• Referat: Stenungsunds IF - Tjörns DFF 2-0

Bortamatch mot Stenungsund som vid seger skulle gå upp i serieledning. Matchen börjar med böljande spel fram och tillbaka. Mikaela Jellstam skapar första läget i 4 minuten när hon vänder inåt I banan från vänster och skjuter men den riktiga träffen uteblir. Strax efteråt, i 10 minuten, får vi ett bra frisparksläge som Sofie Eklund lyfter in i straffområdet. Lena Rutelin nickar och det blir viss kalabalik när försök till avslut och undanrensning inte får avsedd effekt. Stenungsund kommer därefter, i 12 minuten, upp i ett bra anfall som slutar med en hörna för hemmalaget. Hörnan går över spelarna vid första stolpen och vid bakre kan bollen tryckas in på volley till 1-0. 5 minuter senare är det dags igen. Ett inspel från vänster tas emot och en snabb vändning senare sitter bollen vid första stolpen till 2-0. En tuff start som vi fick svårt att ändra på. Vi försöker men båda lagen har svårt att skapa de riktig vassa chanserna. I slutet av halvleken drabbas hemmalaget av en utvisning och vi hoppades kunna utnyttja det i andra halvlek. Vi gör vissa justeringar i uppställningen för att om möjligt skapa nerv I matchen. Det skapas inte så mycket heta chanser första halvtimman i andra halvlek. De få gånger det händer är det oftast hemmalaget som hittar skottlägen i skapliga lägen men avsluten går utanför eller också kan Li Gollungberg plocka ner dem. Våra chanser uppstår främst på fasta situationer men förutom viss kalabalik i närheten av målet saknas avsluten på mål. Sista kvarten får vi till några fina uppspel där vi hamnar i bra skottlägen men avsluten går i ena fallet över och I det senare utanför. Sammanfattningsvis vinner hemmalaget rättvist. Med 2-0 i ryggen kunde de spela på resultatet och vi klarade denna gång inte att lyfta oss på det sätt vi sett tidigare. Vi gör en arbetsmässigt godkänd insats men det räckte inte långt denna gång. Vi gratulerar Stenungsund till serieledningen och det ska bli intressant att följa kampen om seriesegern där Vallen är den andra aspiranten. För vår del är det bara att ladda om batterierna inför onsdagens match mot Bovall-Hunnebo i kampen om 9:e plats. Damlag 15 sep 2022 0kommentarer
  • Referat: Svarteborg-Munkedal Lag 2 - Tjörns DFF Lag 2 1-1

En jämn förstahalvlek där vi skapar de farligaste chanserna, vi jobbar bland annat till oss flera hörnor. Målet kom just på hörna efter 10 minuter, en fint slagen hörna från höger av Ella Andersson som dimper ner framför mål där Kamilla Sundberg kan slå in den på volley. I andra halvlek kommer de in med mer energi än i första och ligger på hårt för kvittering. Vi blir mer och mer tillbakapressade, att vi bara har en avbytare börjar märkas, men de skapar egentligen inte så många farliga avslut innan målet kommer efter en soloräd av Johanna Kihlstrand. Det ger oss mer energi och på slutet har vi några fina kontringar med chans att avgöra men avsluten sitter inte där de ska. En riktigt bra insats av alla, väldigt stabilt försvarsspel men också suverän inställning och kämparglöd från alla spelare som gör att vi i första halvlek är först på det mesta. Referatet av Anna Elf Damlag 4 sep 2022 0kommentarer
  • Referat: Orust FC Lag 2 - Tjörns DFF 2-1

På lördagen var det Ö-derby i division 3. Matchen spelades på Tavlebordsvallens fina gräsplan. Första kvarten i matchen var händelserik när båda lagen ville framåt och plocka åt sig initiativet. Orust hade några skott på distans i början som inte vållade Li Gollungberg några större besvär. Därefter kom Elsa Johannisson in i matchen på sin högerkant och tog sig runt på kanten med fina inspel framför mål som gav hemmaförsvaret vissa bekymmer. I 7:e minuten skapade Orust första hörnan i matchen och den blev farlig. En spelare i bra läge framför mål får till en bra nick men den gick över ribban. Strax efteråt är hemmalaget framme igen. Ett inspel från höger möts med ett tillslag men Li har inga problem att rädda. Minuten senare kommer vi i ett fint