• Nu startar nya grupper i fotbollen för barn födda 2018-2020

Nu är anmälan öppen för barn födda 2018 Under våren startar vi fotbollskola för flickor och pojkar födda 2018 på Romevi. (Troligtvis vecka 17) Här anmäler du in ditt barn om ni är intresserade av att testa på fotboll. Vi har inte klart med vilken dag och tid det blir ännu har lite med hur det ser ut på planerna framöver och vilka som kan vara ledare. För att kunna ha igång lag så behöver vi hjälp från er föräldrar att vara tränare, lagledare eller hjälpa till administrativt för laget. Föreningen betalar de utbildningar som ni vill gå och som finns för respektive åldersklass. Kostnad för att vara med i fotbollskolan är 700:-/år Hejsan ALLA barn födda 2019/2020. Vi från Romelanda UF vill härmed inbjuda ALLA barn som är födda 2019 och 2020 att fortsätta eller börja leka lekar med fotbollsinslag med oss. Barnens träning kommer att bedrivas under söndagar med trolig start vecka 17 kl. 10.00–11.00. Tiden kan ev justeras längre fram. Fotbollsleken har en egen lagsida och den hittar ni på: www.ruf.nu högst upp på sidan finner ni fliken fotboll och fotbollslek. Ni anmäler ert barn HÄR VIKTIGT är att åter anmäla de barn som gick förra året om de vill fortsätta så att de behåller sin plats. Kostnad för fotbollslek är 400 kr per barn. Ni kommer att få ett mail med en faktura efter att fotbollslek har startat upp. Utrustning: Vattenflaska, frukt, inget krav på fotbollsskor, bra dock om barnen har benskydd. Finns att beställa i vår klubbshop: https://mltryck.se/webbshop.html#!/klubb-ruf-romelanda-uf/sort/manual/page/2 Föräldrar: En förälder ska stanna och vara delaktig. För att barnen ska kunna genomföra övningarna krävs det att föräldrarna deltar aktivt. Träning: Vi fokusera på fotbollsinspirerande lek. Upplägg: Uppvärmning (lek), fotbollsövning (lättare hinderbana med boll), avslutar med en lek. Olle och Mikael är två föräldrar som kommer att hålla i fotbollsleken men vi behöver fler ledare så tveka inte att anmäla er. Vi behöver fler föräldrar som kan vara med som hjälptränare, maila kansliet@ruf.nu eller ange det i er anmälan. (Hjälptränarens uppgifter är att komma 15 min innan träning för att hjälpa till med att ta ut material samt ansvara för fotbollslekens övningar om ordinarie ledare inte kan komma.) Vid ev. frågor kan ni maila: kansliet@ruf.nu Eller gå in på www.ruf.nu Alla är välkomna!! Romelanda UF Romelanda UF för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Romelanda UF - Croatia Göteborg

RUF 8-5 Croatia Göteborg (3-2) Målskyttar, RUF: 1-1 Marek, 22' 2-1 Harris, 31' 3-2 Harris, 40' 4-2 Böhm, 50' 5-2 Harris, 62' 6-2 Karlsson, 65' 7-3 Harris, 75' 8-5 Åsberg Kalkemyr, 78' Varningar, RUF: Olsson, Karlsson Startelvan: Harris - Marek Karlsson - Åsberg Kalkemyr - Bengtsson - Böhm Olsson Sjöberg - Larsson - Flodin Mattiasson Bänken: Sjösvärd, Jonasson, J.Svensson, A.Svensson, M.Björnrud Efter en något turbulent uppladdning med sjukdomar och skador tog RUF emot Croatia i årets hemmapremiär av Division 4A. Bortalaget hade inte noterats för en enda match på försäsongen samtidigt som deras premiärmatch blivit inställd. Det var alltså årspremiär för Croatia och det var väldigt ovisst på förhand vad för typ av manskap de skulle komma med till Romevi. Ett gäng unga RUF-supportrar hade förberett sig väl för hemmapremiären med egengjorda flaggor och målningar. Väldigt kul att se! Romelandapubliken fick se ett välkänt ansikte på planen igen då Filip Larsson gjorde comeback i mittlåset! Det märktes tidigt i matchen att hemmlaget skulle få ha mycket bollinnehav i denna matchen, men det var bortalaget Croatia som gjorde första målet