• Seger mot Ludvika - Mora hemma på tisdag!

I fredags kväll så tog Säters herrar sin andra seger i ”Dalafyran”, detta efter 2-0 borta mot Ludvika. Tack vare segern tar man sig upp på sjundeplats efter 2 vinster, 1 oavgjord samt 3 förluster under de inledande matcherna. Matchen i fredags var en trevlig upplevelse för supportrar till Säter då man trots bortaplan var det lag som skapade flest målchanser och ledningen borde i halvtid kanske ha varit större än 1-0. Målet var signerat Max Andersson som stod för ett vackert avslut inne i boxen efter att ha blivit framspelad av Poia Khaledian. Under andra halvlek hade Ludvika en hel del boll men hemmalaget hade väldigt svårt att ta sig framåt i banan och skapade inte nämnvärt i offensiv väg. Säter kunde lite mer avvaktade bevaka ledningen och fokus låg på att hålla tätt bakåt och därmed säkra de tre poängen. I matchens slutskede kom dock Säters andra mål då Johan Skinnars hörna letade sig in i mål och därmed punkterades matchen definitivt. Det är ny match för herrarna redan nu på tisdag 31/5 då tabellettan Mora gästar Säters IP. Mora har vunnit alla sina sex inledande matcher och har en imponerande målskillnad på +21 mål. Den senaste förlusten för Mora var den 3 april i DM på just Säters IP. A- lag Herrar 30 maj 2022 1kommentar
  • Ny hemmamatch på fredag kl 19 mot Skogsbo/Avesta!

Nu på fredag, den 20 maj kl 19:00, är det dags för avspark hemma på IP mot Skogsbo/Avesta. Nykomlingen från södra Dalarna har öppnat serien starkt och har sex poäng på fyra matcher och befinner sig därmed på femte plats i tabellen. Säter kommer från ett oavgjort resultat, 1-1 borta mot Malung, en match som spelades på en något liten och svårspelad naturgräsmatta. Det blev inte mycket till "fotboll" bedrivet utan väldigt mycket tillfälligheter. Trots en bra första halvlek från Säters sida så var det mållöst efter 45 min och då dessutom Malung satte matchens första mål efter dryga timmen så kändes ändå oavgjort 1-1 som ett godkänt resultat att ta sig med hem på den långa bussresan. På fredag finns det chans till revansch och vi hoppas på en lika fin insats som hemma mot Tunabro senast. Varmt välkomna alla supportrar! A- lag Herrar 18 maj 2022 1kommentar
  • Första segern bärgad - Nu väntar resa till Västerdalarna!

I fredags kväll tog Säters herrar den första segern i ”Dalafyran”, detta när Tunabro besegrades hemma på Säters IP med klara 4-0. Efter en något trevande start så växte Säter sig starkast och kunde mycket rättvist säkra vinsten. Efter förlust mot Bullermyren samt Falu BS så var det äntligen dags för den första trepoängaren för herrlaget. Segern var riktigt efterlängtad, speciellt då laget haft en något tyngre period efter det mer lyckade DM-spelet. När vindarna väl vände igen, så var det dock inget snack om saken. Säter var numret större på alla plan i matchen mot Tunabro. Det var en laginsats från första materialare till sista spelaren där samtliga bidrog till en god stämning och en inställning som Tunabro hade svårt att svara på. Matchens första mål kom efter dryga halvtimmen från ett vasst och välplacerat skott från Lukas Borg som smög sig in intill Aras Karimis ena stolpe. Resultatet stod sig halvleken ut och Säter hade därmed skaffat sig ett bra slagläge inför de sista 45 minuterna. Under andra halvlek så var det en alltmer ensidig match där hemmalaget dominerade från start till mål. Ytterligare tre mål ramlade in till hemmalagets favör och segern blev därmed lika klar som rättvis. Till helgen väntar ny match då laget gästar något pånyttfödda Malung på bortaplan. Ett Malung lett av Brage-profilen Pontus Hindrikes Bergström som blir spännande att följa i ”Dalafyran” under den kommande säsongen. Säter-Tunabro 4-0 (1-0) 1-0 Lukas Borg (Anton Eriksson) 2-0 Marcus Persson (Anton Eriksson) 3-0 Andreas Helmersson (Max Andersson) 4-0 Andy Wei-Lun Liu (Lukas Borg) A- lag Herrar 10 maj 2022 0kommentarer
  • Tuff start på serien för Säter – Nu väntar Tunabro hemma

