• 25/4 Burseryd-TIF 0-5

Burseryd-TIF 0-5 (0-1) 0-1 (15) Linus Strömgren (ass Ernad Sadiki) 0-2 (49) Ernad Sadiki (ass Martin Hedvåg) 0-3 (61) Martin Hedvåg (ass Billy Svenske) 0-4 (72) Rasmus Bodevind (ass Martin Hedvåg) 0-5 (80) Linus Strömgren (ass Martin Hedvåg) Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Ludvig Karlsson Martin Hedvåg, Johan Palm, Murtaza Nazari, Billy Svenske Filip Gustafsson, Linus Strömgren Ernad Sadiki Avb: Sam Dada, Shahram Moradi, Mattias Lööv, Rasmus Bodevind Domare: Johan Karlsson, Ljungby Segerraden intakt! Vi kom till Gislaved för att möta Burseryd på torsdagskvällen. Med två segrar i ryggen var känslan god. Vi börjar dock matchen passivt och lite för tillbakalutade. Burseryd är väldigt aggressiva och pressar oss till ett sämre passningsspel. Vi hittar heller inga ytor att spela anfallsspel på och det är hemmalaget som har initiativet. Vi tvingas till en del defensiva hörnor och på dessa är Burseryd väldigt giftiga. Riktigt bra servar som möts av hemmahuvuden och bollen går både strax över och utanför vid flera tillfällen. Vi kommer undan med blotta förskräckelsen och kan sedan sticka upp i ett anfall och när klockan slagit kvarten så lyckas Ernad gå förbi en försvarare och skicka bollen mot bortre stolpen och där dyker Linus upp och kan enkelt lägga in ledningsmålet i öppen kasse. Burseryd fortsätter dock oförtrutet att ställa till det för oss. Vi får inget grepp om bollen utan får i stället lägga energi på att försvara oss. Hemmalaget skapar fler hörnor som blir farliga och man har även ett skott från långt håll som Samuel får göra en fin räddning på nere vid stolproten. När vi går in på slutkvarten av första halvlek lyckas vi dock komma förbi pressen och efter ett fint kombinationsspel får Filip chansen i straffområdet. Skottet går dock strax över. Minuten senare får Linus chansen i vänster inner-läge. Han curlar bollen mot bortre krysset och vi börjar jubla. Men en mycket duktig hemmamålvakt sträcker sig och lyckas tippa bollen över ribban och vi går till pausvila med en uddamålsledning, Vi startar andra halvlek bättre än den första och när den är fyra minuter gammal skjuter Martin ett skott som blockeras av en försvarare. Dock inte bättre än att bollen går fram till Ernad som med ryggen mot mål vänder på en femöring och petar in bollen i bortre gaveln utan chans för målvakten. Vi fortsätter att ha initiativet och börjar alltmer hitta fram både på kanterna och via mitten. Johan och Murre börjar sin vana trogna att vinna allt mer på mitten och vi kan återerövra bollen. Efter en timme har vi ett anfall som ser ut att ha runnit ut i sanden. Billy snappar dock upp bollen och kan spela in till Martin som strax utanför straffområdet bara lägger till med en höger bredsida och bollen sitter uppe i krysset. Vi börjar göra lite byten och får in pigga ben i spelet. Backlinjen avstyr säkert de få anfall som hemmalaget kommer upp med. Martin lägger fram en boll i djupled på Rasmus som efter en fin löpning får läget ganska långt ut till vänster i straffområdet. Med en vänster halvvolley dunkar han in bollen vid första stolpen bakom en maktlös målvakt. Ett mycket fint avslut! Vi fortsätter att skapa chanser. Murre har ett fint skott från 25 meter som går i insidan på stolpen och sedan utmed mållinjen och ut på andra sidan. Linus har en boll i ribban och målvakten får göra några riktigt bra räddningar. När 10 minuter återstår kan vi dock göra matchens sista mål när Martin sticker in bollen till Linus som löpt sig fri i straffområdet och behärskat kan lägga in sitt andra mål för dagen. Det som började så trevande och kunde tagit en ände med förskräckelse slutade så övertygande och självklart som det gjort i de två inledande matcherna. Som en repig grammofonskiva upprepas återigen att alla förtjänar beröm. Martin kom inte riktigt in i matchen i första, men ligger bakom det mesta i andra. Linus gör två mål och jobbar outtröttligt för att ge sig chansen till att göra fler. Och Rasmus står för ett mycket fint inhopp där hans mål får kröna hans insats. Vi tar helg och ser framemot att äntligen få spela på Skogsängen igen nästa fredag, 3/5, då Agunnaryd kommer på besök. Väl mött! A-lag 26 apr 0kommentarer
