• Playoff stundar…

Dåså...då har det dragit ihop sig till Playoff 1 och där väntar en ny bekantskap i form av Nynäshamns IF. Mig veterligen så har Sala Hockey aldrig mött Nynäshamn tidigare och det kommer bli spännande att se vad som väntar i Folkets Hall i morgon kväll. Nynäshamn slutade 6:a i HockeyTrean Östra och landade på en 3:e plats i fortsättningsserien Östra. Nynäshamns topp tre poängmakare Niklas Gillenfalk 8 mål 8 ass Oliver Arnberg 3 mål 11 ass Philip Igglund 5 mål 7 ass Målvakter: Elias Linder 90.81% Bertram Witomski 75% Powerplay: 30.23% Boxplay: 79.17% A-lag 19 feb 1kommentar
  • Snart dags för Färjestad clubcamp!

Anmäl er till Färjestads Clubcamp som äger rum 16-17 mars! Det finns fortfarande platser kvar. Här är länken till anmälan: https://secure.tickster.com/sv/kr1akm91x2tty2w/products Anmälan stänger på fredag 23/2. Sala HK 19 feb 0kommentarer
  • Avslutningen gick i dur…

Söndagens på förhand svåra bortamatch mot seriesegrarna IFK Mariehamn slutade med en riktigt skön 2-5 (1-1)(1-1)(0-3) seger. Sala som begav från Silverstaden tidigt söndag morgon (07.15) och med en liten men naggande god trupp började matchen bra och blev inte tillbakatryckta av hemmalaget som det var senast vi var på besök i Islandia. Och även om matchen inte var speciellt tuff eller ful så haglade det utvisningar åt båda håll. Båda lagen klarade av de första boxplay utan några större problem. IFK höll lite i taktpinnen i den första perioden och när man fick powerplay efter drygt 14 minuter så kommer 1-0 genom Pontus Nylén som petar in pucken från nära håll. Sala lät sig dock inte nedslås utan ganska omgående så kommer Sala i ett fint anfall där Gunnarsson hittar ut till Stridh som avancerar in i anfallszon och med ett smörpass hittar Anders Romegårds sticka och 1-1 är ett faktum efter 15:39. Skott: IFK 15 Sala 5 Andra perioden är jämn och båda lagen byter lite chanser och Marcus Blomqvist i Sala kassen gör ett par riktigt fina ingripanden på IFKs skott och avslut. Fortsatt är det mannen i randigt som gärna vill spela en huvudroll i eftermiddagens drama och utvisningarna fortsätter att drabba två ganska förvånade lag. Och det just i ett powerplay som IFK tar ledningen med 2-1 efter att deras finsnickare Alexander Grundström sätter pucken efter 10:49. Bara ett par minuter senare så är återigen dags för powerplay och då är det Sala som utnyttjar överläget och Jonatan Nilsson drar iväg ett skott från blå som letar sig in bakom Aaltovirta i IFK kassen när uret stod på 13:15. Dala har efter kvitteringen bud på ledningsmål då Anders Romegård har ett stenhårt skott i ribban men perioden slutar 2-2. Skott IFK 15 Sala 14 Spelet i den tredje perioden ser lite ut som i den andra, IFK försöker och försöker men Salas försvarslinje är kompakt och det är inga jättelägen som hemmalaget skapar. Efter 13:21 så kommer sekvens som blir matchavgörande, hemmalagets Grundström åker på 2+2+20 min och Sala får spela 5 mot 4, ett läge som man direkt utnyttjar då Simon Gunnarsson får kliva in och stänker upp 2-3 i vänstra krysset efter att bara 17 sekunder har gått på Grundströms första två minutare. Sala får fortsatt spela powerplay och mindre än minuten senare så sätter Anders Romegård 2-4 i samma kryss som Gunnarsson när uret stoppades på 15:26. Hemmalaget försöker få till en sista forcering med utplockad målvakt men då sätter istället Andreas Stridh 2-5 efter 59:59. Skott IFK 15 Sala 10 "- Villken insats vi gör på bortais mot seriesegrarna, återigen mycket bra försvarsspel och vi är ruggigt effektiva framåt när lägena bjuds." säger Marcus Nyström. Matchfakta: 1-1 Anders Romegård ass Gunnarsson, Stridh 2-2 Jonatan Nilsson ass Udd, Lundqvist 2-3 Simon Gunnarsson ass Olersbacken, Romegård 2-4 Anders Romegård ass Gunnarsson, Stridh 2-5 Andreas Stridh ass Gunnarsson, Udd Bilden: Marcus Blomqvist i Sala kassen i dag A-lag 18 feb 0kommentarer
  • 60 min hårt jobb lönade sig…

