• Nu startar nya grupper i fotbollen för barn födda 2018-2020

Nu är anmälan öppen för barn födda 2018 Under våren startar vi fotbollskola för flickor och pojkar födda 2018 på Romevi. (Troligtvis vecka 17) Här anmäler du in ditt barn om ni är intresserade av att testa på fotboll. Vi har inte klart med vilken dag och tid det blir ännu har lite med hur det ser ut på planerna framöver och vilka som kan vara ledare. För att kunna ha igång lag så behöver vi hjälp från er föräldrar att vara tränare, lagledare eller hjälpa till administrativt för laget. Föreningen betalar de utbildningar som ni vill gå och som finns för respektive åldersklass. Kostnad för att vara med i fotbollskolan är 700:-/år Hejsan ALLA barn födda 2019/2020. Vi från Romelanda UF vill härmed inbjuda ALLA barn som är födda 2019 och 2020 att fortsätta eller börja leka lekar med fotbollsinslag med oss. Barnens träning kommer att bedrivas under söndagar med trolig start vecka 17 kl. 10.00–11.00. Tiden kan ev justeras längre fram. Fotbollsleken har en egen lagsida och den hittar ni på: www.ruf.nu högst upp på sidan finner ni fliken fotboll och fotbollslek. Ni anmäler ert barn HÄR VIKTIGT är att åter anmäla de barn som gick förra året om de vill fortsätta så att de behåller sin plats. Kostnad för fotbollslek är 400 kr per barn. Ni kommer att få ett mail med en faktura efter att fotbollslek har startat upp. Utrustning: Vattenflaska, frukt, inget krav på fotbollsskor, bra dock om barnen har benskydd. Finns att beställa i vår klubbshop: https://mltryck.se/webbshop.html#!/klubb-ruf-romelanda-uf/sort/manual/page/2 Föräldrar: En förälder ska stanna och vara delaktig. För att barnen ska kunna genomföra övningarna krävs det att föräldrarna deltar aktivt. Träning: Vi fokusera på fotbollsinspirerande lek. Upplägg: Uppvärmning (lek), fotbollsövning (lättare hinderbana med boll), avslutar med en lek. Olle och Mikael är två föräldrar som kommer att hålla i fotbollsleken men vi behöver fler ledare så tveka inte att anmäla er. Vi behöver fler föräldrar som kan vara med som hjälptränare, maila kansliet@ruf.nu eller ange det i er anmälan. (Hjälptränarens uppgifter är att komma 15 min innan träning för att hjälpa till med att ta ut material samt ansvara för fotbollslekens övningar om ordinarie ledare inte kan komma.) Vid ev. frågor kan ni maila: kansliet@ruf.nu Eller gå in på www.ruf.nu Alla är välkomna!! Romelanda UF Romelanda UF för 18 timmar sedan 0kommentarer
  • Inför: RUF - Fässbergs IF

Då var vi redan framme vid genrep! Mars månad är snart till ända, till helgen är det påsk och om åtta dagar börjar serien med match borta mot Lerums IS. Ikväll, onsdag, har RUF en sista chans att slipa matchformen då Fässbergs IF kommer på besök. Fässberg spelar i den andra division 4-serien (4B), efter att ha slutat tvåa i Division 5B förra säsongen. I år har man träningsspelat ganska flitigt där man bland annat hunnit med att övertygande vinna sin grupp i Södercupen innan Mölnlycke IF blev för svåra i slutspelet. Bland övriga resultat märks bland annat seger (0-1) mot RUF:s premiärmotståndare Lerums IS och seger 9-2 mot norska Svelvik IF. I RUF-lägret ser det relativt ljust ut. De två senaste träningsmatcherna har bjudit på fina prestationer där man först vann med klara 4-1 hemma mot Sandarna BK (div 4) och nu senast spelade 3-3 mot division 3-laget Skepplanda BTK. Till denna match har man också betydligt fler spelare tillgängliga, vilket möjliggör en mer aktiv coachning och ett mer tävlingslikt upplägg. Följande spelare representerar RUF ikväll: Björn Sjösvärd Filip Mattiasson Johan Kaage Carl Olsson Fredrik Sjöberg Hugo Jonasson Gustav Flodin Johan Svensson Daniel "LB" Bengtsson Liam Åsberg Kalkemyr Martin Granäng Max Harris Jakob Eriksson Jonathan Böhm Henrik Björnrud Oscar Marek Avspark 19:15 på Romevi. Samling för spelartruppen 18:00! A-lag Herrar för 2 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Skepplanda BTK A - Romelanda UF