  • 19/4 TIF-Reftele 4-2

TIF-Reftele 4-2 (2-1) 0-1 (13) Straff 1-1 (16) Linus Strömgren (ass Axel Palm) 2-1 (26) Johan Palm (ass Martin Hedvåg) 3-1 (48) Ernad Sadiki (ass Martin Hedvåg) 3-2 (70) Straff 4-2 (85) Johan Palm (ass Fredrik Sedin) Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Ludvig Karlsson Martin Hedvåg, Johan Palm, Murtaza Nazari, Sam Dada Filip Gustafsson, Linus Strömgren Ernad Sadiki Avb: Herman Schmidt, Billy Svenske, Melwin Björklund, Shahram Moradi, Mattias Lööv, Rasmus Bodevind Matchens lirare TIF: Fredrik Sedin TIF:s krigare: Ludvig Karlsson Domare: Johan Nilsson, Gislaved Seger mot Reftele! Efter en lyckad premiär förra helgen skulle vi nu ta oss an Reftele ”hemma” i Lagan på konstgräset. Ett Reftele som av många tippats att slåss i toppen. En tuff utmaning. Vi går ut och tar initiativet direkt. Reftele ligger dock bra i sina positioner så det är svårt att skapa målchanser. Ernad har ett läge i boxen efter ett inlägg men målvakten kan parera. Reftele tar över kontrollen av bollen en stund. Skaffar sig bl a ett bra frisparksläge som dock inte resulterar. Men på ett inlägg strax därefter tar bollen på en Torpahand och straffspark utdöms. Den förvaltas och därmed Reftele i ledning. Den ska dock bli kortvarig. Axel slår en längre boll förbi motståndarförsvaret till Linus som kommer i vänster innerposition och säkert kan placera in bollen för en kvittering. Strax därefter får Samuel göra en fin benparad till hörna på ett skott utifrån. Efter det så är det Torpa för resten av första halvleks-slanten. Det börjar likna matchen uppe i Kärda när vi kan komma i våg efter våg. Reftele står ganska högt med backlinjen och vi kan ofta slå ut den och komma till många målchanser. Några skott som går tätt utanför och någon nick som går strax över. Målvakten gör också ett par fina räddningar och vi skapar även en del hörnor. På en av dessa får Johan komma upp helt ensam på bortre stolpen och enkelt nicka in 2-1. Vi fortsätter att ösa på och skapar ytterligare några möjligheter att öka på ledningen. Men lite oskärpa i avsluten samtidigt som Refteles målvakt gör en bra match gör att vi går till halvtidsvila med ledning, 2-1. Andra halvlek är inte många minuter gammal när Martin spelar in bollen till Ernad som vänder bort sin försvarare och kan sätta bollen i nät för 3-1. Reftele har sedan ett skott i ribban, annars kändes det väldigt tryggt och stabilt. Och vi går för 4-1. En inbytt Billy kommer i ett friläge, men målvakten gör en bra räddning. Johan kommer högst på en hörna och vi har räknat in målet. Men då dyker en försvarare upp och rensar bollen på mållinjen. Därför kändes det som en kalldusch när vi i en trång situation drar på oss ytterligare en straff. Den förvaltar Reftele säkert och det är match igen. Man lyfter sig, samtidigt som vi blir tillbakalutade och lite passiva och slarviga i vårt passningsspel. Mattias får kvittera i att rensa på mållinjen när Reftele är på väg att göra mål. Vi lyckas sedan dock att hålla motståndarna på rätt sida och fler farligheter än några hörnor skapas inte trots ett större bollinnehav. När några minuter återstår får Sedin på ett bra skott utifrån i efterdyningarna av en hörna. Den blir en perfekt passning till Johan som i höjd med straffpunkten kan styra bollen med klacken förbi en maktlös målvakt. 4-2 och matchen avgjord. En väl genomförd match där alla gör en gedigen insats och bidrar till segern, Alla förtjänar beröm, men ett extra omnämnande av Fredrik Sedin som verkligen stod starkast och stabilast när det började blåsa lite i andra halvlek. Framåt fortsätter vi att skapa mängder med målchanser och det är verkligen kul att se killarna lira boll. Nu tar vi helg och njuter av segern. Så väntar Burseryd i nästa omgång. A-lag 19 apr 0kommentarer
