Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Höjden Göteborg P-05

Följ

P-05

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
SK Höjden Göteborg
Bandy
P-05
Tabell
Lag M V O F P
1 Villa Lidköping blå 9 8 1 0 17
2 IFK Kungälv 11 8 1 2 15
3 SK Höjden 12 6 1 5 13
4 Ale-Surte/Kareby 9 3 1 5 7
5 Mölndal BK 10 3 0 7 6
6 Oskarströms BK 9 2 1 6 5
7 Frillesås/Sunvära 9 1 1 7 3

Match

Oskarströms BK

2 - 4
Strömvallen
27 januari 2019
10:00

SK Höjden

Referat

Referat: Oskarströms BK - SK Höjden

Kaffe kaka tredje raka.

En okristligt tidig avfärd mot Hallands pärla till trots, så blev detta en härlig utflykt i kung Bore’s mjuka famn. Vi ledare och föräldrar som kunde sitta och mysa i en lyxbuss istället för att med vita knogar ratta Volvon har haft en minst lika bra resa som ligisterna 20 stolsrader längre bak.
Det började lite skakigt dock med ett samtal från Benny i Oskarström som var frustrerad över att vaktmästarna var lata och ”kanske inte skulle kunna klara av att fixa spelbar is”. Med tanke på morgonvädret i GBG blev man lite nervös. Det visade sig dock vara en onödig oro och spelarna hade en fin is att beträda till avslag.

Oskarström hade nyligen vunnit över Mölndal med 5-2 och dessutom slagit Frillesås, så chansen till en svår match fanns där. Vi hade dock pratat om vikten av att vi spelar vårt spel och om att vi gör det så bör vi vinna. Detta sade inte jag för att vara kaxig/stursk/dryg utan det viktiga är att tro på sig själv och känna trygghet i det vi gör. Känner vi trygghet så utvecklas vi. Alternativet är kaos.

Vi gillar urvändningar. Hela vår spelidé går ut på att åka i diagonaler, vända ur, hitta kompisar i fart och byta kant, helst med en hård diagonalpass. Tim vände ur och fann John som körde igenom och hängde ettan. Således var halva det tänkta spelet där. Detta var relativt tidigt i matchen. Sedan vända vi inte ur så mycket som vi vill, men Erik gjorde 2-0 och Tim gjorde 3-0. Dessa två mål var mer ett resultat av en bra defensiv och omställningar, snarare än från ett genomtänkt offensivt spel. De farligheter Oskarström hade kom i stort sett enbart från våra egna misstag. Det är bra. Det kan vi påverka.

I andra halvlek klev Oskarström fram lite, straffade oss två gånger när vi inte höll ihop det. Men emellan deras två mål gjorde Samuel vårt fjärde och det blev aldrig riktigt oroligt.

Under perioder i matchen spelade vi dock väldigt oorganiserat. Vi föll in i motståndarnas spel och grötade till det. Detta måste vi lära oss undvika. Det blev även lite grinigt på planen, mycket för en alltför tunn lungkapacitet på killarna i randiga tröjor (OBS ej Höjdenränder). Det har aldrig, i människans historia, spelats en bandymatch i Oskarström som inte haft grava hemmadomare. Det vet vi och vi måste kunna hantera det bättre. Undertecknad fick skälla lite på killarna då de ville brösta upp sig. Det är gulligt, men inte ok.

Det roligaste med denna match, och även den förra, är att se gedigna insatser från samtliga spelare. Alla tar sin position på allvar och alla gör avgörande insatser under matchens gång. Alla gör också misstag, vilket även det är bra för då kan man bli ödmjuk och bättre.

Sen vann vi, det är gött det med. Nästan lika gött som det hade varit med en kopp kaffe nu. Och kaka.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Erik Widlund 1 1 0 0 1
John Wennersten 1 1 0 0 1
Samuel Söderbom 1 1 0 0 1
Tim Berndtsson 1 1 0 0 1
Andon Edman 1 0 0 0 0
Arvid Videgren 1 0 0 0 0
Carl Bergdén 1 0 0 0 0
Gabriel Nordlund 1 0 0 0 0
Gunnar Mas 1 0 0 0 0
Hugo Wincentson 1 0 0 0 0
Jakob Baier 1 0 0 0 0
Simon Björkborg 1 0 0 0 0
Teodor Berger 1 0 0 0 0
Vincent Ottosson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

sön 3 feb 2019, 15:00 SK Höjden - Oskarströms BK 4 - 4