Skepplanda BTK 3-3 Romelanda UF Målskyttar, RUF: 1-1 Sjöberg, 18 2-2 Harris (Eriksson), 45 2-3 Harris (Karlsson), 50 Varningar, RUF: Flodin Skottstatistik (på mål): SBTK 21(9) - 13(6) RUF Hörnor: SBTK 10-1 RUF Startelvan: Harris - Marek Karlsson - Åsberg Kalkemyr - Eriksson - Flodin D. Bengtsson Sjöberg - Kaage (C) - Olsson Mattiasson Bänken: Sjösvärd, E. Forssten, P. Persson Romelanda begav sig denna kyliga fredagskväll till grannkommunen Ale för att möta Skepplanda BTK. Dagens motståndare håller till i division 3 och har gått väldigt starkt på försäsongen. Bland annat har man besegrat Romelandas seriekonkurrent Ytterby IS med 4-0. En tuff match väntade RUF som kom med en väldigt tunn trupp till dagens match, skador och sena återbud på grund av sjukdom gjorde att tränare Marek fick starta matchen på topp Romelanda startade matchen bra och efter fint presspel och snyggt överhopp av Marek hamnade Max Harris bara några sekunder in i halvleken i ett friläge med motståndarnas målvakt, avslutet gick dock utanför. Efter 12 minuter öppnade Skepplanda målskyttet. RUF tappade bollen i uppspelningsfasen och efter några kombinationer i hemmalaget slogs bollen snett inåt bakåt från högerkanten till en fristående Anton Zetterlund som kunde prickskjuta in ledningsmålet bakom en chanslös Mattiasson. Kvitteringsmålet kom bara fem minuter senare, och det var inte vilket mål som helst! Efter en hörna fick Fredrik Sjöberg bollen några meter utanför straffområdet. "Mikro" fick till en riktig drömträff med vänsterfoten och såg bollen flyga som en raket in i det bortre krysset. Ett riktigt klassmål! Det var två lag som ständigt ville spela sig ur motståndarnas höga presspel, vilket ledde till en del bolltapp på egen planhalva och likaså många målchanser. Mattiasson gjorde ett par riktigt högkvalificerade räddningar i den första halvleken. Hemmalaget skulle trots Romelandamålvaktens fina spel ta ledningen på nytt efter halvtimmen spelad. Återigen var det ett bolltapp av RUF på mittplan och efter fint kombinationsspel kunde Anton Zetterlund göra sitt andra för dagen. 2-1 till Skepplanda! Första halvlek såg ut att sluta 2-1, men i sista sekunden skulle RUF återigen kvittera! Efter en hemmahörna kunde Romelanda ställa om. Jakob Eriksson slog en fin djupledsboll på Max Harris, som snurrade upp ett par hemmaförsvarare och hittade tillbaka till Eriksson som tagit en lång löpning mot bortre stolpen. På ett tillslag spelades bollen in i slottet dit Harris tagit en ny löpning och enkelt stöter han in bollen i mål. Ett riktigt snyggt kontringsmål! Kort därefter blåste domaren för halvtidsvila. Romelanda startade bäst i den andra halvleken. Efter bara några minuter skulle Max Harris göra sitt andra mål för dagen. Isak Karlsson kombinerade sig fram med Max längst med vänsterkanten och efter en vältajmad passning kom Harris fri med målvakten. Där gjorde han inga misstag och för första gången i matchen var det bortalaget i ledning. 