• Målkalas hemma på Gubbis!

Islossning hemma mot Ingarö på Gubbis! Efter en knackig inledning på matchen mot Saltsjö-Boo förra helgen är vi fast beslutna att gå ut och göra vår bästa prestation för säsongen i söndagens match mot Ingarö. Det är tydligt att det är ett laddat gäng som samlas en dryg timme innan match med många egna tankar om hur vi skulle kunna hjälpa varann att bli bättre på planen. Från ledarhåll gör vi några finjusteringar i spelsättet för att förenkla och förtydliga vad som är viktigt just den här matchen, men också i all typ av fotbollsspelande rent generellt. Vi startar på en högre växel, är intensiva, rör oss, hittar kombinationer och skapar mängder med målchanser. Linnea sätter ledningsmålet på pass från Sosso innan vi ens spelat en minut, och vi fortsätter ösa därifrån. Farten i vårt spel avtar lite efter en taktisk justering från undertecknad i mitten av första halvlek som inte föll särskilt väl ut i återerövringsspelet. Vi rullar dock mycket mer boll än tidigare matcher i år och har ett helt annat rörelsemönster i vårt spel. Trots många fina spelsekvenser i första halvlek och 3 fina mål framåt är vi fast beslutna att vi kan styra och diktera matchen på ett lugnare och mer kontrollerat sätt i andra halvlek. Vi går tillbaka till formeringen vi startade matchen i och kliver ut i andra halvlek med samma intensitet som i den första. Vi utökar ledningen efter ett fåtal minuter och kontrollerar sedan matchen fram till slutvisslan. Många fina anfall och spelkombinationer även i andra halvlek, och flera fina mål framåt gör att vi plockar 3 viktiga poäng. Sofia och Linnea utser Vice kapten Rulle till matchens MVP för hennes kopiösa jobb över hela planen, mycket välförtjänt! Faktum var att det var många spelare som höjde sig rejält och förtjänade en orange hatt efter den här matchen. Vi tackar @Ingarö_dam_f17 och dagens domartrio för en trevlig fight och ser fram emot att nästa helg ta emot BKBK. Samma tid, samma plats! Ses då! Olle Wilhelmsson, Huvudtränare Damlaget 1 jun 2022 0kommentarer

• 1 poäng mot Saltsjö-Boo

Delad poäng på Myrsjö IP. Under söndagkvällen beger vi oss till Myrsjö för spel borta mot serienykomlingen Saltsjö-Boo som gjort en pigg start på säsongen. Vi börjar bra och tar ledningen tidigt i första halvlek genom Sosso men tappar sedan greppet om halvleken. Vi är dåliga med boll, hjälper inte varann och får inte alls någon rytm i spelet. Våra motståndare för dagen kvitterar rättvist och vi går till halvtid med 1-1 efter att båda lagen delat chanser under sista delen av halvleken. I andra halvlek är vi något bättre och stabilare med boll vilket gör att vi får mer kontroll på matchen och kan spela oss till målchanser istället för att primärt ställa om och spela på chans som i första halvlek. Efter ett par missade chanser tar istället Saltsjö-Boo ledningen med 2-1 efter svagt försvarsspel från oss i eget straffområde. Vi tar sedan tag i taktpinnen och maler på offensivt. Vi skapar flera högkaratiga chanser som bör ha gett utdelning flera gånger om, samtidigt som våra motståndare inte är ofarliga i sina omställningar när vi flyttat upp positionerna lite. Till slut kommer kvitteringen på tilläggstid efter ett fint anfall där Jovana (seniordebut i Stureby) till slut hittar Eve med passningen som placerar in 2-2. Tjejerna är efter matchen tydligt besvikna över den spelmässiga prestationen, men vi kan konstatera att vi trots det skapar mängder med målchanser och bör ha petat in fler mål redan tidigare under matchen. Avslut på mål 7-13, fördel sturpen, är ändå statistik att ta med sig med tanke på att Saltsjö-Boo är ett duktigt och välskolat lag med flera spetsspelare som gjort det svårt för flera seriekollegor i tidigare matcher. Vi tackar våra mycket trevliga motståndare, deras sympatiska ledarstab samt domartrion och tar nya tag mot Ingarö på söndag hemma på Gubbis. Ses då! Olle Wilhelmsson, Huvudtränare Damlaget 25 maj 2022 0kommentarer