• Försäsong

Tjena grabbar. Såhär kommer er träning se ut från och med måndag den 16/5. Det här gäller alla som vill ha chans och möjlighet att spela JAS och H3 nästa säsong. Fysen kommer David Törnqvist att hålla, basse kommer också va med och köra fysen och jag kommer dyka upp när jag kan. Det här gäller er alla förutom Adam och Hannes. Det betyder också att det kan dyka upp lite ansikten av dem som var på mötet vi hade för några veckor sedan också. Det här är schemat ni alltid kan utgå från. Hör ni inget annat så stämmer detta schema. Ni ska alltid samlas vid FURUBORGSHALLEN om ni inte hör något annat. Det kommer inte komma några kallelser till detta så se till att hålla koll på det här schemat nu. Närvaro kommer alltid att tas så man ska ha en bra ursäkt om man inte väljer att träna och man ska ha meddelat mig eller basse i bra tid varför man inte kommer. Ta en printscreen eller något på detta så ni har koll. Vecka 20 Måndag: 19-21. Fys och innebandy Onsdag: 19:30-21. innebandy Torsdag: 18-20. Fys. Lördag: 10-12. Fys. Söndag: förhoppningsvis träningsmatch för alla som ska till Kalmar och spela cup. Vecka 21 Måndag: 19-21. Fys och innebandy Onsdag: 19:30-21. innebandy Torsdag: 18-20. Fys. Lördag: 10-12. Fys. Ni som spelar cup har inte Fys torsdag och lördag denna vecka. Men ni andra som inte spelar cup har det. Vecka 22-26 Måndag: 19-21. Fys Torsdag: 18-20. Fys. Lördag: 10-12. Fys. Vecka 27-31 Egen träning. Vecka 32 Träningsstart igen. Mer info kommer senare. Hör av er om ni undrar något! Herr-Div.2 11 maj 2022
  • Vinst igen på hemmplan för H3

I lördags var det dax igen för hemma match. Många killar var revanschsugna efter förlusten borta mot Ekbackskyrkan helgen innan, där vi ställde upp med endast 9 killar som kämpade tappert, förlust med 7-6. Denna lördag var det Eskilstuna Nyfors IK som stod för motståndet i Björkestahallen. Vi börjar matchen riktigt bra. Håller oss till spelplanen och de ser riktigt bra ut. Vi vinner första perioden med klara 3-0, efter 2 mål av Erik Hult, och 1 Marcus "SG" Söderström-Gardevåg. - I andra perioden fortsätter vi efter spelplan, och lyckas tidigt göra 4-0, målskytt Marcus "Mackan" Fromholz Asplund. Strax efter detta mål, drar Eskilstuna Nyfors på sig en utvisning och vi får läge att utöka i "powerplay" och de gör vi också, 5-0 målskytt Max Ahlberg. Efter 5.47 i andra perioden lyckas dock Eskilstuna Nyfors till slut göra ett mål 5-1. Vi stressar inte upp oss, utan fortsätter efter vår plan och kan efter 18.48 till slut utöka ledningen med 6-1, målskytt Zebastian Emanuelsson (första målet i H3). Bara 11 sekunder senare lyckas vi göra 7-1, målskytt Dennis Fagerlund. Så otroligt starkt avslut av andra perioden, och vi snackar om att hålla oss till vårat spel och plan i periodpausen inför tredje. - Men vi får ett tuff start i tredje, Eskilstuna Nyfors lyckas nämligen med att göra 2 snabba mål och ställningen är nu 7-3. Vi får läge i "powerplay" efter detta, men får det inte att fungera alls. Direkt efter det så gör Eskilstuna Nyfors 7-4, och nu börjar det bli lite stressigt i laget. Vi får ett nytt läge i "powerplay" men de fungerar inte alls bra. Vi kämpar på mot Eskilstuna Nyfors press, för nu försöker dom verkligen få till ett mål och stressar oss högt. Och chansen får dom då Adam Lindersson drar på sig en 2+2 min efter 14 minuters spel. Men killarna kämpar och sliter i "boxplay" och vi har detta under kontroll. Eskilstuna Nyfors drar på sig en utvisning när det återstår 3 minuter av matchen, och nu blir det spel 4 mot 4, och där lyckas vi göra 8-4. Ett riktigt kämpar mål av Daniel Aderfors, som krånglar sig igenom hela Eskilstuna Nyfors försvaret, och sedan stänker upp den i krysset. Ännu ett premiär mål för våra unga 04:a spelare. Otroligt bra match av oss igen på hemmaplan. Där vi håller oss till vår plan, med undantag för en del perioder i tredje. Vi borde ha stängt matchen vid 7-1, men så blir det ibland. Så otroligt kul att se våra unga killar födda 04 kliva fram i varje match och spela så moget och verkligen kriga på mot bra större och äldre killar. Vi har på fyra matcher haft med hela 9 killar födda 04, och dom har kommit in i spelat riktigt bra. Idag blev det 2 mål av dessa killar. Sjukt imponerad av dessa killar 04 killar. Skall väl också nämnas att idag hade vi en grymt stabil målvakt längst bak. Elliot Kumlin som räddade oss ett antal gånger under matchen. På 28 skott, släppte han bara in 4, en mycket bra statistik. Nu väntar en helgs uppehåll för våran del, så nästa match är den 8 november borta mot Torshälla IBK U-lag. Herr-Div.2 26 okt 2020
  • Bortamatch mot Ekbackskyrkans IBK...

