Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om SK Höjden Göteborg P-05

Följ

P-05

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
SK Höjden Göteborg
Bandy
P-05
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Kungälv 11 8 1 2 15
2 Villa Lidköping blå 8 7 1 0 15
3 SK Höjden 12 6 1 5 13
4 Ale-Surte/Kareby 9 3 1 5 7
5 Mölndal BK 10 3 0 7 6
6 Oskarströms BK 9 2 1 6 5
7 Frillesås/Sunvära 8 1 1 6 3

Match

IFK Kungälv

2 - 4
Skarpe nord
9 mars 2019
15:25

SK Höjden

Referat

Referat: IFK Kungälv - SK Höjden

I motvind lyfter drakar (varning för lång text).

Jag skall erkänna att jag inte trodde det skulle bli så här. Jag trodde att vi skulle ha en chans att vinna av en lite annorlunda anledning. Jag såg framför mig en matchbild mer likt den mot Villa hemma, när vi tack vare en stor trupp (17 spelare) orkar neutralisera Kungälvs fina anfallsspel och snabba skridskoåkning genom det fenomenala styr- och försvars-spel som vi rätt ofta visar upp. Det blev inte så och med ett antal spelare borta av olika anledningar så hade vi bara tre avbytare. Detta kunde varit ännu mindre om vi inte tacksamt fick hjälp av två fenomenala 04-killar från P16-gänget; Erik och Wilhelm. Kungälv har någon mer avbytare och minst tre 04-or själva så det är på pappret (och historiskt) ett tufft motstånd.

Den del som jag kanske borde förutsett, när jag de senaste veckorna målat upp en matchbild, var de 20 sekundmeter och regn som plågade Göteborgsregionen, något som naturligtvis påverkade matchen mycket. Så ändå från att jag till tonerna av en västkuststorm vaknade i sängen på morgonen så funderade jag på matchplan och laguppställning för att bäst tackla Kungälv under rådande omständigheter. Det finns egentligen bara en lösning och det är att lyfta bollar. Lyfta bollar in mot motståndarens mål, så fort det går. Således placerade jag ett gäng lyftsäkra spelare i samma hörn av planen så att de kan lyfta diagonaler mot andra sidan där vi klumpade samman ett annat gäng.

Så startar matchen och det var inte riktigt så illa med planen som befarat så emellan lyftningar så gick det ibland att spela bandy, iallafall mellan vattenpölarna. Vi pratade om att Kungälv troligen har bäst chans att skapa farliga lägen genom sin fart de första 5-10 minuterna efter att skrapan tagit bort vattnet och innan pölarna tilltagit. Mycket riktigt, det står 2-0 efter sex spelade minuter då vi inte riktigt vaknat.

Jag funderar på en tidig time out då jag är rädd för att det skall rinna iväg. Men detta lag har bra moral. De viker inte ner sig i onödan och sakta börjar det faktiskt spelas bandy från vår sida. Som ni redan hört om i Sportswik (tack för hjälpen ni som roddar detta!) så har vi flera bra lägen att reducera och det är egentligen bara otur som hindrar mål. I 35e minuten får vi utdelning, genom ett frislag (lyft in mot målet som vi snackat om) av Calle, där Andon får till en passning till Arvid som gör mål från nära håll. Detta kändes rättvist och väldigt kul att jämna ut siffrorna lite. Ett fåtal minuter senare får vi hörna från som Samuel klipper till på och bollen letar sig fram till 04-Erik som med kraft trycker in bollen från ännu närmre håll.

Frustrationen hos flertalet Kungälv-spelare börjar tillta, särskilt när vi gång på gång tar hand om dem i defensiven och det enda de har framåt är ett gäng ofarliga hörnor. När vi går in till halvtidsvila så svär och lever Kungälv-spelarna och tycker att Höjden har orättvist mycket tur i allt. Jag himlar med ögonen för tur förtjänar man!

I halvtid pratar vi om Kungälvs dipp i humöret och att det är ett gott betyg åt oss. Vi skall egentligen inte ändra något till andra, förutom att vara bättre beredda nu när isen är avskyfflad och Kungälv troligen kommer komma ut med full fart. En annan sak som sades var vikten av att gå ut och ha roligt, uppföra sig väl, och vara stolt över hur vi spelade i första halvlek, även om vi tappar 20 i baken i andra. Ingen kan ta ifrån oss första halvlek. Vi kartlade även var vattenpölarna finns och hur vi skall hantera detta.

