• Premiärpoäng när division 3 startade med derby mot BKV

En matchreflektion utifrån men med Roslagsbro ögon och åsikterna är skribentens egna. Årets seriepremiär och föreningspremiären i division 3 blev en match där greppet om matchen växlade mellan lagen fram och tillbaka. Till synes verkade initiativet växla beroende på hur modiga vi var i spelet. När vi spelade vårt spel med kontrollerat bollinnehav och aggressiv återerövningspress hade vi också tydligt bollinnehav. När vi blev lite försiktiga och inte gav tillräckligt tydliga uppspelsalternativ så fördes matchinitiativet över till motståndaren, snarare än att motståndaren gjorde några egna förändringar som påverkade innehavet av initiativet. När vi återtog initiativet under matchens olika skeden gjordes det med tydligare aktioner som representerar vårt sätt att spela. Vi varierar med att rotera våra mittfältspositioner mer eller flyttade mittfältare bredare vilket gör att motståndaren inte lyckas stänga uppspelen och hamnar ur position själva vilket ger oss fina spelalternativ för våra bollskickliga spelare. I de lägen där vi inte har modet riktigt eller inte hamnar rätt i position för uppspel, blir det mer av längre bollar upp mot forwards som hamnar i dueller med motståndarnas backar. I vissa lägen av matcher får man acceptera att motståndaren har initiativet. Kan vi då hitta effektivare ytor att spela upp i och ge forwards bättre förutsättningar att få fast bollen och skapa bollinnehav högre upp i planen, då ger vi hela laget förutsättningar att hamna i mer önskvärda positioner och möjligheten att ta tillbaka initiativet från motståndaren. Direkt i inledningen skapar vi några chanser och redan i andra minuten skarvar Jakob in en frispark som Oliver slår in i straffområdet. Vi märker också att nu när vi tagit steget upp en division så ökar också toleransen i det fysiska spelet. Det ger att Erik får kliva av efter knappa tjugo minuter och Italo ersätter. Det är under en period där motståndaren har lite mer initiativ och det byts lite chanser mellan lagen. BKVs kvittering kommer lite ur ingenting efter dryga halvtimmen för vi har då tagit tillbaka initiativet och kontrollerar matchen igen. Även om vi driver matchen mot slutet av halvleken får vi ingen utdelning i målprotokollet. Vi inleder bra i andra halvlek och driver matchen som vi vill, tyvärr tar BKV ledning efter en tilltrasslad situation som vi sätter oss själva i. Vi gör det fortsatt bra när andra halvlek fortskrider. Vi har bollinnehavet mestadels högre upp i planen vilket resulterar i två mål. Runt timmen spelad gör Erwin och Benjamin 2-2 respektive 2-3. Matchbilden fortsätter på ett kontrollerat sätt och vi ser helt okej ut i spelet. Med runt tio minuter kvar börjar BKV jobba för en forcering och äter sig högre upp i planen och vi lyckas inte fullt ut med våra uppspel och får jobba mest i försvarspositioner och med mycket duellspel, både offensivt och defensivt. Benjamins utvisning ger inte laget bättre förutsättningar men vi reder ut det mesta på ett bra sätt. BKV kvitterar på övertid på våra eget misstag. summa summarum kan vi till stora delar vara nöjda med spelet, där vi endast saknar initiativet i mitten av första halvlek och i slutet när BKV forcerar. Om vi hade minimerat lite enkla misstag i relationerna i försvarsspelet hade utgång kunnat blivit en annan. Vi kan konstatera att om denna match representerar nivån i division tre kommer vi absolut vara med och konkurrera i varje match, det har vi stor tilltro till. Vi vet också av erfarenhet från de senaste åren att laget ganska snabbt lyfter sig en nivå när väl tävlingsmatcherna kommit igång. Nu ser vi fram emot lördagen den 13 april, då vi har hemmapremiär mot Bollstanäs på Vårlyckan. Go Robro! Herr A för 12 dagar sedan 0kommentarer