  • 13/4 Kärda-TIF 3-7

Kärda-TIF 3-7 (2-3) 1-0 (16) 2-0 (27) 2-1 (31) Filip Gustafsson (ass Martin Hedvåg) 2-2 (41) Martin Hedvåg (ass Filip Gustafsson) 2-3 (43) Ernad Sadiki (ass Martin Hedvåg) 2-4 (60) Linus Strömgren (ass Martin Hedvåg) 2-5 (63) Ernad Sadiki (ass Linus Strömgren) 2-6 (81) Billy Svenske (ass Johan Palm) 2-7 (82) Herman Schmidt (ass Martin Hedvåg) 3-7 (90) Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Ludvig Karlsson Martin Hedvåg, Johan Palm, Murtaza Nazari, Sam Dada Filip Gustafsson, Linus Strömgren Ernad Sadiki Avb: Herman Schmidt, Billy Svenske, Melwin Björklund, Shahram Moradi, Mattias Lööv, Rasmus Bodevind Domare: Innocent Mazimpaka, Värnamo Vinst i premiären! Det blev en lyckad premiär för Torpa när vi kunde besegra Kärda på Sträntevallen. Ett erkänt starkt hemmalag som vi brukar ha svårt att slå. Och ens göra mål mot… Matchen började jämnt. Båda lagen kände sig för. Det presenterades en bra gräsplan (som alltid i Kärda), dock ganska blöt och därmed lite tungsprungen. Efter 10 minuter börjar vi ta kontroll över matchen. Vi skapar vår första målchans när Martin tråcklar sig förbi två försvarare men målvakten gör en benparad till hörna. Strax därefter skjuter Martin ett bra skott som målvakten kan göra ytterligare en räddning på. Då sticker Kärda upp i ett anfall och efter ett stolpskott från distans kan man lägga in returen till 1-0. Vi fortsätter att vinna boll på mitten och kommer i flera anfall. Linus har ett skott i gaveln från höger innerläge och Ernad är fri med målvakt men en sämre touch när han ska runda keepern gör att han kommer ur läge och chansen rinner ut i sanden. I ett av få anfall sticker Kärda upp och skapar en hörna där man i efterdyningarna kan göra 2-0. En riktig kalldusch. Men killarna låter sig inte nedslås, utan fortsätter ösa på. Vi skapar en hel del hörnor och det är efter sådan vi kan reducera. Vi vinner tillbaka en boll och Martin passar bollen till Filip, som tar två steg i sidled och från straffområdets högra hörn drar han ett vänsterskott som sitter fint i bortre hörnet. Filip skapar sedan ytterligare ett skottläge, men där kan målvakten rädda. Vi kvitterar på en av alla hörnor. Det var svårt att se vem det var som var sist på bollen. Men det är till slut Martin som får in bollen i mål på Filips fina hörna. Vi slappnar inte av. Ernad har ett fritt läge i boxen, men sätter bollen i ribban. Han har ett bra skottläge också, men får ingen träff. Han får dock revansch någon minut senare då han kan stöta in ett inlägg från Martin. Därmed ledning i paus. Andra halvlek börjar lite trevande. Vi förväntar oss ett retat Kärda som ska komma ut och försöka höja sig. Vi är lite passiva, men samtidigt har vi stor kontroll defensivt och Kärda mäktar inte med att skapa några direkta målchanser. Johan och Murre sliter kopiöst på mitten och vinner alla dueller. Efter just en sådan mitt på egen planhalva kan man slå en lång boll på Martin som spelar in bollen till Linus som behärskat sätter bollen vid första stolpen. Ett par minuter senare får Linus till ett bra skott utifrån som målvakten släpper en retur på. Då är Ernad framme och kan göra sitt andra för dagen. Vi gör en hel del byten och alla får känna på hetluften. Med tanke på resultatet så mattas spelet av lite och det skapas inte några chanser från något av lagen. Filip slår en