Efter stryk med 0-1 hemma i premiären mot Bullis blev det tyvärr även förlust under fredagen borta mot storsatsande Falu BS. En tuff start för Säters herrar men än återstår tjugo matcher av säsongen. Under fredagens tillställning på Kopparvallens konstgräs kvitterade Säter till 2-2 med kvarten kvar. Tills dess hade man stått för en mycket bra insats men Falu BS fick kort därefter in en ledningsboll och sedan när Säter chansade offensivt kom ytterligare utdelning för hemmalaget. När domaren Stefan Jonsson blåste av matchen stod det 5-2 på resultattavlan. Dock var insatsen flera steg upp kontra i premiären mot Bullis så flera positiva saker finns att ta med, precis som att det finns saker att jobba vidare med. Nästa match är på fredag den 6 maj, då Borlänge-laget Tunabro kommer till Säters IP. Laget får ladda om batterierna och fokusera på en bra träningsvecka så hoppas vi på en lika stark insats som under de tre matcherna mot Falun match gjort hittills under säsongen. Denna vecka tränar laget måndag (samling 19:00) samt onsdag (samling 17:45) på Säters IP. A- lag Herrar 29 apr 2022 2kommentarer
  • Intervju-bonanza inför DM-finalen!

Imorgon tisdag smäller det äntligen, den uppskjutna DM-finalen mellan Säters herrar och Falu BS ska äntligen spelas och detta med avsparkstid 19:00 på Säters IP. Vi tog pulsen på flera profiler inför finalmatchen. Den första vi sprang på utanför grindarna till IP var Robert Boman – "Den evigt unge talangen". Eller som han själv säger under intervjun: ”Jag kanske inte ska kalla mig spelare längre, utan supporter nu”. Vi frågade honom om försäsongen hittills samt morgondagens match – Försäsongen har sett bra ut och det ser ut som vi har en ganska stark trupp, men vi måste se till att hålla i det till seriespelet så blir det bra hela vägen. – Matchen mot Falun blir mycket tuff, de har ett riktigt starkt lag som är bollskickligt med fint passningsspel i grunden. Men det är klart, om vi gör en lika bra match som senast så har vi en chans att vinna, säger Boman med ett analytiskt ansiktsuttryck. En annan som traskade förbi var försvaren Rasmus Dahlström, som hakar på intervjun angående morgondagens match. – Det kommer bli riktigt kul med final så här tidigt på säsongen. Det känns i truppen att vi mår bra av att få tävla på riktigt så här tidigt på året. Det är högre puls och mer adrenalin gentemot träningsmatcher, säger Dahlström som tror att första matchen i gruppspelet (seger 1-0 till Säter) kan påverka en del. – Klart det spelar in, det var en väldigt frustrerande match för Falu BS och en grym moralstärkare för oss där det finns mer att bygga på. Falu BS är ett riktigt bra lag med mycket hög individuell kompetens och en fin spelidé, så det är återigen hårt jobb som gäller om vi ska ha någon chans, förklarar Dahlström vidare. Om sitt eget spel säger Dahlström så här. – Jag försöker hålla mig till att spela enkelt och läsa spelet. Jag känner lite lika om laget, vi har hittat ett bra ”go” som har fattats lite tidigare och genom det spelar vi med mer ansvar och gör det lite enklare för oss och svårare för motståndarna. En tredje person dyker upp och hör att det snackas fotboll, det är Jussi Rinne ”den spelande supportern” som förutom att visa sitt stora stöd för A-laget även själv spelar med Säters U-lag. Han ser fram emot matchen och sin framtid inom föreningen. – Det som får mig att brinna så mycket för Säter är att vi har en mycket bra laganda. Matchen mot Falun blir tuff men jag tror Säter har en chans om de spelar lika bra som sist, förklarar Rinne. Tätt efter Rinne dyker ytterligare en profil från stan upp, det är det ”ångande lokomotivet” Lukas Borg som precis lagt undan innebandy-klubban för att köra ett eget fyspass på IP. – Jo, jag ska träna lite extra, även om jag är ganska löpstark redan nu så kan det alltid bli bättre och jag vill fortsätta känna mig fysiskt stark även framöver, förklarar Borgen för alla på plats. Han erkänner att spänningen ligger i luften inför morgondagens final. – Det känns sjukt kul att få stå i en final, senast jag gjorde det så var jag ungefär lika lång som Andy, förklarar Lukas skämtsamt. – Vi möter dock ett sjukt duktigt spelande fotbollslag, men vi har vårt riviga sätt att spela samt ett stabilt försvar. Så kämpar vi max i nittio minuter så kan vi vinna. Laget har nu sex raka vinster och inte förlorat än på försäsongen. Vad är nyckeln till denna form som ändå laget visat upp? – Jag tror alla är väldigt revanschsugna efter förra året och vi vet att vi kan bättre, samt så är det en bra uppslutning på träningarna. Då blir det en bra känsla i laget som visar sig på matcherna. Innan intervjuns avslut fick Robert frågan om vem just han tror kan bli årets utropstecken i Säter? – Det är väl ganska givet, årets utropstecken blir förstås jag, säger Robert och skrattar till. Avslutningsvis så fick Jussi gissa utgången av morgondagens match. – Säter vinner med uddamålet, säger han självsäkert. A- lag Herrar 11 apr 2022 0kommentarer
  • Herrarnas DM-final spelas på tisdag på Säters IP!

