlsson 17. Rasmus Bodevind 18. Shahram Moradi 19. Linus Strömgren 22. Murtaza Nazari 25. Ernad Sadiki Vi hoppas på mycket stöd! Matchstart 18,45 A-lag 18 aug 0kommentarer
  • 12/8 TIF-Burseryd 4-0

TIF-Burseryd 4-0 (1-0) 1-0 (44) Johan Palm (ass Martin Hedvåg) 2-0 (51) Linus Strömgren (ass Axel Palm) 3-0 (61) Filip Gustafsson (ass Linus Strömgren) 4-0 (86) Herman Schmidt (ass Johan Palm) Matchens lirare TIF: Johan Palm Matchens lirare Burseryd: Max Sandblad TIF:s krigare: Fredrik Sedin Domare: Erna Huskici, Växjö Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Ludvig Karlsson Johan Palm, Murre Nazari Rasmus Bodevind, Martin Hedvåg, Billy Svenske Filip Gustafsson, Linus Strömgren Avb: Sam Dada, Herman Schmidt, Mattias Lööv Ny seger för Torpa Hösten startade på bästa sätt när Torpa tog sin 10:e seger för säsongen. 4-0 är klara siffror men det var en jämn och tuff match, speciellt i första. Burseryd började optimistiskt och hade redan i 8:e minuten chansen till mål, men Samuel gjorde en jätteräddning på ett närskott. Spelet var ganska jämt men efter hand tog hemmalaget över allt mer. Filip hade ett bra läge i 16:e, men skottet satt i gaveln. Torpa hade många bra inspel från kanterna men ett bra BIF försvar fick undan bollarna. En fin chans kom i 30:e men Billy satte inspelet en bit över. Hemmalaget fortsatte att ligga på och nästa chans fick Linus i 33:e men skottet täcktes ut till hörna. Utdelningen föll precis innan pausvilan. På en vänsterhörna från Martin hittade en fristående Johan Palm rätt och nicken satt otagbart i mål. Ett viktigt mål och skönt att gå till ledning i paus. Torpa startade klart bättre i andra och tog kommandot direkt. Bra chans redan i 50:e när Rasmus var så när att hinna fram på ett inspel. Nu blev det ändå mål tre minuter senare. Ett mål som egentligen borde blivit bortdömt. Efter en hörna tog bollen på Axels hand och bollen gick till Linus Strömgren, alla stannade upp men Linus slog in bollen och en, förmodligen, skymd domare godkände målet. Stora protester men målet blev godkänt. Efter målet gick BIF ner sig rejält och Torpas övertag blev kompakt. Matchen avgjordes i praktiken i 61:a minuten. Linus blev frispelad och satte skottet i stolpen, på returen höll sig Filip Gustafsson sig framme och dunkade upp bollen nättaket. Nu var det närmast spel mot ett mål och det skapades chanser till fler mål. Filip och Linus sköt utanför i bra lägen och inbytte Sam hade ett bra skott i ribban. Till slut skulle ett mål till falla. I 86:e minuten frispelade Martin med en boll till Johan, i kampen med målvakten gick bollen vidare till Herman som kyligt satte bollen i mål. Inga tillägg utan matchen blåstes av efter 90 minuter. En målmässigt klar seger för Torpa men i första halvlek bjöd Burseryd på bra motstånd. Torpa såg lite matchovana ut men när man kom i gång i andra var det stundtals utspelning. Vi skulle inte haft andra målet men förhoppningsvis var det inte det som avgjorde matchen. Totalt sett gör Torpa en bra match och tar tre viktiga poäng. Spelet blev bättre ju länge matchen led och laget gör en stabil insats. Samuel var bra i målet och gör en viktig räddning i början, backlinjen säker, gör få misstag, och släpper till lite. På mitten är som vanligt stabila, löper mycket och vinner många närkamper. Johan stor dominant och given i veckans lag. Framåt skapar vi mycket som vanligt och det fanns många chanser till fler mål. Filip, Linus och Billy alltid på hugget och deras löpvilja slet hål i BIF försvaret. Vi har startat hösten på bästa sätt och skaffat oss ett bra läge. Om en vecka väntar ett hett derby när vi åker till Ekvallen för att möta Agunnaryd. A-lag 12 aug 0kommentarer
  • Inför TIF-Burseryd