hörna som går igenom alla spelare och tar i bortre stolpen och ut. Med tio minuter kvar kan vi, efter ytterligare en hörna, göra mål. Johan nickar ner bollen till Billy som kan sätta 2-6. Och minuten senare kan Martin frispela Herman som kan göra vårt sjunde för dagen. I slutminuten gör Kärda ett tröstmål och fastställer slutresultatet till 3-7. Alla ska ha beröm för en riktigt bra insats. Våra offensiva spelare bidrar med många poäng och särskilt Filip Gustafssons första halvlek är magnifik. Johan och Murres slit på mitten och tack vare alla bollvinster dom står för gör att vi kan spela det anfallsspel som vi gör. Också kul att alla får speltid och visar att konkurrensen är hård om platserna i startelvan. Nästa match spelas på konstgräset i Lagan, då Skogsängen inte är riktigt redo ännu för spel. Då kommer Reftele på besök och det lär bli en tuff utmaning. A-lag 13 apr 0kommentarer
  • 8/4 Lagan-TIF 2-3

Lagan-TIF 2-3 (0-3) 0-1 (31) Johan Palm (ass Filip Gustafsson) 0-2 (32) Självmål 0-3 (37) Linus Strömgren (ass Sam Dada) 1-3 (58) 2-3 (63) Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Ludvig Karlsson Rasmus Bodevind, Johan Palm, Murtaza Nazari, Sam Dada Filip Gustafsson, Linus Strömgren Ernad Sadiki Avb: Martin Hedvåg, Billy Svenske, Melwin Björklund, Shahram Moradi, Mattias Lööv Vinst i genrepet. Torpa står för en fin insats och vinner kvällens derby mot Lagan. Detta efter att ha avgjort matchen under första halvlek då spelet var riktigt vägvinnande. Att möta Lagan före seriespelet har blivit en tradition och detta var åttonde gången sedan 2017. Faktiskt har vi aldrig förlorat och sviten höll i sig när vi kunde vinna kvällens jämna match. Matchen startade i högt tempo och TIF visade att man hängde med bra. Bra passningsspel och en härlig löpvilja. Laget kom fram bra kanterna där Rasmus och Sam visade fina takter. Att vi är starka offensivt har vi visat hela försäsongen och även denna match kom vi till mycket avslut. Bra läge redan i 10:e minuten då Linus hade ett avslut som tog i stolpen. Minuten senare kontrade Lagan med ett skott i ribban. Spelet böljade och det blev mycket kamp på mitten. Lagan hade en del lägen, främst efter hörnor där man är tunga. Första målet är alltid viktigt och det skulle falla i 31:a minuten. På en fin slagen vänsterhörna av Filip Gustafsson fick Johan Palm på ett bra vänsterskott och bollen satt precis innanför stolpen. Minuten senare fick vi 0-2 till skänks då en hemmaback olyckligt spelade hem från 30 meter och bollen gick in i ett övergivet mål. Även 0-3 kom snabbt då vi fick utdelning i 37:e minuten. Lagan gick bort sig rejält och när Sam Dada hittade Linus Strömgren i djupled blev han helt fri och behärskat kunde rulla in bollen. En grym utdelning på sex minuter men Torpa spelade bra och då ser det enkelt ut. Lagen var lite uppgivna och det kunde blivit mer, b la hade Filip två tunga skott med sin vänsterfot men bollen smet över och utanför i slutet av halvleken. Årets bästa halvlek av Torpa och vi hade betryggande ledning i paus. Ett byte direkt i andra, Martin bytte av Murre på mitten. Vad Lagan sa i paus kan man bara gissa men man spelade tuffare och hade betydligt bättre go i andra. Torpa spelade lite på resultatet och Lagan tog över. Utdelning kom i 58:e minuten då Linus Thörn skallade in en högerhörna. LAIK hade nu sin bästa period och nästa mål kom på en långboll i 63:e minuten. Helt fri kunde Mansour Musavi runda Samuel och lägga in 2-3. Vi var lite illa ute en stund när bollen rensades undan på mållinjen i 73:e var det nära kvittering. Torpa gjorde alla sina byten och det blev lite rörigt innan laget hittade rätt i positionerna. Avslutningen var ändå helt ok och sista kvarten skapade vi en hel del. Martin hittade rätt med många bra passningar och