i den här galna matchen. En frispark strax utanför straffområdet skruvades runt muren och in i mål, 0-1 efter endast sju minuter spelade. RUF skulle efter detta äga väldigt mycket boll, men det slarvades något utöver det vanliga och såg stundtals extremt lojt ut. Trots detta skapades det många målchanser och man kände på sig att det förr eller senare skulle rassla till i bortalagets nät. I matchminut 22 kom så kvitteringen och detta genom coach Oscar Marek som snyggt styrde in ett inspel från "LB". Ledningsmålet kom några minuter senare, samma framspelare men denna gången fick Max Harris skriva in sig i målprotokollet. Nu trodde nog många att det skulle kunna rinna iväg till en stor hemmaseger, då bortalaget redan såg rätt utmattade ut. Men Romelanda fortsatte att spela väldigt nonchalant och kort efter ledningsmålet kvitterade gästerna till 2-2, efter ett rent ut sagt uselt försvarsspel av RUF. Någon minut innan halvtidsvilan skulle Romelanda ta ledningen på nytt. Max Harris gjorde sitt andra för dagen, när han höll sig framme likt den måltjuv han är och kunde stöta in ett inlägg från Oscar Marek. Det var ett frustrerat RUF som gick in i halvtidvilan, efter att ha genomfört den solklart sämsta halvleken hittills i år. Trots detta hade det skapats en kavalkad av målchanser och ledningen borde varit betydligt större. I andra halvlek kom hemmalaget ut bestämt med tanken om att döda matchen snabbt. Detta kunde man även göra. Först gjorde Jonathan Böhm sitt första seriemål för året efter passning av Alfons Svensson, vilket betydde 4-2. Kvarten in i den andra halveken fullbordade Max Harris sitt hattrick och som han gjorde det! RUF fick frispark några meter utanför straffområdet, Harris klev fram och borrade upp den i bortre krysset. Detta var matchens sjunde och klart snyggaste mål. Harris mål skulle påbörja en period av matchen med "Hawaii-fotboll" som undertecknad tidigare aldrig har skådat. Inte ens i lokalfotboll. Under en period på 18 minuter gjordes hela sju mål och när matchklockan slog minut 80 stod det osannolika 8-5 på resultattavlan, därtill hade RUF även lyckats hinna med att bränna otroligt många målchanser. Bland annat missades en straffspark som Croatias målvakt räddade. Ja, det var inte precis något bländande försvarsspel vi fick se på Romevi denna fredagskvällen. RUF genomförde många byten i den andra halvleken, vilket kan ha förstärkt den kaotiska tillställning vi fick uppleva på planen. Isak Karlsson fick under denna serien av mål näta för andra matchen i rad och Max Harris satte dit sitt fjärde för dagen. RUF:s åttonde mål gjordes av Liam Åsberg Kalkemyr, vilket var hans första i den gula tröjan. Sammanfattningsvis tar vi med oss tre poäng och en stekhet Max Harris. Prestationen var av allt att önska och vi blickar framemot nästa omgång när vi gästar Partille IF på Lexby IP. Där krävs det en betydligt bättre prestation om vi ska få med oss några poäng. Hoppas vi ses där! A-lag Herrar en timme sedan 0kommentarer
  • Inför: Romelanda UF - Croatia Göteborg

Dags för hemmapremiär! I skrivande stund droppar regnet fortfarande från himlen, men enligt prognosen ska det hålla upp fram emot kvällen. Låt oss hoppas att prognosen stämmer, då RUF ikväll (fredag) tar emot Croatia Göteborg i årets andra seriematch. Våra motstånadare, Croatia Göteborg, vann division 5A år 2022, före bland annat RUF på tredjeplatsen. Förra året slutade man på en klart godkänd sjundeplats i Division 4A, men hur läget är ställt nu vet nog ingen annan än de själva. Undertecknad hittar inte ett enda resultat från försäsongen 2024, vilket gör att laget är minst sagt svårscoutat. Inte heller spelade