Lördagens DM-arrangemang med tre finaler på Säters IP snöade som bekant bort, men nu kan vi gå ut med när Säters herrar spelar sin match, det vill säga finalen i ”Stora DM”. Den kommer spelas hemma på Säters IP nu på tisdag 12/4 med avsparkstid kl 19:00. Som motståndare står Falu BS, som värvat flera tidigare elitspelare i sin satsning, och segraren i denna match tilldelas Dalarnas plats i kvalet till Svenska cupen. A- lag Herrar 10 apr 2022 1kommentar
  • Vinst i DM-semin, nu väntar DM-final på lördag 9/4.

Säter som tagit sig igenom DM obesegrade kasserade in ytterligare en vinst, 4-2, i DM-semin hemma mot Mora och är därmed klara för DM-final. I finalen ställs man mot känt motstånd; Falu BS. Falu BS slog igår den andra DM-gruppens segrare Tunabro med 3 – 1. Finalen spelas alltså på Säters IP på lördag 9/4, matchstart 15.15. Be there! Som sagt så ställdes man i gårdagens semifinalmatch mot IFK Mora, ett Mora man förra säsongen fick stryk emot i båda matcherna. Men i gårdagens match så var det Säter som, ganska komfortabelt ändå, skulle gå vinnande ur striden. Knappt halvvägs in i den första halvleken skulle Säter ta ledningen genom Andreas Helmersson, men glädjen skulle bli ganska kortvarig då Mora minuten efter sätter kvitteringen till 1-1. Båda lagen trummar sedan på och med heta känslor lagen emellan så delades det även ut ett par varningar. I slutminuten av den första halvleken skulle Säter återta ledningen när Andy Wei-Lun Liu får placera 2 – 1 bakom Norrman i Moramålet. Den andra halvleken rullar på och Säter har ett par fina chanser men det skulle dröja till det stod 76’ på matchuret innan Helmer är framme igen och pyttsar sitt andra mål för kvällen. Max Andersson ville också hålla sig med i målprotokollet och satte 4 – 1 med fyra minuter kvar till fulltid. Mora skulle sedan få in en tröstreducering i den 89onde minuten men som sagt så vann Säter och därmed väntar DM-final på lördag! Säters IF FK – Mora IK 17’ 1-0 Andreas Helmersson 18’ 1-1 Joel Angesom Ghebrengus 44’ 2-1 Andy Wei-Lun Liu 76’ 3-1 Andreas Helmersson 84’ 4-1 Max Andersson 89’ 4-2 Jivan Baker A- lag Herrar 4 apr 2022 1kommentar
  • Tredje raka segern i DM!

Storsatsande Falu BS, som värvat hårt för att befinna sig i Dalafyran, stod för motståndet när Säters herrar skulle spela den tredje och avslutande gruppspelsmatchen i DM. Säter-laget stod för en stark insats då man åkte till Falun och vann med 1-0 och därmed är man klara som gruppetta och även för semifinal. I Falu BS debuterade den före detta Brage-profilen Peter Rosendal, men han fick en nattsvart debut i Faluns tröja då han redan i den 17:e minuten stod för ett självmål. Tim Sammons hörna letade sig in mot målvakten i en tämligen bekväm höjd och när alla trodde chansen var borta så tappade målvakten istället in bollen i det egna målet. Smakstart för Säter och uppförsbacken hade bara börjat för Falun. Paniken började krypa fram hos hemmalaget och det var förståeligt. Alla trodde matchen skulle bli en promenadseger för hemmalaget men gästande Säter visade att hjärta är det allra viktigaste när det kommer till lagidrott. Säterspelarna sprang kopiöst medan hemmalaget hela tiden levde på hoppet att gästerna skulle gå in i väggen och att man skulle få några enkla mål. Men faktum var att Falun blev mer och mer uddlösa desto längre matchen led och under hela andra halvleken hade man bara en hygglig spelchans, nämligen ett långskott som tog i stolpen. Mer info inför slutspelet kommer under veckan! Falu BS – Säter 0-1 (0-1) 17´ 0-1 Självmål A- lag Herrar 27 mar 2022 2kommentarer