anfall, uppspelet når Minna Romell som direktspelar Melinda Engblom men skottet i bra läge går utanför. Elsa tar sig strax efter det förbi backen igen på kanten men inspelet når ingen medspelare. Orust kommer istället i en snabb omställning, vi ser ut att ha bollen under kontroll, men hemmaspelaren vinner bollen och spelar in den framför mål där Filippa Karnebring får fin träff och bollen sitter till höger om Li till 1-0 i 10:e minuten. Efter målet har vi en bra period där Elsa firar triumfer på högerkanten och kommer till några bra inlägg men vi får inte till avsluten. Kampen och intensiteten kvarstår men det skapas inte så många chanser från 15:e och framåt. Det är först i 42 minuten det hettar till på allvar igen och det är hemmalaget som får ett friläge men Li kommer ut starkt och avslutet går utanför. Halvleken slutar 1-0 och vi känner att vi är bra med i matchen och nästa mål blir viktigt. Det har knappt gått en minut i andra när Nathalie Bladh i trängt läge vänder bort en motståndare men när hon efter det är på väg framåt fälls hon utan åtgärd. Som om inte det var nog spelas bollen in framför mål där Elsa Honsberg sätter 2-0 samtidigt som Nathalie haltar ut skadad. Vi hämtar oss efter en stund och 10 minuter senare kommer vi i två frilägen efter varandra på kort tid. Först är det Ebba Larsson som slår en fin boll på djupet, Maya Canery tar emot men får inte till avslutet. Minuten senare spelar Ella Andersson fram Melinda i ett friläge. Väl inne i straffområdet skjuter hon hårt men målvakten räddar, returen blir till en halvträff som målvakten kan ta hand om. Vi är inne i en bra period i matchen och på en inåtskruvad hörna från Ella sitter äntligen reduceringen efter att den skarvats i mål till 2-1 av en hemmaspelare. Vi fortsätter att trycka på i detta läge och några halvchanser skapas. Därefter, i 69 minuten, får vi en frispark i bra läge, Melinda får till ett bra avslut strax under ribban men målvakten är välplanerad och kan rädda. Vi tvingas göra ytterligare ett byte när Ella även hon tvingas lämna matchen skadad. Vi försöker få till en slutforcering sista fem, genom en organisationsförändring, men det ville sig inte. Sammanfattningsvis en jämn match där små marginaler avgjorde. Vi gör en mycket bra match och borde fått med oss minst en poäng men så blev inte fallet. Damlag 30 aug 2022 0kommentarer
  • Referat: Tjörns DFF - Eds FF 2-3

ED stod för motståndet när vi på lördagen spelade hemma på Ekåsvallen. Det blev en jämn och spännande match där bortalaget drog det längsta strået till slut. Matchens inledning var jämn men EDs höga press var effektiv från start och vi hade problem att få till det egna spelet. Det skapades inte några stora chanser i matchinledningen utan det skulle dröja till den 14:e minuten innan det hettade till i straffområdet. Det var ED som fick sin första hörna i matchen och den resulterade direkt när den skruvas direkt i mål, till 0-1, av Frida Juhlin. 5 minuter senare spelar sig ED fram på högerkanten och det blir ett bra skott som Li Gollungberg gör en fin benparad på. Vi har problem med EDs spel och kommer inte riktigt åt dem så långt i matchen. Vi gör en förändring i vår organisation efter halva första halvleken och vi kom därefter in bättre och bättre i matchen. Med 30 minuter spelade skapar vi våra två första måldoftande situationer i matchen. Först är det ett fint anfall med många inblandade där Sara Ohlsson spelar till Mikaela Jellstam som vänder upp och skjuter men målvakten är välplacerad. Någon minut senare får vi en frispark i bra läge. Sara slår frisparken bra och Emma Eriksson kommer först på bollen och nicken är bra men går strax över. I 35:e minuten är det ED som skapar en hörna och det blir farligt igen. Hörnan blir inåtskruvad, Emma kommer högst men nicken träffar en ED-spelare och bollen går i en båge strax över ribban. ED trycker på i slutet av halvleken och har ett bra distansskott strax över och minuten senare kommer de i en snabb omställning där Emma och Li gemensamt lyckas stressa fram ett avslut som går utanför. Vi känner att vi är bra med i matchen och inledningen av andra halvlek talar inte emot det. Vi får till en riktigt vass omställning där Ella Andersson får bollen på vänsterkanten, spelar den till Maya Canery centralt och hon ger Kamilla Sundberg ett friläge och skottet sitter stolpe in till 1-1. Matchen står och väger efter detta och det dröjer till 60 minuten innan ED är framme igen, skottet är bra men Li räddar till resultatlös hörna. 