Höstsäsongen startar för vår del i morgon när Burseryds IF kommer till Skogsängen. Vi har skaffat ett bra utgångsläge och ligger, efter en fin vår, med i toppen. Nu är serien väldigt jämn och att möta ett Burseryd som ligger på 10:e plats är ingen lätt uppgift. Man är nykomlingar men har stundtals spelet bra och vill säkert ha med sig poäng hem från Torpa. I våras vann vi med klara 5-0 men nu är poängen än viktigare för de båda lagen. Bäste målskytt är Carl Enocsson med 8 mål. Vi har haft en lång vila men har startat upp med tuffa träningar de senaste veckorna. Avslutningen på våren var riktigt bra då vi hade fem förlustfria matcher. Kan vi fortsätta i de spåren är chanserna till en trea goda, men att möta lag i poängnöd är alltid tufft. Alla är friska och inga avstängningar men någon är fortfarande på semester, vilket gör att vi kommer till spel med 14 man. Laget är laddat och vi hoppas på fortsatt bra publikstöd. Följande är uttagna: 1. Samuel Eliasson 4. Herman Schmidt 5. Johan Palm 6. Fredrik Sedin 7. Sam Dada 8. Mattias Lööv 9. Martin Hedvåg 10. Filip Gustafsson 11. Billy Svenske 13. Axel Palm 16. Ludvig Karlsson 17. Rasmus Bodevind 19. Linus Strömgren 22. Murtaza Nazari Vi ses på Skogsängen 19,00 Välkomna A-lag 11 aug 0kommentarer
  • ..

.. A-lag 10 aug 0kommentarer
  • 2/7 Reftele-TIF 1-4

Reftele-TIF 1-4 (1-2) 0-1 (11) Billy Svenske (ass Filip Gustafsson) 0-2 (18) Ernad Sadiki (ass Murtaza Nazari) 1-2 (33) 1-3 (56) Filip Gustafsson (ass Mattias Lööv) 1-4 (79) Ernad Sadiki (ass Martin Hedvåg) Domare: Sara Rimfält, Jönköping Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Mattias Lööv Johan Palm, Murre Nazari Martin Hedvåg, Filip Gustafsson, Linus Strömgren, Billy Svenske Ernad Sadiki Avb: Shahram Moradi, Ludvig Karlsson, Herman Schmidt, Rasmus Bodevind Ny klar vinst för Torpa TIF avslutar våren på bästa sätt och tar sin nionde trepoängare. Efter en ganska jämn första halvlek tar man över i andra och gick mot en klar seger. Det är alltid svårt att möta lag i poängbehov men Torpa var fokuserade och vann övertygande. Inledningen blev bra och det syntes rätt snabbt att det skiljer många poäng i tabellen. Vi rullade bollen på ett bra sätt på den fina mattan och det skulle rätt snabbt bli utdelning. I 11:e minuten skulle ledningsmålet falla. Filip Gustafsson tog sig fram på högersidan, han slog ett långt inlägg och vid bortre stolpen dök Billy Svenske upp och tryckte in bollen i nättaket från nära håll. Billy var het och han hade ett bra skott någon minut senare som mv räddade. Erand Sadiki kom loss i 16:e och satte bollen i mål, dock blev det tveksamt avvinkat för offside. Nu skulle han få revansch två minuter senare. Murre la ett pass i djupled och helt ren kunde Ernad lyfta in bollen över en utrusande målvakt. Kanske mer offside denna gång men målet blev godkänt. Refteles bästa chans kom i 26:e men från nära håll lyftes en målvaktsretur över. Vi spelade lite sämre en period och hemmalaget lyfte upp spelet. När man bröt ett dåligt uppspel i 33:e minuten föll 1-2 efter en snabb omställning. Dock kom Torpa tillbaka bra och sista 10 var det spel mot Refteles mål. I 37:e var Linus igenom, han blev bryskt kapad precis vid strafflinjen. Straff tyckte många men domaren valde frispark i stället. Det blev ett långt avbrott då Linus blev fot skadad och fick hjälpas ut. Shahram ersatte. När äntligen frisparken kunde slås fick Fredrik Sedin förtroendet. Vilken träff han fick på, bollen satt stenhårt i underribban, vi högg på returen men till slut fick Reftele undan bollen. I slutminuten var Filip igenom men rullade bollen utanför. Mycket tillägg för skador men signalen kom och vi ledde rättvist med 2-1 i paus. Torpa var inte nöjda utan satte högsta fart i inledningen