Bortamatch mot Ekbackskyrkans IBK i Högsjö. En sju timmars innebandyutflykt till de västra gränstrakterna av vårt distrikt. Med tanke på att lördagskvällens hemmalag gör samma resa fem – sex gånger varje säsong har vi ingen rätt att klaga. Med anledning av att flera i laget prioriterade andra nöjen denna eftermiddag/kväll blev truppen en aning kort. (nio ute & en burväktare) Mot bakgrund av det ”lilla lag” vi hade att tillgå. lades upp en plan som inte medgav hög press i någon större utsträckning, kombinerat med ett koncentrerat/kompakt försvarsspel. Fem sekunder in i matchen tar vi ledningen efter en vunnen tekning och ett resolut avslut på mål. Den glädjen varade dock bara i en dryg minut innan hemmalaget kvitterat. Hela första och halva andra perioden går åt, för att vi ska kunna klura ut hur vi måste uppträda, för att orka hålla motståndaren stången i sextio minuter. I detta läge har Ekbackskyrkan hunnit skaffa sig en ledning med 5-2 genom hög press och luriga instick i vår box. Med fem minuter kvar av matchen tar vi ledningen med 6-5 mot ett allt mer frustrerat hemmalag. Detta efter ett minst sagt uppoffrande försvarsspel (många nya ”innebandytatueringar” på våra krigare) Tyvärr lyckas hemmalaget vända tillbaka matchen till sin fördel innan ”hesa Fredrik” ljuder. Starkt gjort efter att ha tappat ledning och initiativ som man haft nästan hela kampen. Alltid surt att förlora en match, men sträck på er grabbar, idag föll vi med flaggan i topp. Tre av oss hade för två veckor sedan inte spelat sin första seniormatch. Trots detta faktum viker de inte ner sig. Grym kämpainsats och vilja att hjälpa varandra. Vi hade dom i säcken men lyckades inte knyta till. Nästa helg kommer Eskilstunas stolthet Nyfors IK på besök till Björkesta, då får vi en ny chans att visa vad vi kan… Herr-Div.2 18 okt 2020 0kommentarer
  • Första segern för H3