5 minuter senare får Alva Olsson bollen på djupet och fri rundar hon Li och sätter 1-2 till ED. Vi gör förändringar för att skapa ett större tryck på ED men istället svarar ED med att göra 1-3 på en retur efter hörna. Klara Kjellberg är det som placerar in bollen högt i målet. Vi flyttar upp spelet och det skapas fyra hörnor på kort tid där Emma på en av dessa får till ett bra skott men det blockas av försvaret. Några minuter senare får Mikaela bollen strax utanför straffområdet, dribblar förbi två försvarare och avslutet är bra men målvakten räddar. Reduceringen skulle komma och det är Sara som hittar Sofie med ett inspel och efter några tuffa dueller hittar hon luckan vid stolpen till 2-3 i 88:e minuten. Vi försöker skapa ett kvitteringsläge men klockan rullar iväg snabbt och matchen slutar med förlust. Sammanfattningsvis gör vi återigen en bra insats där det är små marginaler till slut. ED var vassa på sina hörnor denna gång och gör två mål där och det blir avgörande till slut. Priset till matchens lirare i TDFF gick till Sofie Eklund. Vi tar nya tag inför helgens båda matcher. Vi möter Ödsmål i division 4 på lördag och Orust borta i division 3 på söndag. Damlag 21 aug 2022 0kommentarer
  • Referat: Munkedals IF - Tjörns DFF 3-1

På fredagen besökte vi Munkedals IP för match i Division 3. Ett soligt och varmt Munkedal, med en fin gräsplan, väntade oss. Inledningen var jämn i matchen och första 20 minuterna firade försvarsspelet i båda lagen triumfer. Inga direkta målchanser av rang skapades utan båda lagens anfallsförsök stoppades i tidigt stadie. Anfallsspelet skulle komma och i 26:e minuten skapas ett friläge från Munkedal. Det blir en duell mellan anfallaren och Li Gollungberg i målet och bollen petas förbi Li och kollisionen som följer leder till straffspark för hemmalaget. Straffsparken slås av Elsa Blomqvist som säkert sätter 1-0 till hemmalaget. Spelet öppnas upp något efter målet och några minuter senare är Munkedal framme igen. Bollen spelas på djupet och nere vid kortlinjen spelas den snett inåt bakåt men direktskottet räddas med en snabb reflex av Li. Vi svarar med en snabb omställning och Minna Romell hittar Melinda Engblom till höger som får på ett bra skott som sitter i höger kryss-stolpe och ut och ett sus hörs från publiken. Med 35 minuter spelade skapar hemmalaget ett bra läge när vänstermittfältaren dribblar inåt i banan och skjuter ett bra skott men Li är välplanerad och skottet går rakt på henne. Nästa chans för oss kommer i 38 minuten när mittförsvaret i hemmalaget tappar bollen till Sandra Jonasson och hon prickskjuter 1-1 via stolpe och in. En jämn halvlek avslutas därefter med en bra slagen hemmafrispark och nicken blir bra men Li plockar bollen säkert. Andra halvlek och och spelet är fortsatt jämnt men i 50:e minuten får hemmalaget en hörna. Vi tappar markeringen på en spelare som löper in i straffområdet och bollen går som en flipperkula fram och tillbaka innan den sitter i nätet, 2-1 till hemmalaget, målskytt Alina Aldegren. Hemmalaget får ett litet övertag efter målet men de vassa chanserna är inte många. Med 60 minuter spelade kommer ett hemmainspel från höger men anfallaren får inte träff på bollen utan den går utanför. I 69:e minuten får vi halvlekens bästa kvitteringschans när Maja Hallsten spelar in bollen till Maya Canery som skjuter på halvvolley I stolpen och ut. Tiden rullar snabbt och I 83:e minuten sitter 3-1. Detta efter ett fint pass på djupet som förvaltas