av andra. Utdelningen skulle komma i 56:e minuten. Lång crossboll från Mattias Lööv som Filip precis hann upp innan sidlinjen. Filip rundade sin back, drog på ett bra skott som via en Reftele back gick i mål. Torpa tog över alltmer och nära var det i 68:e men Filips tunga skott gick strax över ribban. Det blev fler byten och pigga ben kom in. I 79:e minuten satte Ernad Sadiki spiken i kistan. Fin djupledsboll från Martin och helt ren kunde Ernad lägga in bollen jämte en utrusande målvakt. Matchen var avgjord och Torpa höll i bollen, spelade runt och lät tiden gå. Inga tillägg i andra utan matchen blåstes av efter 90 minuter. Vi gör en fin bortamatch, spelar stabilt, sätter våra chanser och tar en klar seger. En lagseger där alla hjälps åt och bidrar. Samuel hade en lugn kväll i målet, vår trebackslinje släpper till väldigt lite och spelar resolut. Mitten dominerar vi stora delar av matchen och arbetsinsatsen som Johan och Murre gör är imponerande. Att möta Billy Svenske kan inte vara roligt för en back, han river och sliter och jobbar stenhårt matchen igenom. Framåt är vi vassa och fyra mål ät klart godkänt. När Linus blev skadad fick Filip, Martin och Ernad kliva fram och man är hela tiden farliga. Ernad har haft lite måltorka ett tag men i kväll gör han två fina mål. Reftele stred tappert, fick en del skador, men var aldrig nära poäng. Vi går åter upp i serieledning och kan ta semester med vetskapen om att vi har ett fint utgångsläge inför hösten. Tillsammans med Liatorp/Eneryda och Peking har vi gjort ett ryck och vinnaren kan vi nog hitta bland dessa tre lagen. Tack till vårt stora bortafölje, vi var många som gillade vad vi såg på Rönneljung. Vi önskar alla spelare, ledare och supportrar en härlig semester! Vi får vänta till den 12/8 innan det blir match igen. Då kommer Burseryd till Skogsängen. A-lag 2 jul 0kommentarer
  • Inför Reftele-TIF

Vårens sista match väntar i morgon när vi besöker Reftele för spel på Rönneljung. Ett hemmalag som lite överraskande ligger på nedflyttningsplats i den jämna tabellen. Nu har man verkligen blandat och gett och senast vinner man med 5-4 mot serieledande Peking på bortaplan. Detta efter att man fått tre raka straffar sista kvarten! Formen verkar bra då man matchen innan slog Lidhult med 3-1 på bortaplan. I andra omgången vann vi i en jämn match med 4-2, detta efter att Reftele satt två straffar. Totalt har man haft hela sju straffar i vår, Torpa ingen. Vi gör åter en bra match när vi senast slog Kärda med 4-1. Bra jobb över hela linjen och vi sätter ett par lägen i början av andra som avgör matchen. Vi har få plumpar under våren och hänger med bra i toppen av tabellen. Att vinna i Reftele är alltid svårt och när nu GOIF är indragna i botten striden blir det ingen lätt uppgift. Vi måste åter göra stabil insats om det skall bli en ny seger. Vi är laddade för match och givetvis är målet en trepoängare. Det blir ett par förändringar i truppen. Axel och Murre är tillbaka. Utgår gör Johannes. Då blir det följande 15 man: 1. Samuel Eliasson 4. Herman Schmidt 5. Johan Palm 6. Fredrik Sedin 8. Mattias Lööv 9. Martin Hedvåg 10. Filip Gustafsson 11. Billy Svenske 13. Axel Palm 16. Ludvig Karlsson 17. Rasmus Bodevind 18. Shahram Moradi 19. Linus Strömgren 22. Murtaza Nazari 25. Ernad Sadiki A-lag 1 jul 0kommentarer
  • 25/6 TIF-Kärda 4-1