Kvällens hemmamatch mot topplaget Mälarö HF slutade med en otroligt skön 4-3 (3-2)(1-1)0(0-0) seger för Sala. Gästerna inledde klart piggast och tog också ledningen med 0-1 efter dryga fyra minuters spel ä. Ju längre perioden gick så får Sala till ett bättre spel och kan vaska fram flera bra chanser, främst genom Anders Romegård och Kalle Sand som skapade oreda i MHF försvarszon. Och när hemmalaget får chansen i powerplay efter 10:05 så kommer kvitteringen till 1-1 genom Zacke Ridderstam som blir framspelad av Kalle Sand och Jonathans Lundquist. Sala har en mycket bra sekvens och bara dryga minuten senare så kommer Edvin Sollander och Kalle Sand i ett flygande anfall där Sand distinkt trycker in 2-1 i bortre hörnet. Mälarö fortsätter att äga puck men Sal försvarar sig bra men kvitteringen till 2-2 kommer efter 16:41 då Mälarös veteran Johan Rosendal kliver in och sätter pucken efter 16:41. Spelet böljar lite fram och tillbaka i slutet av första perioden men när Sala vinner puck på egen blå som kommer Simon Gunnarsson och Andreas Stridh i en två-mot-etta där Gunnarsson sätter passen på Stridhs blad och 3-2 är ett faktum. Skott Sala 13 MHF 16 Andra perioden går nästan helt i gästernas tecken och hemmalaget kämpar hårt för att freda sitt mål från påhälsning och Hampus Nordgren i Sala kassen för flera högklassiga räddningar. Men efter 15:31så kan inte Sala stå emot utan 3-3 sitter i Nordgrens vänstra kryss. Och efter att gästerna tryckt på under perioden så kommer, kanske lite ologiskt, Salas 4-3 mål där Anders Romegård smäller upp pucken i Lawaetz vänstra kryss när klockan stod på 18:51, Jonathan Lundqvist stod för framspelningen. Skott Sala 7 MHF 12 Även om gästerna hade mycket i den tredje perioden så försvarar sig Sala bra och kämpar hårt i varje del av isen, Mälarö har flera bra chanser men Hampus Nordgren är som en tvättsvamp och suger åt sig alla puckar i den tredje perioden och Sala tar tre fina poäng i kvällens match. Skott Sala 4 MHF 13 Nu tar vi sikte på den sista grundseriematchen borta mot Mariehamn på söndag. Bilden: Hampus Nordgren A-lag 16 feb 0kommentarer
  • Det drar ihop sig till Playoff…

Vi tänkte passa på att redogöra lite för hur kommande playoff ser ut i HockeyTrean Östra. ALLTREAN ÖSTRA: Lag 1 = direkt till kvalserien till Hockeytvåan Lag 2 = klara för Playoff 2 Lag 3 = klara för Playoff 2 Lag 4 = klara för Playoff 2 Lag 5 = klara för Playoff 1. Motståndare lag 4 från fortsättningsserien Östra Lag 6 = klara för Playoff 1. Motståndare lag 3 från fortsättningsserien Östra. Lag 7 = klara för Playoff 1. Motståndare lag 2 från fortsättningsserien Östra. Lag 8 = klara för Playoff 1. Motståndare lag 1 från fortsättningsserien Östra. Speldatum för Playoff 1 är Tisdag 20/2 med returer Fredag 23/2 samt Lördag 24/2. Bäst rankat lag börjar borta, lag från Alltrean är rankade högre än lag från fortsättningsserien. Vinnarna från Playoff 1 går sedan vidare till Playoff 2 där även Lag 15 från HockeyTvåan Östra ingår samt lag 2-4 från Alltrean Östra. Bäst rankat lag, i detta fall Lag 15 från Hockeytvåan, möter sämst rankat lag från Playoff 1, Lag 2 från Alltrean möter näst sämst rankade lag från Playoff 1 osv. Speldatum för Playoff 2 är Tisdag 27/2 med returer Fredag 1/3 samt Lördag 2/3. Vinnarna från Playoff 2 är klara för kvalserien till Hockeytvåan A-B där även Lag 12-13-14 från Hockeytvåan kommer att ingå. A-lag 10 feb 0kommentarer