det gjorde att Linus, Shahram och Melwin hade bra chanser att avgöra matchen. Lagan såg lite trötta ut i slutet men var ända farliga på någon hörna och ett par frisparkar. Sett över 90 minuter var Torpa det bästa laget och vinner rättvist. Vi krigar på bra hela matchen, spelar rejält i backlinjen, vinner mycket dueller på mitten och skapar fina lägen med mycket löpningar offensivt. Hela bänken fick speltid och inhopparna visar att det är många som vill vara med i en startelva. Det har sett lovande ut hela våren och vi har gjort den bästa försäsongen på länge. Dock är det historia nu för på lördag är det allvar när Kärda väntar i en tuff bortapremiär. A-lag 8 apr 0kommentarer
  • Inför Lagan-TIF

Måndag kväll är det dags för sista matchen inför seriestarten mot Kärda. Det blir ett lokalderby när vi besöker konstgräset i Lagan för match mot LAIK. Ett hemma lag som i år spelar i division 4 västra. Laget har spelat fem träningsmatcher med varierat resultat men nu närmar sig allvaret och man är säkert taggade för att göra ett bra resultat innan det blir premiär mot Bredaryd/Lanna på söndag. Man har haft stor omsättning i truppen och b la tappat offensiva spelare som William Svensson och Albin Nyberg. Dock har man fått in rutinerade mittbacken Jonathan Da Silva i laget. Vi själva har spelet helt ok de senaste matcherna men fick tyvärr respass ur cupen när V/D slog oss med 2-1. När man möter bra lag avgörs matcherna i båda straffområden, och där var V/D lite vassare. Mot Lagan har det varit jämna träningsmatcher under de senaste åren och vi får hoppas att TIF kan bjuda rejält motstånd även denna gång. Det blir 16 man som kommer till spel. Utgår sedan senast gör Oskar och Johannes. Åter i truppen efter skada, sjukdom, och semester är Samuel, Mattias och Johan. Då blir det följande trupp: Samuel Eliasson Johan Palm Mattias Lööv Melwin Björklund Filip Gustafsson Rasmus Bodevind Linus Strömgren Billy Svenske Ernad Sadiki Martin Hedvåg Sam Dada Axel Palm Ludvig Karlsson Shahram Moradi Murtaza Nazari Fredrik Sedin Matchstart är 19,00 A-lag 7 apr 0kommentarer
  • 3/4 TIF-V/D 1-2

TIF-V/D 1-2 (1-0) 1-0 (32) Filip Gustafsson (ass Billy Svenske) 1-1 (58) 1-2 (67) Laget: Oskar Johansson Fredrik Sedin, Axel Palm, Sam Dada Martin Hedvåg, Murtaza Nazari Billy Svenske, Filip Gustafsson, Linus Strömgren, Rasmus Bodevind Ernad Sadiki Avb: Melwin Björklund, Shahram Moradi, Ludvig Karlsson, Johannes Eliasson Torpa ute ur Toyota Cup. V/D vinner kvällens match men Torpa bjöd på bra motstånd och var nära att kriga sig till en vinst. Vädret var riktigt kylslaget men planen var i bra skick efter nattens snöfall. Efter en liten trevande inledning började TIF komma i gång och man fick till ett bra passningsspel. Man skapade en dubbelchans i 17:e minuten där både Filip och Ernad var nära att sätta bollen i mål. V/D:s bästa chans var en frispark i 26:e, där Oskar fick rädda en nick till hörna. Hemmalaget kunde ta en rättvis ledning i 32:a minuten efter ett bra anfall. Billy Svenske hittade Filip Gustafsson med djupledsboll på högersidan, Filip jobbade sig in mot mål och utanför straffområdet drog han till med sin fina vänsterfot och boll satt stenhårt i bortre krysset. Åter ett riktigt vackert mål från hans sida. TIF hade nu sin bästa period och dominerade spelet rejält. Som lag från lägre division har man en bonusstraff och den tog Torpa i 37:e minuten. Ernad Sadiki fick förtroendet men bollen var i rätt höjd för mv och när han gick på rätt håll blev det en enkel räddning. 