väl av Hanna Olsson som placerar bollen snyggt utan chans för Li i målet. Minuten senare är vi nära att skapa nerv i matchen igen när Minna vänder bort en hemmaback men skottet räddas av målvakten. Närmare kommer vi inte utan hemmalaget kan ta en ny trepoängare i en, i det stora hela, jämn och spännande match. Sammanfattningsvis gör vi återigen en stark laginsats men vi har svårt att skapa tillräckligt många målchanser. När vi väl skapade var det dock heta chanser i denna match där bl a tre bollar tog i stolpen men bara en ville leta sig in i målet. Ny träningsvecka väntar nu innan vi tar emot Eds FF på lördag kl 16.00. Damlag 14 aug 2022 0kommentarer
  • Referat: Tjörns DFF - Grohed/Ljungskile Lag 2 0-4

Under söndagen var det återstart, hemma mot Grohed/Ljungskile, i division 3 efter sommaruppehållet. Det var ett laddat hemmalag som kom in i matchen bra från början, Grohed/Ljungskile svarade upp bra och spelet böljade fram och tillbaka. Första vassa chansen gick till G/L i 6:e minuten som efter en lång frispark kom först på bollen men trängd av försvarare lobbades bollen över målet. Strax efteråt fick bortalaget en hörna och efter diverse studsar fram och tillbaka i straffområdet tog bollen i stolpen innan Li Gollungberg kunde lägga vantarna på den. Vi svarade, minuten efteråt, med ett vackert anfall där vi hittade bra passningsvinklar och inlägget från Sara Ohlsson var bra men ingen av spelarna i straffområdet kom åt att avsluta. Båda lagen försökte med ett varierat spel utefter gräset och via långa bollar på djupet hitta målchanser men försvarsspelet tog undan det mesta utan att några vassa målchanser noterades. I 17:e minuten skulle så målnollan spräckas. G/L fick frispark på mittplan och den slogs snabbt på djupet till Ebba Stenstavold som fri inte gjorde något misstag utan avslutet är distinkt och 0-1 är ett faktum. I 32:e minuten kommer vi till en bra chans där Emma Magnusson spelar till Melinda Engblom som skjuter direkt men målvakten räddar. G/L svarar direkt med en snabb omställning men avslutet räddas av Li. Första halvleken till ända och vi känner att vi är bra med i matchen och att vi ska fortsätta på samma sätt i andra. G/L är hetare än oss från start i andra och i 47:e minuten får Felicia Hallberg en boll på djupet och avslutet sitter till 0-2 utan chans för Li i målet. Det var inte den starten vi hade önskat oss men därefter, från 50:e till den 65:e minuten, har vi vår bästa period i matchen och vi skapar då några reduceringschanser. Först är det Maya Canery som jobbar till sig bollen högt i banan och är nära ett friläge. I andravåg får Sandra Jonasson bollen och spelar Kamilla Sundberg, TDFF:s Mvp i matchen, som skjuter men målvakten räddar, med visst besvär, till hörna. Några minuter senare dribblar sig Maya fram på vänsterkanten och spelar in bollen till Melinda som är nära två gånger om varav det sista försöket är en klack som tas undan vid mållinjen. I 65:e minuten är Sandra, Maya och Kamilla framme igen och oroar men det vill sig inte. Istället får Felicia Hallberg, i 68:e minuten, en fin boll på djupet och avslutet är återigen kliniskt och 0-3 ett faktum. Vi fortsätter arbeta hårt men uppförsbacken är brant och 0-4 kommer ca 10 minuter senare genom Linnéa Jensen. I 82:a minuten får vi till ett bra anfall, Kamilla spelar fri Maya men skottet går någon decimeter över ribban. I slutminuten får G/L ett sista läge men skottet tar den gången i överkant av ribban. Sammanfattningsvis en bra match från båda lagen där Grohed/Ljungskiles effektivitet var den stora skillnaden mellan lagen. I samband med 0-1 målet visar de också klass när de tar vara på frisparken genom att lägga den snabbt till en anfallare som visade sig med en bra djupledslöpning. Vi hade flera positiva tendenser i vårt spel och skapade också en del bra chanser vilket vi får ta med oss till träningarna och det fortsatta matchandet. Nästa match spelas i och mot Munkedal fredag den 12 augusti Damlag 9 aug 2022 0kommentarer