TIF-Kärda 4-1 (2-1) 1-0 (2) Linus Strömgren (ass Billy Svenske) 1-1 (32) 2-1 (42) Filip Gustafsson (ass Linus Strömgren) 3-1 (53) självmål (efter inspel av Ernad Sadiki) 4-1 (55) Billy Svenske (ass Martin Hedvåg) Laget: Matchens lirare TIF: Filip Gustafsson Matchens lirare Kärda: Max Ericson TIF:s krigare: Billy Svenske Domare: Reza Nazeri Laget: Samuel Eliasson Ludvig Karlsson, Fredrik Sedin, Mattias Lööv Johan Palm, Shahram Moradi Martin Hedvåg, Filip Gustafsson, Linus Strömgren, Billy Svenske Ernad Sadiki Avb: Rasmus Bodevind, Herman Schmidt, Johannes Eliasson Ny trepoängare för Torpa. TIF gick upp i serieledning efter kvällens klara seger på Skogsängen. Det var ett piggt hemmalag som startade matchen på bästa sätt. Redan i andra minuten skulle första målet falla. Ett snabbt anfall där Martins inlägg från högersidan hittade över till Billy på vänsterkanten, hans inspel förvaltade Linus Strömgren på bästa sätt. Linus fintade bort sin back och med ett bra skott satt bollen innanför närmsta stolpen. En perfekt start och Torpa fortsatte att ösa på. Man pressade tillbaka Kärda och hade stundtals ett bra anfallsspel. Ernad var igenom i 17:e men mv kom ut bra och avvärjde. Minuten senare gjorde Samuel i hemma målet en stark räddning efter en Kärda hörna. TIF låg på för att utöka och hade två fina chanser före vattenpausen. Först sköt Filip över och minuten senare var Ernad igenom men han tappade balansen och chansen rann ut i sanden. Efter vattenpausen tappade TIF övertaget och Kärda blev bättre. Dock borde man aldrig fått målet i 31:a minuten. Torpa slarvade rejält och gav bort bollen strax utanför straffområdet. Snabbt var Emir Draganovic framme och placerade in bollen. Kärda hade nu en bra period och vi fick jobba för att försvara oss. Nu kom man ändå tillbaka starkt och i 40:e var Billy riktigt nära men bollen rensades undan på mållinjen. Nytt ledningsmål skulle ändå komma i 42:a minuten. Från 35 meter laddade Filip Gustafsson bössan, och vilken träff han fick på! Bollen borrade sig in i krysset, årets mål på Skogsängen. Vi har knappast sett ett så hårt skott sedan Almin Mujakovic var i farten för 15 år sedan. 2-1 i paus, det borde varit mer men Kärda krigade hårt och bjöd på bra motstånd. Även i andra startade Torpa bra. Direkt var pigge Billy Svenske igenom, men skottet gick utanför. Martin fick ett bra skottläge i 52:a men bollen satt i målvaktens famn. Nu skulle målet komma minuten senare. Ernad kom loss i straffområdet och på hans inspel gick bollen via en Kärda back och i mål. Tungt för bortalaget och det skulle bli värre. I 55:e small det på nytt. Martin hittade Billy Svenske med ett bra djupledspass. Han rann igenom och via stolpen fick han bollen i mål. 4-1 och matchen kändes avgjord. Ett ganska tröttkört Kärda såg uppgivna ut och hade inte många anfallsförsök. Torpa bytte friskt och fick in pigga ben. Man hade bra grepp om matchen men avsluten var lite tama för att det skulle bli fler mål. Bästa läget hade Johan i slutet men skottet gick precis över. Matchen spelades av och det blev en klar hemmaseger efter en väl genomförd match. Självmålet tog musten ur Kärda och efter 3-1 var man ett slagit lag. Torpa kastade om en del i laget när Axel och Murre saknades. De som fick chansen gjorde det bra men det var åter en stark laginsats som bidrog till segern. Samuel åter bra i målet, nya trebackslinjen med Ludvig, Fredrik och Mattias spelade bra. På mitten är vi alltid starka, inget undantag denna match. Shahram duktig i defensiven jämte Johan. Piggt kantspel av Martin och Billy där Billy gör 1+1 och i övrigt en grym arbetsinsats. Han borde få plats i veckans lag. Framåt är vi målfarliga och så även denna kväll. Ernad, Linus och Filip hela tiden på hugget och vilket mål Filip gör. Bra inhopp av Rasmus, Herman och Johannes. Vi springer kopiöst, har bra rörlighet och spelar stundtals ett bra passningsspel. Kärda är inget dåligt lag och borde klara sig kvar men i kväll var man inte riktigt nära att ta poäng. En match återstår, vi åker till Reftele på tisdag för att kriga om nya poäng. A-lag 25 jun 0kommentarer