man någon match i den första serieomgången. Vad detta berodde på kan man bara spekulera i. Det som gäller för Romelandas del är helt enkelt att fullt ut fokusera på sin egen prestation! RUF spelade 1-1 förra veckan i årets premiär borta mot Lerums IS. En lovande första halvlek bjöd på en klart sämre andra med ett sent insläppt mål som följd. Nu är det många som är taggade på att bärga årets första trepoängare! Ett par skador och sjukdomar i laget ställer till det lite. Lagkapten Johan Kaage saknas denna gång, vilket gör att Filip Larsson får snöra på sig skorna för en comeback. Med i matchtruppen finns också tränare Oscar Marek. Följande får förtroendet ikväll: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Carl Olsson Fredrik Sjöberg Hugo Jonasson Filip Larsson Gustav Flodin Daniel "LB" Bengtsson Liam Åsberg Kalkemyr Johan Svensson Alfons Svensson Jonathan Böhm Isak Karlsson Max Harris Marcus Björnrud Oscar Marek Avspark 19:30 på Romevi! Samling för spelartruppen 18:15. A-lag Herrar för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Lerums IS - Romelanda UF

Lerums IS - RUF 1 - 1 (0 - 1) Mål, RUF: 0-1 Karlsson (Harris), 27 Varningar, RUF: Sjöberg, D. Bengtsson, Granäng Startelvan: Harris - Karlsson Flodin - Yngwe - Åsberg Kalkemyr - Böhm D. Bengtsson Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson Mattiasson Bänken: Sanne (Åsberg Kalkemyr), H. Björnrud (Harris), Granäng (Karlsson), Jonasson (Flodin), Sjösvärd Vädret var ganska kyligt med regn i luften när årets säsong skulle sparkas i gång på en konstgräsplan som låg som en grön oas i det snötäckta landskapet. Aprilväder är sannerligen aldrig att lita på. När domaren blåste i sin pipa var det ett taggat hemmalag som satte full fart mot ett sömnigt RUF. Ett ovanligt misstag från Romelandas lagkapten ledde fram till ett friläge efter bara någon minut, men Filip Mattiasson stod för en suverän räddning. Kort senare fick Lerum återigen ett fint skottläge som tvingade Romelandas målvakt att sträcka ut ordentligt för att styra ut bollen till en resultatlös hörna. RUF hade Filip Mattiasson att tacka för att man undvek en tidig kalldusch. Efter tiotalet minuter växte dock Romelanda in i matchen rejält. Man tog över mer och mer av spelet och kom sedan att vara det klart bättre laget under resterande delen av halvleken. Ett par gånger kom man också igenom till fina lägen, men den sista touchen stämde inte riktigt för RUF:s offensiva spelare. Romelanda hade också ett par hörnor som kanske borde ha resulterat. Närmast var man med en stolpträff efter att man skapat lite kalabalik i Lerums straffområde. Målet började hänga i luften. I matchens 27:e minut kastade Fredrik Sjöberg ett inkast på vänsterkanten. Bollen kom så småningom fram till Max Harris som kunde ta sig förbi sin försvarare och spela in bollen mitt i straffområdet till Isak Karlsson. Isak satte säkert dit årets första Division 4A-mål till 0-1! I slutet av halvleken mattades Romelanda av något, men det var ändå med en positiv känsla man kunde gå till halvtidsvila med 0-1 och ett spel som på det stora hela hade sett riktigt bra ut. Den andra halvleken fick sedan en start som liknade starten i den första: hemmalaget såg klart piggare ut och man tryckte ned ett Romelanda som inte alls fick till vare sig press- eller passningsspel. Flera gånger kom Lerumspelarna runt Romelandas försvar och spelet kändes inte stabilt sett med Romelandaögon. RUF genomförde ett par byten för att få in pigga ben, men utan att få någon större effekt. Med dryga kvarten kvar fick en RUF-försvarare bollen på armen och domaren pekade på straffpunkten. Filip Mattiasson var dock omutlig och stod