Hade en bra känsla inför denna match. Då vi redan i första omgången spelade bra mot Telge, men tappad på slutet av matchen tyvärr. Denna söndag stod Katrineholm för motståndet, i Björkestahallen. Vi hade i första matchen mot Telge med tre stycken 04:or. Till matchen mot Katrineholm tog vi in ytterligare fyra nya, så totalt sex 04:or med i matchen från start. I mål hade vi en ny målvakt denna match också. Hannes som stod första matchen och gjorde det otroligt bra, har varit borta i veckan, så nu tog vi in Dante Kvick i målet. Så ännu en seniorpremiär för en ny målvakt i vårat H3. Ser otroligt bra ut på målvaktssidan i föreningen med så här bra målvakter. På back sidan plockade vi in två backar födda 04:a, Daniel Aderfors & Dawid Stepniak. Vi plockade även in en ny forward född 04:a, Zebastian Emanuelsson. Samt Sebastian Königsson, Viktor Lindqvist som var med mot Telge i första matchen. - Vi börjar matchen riktigt bra, tyvärr bränner vi en straff direkt efter 35 sek. Men vi krigar på, men perioden präglas av en del utvisningar, så svårt att få till spelet. Vi spelar bra i "boxplay" men får inte till det riktigt i vårat "powerplay" spel tyvärr. Men till slut lyckas vi göra mål, 1-0 av Marcus Söderström-Gardevåg. Vi får läge att utöka ledningen, då Katrineholm drar på sig en 5 minutare. Men som sagt "powerplay" sitter inte riktigt i första perioden. - I andra utökar vi ganska omgående med otroligt fint mål av Philip Johansson, med en drömpass från Björn Danielsson. Perioden rullar på och efter 8 minuters spel får Katrineholm läge att reducera på straff, men våran grymma keeper för dagen Dante Kvick räddar den snyggt, och vi kan fortsätta kriga på i ledning. Efter 14 minuters spel så får vi då läge igen i "powerplay" och nu går det bra, 3-0 av Dennis Fagerlund med ett litet snurr mål. Efter detta känns det som om vi skall kunna gå till periodpaus med en skön 3-0 ledning, men tyvärr lyckas Katrineholm reducera till 3-1 innan signalen ljuder. - I tredje säger vi till killarna att vi skall fortsätta spela som vi gjort och hålla oss till planen. Och vi kan efter fem minuters spel utöka ledningen till 4-1, mål av Philip Johansson. När det gått ca nio minuter av perioden drar vi på oss en utvisning, och på den gör Katrineholm direkt 4-2. Med de målet känns det som Katrineholm får energi, och lyckas reducera ännu en gång efter ca 11 minuters spel 4-3. Vi kan dock några minuter senare göra viktiga 5-3, mål skytt denna gång Max Ahlberg. Efter detta tar Katrineholm över taktpinnen lite och pressar oss ganska hårt, dom tar en "timeout" och lyckas strax efter den göra 5-4, och de blir riktigt spännade de sista två minuterna av matchen, men vi lyckas stå emot pressen och vinna med 5-4. Så otroligt skön vinst, för de var vi verkligen värda. De va ju vi som stod för innebandyn i denna match. Extra kul att se 04:ornas insats också. Vi körde ju nästan på en helt ren "femma" med bara 04:or, med undantag för "Gurra" som var center där. Och dom gjorde det otroligt bra. Sen har vi ju Dante i målet, som i sin seniorpremiär gör det otroligt bra. Har 22 skott emot sig och släpper endast in 4 mål, räddar en straff också. Nu laddar vi med en bra tränings vecka, sedan är det bortamatch mot Ekbackskyrkan på lördag kl 16.30 Herr-Div.2 12 okt 2020
  • Seriespelet är nu igång för H3

Då är säsongen och seriespelet igång för H3 på riktigt. Seriepremiär borta mot Telge SIBK väntade i första omgången. Ny säsong och många nya killar i laget denna säsong, då vi har börjat lyfta upp våra duktiga 04:or. Så till första matchen fick tre 04:or chansen att testa på senior innebandy för första gången. I matchen mot Telge gör vi en helt klart godkänd insats, även om siffrorna inte visar det. Första perioden mindre dålig, och vi bjuder på ett mål, periodsiffror 0-3. Andra perioden är grymt mycket bättre från vår sida. Vi går upp till 4-4 efter halva perioden spelad. Men tyvärr så gör Telge snabbt 5-4, men perioden klart till oss. I tredje perioden gör vi 5-5 och de känns verkligen som vi är på gång nu. Tyvärr drar vi på oss en billig utvisning, men spelar bra i boxen, och matchen är fortfarande jämn. Men med 5 min kvar av matchen gör Telge 6-5 på en bjudning från oss. De känns som att här rinner kraften ur oss lite, och vi bjuder på några enkla mål till tyvärr. Till slut blir siffrorna lite väl stora, och torsk med 9-5. Bäst på plan idag Rasmus Johansson (ett av våra nyförvärv), tätt följd av Hannes Kemi (målvakt född 04). Hannes var otroligt bra idag, hade hela 42 skott emot sig, och räddad oss många gånger idag. Lovar gott för framtiden med en sådan målvakt där bak. Victor Lindqvist och Sebastian Königsson skötte sig utmärkt, vågade stå upp mot Telges klart större och äldre spelare, båda kämpade och slet hela matchen. Skall tillägas att Telges keeper gjorde en otroligt bra match också, många otroligt fina räddningar. Hade inte han gjort en sådan bra insats, hade nog siffrorna sett helt anorlunda ut. Undertäcknad gjorde sin första match som coach, har nu valt taktiktavlan framför målvaktsspelet, blir spännande och se hur jag klarar detta. Hade ju gärna fått en bättre start som coach, men vi åker tyvärr ditt på våra egna misstag idag. Men samtidigt är jag riktigt nöjd med insatsen, speciellt 04:ornas. Domarna är ju en annan historia, men detta kommer jag ha problem med hela säsongen känner jag på mig :) / MickeMålis #33 Herr-Div.2 5 okt 2020