2-3 efter 50 minuter! Matchbilden förändrades inte jättemycket efter detta, det var fortsatt två lag som satte hög press på varandra och spelet böljade rätt mycket fram och tillbaka. Skepplanda skapade något fler chanser och Mattiasson fick fortsatt göra ett par fina räddningar, men Romelanda hade ett gäng intressanta omställningar som kunde resulterat i mål. Det märktes dock att RUF började tröttas ut mer och mer. Hemmalaget gjorde några byten, medan RUF spelade med samma elva gubbar i nästan 80 minuter. Då ersatte Patrik Persson Calle Olsson som fått kramp och Elias Forssten kom in istället för Marek. Kvitteringsmålet skulle komma med ungefär fem minuter kvar av matchen. Återigen ett bolltapp av RUF i uppbyggnadsfasen och denna gång hamnade bollen hos hemmalagets högerytter som ur en snäv vinkel lyckades trycka upp bollen i främre krysset. Under de sista minuterna av matchen fick hemmalaget lite tryck men lyckades inte skapa något farligare än en frispark strax utanför straffområdet som sköts långt över. Sammanfattningsvis en väldigt bra insats av Romelanda. Trots den tunna truppen lyckades man hålla ett bra presspel i princip matchen igenom och spela jämnt med ett lag en division högre. Dessutom vågade man konstant försöka spela sig ur motståndarnas press, oavsett matchminut eller vad det stod på resultattavlan! Nu väntar det ett genrep mot Fässbergs IF nu på onsdag, innan serien drar igång på torsdag nästa vecka den 4/4 borta mot Lerums IS. A-lag Herrar för 3 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför: Skepplanda BTK - RUF

Det blir en kortare införrapport denna vecka på grund av tidsbrist... Men ikväll klockan 19:00 åker RUF över älven till Ale kommun för att möta Skepplanda BTK. Skepplanda spelar i år i division 3 och har en bra och bred spelartrupp, så det är tufft motstånd som väntar! I Romelanda är det ett antal spelare borta på grund av sjukdomar och skador med mera. RUF kommer dock stärkta från en trevlig period där man för knappt två veckor sedan besegrade Sandarna BK efter en mycket fin insats. Förra helgen var man också på ett träningsläger som svetsade samman truppen ytterligare. Vi ska göra vad vi kan för att bjuda Skepplanda på en bra match! Avspark: 19:00, Forsvallen. Samling 17:45 för spelartruppen. A-lag Herrar för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Romelanda UF (D4H) - Sandarna BK (D4H)

RUF - Sandarna BK 4 - 1 (1 - 0) Mål, RUF: 1-0 Karlsson (Sjöberg), 27 2-0 Granäng (Böhm), 47 3-0 Harris (Sjöberg), 49 4-1 Granäng (E. Forssten), 90 Varningar, RUF: E. Forssten, Sjösvärd, Flodin Startelvan: Granäng - Harris Karlsson - Yngwe - Böhm - E. Forssten (J) D. Bengtsson Sjöberg - Kaage (C) - Flodin Sjösvärd Bänken: Marek (Böhm), A. Svensson (Karlsson), P. Persson När de båda lagen gjorde klart för avspark var det på ett riktigt kyligt Romevi. Temperaturen hade precis orkat över 0-strecket samtidigt som vinden blåste och ett tätt molntäcke blockerade solen. Ett Romelanda med många spelare borta var ändå sugna på att spela match, vilket skulle visa sig i den första halvleken. Inledningen av matchen var chansfattig, men Romelanda visade upp ett fint spel där man hade tålamod med bollen. Passningsspelet var bra och man lät bollen gå mellan spelarna så att motståndarlaget fick jaga. Sandarna försökte pressa lite högre upp i banan men allt som oftast kunde de gulklädda rulla sig förbi presspelet. I mitten av halvleken hade RUF en något sämre period, utan att det för den delen var