• Nässjös offensiv för tung för Örebro

Nej, det blev ingen partystämning i Behrn Arena denna lördagseftermiddag när säsongens sista hemmamatch i seriespelet avverkades. Trots en stark upphämtning i andra föll man därefter tillbaka och Nässjö vann lördagens match med 9 - 5 efter 4 - 1 i halvtid. En rättvis seger för gästerna från Småland som visade upp en bitvis mycket imponerande offensiv. Samtidigt fick de ganska bra hjälp av ett för dagen oigenkännligt Örebroförsvar. Det var första gången den här säsongen som Örebro släppte in mer än sju mål och dessutom hemma där man varit så stabila defensivt. En av nycklarna för att på allvar kunna hota Nässjö är att ligga tätt på spelande tränaren Patrik Gustafsson Thulin. Han kan man inte ge några ytor med boll, får han lillfingret tar han hela handen. Och Örebro lyckades inte riktigt bevaka han i första halvlek. när gästerna gjorde 1 - 0. PG kunde relativt ostört åka med bollen runt och förbi tre-fyra Örebroare och sedan spela in bollen framför mål där duktige Martin Lindqvist mötte upp och säkert satte matchens första mål. Glädjen blev dock kortvarig då Örebro ganska omgående därefter kvitterade till 1 - 1 på en hörnretur som Joonas Peuhkuri fint förvaltade. Tyvärr gav hemmalaget gästande Nässjö chansen att ta ledningen kort därefter när man levererade ett blindpass bakåt, omöjlig för våra försvarare att ta emot och Nässjö fick hörnslag när bollen letade sig ut över kortsideslinjen. Och på gästernas hörnretur pangade Oskar Bouveng in 2 - 1 till Nässjö när Örebro inte lyckades rensa undan bollen på returen. Därefter följde dryga tio minuter med jämnt spel. Örebro kändes här lite hetare men lyckades inte riktigt luckra upp gästernas täta defensiv i mitten där många bollar och inspel fångades upp av Nässjös försvarare. Istället bjöd en omarkerad PG Thulin på ett läckert lyft i 25:e minuten som friställde Philip Lindqvist som säkert satte 3 - 1 till gästerna. Fem minuter senare kom också gästernas fjärde mål i första halvlek efter att Örebros målvakt Joakim Bergkvist tappat ut en given nedplockning på ett lösare skott till hörna. På den efterföljande hörnan får spelare #5 i ledet av uppställda skyttar relativt ostört åka in och möta upp inslaget i boxen. Han placerar in den nere vid stolproten till höger på ett passivt rus. Nässjö var mycket effektivare och farligare på isens sista tredjedel i den första halvleken. Man hinner med att bränna ett rent friläge till när Kimmen i mål svarar för en fantastiskt fin parad. Inte långt därefter har Örebro chansen att reducera när Nico Nevalainen blir helt friställd med gästernas Jesper Cimen. Tyvärr gör han en minst lika bra räddning och resultatet 4 - 1 står sig halvleken ut. Nässjös 4 - 1 mål gjordes i matchens 30:e minut. Ett rättvist resultat sett till helheten i första halvlek där Nässjö som sagt är tätare i sin defensiv och inte låter Örebro komma in till några större farligheter än den vid 1 - 1 och Nicos läge. Nässjö också oerhört effektiva i sitt anfallsspel. Här kändes det som att Nässjö hade totalt kontroll på händelserna och ägde matchen men något måste Max och Henke ha sagt av värde i haövtid för ut kom ett Örebro hungriga som de rusande tjurarna under tomatfestivalen i Pamplona. Halvleken rivstartade med att Sebastian Brandt reducerade till 2 - 4 med ett skott som inte var det hårdaste vi sett men väl ett av de mer eleganta. En ytterskruv a la Roberto Carlos letade sig retligt in bakom en förundrad Cimen i Nässjös mål. 3 - 4 var om möjligt ännu sjukare. Peuhkuri hämtar upp en förlupen boll långt, långt nere till höger, utanför den vinkel kameran har möjlighet att fånga upp i Behrn Arena, dövinkel deluxe, då klipper han till med omvänd skruv, felvänd och bollen gick rakt upp i nättaket, ett konstmål signerat den spelare som Svampen utsåg till årets Örebrospelare Brandts fina spel denna match, i synnerhet i andra, fortsatte därefter och han låg bakom nästa hemmamål som kom strax därefter, Kvitteringen till 4 - 4, när han trampade förbi flera Nässjöspelare och sedan spelade in framför mål där Alexander Strand mötte. Ett mål snarlikt Nässjös 1 - 0 mål. 1 - 4 till 4 - 4 på dryga 12 minuters spel i andra halvlek och Björn Einarsson kände sig tvingad att ta Time Out. Något som kan ha avgjort matchen. För efter den så vaknade Nässjö till liv igen, lyfte upp sitt spel och låg mer rätt i sina positioner ute på isen. Därtill hade gästerna hjälp av att Örebro drog på sig ett flertal utvisningar på kort tid och på ett frislag efter utvisningen på Daniel Rönning, räddar Kimmen frislaget från PG Thulin men på returen hugger Nässjös spelare som kobror och Linus Nilsson skickar påpassligt in returen till 5 - 4 för gästerna. Sedan följer en tiominutersperiod med böljande spel innan matchens bästa spelare, PG Thulin, gör 6 - 4 för gästerna vars Time Out blev till en fullträff. Även detta mål gjordes när Örebro hade spelare på botbänken. När spelet kommit igång igen dröjde det bara dryga fem minuter innan Örebros tränarpar begärde Time Out. Även den blev väldigt lyckad, om än av mer kortsiktig karaktär. Ett snabbt anfall signerat Brandt och Peuhkuri som friställer Hugo Sundberg som skickar in ett snärtigt skott i nättaket. Här hade verkligen Örebro kontakt igen och man väntade bara på en kvittering. Då skapar Nässjö en snabb omställning där Martoin Lindqvist friställs, fintar ner Kimmen och sätter bollen i mål till 5 - 7 i 84:e spelminuten. Därefter tvingas Örebro att chansspela och lyfta upp laget rejält i planen varpå det uppstår stora ytor att såra dem på vilket också Nässjö gör genom att göra ytterligare två snabba mål under matchens sista 6-7 minuter där det var aningen ostrukturerat och rörigt i Örebros straffområde. Inget konstigt eller märkvärdigt i den avslutningen på matchen, Örebro gjorde helt rätt som chansspelade här men lyckades inte nå ändra fram denna gång mot ett något skickligare Nässjö. Andra halvlek var betydligt roligare att se på än den första. Massor av känslor, tuffa närkamper och snygga mål. I och med förlusten tappar Örebro några placeringar i tabellen. Nässjö vinner rättvist och vi gratulerar dem till segern och önskar dem lycka till i fortsättningen och kampen om kvalplatserna. För att Örebro skulle ha vunnit dagens match, hade det krävts ett bättre försvarsspel över hela isen och en tätare bevakning på matchens gigant, PG Thulin, bäst hos gästerna. I hemmalaget svarar Joonas Peuhkuri och framför allt Sebastian Brandt för starka insatser. Matchfakta Länkar till aktuella mediehus rapportering "Anfall bästa försvar för Nässjö" "Platt fall för ÖSK i sista hemmamatchen" Örebro SK Bandy 9 feb 2019 0kommentarer
  • PLAY: Fredagssurr med Strand & Sundberg