2-0 där och vi hade satt V/D i brygga. Nu fortsatte Torpa att spela bra och hade ett par fina skottchanser som V/D lyckades täcka framför eget mål. I halvlekens sista minut spelade Martin fram Filip i bra skottläge men tyvärr gick hans skott i utsidan av stolpen. En riktigt bra halvlek av TIF och man borde haft ca 3-1 efter spel och chanser. Första kvarten i andra var fortsatt bra från Torpas sida och riktigt farligt var det 48:e minuten. Efter en hörna var både Billy och Axel nära att få in bollen men efter räddning på mållinjen kunde V/D rensa undan bollen. V/D ryckte upp sig rejält och började skapa chanser. Med halvtimmen kvar skulle kvittering komma. Ett inspel från högersidan skar igenom vår backlinje och från bortre delen av straffområdet satts bollen otagbart i mål. Vi gör några byten men spelet är allt oftare på vår planhalva. Det var inte helt ologiskt att V/D även skulle göra nästa mål. Vi blir överspelade utanför vårt straffområde och fri kunde en V/D spelare rulla in bollen jämte en utrusande Oskar i målet. Detta hände i 67:e minuten. Torpa försökte att komma tillbaka men man lyckades aldrig att skapa någon riktig farlighet. V/D var starkare i slutet och kunde hålla undan. Om man summerar hade vi var sin halvlek och sett till spel och chanser hade oavgjort varit mest rättvist. Vi gör ändå en helt ok match mot ett lag från högre division och alltid nyttigt att möta lite tuffare lag som håller bra tempo. En fin arbetsinsats av samtliga men extra plus ger vi till Fredrik Sedin och Filip Gustafsson i ett jämt lag. A-lag 3 apr 0kommentarer
  • Inför cupmatchen TIF-V/D

Efter vinst i gruppspelet i Toyota Cup är vi vidare till omgång 2 och lotten har gett oss Vederslöv/Dänningelanda IF som motståndare. Matchen kommer att spelas i morgon onsdag på Sparbanksvallen i Hinneryd. V/D har de senaste åren pendlat mellan fyran och femman och i år är man tillbaka i fyran efter att ha kvalat sig upp i höstas. Senast vi möttes var 2019 då vi lyckades vinna både borta och hemma. Man har mött riktigt tufft motstånd i träningsmatcherna (b la Växjö BK och Älmhult) och är så här långt utan seger. Vi hade en målrik match senast mot Lilla Tjärby och kunde till slut vinna med 6-5. Grymt bra offensiv med många fina avslut och vi har så här långt gjort 14 mål på tre matcher. Bakåt sårade Tjärby oss och på fasta situationer blev vi straffade. Nu är motståndet tufft och vi kan räkna med högt tempo. Seriestarten närmar sig och att få en tävlingsmatch mot ett så bra lag som V/D passar bra, så här inpå premiären den 13/4. Tack vare att vi spelar i en lägre division har vi en bonusstraff som skall slås under första halvleken. Några förändringar i laget sedan senast. Årsdebut gör Oskar och Johannes, dessutom är Mattias och Shahram åter i truppen. Utgår gör Samuel och Herman som är skadade och Johan som är på semester. Då blir det följande 16 som är kallade: Oskar Johansson Johannes Eliasson Melwin Björklund Mattias Lööv Filip Gustafsson Rasmus Bodevind Linus Strömgren Billy Svenske Ernad Sadiki Martin Hedvåg Sam Dada Axel Palm Ludvig Karlsson Shahram Moradi Murtaza Nazari Fredrik Sedin Matchstart är 19,00 på Sparbanksvallen i Hinneryd A-lag 2 apr 0kommentarer
  • 27/3 Lilla Tjärby-TIF 5-6

Lilla Tjärby-TIF 5-6 (2-1) 1-0 (33) 1-1 (35) Ernad Sadiki (ass Johan Palm) 2-1 (42) 3-1 (51) 4-1 (54) 4-2 (60) Linus Strömgren ( ass Filip Gustafsson) 4-3 (64) Ernad Sadiki (ass Martin Hedvåg) 4-4 (66) Filip Gustafsson (ass Linus Strömgren) 4-5 (74) Linus Strömgren (ass Johan Palm) 5-5 (76) 5-6 (88) Martin Hedvåg (ass Filip Gustafsson) Laget: Samuel Eliasson Fredrik Sedin, Axel Palm, Ludvig Karlsson Melwin Björklund, Johan Palm, Murtaza Nazari, Sam Dada Filip Gustafsson, Linus Strömgren Ernad Sadiki Avb: Billy Svenske, Martin Hedvåg, Rasmus Bodevind Målrik match i Veinge Om man vill se mål, då gjorde inte något av lagen oss besvikna i kvällens match i Veinge. Det var full fart framåt och särskilt i andra halvlek föll målen tätt. Matchen startade i högt tempo och att Lilla Tjärby är ett bra lag