• Derbyseger i Hedemora

Dagens match spelades mot tabellfyran Hedemora på vasalidens konstgräs. Första halvlek: Matchen inleds lite trevande från båda lagens sida, det är inget av lagen som riktigt tar kommandot och publiken bjuds inte på nåt vidare skönspel. Hedemora spelar väldigt rakt och slår mycket långt vilket gör att det inte blir så mycket organiserat spel. Det är en fysisk och tuff första halvlek men vi står upp bra i duellerna och kämpar på trots att Hedemora gör det svårt för oss. Halvtidsresultat 0-0. Andra halvlek: I andra halvlek fortsätter vi jobba hårt och tar kontroll över matchen, vi får ner bollen mer på backen och då hinner Hedemora inte riktigt med. I 55:e minuten rullar Frida Jansson rättvist in 0-1 efter en fin vändning i straffområdet. Efter målet känns det som att luften går ur Hedemora lite. Vi skruvar upp tempot ytterligare och gör många fina offensiva löpningar vilket tröttar ut Hedemora som bara får slå ifrån sig och hoppas att nån av deras rensningar ska ge en målchans men vår backlinje och Tilde Green i kassen känns stabil matchen igenom. 0-2 kommer i 74:e minuten efter att Alva gjort en fin löpning på högerkanten och hittar in till Moa som inte gör några misstag utan rullar in bollen brevid Hedemoras målvakt. En rättvis seger blev det tillslut och 3 poäng till in på kontot.Vi kämpar på bra i 90 minuter i en tuff och fysisk match. Marie utsåg Frida Jansson till matchens fena med motiveringen att Frida jobbade på bra offensivt och defensivt hela matchen. Hedemora - Säter 0-2 (0-0) 0-1 Frida Jansson 0-2 Moa Arvidsson Nästa match är mot Skogsbo på torsdag den 12/9 kl 19 hemma på Säters IP. A-Lag Damer för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Bortamatch

På söndag den 8/9 möter damerna Hedemora borta. Matchen börjar kl 18 och truppen som är kallad är: Tilde, Tilda, Tilde N, Ella, Ronja, Alva, Tindra, Maja, Moa, Frida, Marie, Ebba, Nelly, Agnes, Rebecca. A-Lag Damer för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust i seriefinalen

På torsdagskvällen var det då dags för match igen och idag stog ett starkt Falu BS för motståndet. Första halvlek: Vi kommer inte riktigt upp i nivå i första, vi är lite för långt ifrån våra motståndare, tappar organisationen lite vilket gör att vi får slita hårt för att täppa till ytor över hela banan. Falu BS gör en bra första halvlek och är det bättre laget. Både 0-1 och 0-2 kommer på lite liknande sätt att vi inte riktigt får undan bollen vid inläggs situationer. Sista 10 minuterna blir det lite bättre och vi lyckas reducera. Målet kommer på en fin slagen hörna från Anna efter att en Falu BS spelare styrt in bollen i eget mål. resultat i halvtid 1-2. Andra halvlek: Andra delen av matchen är raka motsatsen mot den första, nu är det vi som styr spelet och Falu BS får inrikta sig på att försöka försvara sin ledning. Vi jobbar mer som ett lag och trycker på för en kvittering men vi lyckas inte riktigt i den sista tredjedelen. I slutet av matchen satsar vi allt framåt, vi går ner på en trebackslinje och jagar kvittering. Vi skapar några halvchanser men får inte riktigt till avsluten. Mitt i pressen gör Falu BS lite oturligt 1-3 vilket också blir slutresultatet. Efter en lite svagare första halvlek rycker vi upp oss rejält i andra, tyvärr räckte det inte hela vägen den här gången. Tilde N utsåg Marie till matchens fena med motiveringen att Marie slet på bra hela matchen från sin mittbacksposition. Nästa match är söndagen den 8/9 kl 18:00 mot Hedemora på bortaplan. A-Lag Damer för 19 dagar sedan 0kommentarer