dåligt. Sandarna skapade två hörnor och man hade något enstaka distansskott, men det kändes aldrig riktigt farligt. I stället kunde RUF återigen ta tag i taktpinnen och i matchens 27:e minut kom dagens första mål. Fredrik Sjöberg slog en fin boll på ytan till Isak Karlsson på vänsterkanten. Isak kunde avancera fram i planen och så småningom avsluta kliniskt till 1-0! Större delen av tiden som var kvar till paus bjöd på ett behärskat och kontrollerat Romelandaspel. Man skapade också ett par fina chanser, där Elias Forsstens fria läge inne i straffområdet var det allra bästa, men avslutet gick dessvärre över det öppna målet. Med någon minut kvar till pausvilan skapade bortalaget sin dittills farligaste målchans. Ett fint inlägg från högerkanten gick mellan Johan Kaage och Björn Sjösvärd i straffområdet mot en helt fri spelare på bortre ytan. Bollen sköts dock en bra bit utanför målet, turligt för Romelandas del. 1-0 stod sig till halvtid efter en med Romelandaögon sett riktigt bra första halvlek! I den andra halvleken fick sedan Romelanda en flygande start. Efter bara någon minut kunde man avancera fram i ett fint anfall som slutade med att Jonathan Böhm kunde servera Martin Granäng fritt läge i straffområdet. Granäng plaacerade säkert in bollen i mål till 2-0! Efter ytterligare någon minut kunde RUF utöka sin ledning ännu en gång. Efter ett inkast på vänsterkanten blev Max Harris helt plötsligt fri och kunde hitta det korta hörnet och placera in 3-0 bakom Sandarnas målvakt. Två mål innan klockan ens nått fram till fem spelade minuter! RUF kunde sedan rida på vågen av självförtroende samtidigt som bortalagets spelare såg ut att misströsta. Romelanda spelade under en period ut sina motståndare och det hela såg riktigt bra ut. Någonstans i mitten av den andra halvleken började den tunna truppen göra sig påmind. Fler och fler trötta ben och huvuden ledde till en del missade passningar och felbeslut samtidigt som motståndarna lyckats samla ihop sig för att åstadkomma en bra avslutning på matchen. Sandarna kom till ett par hyfsade lägen och etablerade ett visst tryck mot Romelandas försvar. Efter att en RUF-spelare tappat bollen på egen planhalva kom man igenom till ett friläge, men Sjösvärd i Romelandas mål kom ut och kunde avstyra med en fin räddning. Med knappa fem minuter kvar att spela kom ändå ett reduceringsmål. RUF tappade återigen bollen på egen planhalva och Sandarna fick ett skottläge vid straffområdeslinjen. Träffen var inte helt ren och Sjösvärd tycktes ha kontroll på avslutet, men bollen studsade retligt upp över Romelandamålvaktens arm och in i mål till 3-1. Närmare än så kom inte bortalaget. I matchens sista minut kunde RUF istället utöka sin ledning. Elias Forssten slog ett fint inlägg från vänsterkanten som Martin Granäng kunde pricka in i mål. 4-1 blev dagens sista mål. Sammanfattningsvis en mycket väl genomförd match från Romelandas sida! I ca 65-70 minuter spelade man en riktigt bra fotboll och var snäppet vassare än sina motståndare. Slutet av matchen får nog sättas upp på trötthetskontot, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på den mycket begränsade möjligheten att göra byten. Det känns riktigt skönt att man kunde inkassera årets första seger och att "rätt" spelare fick noteras i målprotokollet. Nästa helg väntar träningsläger i Malmö för Romelandas del, innan det är dags för träningsmatch igen, borta mot starka Skepplanda BTK. A-lag Herrar för 19 dagar sedan 0kommentarer