Andra startar precis som vi befarade, stort Kungälvtryck men denna gången står vi emot. Dessutom lyckas vi komma fram i ett par uppstick och trycka in mycket viktiga 2-3. Det mest glädjande i förspelet till detta mål var att Vincent gjorde precis som vi snackat om i paus när bollen hamnar i den stora pölen till höger om deras straffområde, han lyfte/grävde enkelt bollen in i straffområdet till 04-Erik, som efter en skottfint :) säkert klipper in bollen i mål.

Kungälv tar nu time out. De vädrar förlust och frustration. Vi pratar om att fortsätta som vi börjat.

Kungälv kommer ut med fart precis efter time outen. Vi står emot bra och svarar med en kontring igångsatt av Gunnar som bryter fint och föder fram en ännu finare pass till 04-Erik som går fri från den enda försvarare som finns mellan honom, målvakten, målet och den stora målglädjen. En tvåmålsledning och undertecknad börjar tro på att detta skall kunna gå hela vägen. Det är dumt, för det föder nervositet och ångest.

Efter vårt mål börjar även Kungälv att försöka lyfta bollarna mot vårt straffområde. Sent skall syndaren vakna. En som jag tyckte synd om här var John som får bollen i hjälmen, trots/för att han försöker ducka och domaren blåser straff. Det blir upprört då John och övriga försökte förmedla att det inte var avsiktlig nick, men eftersom John så distinkt rörde på huvudet så tvingades domaren blåsa. Inga problem, Hugo räddar genom att Kungälv missar målet.

Vi tar nu time out för att lugna sinnena efter den något upprörda straffsituationen och efterspelet. Jag beordrar samtliga spelare att tänka på en lugn, solig, varm och fin blomsteräng med humlor och skit. Detta för att inte falla in i stressbeteenden. Detta hjälpte.

Även om Calle åker ut för spelsabotage (sköt iväg bollen efter avblåsning) så blir det aldrig riktigt farligt bakåt under resterande tid. Vi får till och med chansen på straff och har råd att skjuta i madrassen med en minut kvar av övertiden. Vinsten sitter som en fläskläpp. Detta är en otroligt skön revansch efter att ha förlorat förra seriematchen med 11-2. Detta är troligen också första gången vi slår Kungälv. Vi gör det för att vi spelar bättre under förutsättningarna och kämpar som ett lag.

En annan viktig anledning till att vi vinner idag är hur vi kämpar i målområdena. Detta har vi faktiskt övat rätt mycket på den senaste månaden och det har verkligen bidragit till skärpa. Defensivt är vi snabbare på bollen, rensar ordentligt och åt rätt håll, samt att Hugo var väldigt säker med bollen och knappt inte lämnade någon retur. Framåt hugger vi och är relativt kyliga för att kunna få in bollen kontrollerat i mål. Det må se slumpartat ut, men det är det baske mig inte, ty vi har tränat hårt på detta med en klart positiv utveckling.

Kalla och dyngsura, men glada inne i omklädningsrummet så hurrar vi för segern med öppen dörr. Detta för att Kungälvspelare skrikit något i korridoren om: "hur fan man kan förlora mot Höjden, seriens sämsta lag?". Är det småaktigt av mig, mja, men ibland måste man bjuda på lite ödmjukhets-paj, som de säger "over there".

Många ord blev det, men vi ledare och föräldrar på plats kände en stor stolthet över hur vårt lag hanterade denna svåra match, både till motstånd och väder.

Vi slutar på topp.

Onwards and Upwards!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Arvid Videgren 1 1 0 0 1
Andon Edman 1 0 0 0 0
Axel Jonsson 1 0 0 0 0
Carl Bergdén 1 0 0 0 0
Erik Widlund 1 0 0 0 0
Gabriel Nordlund 1 0 0 0 0
Gunnar Mas 1 0 0 0 0
Hugo Wincentson 1 0 0 0 0
John Wennersten 1 0 0 0 0
Samuel Söderbom 1 0 0 0 0
Thea Pannecke 1 0 0 0 0
Vincent Ottosson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 5 jan 2019, 11:00 SK Höjden - IFK Kungälv 2 - 11