• Skön vinst på hemmaplan mot Norrstrand

Det blev tre poäng för RIK hemma på Kilsta IP 2 när Norrstrands IF kom på besök. Segersiffrorna skrevs till 3-1 (1-1) efter mål av Anne Ibey, Wera Helsing och Wilma Forsberg inför 79 personer på läktarplats. Tränare Joakim Gunnarsson var nöjd med vad hans spelare uträttade hemma på Kilsta IP 2. - Helt klart en skön vinst. Vi har energi och fart i vårt spel i dag och många bra avslut och gör tre mål. Vi provade också ett nytt spelsystem och spelsätt. Framför allt gör försvarslinjen det bra i den nya konstellationen. Jag vill också framhålla utespelaren Matilda Dahlman som ställde upp och tog plats mellan stolparna när inte någon av våra ordinarie målvakter var tillgängliga till denna match. Det var gästerna som tog ledningen redan första matchminuten. Men RIK reste sig från chockstarten och Anne Ibey kvitterade efter åtta minuter. Passningen kom från Lova Sandahl.Resten av halvleken var en jämn historia och det var tunnsått med målchanser. Efter pausvilan tog hemmalaget över såväl spelmässigt som räknat i antal målchanser. Ledningsmålet sköt Wera Helsing in i början på andra halvlek. 3-1 kom genom Wilma Forsberg efter 61 minuter. Hemmalaget hade flera lägen att öka på ledningen, bland annat genom pigga Lova Sandahl. Segern för RIK var lagets sjunde för säsongen och betyder att man efter 14 spelade matcher i Division 2 Västra Sveland har 27 poäng. Nästa seriematch för RIK Karlskoga är på bortaplan mot Lysviks IF den 17 augusti klockan 14.00. Startuppställning Målvakt Matilda Dahlman Backlinje Ebba Mosshagen, Emma Tryggvesson, Fanny Ringman, Mittfält Wilma Forsberg, Wera Helsing, Norah Sättermann, Sofia Ingvarsson, Lova Sandahl Anfall Anne Ibey, Mimmie Sundén Avbytare: Wilma Holgersson, Alice Lundqvist, Felica Simonsson och Sofie Petri. Wilma Holgersson och Felica Simonsson deltog i spel. Varning Lova Sandahl Målskyttar 0-1, Hanna Kolmodin (7) 1-1, Anne Ibey (8) 2-1, Wera Helsing (47) 3-1, Wilma Forsberg (61) Domare Anna Nyberg (hd) Linneá Furufors (ad) Hamid Zahedi (ad) A-lag 10 aug 0kommentarer
  • Inför hemmamatchen mot Norrstrand

Matchen RIK Karlskoga-Norrstrands IF fredag 9 augusti inleder omgång 14 i Division 2 Västra Svealand. Avspark klockan 19.30 på Kilsta IP 2. Matchen i våras på ICA Maxi Välsviken Arena slutade med vinst för RIK, 2-0. Norrstrands IF återfinns i dagsläget på plats åtta i tabellen och RIK Karlskoga är fortfarande kvar på fjärdeplats. Karlstadslaget är för närvarande ett av serien formstarkaste lag och vann senast mot Eda IF på hemmaplan. RIK kryssade i förra omgången på bortaplan mot IFK Hallsberg. - Vi behöver absolut höja oss på fredag jämfört med insatsen mot Hallsberg. Annars kommer vi att få det väldigt tufft. För Norrstrand är ett lag på uppgång och man kommer säkerligen att klättra i tabellen under hösten. Men vi är starka på vår hemmaplan och vill verkligen knipa tre poäng på fredag, säger tränare Joakim Gunnarsson Truppen ser ut enligt följande: Wilma Holgersson, Wera Helsing, Sofie Petri, Sofia Ingvarsson, Fanny Ringman, Mimmie Sundén, Lova Sandahl, Norah Sätterman, Wilma Forsberg, Anne Ibey, Ebba Mosshagen, Emma Tryggvesson, Alice Lundqvist, Felica Simonsson och Matilda Dahlman. A-lag 8 aug 0kommentarer
  • RIK räddade en poäng mot Hallsberg i slutminuterna