visade man tidigt i matchen. Bra passningsspel och snabba omställningar från hemmalaget men Torpa hängde med bra och skapade ett par fina chanser i inledningen, b la hade Filip ett skott i ribban i 12:e minuten. Ludvig fick utgå skadad redan i 14:e och ersattes av Billy Svenske. Trots många chanser var det mållöst fram till 33:e minuten. Efter en frispark fick vi inte undan bollen utan 1-0 satt i nätet från nära håll. Kvittering föll två minuter senare. Johan vann bollen efter hård press på bollhållaren, Ernad blev frispelad och skottet satt otagbart. Rättvist men Tjärby kunde ändå gå till pausledning sedan en snabb omställning resulterade. Spelmässigt en bra halvlek och det såg lovande ut inför andra. Två byten i paus, Martin och Rasmus ersatte Murre och Melwin. Tyvärr var vi lite väl givmilda och Tjärby kunde göra två mål i 51:a respektive 54:e minuten. Åter efter en djupledsboll och en välplacerad frispark. Man kunde tro att Torpa skulle ge upp men grabbarna gjorde en grym vändning. I matchens bästa anfall kunde Linus Strömgren reducera i 60:e minuten. Efter många bra passningar kunde Linus skarva in Filips fina inlägg. Torpa fortsatte att jobba hårt och på en bra slagen vänsterhörna från Martin, dök Ernad Sadiki upp vid bortre stolpen och satte bollen i mål i 64:e minuten. Kvitteringen föll två minuter senare. Snabb kontring, Linus hittade ut till Filip på högersidan, han tog sig förbi sin gubbe och från 25 meter talade hans vänsterslägga när bollen satt innanför stolpen. Vändningen blev ett faktum när Linus styrde in 4-5 i 74:e minuten. Efter en frispark blev det lite flipperspel i Tjärbys straffområde och Johans skott tog på Linus och gick in. Vi hade gjort otroliga 4 mål på 14 minuter! Ledningen varade bra två minuter, åter kunde vi inte försvara oss mot en frispark och bollen satt jämte muren och i mål. Matchen såg ut att sluta oavgjort men TIF skulle få in ett avgörande i 88:e minuten. Torpa kontrade blixtsnabbt men Filip och Martin i spetsen. Martin vände bort sin försvarare och hans vänsterskott från 25 meter slank in under målvakten. Oavgjort hade nog varit mest rättvist men Torpa fick sista ordet. Målmässigt en otrolig match mellan två offensiva lag men lagens tränare var nog inte helt nöjda med försvarsspelet. Vi var riktigt vassa framåt, många bollvinster högt upp i planen och flera fina spelmål. Defensivt har vi en del att jobba på och tre frisparksmål är sådant vi bör undvika. Dock, när man gör fler mål än motståndarna får man vara nöjd. Supporterkampen vann vi solklart och tack till alla som tagit sig till Veinge denna kyliga kväll. Vi går på påsk ledighet efter ännu en vinst. Glad påsk alla Torpa följare! A-lag 27 mar 0kommentarer
  • Inför Lilla Tjärby-TIF

I morgon har vi ordnat en snabbt insatt match då vi spelar mot Lilla Tjärby IK. Ett lag från södra Halland som förra året spelade i division fyra men trillade ur och nu spelar i södra Hallands femman. Vi har mötts i sparbankscupen i Markaryd, annars är det ett nytt motstånd för oss. Då det blev wo senast mot R/T passar det perfekt med en match före påskhelgen. För vår del har det varit långt mellan matcherna men här möter vi bra motstånd och det skall bli spännande att se var vi står. Att möta nytt motstånd är alltid bra och det skall bli roligt att se hur vi klarar oss mot ett lag från hallandsfemman. 15 man kommer till spel, utgår från truppen till R/T matchen gör Shahram och Mattias. Då blir det följande: Samuel Eliasson Axel Palm Fredrik Sedin Johan Palm Martin Hedvåg Murtaza Nazari Linus Strömgren Sam Dada Filip Gustafsson Rasmus Bodevind Billy Svenske Ludvig Karlsson Ernad Sadiki Melwin Björklund Herman Schmidt Matchstart 20,00 (obs i Veinge) Till Veinge kör man enklast Ljungby-Vrå-Mästocka-Veinge A-lag 26 mar 0kommentarer