för ännu en klassräddning. Returen gick till en Lerumspelare som missade grovt, och RUF kunde behålla 0-1. Trots ett spel som inte fungerade tickade klockan Romelandas väg. Många var det nog som både trodde och hoppades att premiärkvällen skulle sluta med tre poäng, men så blev det inte. I matchens 89:e minut avlossade en anfallande spelare ett skott centralt i planen, strax utanför straffområdet – och han fick en kanonträff. Bollen gick in högt till vänster om Romelandas målvakt till 1-1. Besvikna RUF-spelare försökte sedan göra en jättesatsning framåt direkt efter avspark, vilket höll på att straffa sig. Filip Mattiasson fick stå för ytterligare en räddning på ett skott inifrån straffområdet som med lite oflyt mycket väl hade kunnat gå in. 1-1 stod sig dock till slutsignalen, som kom strax därefter. Sammanfattningsvis alltid surt att förlora två poäng i slutminuterna, men den som lite nyktert ser till händelserna under 90 minuter får ändå säga att Lerums kvittering knappast var orättvis. RUF får konstatera att man i alla fall lyckades bärga en poäng och se fram emot hemmapremiären mot Croatia Göteborg nästa vecka. A-lag Herrar för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför: Lerums IS - RUF. Seriepremiär!!!

Så var vi då framme vid vecka 14, veckan då Göteborgsfotbollen vaknar till liv. Första matchen i Division 4a år 2024 går mellan Lerums IS och Romelanda UF! Matchstart ikväll (torsdag) klockan 20:15. De senaste dagarnas snöande bidrar knappast till någon vårstämning. Många är det nog som funderat på om det verkligen kommer att gå att spela premiärmatch på torsdagskvällen. Svaret på den frågan är att det troligen kommer att gå och att RUF förbereder sig precis som vanligt inför match. Lerums IS har förberett sig väl och har meddelat RUF:s ledarstab att så länge snöfallet upphör före 17:00 så kommer planen vara plogad och klar! Nuvarande prognos pekar på att snön kommer övergå i regn någon gång under eftermiddagen och om den håller blir det alltså match. Om detta ändras meddelas detta så klart på hemsidan så fort vi fått informationen. Lerums IS kom förra året på åttonde plats i Division 4A. Man inledde säsongen svagt och låg länge risigt till, men kunde sedan lyfta sig ordentligt och var faktiskt bland de poängstarkaste lagen under seriens andra halva. Vad undertecknad har hört kan detta ha berott på att man hade en ung trupp förra året, som behövde vänja sig vid seniorfotboll. Oavsett vilket starkt att komma igen på det sättet. I år har man blandat och gett under försäsongen. Seger med 8-2 mot division 4-laget Kungsbacka IF ser på pappret väldigt bra ut, samtidigt som man också spelat jämnt mot lag från division 5. I genrepet spelade man 3-3 mot Sandarna BK. För Romelandas del ser truppläget ganska bra ut. Alfons Svensson är sjuk och Niklas Osberg är skadad sedan tidigare. Dessvärre lär också Jakob Eriksson missa de första omgångarna i serien på grund av skada. Förutom detta är dock hela truppen tillgänglig. På plussidan har dessutom Tobias Sanne precis blivit spelklar. Tobias fokuserar i första hand på tränarkarriären, där han är assisterande tränare i Qviding FIF, men han kommer att vara tillgänglig för spel i RUF i mån av tid. I kvällens seriepremiär finns han med i matchtruppen, som utgörs av följande spelare: Filip Mattiasson Björn Sjösvärd Fredrik Sjöberg Hugo Jonasson Johan Kaage Carl Olsson Gustav Flodin Jonathan Böhm Tobias Sanne Daniel "LB" Bengtsson Liam Åsberg Kalkemyr Max Yngwe Max Harris Martin Granäng Isak Karlsson Henrik Björnrud Avspark 20:15, Rydsbergsplan. Samling för spelartruppen, på plats, 19:00! A-lag Herrar för 12 dagar sedan 0kommentarer