En kvittering i slutminuter genom lagkapten Nathalie Bergman gav 2-2 (0-1) och en poäng i bortamötet med Hallsberg. Anne Ibey gav RIK ledningen i första halvlek. - Vi gör som helhet ingen bra match idag. Vi kommer som lag inte upp i den nivå vi vill vara på. Bra ändå att vi kan få med oss en poäng hem till Karlskoga, säger tränare Joakim Gunnarsson efter länsderbyt på Transtensvallen. Nästa seriematch för RIK Karlskoga är på hemmaplan mot Norrstrands IF den 9 augusti klockan 19.30. Startuppställning Målvakt Magdalena Blom Backlinje Fanny Ringman, Ebba Mosshagen, Emma Tryggvesson, Wilma Holgersson Mittfält Wilma Forsberg, Wera Helsing, Lova Sandahl, Nathalie Bergman, Anne Ibey Anfall Mimmie Sundén Avbytare: Alice Lundqvist, Norah Sättermann, Sofia Ingvarsson, Felica Simonsson, Sofie Petri Varning Frida Lang, IFK Hallsberg Målskyttar 0-1, Anne Ibey (39) 1-1, Olivia Puhls (48) 2-1, Karoline Bergman (63) 2-2, Nathalie Bergman (87) Domare Ema Ribic (hd) Alvin Tolgfors (ad) Lennox Eklund (ad) Bild: Målskyttarna Anne Ibey och Nathalie Bergman. A-lag 3 aug 0kommentarer
  • Inför bortamatchen mot Hallsberg

På fredag startar Division 2 Västra Sveland om efter sommaruppehållet. För RIK Karlskoga med bortamatch mot IFK Hallsberg, Avspark klockan 19.00 på Transtensvallen. När lagen möttes i Karlskoga i april vann RIK med 4-2. Matchen den 2 augusti ingår i omgång 13. Västerås SK leder serien. RIK Karlskoga ligger på fjärdeplats. IFK Hallsberg återfinns på plats nio. RIK har tränat en vecka efter sommaruppehållet och spelat en träningsmatch mot IK Brage, förlust 1-5. På skadelistan finns trion Alma Nielsen, Matilda Wästberg och Jenny Tropp. Huvudtränare Joakim Gunnarsson som nyligen förlängde sitt avtal med RIK Karlskoga över 2025 (det samma gäller för assisterande tränare Patrik Nilvér) ser fram emot att åter få börja kämpa om poäng. - Ska blir riktigt kul att få spela tävlingsmatch igen. Vi vet att IFK Hallsberg är ett hårt jobbande kollektiv som är fysiskt starka och är nog bättre än tabellplaceringen visar. För oss är det viktigt att vi i det offensiva spelet vågar mer än vi gjort tidigare och ta tillvara på de chanser vi får. Samtidigt ska vi bibehålla vårt stabila försvarsspel, rulla boll och ha ett högt bolltempo som vi gjorde i matcherna under våren, säger Joakim Gunnarsson. Truppen ser ut enligt följande: Wilma Holgersson, Wera Helsing, Sofie Petri, Sofia Ingvarsson, Fanny Ringman, Mimmie Sundén, Lova Sandahl, Nathalie Bergman, Norah Sätterman, Wilma Forsberg, Anne Ibey, Ebba Mosshagen, Emma Tryggvesson, Alice Lundqvist, Felica Simonsson och Magdalena Blom. A-lag 1 aug 0kommentarer
  • Förlust i träningsmatchen mot Brage

1-5 (0-0) slutade träningsmatchen RIK Karlskoga - IK Brage på Kilsta IP 2 inför 37 åskådare. Wilma Forsberg stod för hemmalagets mål i slutet av första halvlek. - Brage vinner rättvist. Men vi gör många bra prestationer och skapar också lägen. Det här var en riktigt bra genomkörare mot ett duktig fotbollslag inför omstarten av serien. Nu ska vi göra en bra träningsvecka och ladda inför bortamatchen mot IFK Hallsberg, säger tränare Joakim Gunnarsson. Nästa seriematch för RIK Karlskoga är på bortaplan mot IFK Hallsberg den 2 augusti klockan 19.00. Startuppställning Målvakt Lova Lundblad Backlinje Fanny Ringman, Ebba Mosshagen, Sofia Ingvarsson, Wilma Holgersson Mittfält Wilma Forsberg, Nathalie Bergman, Lova Sandahl, Wera Helsing, Anne Ibey Anfall Mimmie Sundén Avbytare: Alice Lundqvist, Norah Sättermann, Emma Tryggvesson, Felica Simonsson, Matilda Wästberg, Sofie Petri Varning Norah Sättermann Målskyttar 0-1, Hanna Torstensson (16) 0-2, Hanna Torstensson (33) 0-3, Ella Foberg (34) 1-3, Wilma Forsberg (40) 1-4, Robyn Decker (92) 1-5, Sofia Lissel (93) Publik: 37 Domare John Welen (hd) Lars Larsson (ad) Filip Svensson Karlberg (ad) A-lag 28 jul 0kommentarer