Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Höjden Göteborg P-05

Följ

P-05

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
SK Höjden Göteborg
Bandy
P-05
Tabell
Lag M V O F P
1 Villa Lidköping blå 9 8 1 0 17
2 IFK Kungälv 11 8 1 2 15
3 SK Höjden 12 6 1 5 13
4 Ale-Surte/Kareby 9 3 1 5 7
5 Mölndal BK 10 3 0 7 6
6 Oskarströms BK 9 2 1 6 5
7 Frillesås/Sunvära 9 1 1 7 3

Match

SK Höjden

6 - 3
Ruddalen
24 februari 2019
15:00

Frillesås/Sunvära

Referat

Referat: SK Höjden - Frillesås/Sunvära

Tillbaka på vinnarspåret!
Detta var viktigt, inte minst inför nästa veckas cup som blir svår.

Söndagen bjöd på fem plusgrader och dimma. Detta var naturligtvis olyckligt då vi för dagen rekryterat en mycket kompetent kamera-man för att dokumentera insatsen på video. Alla storlag har en avdelning för video-granskning och uppföljning, så även SK Höjden.

Vi tog ett snack innan matchen som handlade mycket om att försöka våga spela ett eget spel. Vi behöver två komponenter för att lyckas: En bra kämpainsats samt att vi spelar tillsammans utefter de riktlinjer vi sätter upp. Gör vi det bör vi vinna. Mer specifikt ville vi ha snabbare transport av boll från egen målvakt upp i mellersta tredjedelen. Detta genom fler utkast från Hugo på yttrarna, samt att mittfältare som hämtar boll måste komma mer framåt i åkningen och inte sidledes när de hämtar boll hos Hugo.

Matchen börjar bra för våran del. Vi är framförallt farliga på vår högerkant där Vincent får några fina djupledspass och kommer upp bra ett par gånger och skapar både hörnor och farligheter i samspel med övriga anfallare. Vi är skarpa på utförandet av fasta situationer där bland annat Simon träffar bollen bra flera gånger. Dock ingen kaka. Således lyckas Frillvära få in en boll på ett mycket bra skott från snäv vinkel. Stämningen är dock på topp hos SK Höjden. Det kan behövas här då Frillvära har sin bästa period i matchen. Vår backlinje tar här stort ansvar och jag ser flera bra och mogna insatser från till exempelvis Teodor och Ludvig, framförallt i hur de avväpnar farliga lägen genom att få ut bollen till ofarliga områden, precis som vi pratat så mycket om. Jag tror inte jag såg en enda rensning eller idiotpass in i det "förbjudna" området framför eget straffområde idag. Det i sig är historiskt.

En av anledningarna till att Frillvära inte kunde kapitalisera på det tryck som de åstadkom var att vi hade ett större lugn och högre säkerhet på egen tredjedel idag. Vi var mycket säkrare och snabbare i våra hemåtpass till Tim som sedan lika säkert och snabbt fördelade ut bollarna till folk i fart och bort från farligt område.

I trettioförsta minuten får SK Höjden ett frislag från vänster utanför frislagscirkeln, laget ställer upp föredömligt och bollen petas till Gunnar som träffar målvakten. Andon får på andra försöket in bollen i mål på retur-returen. Fyra minuter senare har Gunnar och Alexander ett samarbete fram på högerkanten som slutar med att den senare sätter SK Höjdens andra mål för dagen.

SK Höjden går till pausvila med en liten bräcklig ledning. Dock borde vi kanske haft en stor säker ledning med tanke på hur chanserna fördelats, men men.... Förutom en liten svacka i mitten var det SK Höjdens halvlek. Det fanns egentligen inget att klaga på, förutom avsaknaden av urvändningar, utan istället handlade snacket om att bli lite bättre på allt. Det är ju enkelt. Det som vi pekade på innan match, att komma snabbare upp i mittersta tredjedelen satt som en fläskläpp; många bra långa utkast av Hugo och mittfältarna kom med högre fart, riktad framåt i plan, då de hämtade boll hos Hugo. Fem av fem möjliga sillar inslaget i gårdagens GP!

Andra halvlek började bra och med just ett strålande utkast av Hugo efter ca 2 minuter, till Arvid, som tråcklar till en pass till Alexander som skjuter. Det är dock Erik som hänger trean på något sätt i kalabaliken framför mål. Exakt hur får vi fråga i intervjuläge senare då kameramannen inte riktigt hängde med i denna snabba omställning.

Efter detta kliver matchens gigant, till storlek inte minst, i Frillvära fram och dunkar in ett par kassar och vips står det 3-3. Här står matchen och väger ganska länge. Sk Höjden hittar dock tillbaka och börjar ta över. Framåt 70e matchminuten driver Gunnar upp bollen på mitten, sätter den till höger på Andon som går ren på högerkanten och viker in mot mål. Någonstans där precis innanför frislagscirkeln och i straffområdet kör han rakt in i en Frillvära-spelare. Det är en solklar straff. Gunnar har till dagen utsätts till straffskytt, det efter att ha skött frislagen på ett hedersamt sätt kvällen innan, och han gör inga misstag utan sätter bollen distinkt uppe i målvaktens vänstra kryss. Glädje.... och nervositet.

Det är nervöst i ca 10 minuter till innan Erik fullbordar ett hat trick. I 79e minuten driver han snyggt upp bollen på vänsterkanten, viker in, skjuter, men bollen träffar något och rensas ut tio meter till Simon som smackar på och skapar en retur till som Erik hugger till på. Stora tyngder faller från ungdomars axlar och matchen är i princip klar. Under den sista minuten får Arvid återigen chansen på högerkanten, men blir ordentligt hakad i brösthöjd och tappar bollen. Arvid tappar dock inte glöden utan snor tillbaka bollen och serverar på något sätt Erik som tjongar in 6-3 från straffområdeslinjen.

Jag tycker faktiskt 6-3 är i underkant sett till målchanser. Många spelare hade rena lägen att göra mål men missade, jag tänker på frilägen från bland annat John och Arvid. Det var även flera bra fasta situationer med skott från Simon, Calle, Gabbe med flera som kunde resulterat i fler mål. Visst, Frillvära hade sina chanser också, men vi har ju HUGE i mål så det var aldrig nära (även om han glömde armbågsskydden i omklädningsrummet i halvlek).

Genomgående en bra insats. Kanske var det mer genomåkningarnas, utkastens och de bra diagonal- och djupledspassens match, än den urvändningseufori jag ville se, men man kan inte få allt. Vi hade en skärpa och en vilja att vinna som de andra saknade. Detta syntes i försvarsspelet samt inte minst framför motståndarnas mål.

Bra det. Sk Höjdens video-team skall nu postprocessera materialet och sedan får vi ordna en filmkväll.

Kaka!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Erik Widlund 1 3 0 0 3
Alexander Koutalianos 1 1 0 0 1
Andon Edman 1 1 0 0 1
Gunnar Mas 1 1 0 0 1
Arvid Videgren 1 0 0 0 0
Carl Bergdén 1 0 0 0 0
Gabriel Nordlund 1 0 0 0 0
Hugo Wincentson 1 0 0 0 0
John Wennersten 1 0 0 0 0
Ludvig Alsterlund 1 0 0 0 0
Simon Björkborg 1 0 0 0 0
Teodor Berger 1 0 0 0 0
Tim Berndtsson 1 0 0 0 0
Vincent Ottosson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 29 dec 2018, 12:30 Frillesås/Sunvära - SK Höjden 3 - 4