• Referat: Bele Barkarby FF - IK Säbysjön

Bele Barkarby - IK Säbysjön 2-1 (0-1) Det var dags för årets första derby. Vi inleder första halvlek bra, skapar flera målchanser men vi är inte tillräckligt effektiva i slutmomenten. Vi gör ändå matchens första mål efter en frispark där Gustav nickar ner till Hannes som sätter den. I paus pratar vi om att gå ut och vara staka i början av andra. Det blir precis tvärtom, Bele kvitterar nästan direkt efter en inläggs frispark. Efter kvitteringen höjer vi oss och skapar ordentligt tryck utan att få någon utdelning. I minut 63 tar matchen en vändning, vi gör ett dubbelbyte och får en frilägesutvisning emot oss. Matchen tappar rytm och i slutet gör Bele sitt andra mål. Vi gör ett sista försök mot slutet men kommer inte närmare än en stolpträff på stopptid. Laget: Marcus - Daniel Gustav Maxwell Tommie - Stenströn Hannes - Rasmus Oliver David - Fredrik avb: Medhi Attevall Ola Boran Adrian 30' 0-1 Hannes (Gustav) 48' 1-1 62' Hannes ut Adrian in 62' David ut Boran in 83' 2-1 85' Fredrik ut Attevall in 85' Stenström ut Ola in 87' Oliver ut Mehdi in Gult kort: Fredrik Stenström Rasmus Hannes Rött kort : Gustav Bäst i laget: 1. Rasmus 2. Tommie 3. Daniel A-lag Herrar 17 apr 0kommentarer
  • Vinst i premiären

Årets första match spelas mot Ängby. Vi avgör på stopptid. Matchen slutar 2-1 A-lag Herrar 5 apr 0kommentarer
  • Referat: IK Säbysjön - Ängby IF

IK Säbysjön - Ängby IF 2-1 (0-1) Äntligen premiär och ett hungrig Säby gästades av skickliga Ängby. Vi är nära att spräcka nollan tidigt efter en fin kontring där deras målvakt gör en fotparad. Det går fort när Ängby spelar sig framåt och vi får slita hårt under första halvlek, vilket vi också gör med bravur. Vi försöker ta ner deras tempo och vrida matchbilden till vår fördel. Med boll har vi lite svårt att få till spelet, men några gånger lyckas vi sticka upp och skapa farliga lägen. I halvlekens slutskede lyckas Ängby ta ledningen efter en tilltrasslad situation. Snacket i paus är mycket bra, kämparglöden är det inget fel på men vi måste sitta ihop mer i presspelet och vara smartare med boll. Båda dessa saker kliver vi ut och gör i andra halvlek, som är en klar förbättring gentemot första. Ängby är såklart extremt farliga och med lite otur kan de döda matchen men Marcus är bra med och kan parera de lägen som de skapar. Himlen öppnar sig och snön börjar vräka ner, vilket gör matchbilden ganska hafsig. Vi gör lite byten och får in friska ben, vilket också ger resultat. En fin frispark av Daniel prickar Mehdis panna som i sin tur prickar ribba, mållinje och nät. Matchen är kvitterad och vi känner vittring på mer. Lagen turas om att skapa chanser men det ser ut att sluta oavgjort. Då kliver ett av våra nyförvärv för året, Ola Eriksson, fram och förlöser hela Bolindervallen med ett segermål efter dryga 90 minuter spelade. Vi dödar av resten av matchen och när domaren sätter pipan i munnen förkunnas att segern är vår. Laget: Marcus - Tommie Gustav Maxwell Attevall - Stenström Hannes - Daniel Oliver David -Fredrik avb: Rasmus Ola Marcus Mehdi 21' Attevall ut Rasmus in 43' 0-1 70' Stenström ut - Medhi in 70' Tommie ut - Marcus in 77' 1-1 Mehdi (Daniel) 84' David ut Ola in 90' 2-1 Ola (Fredrik) 91' Oliver ut David in 91' Daniel ut Attevall in Gult kort: Stenström Daniel Oliver Gustav David Bäst i laget: 1. Maxwell - enormt trygg både defensivt och offensivt, klippa i mittlåset 2. Hannes - jobbar löjligt hårt, är överallt på planen och skaver på motståndare 3. Marcus - gör ett par riktigt bra räddningar och är dessutom ute och avstyr farliga bollar bakom backlinjen A-lag Herrar 5 apr 0kommentarer
  • Nu börjar serien

En lång försäsong är över. Sex stycken träningsmatcher är avklarade med resultatet en vinst, fyra oavgjorda och en förlust. FC Järfälla U19 -IK Säbysjön 2-3 IK Säbysjön - Gimonäs 4-4 IK Säbysjön - Solna FC 1-1 Edessa Syrianska - IK Säbysjön 1-1 IK Säbysjön - Handelskamraternas IS 1-1 IK Säbysjön - Mariebergs SK 0-3 Ikväll torsdag seriepremiär mot Ängby IF på Bolindervallen kl 20.00. A-lag Herrar 4 apr 0kommentarer
  • KIF Enenda Cup

Säsongen har som vanligt inletts med träningar på Järfällavallen. I slutet på januari spelades KIF Enenda Cup i Bro Fotbollshall. För Säby innebar det gruppspel på fredag kväll. Efter två inledande kryss var en vinst mot FC Järfälla tvunget för att gå vidare till slutspel. Och i slutminuten avgjorde Fredrik på en fin passning från Daniel. På söndagen spelade vi åttondelsfinal mot Viggbyholm från div 2. Vi gjorde en bra match och ledde med 1-0. Men till när slutsignalen löd var ställningen 3-1 till Viggbyholm. Sammantaget en bra genomförd turnering Åkersberga - IK Säbysjön 1-1 7' 1-0 17' 1-1 Daniel (Tim) IK Säbysjön - Håbo 1-1 1' 0-1 9' 1-1 Fredde (Daniel) 16' 1-2 18' 2-2 Oliver IK Säbysjön - Bro IK 1-0 8' 1-0 Daniel (Tim) FC Järfälla - IK Säbysjön 1-2 4' 0-1 Jacki (Daniel) 9' 1-1 20' 1-2 Fredde (Daniel) Viggbyholm- IK Säbysjön 3-1 2' 0-1 Medhi (Fredde) 7' 1-1 11' 2-1 12' 3-1 A-lag Herrar 9 feb 0kommentarer