På länken nedan finner ni ett sevärt, längre PLAY inslag med Örebrospelarna Alexander Strand och Hugo Sundberg inför matchen mot Nässjö IF hemma imorgon. Båda två har ett förflutet på Nässjös bandygymnasium och är riktigt formstarka för stunden. Hör vad de har att säga om morgondagens match och mycket mer därtill nedan. PLAY: Strand & Sundberg inför Nässjö Örebro SK Bandy 8 feb 2019 0kommentarer
  • Löfvendal inför matchen mot Nässjö

oskbandy.se hörde av sig till coach Henrik Löfvendal under fredagseftermiddagen för att stämma av läget inför säsongens sista seriematch på hemmais, den mot tabelltrean Nässjö IF. Nedan har ni hans tankar kring matchen och lite till... Tja! Läget? - Jo, fint! Full fart som vanligt! Seger imorgon och lite flyt med andra resultat och vi går upp på en femteplats! - Ja, precis som förra helgen! Vad tusan hade det här slutat med ett godkänt bortaspel? - Haha du ger dig inte 👍. Ja, två bortamatcher kvar i och för sig. Vinster där så känns det ok ändå men jag fattar vad du menar. 3:e platsen hade inte varit orimlig. Ni vet vad ni behöver bygga på med andra ord till nästa säsong? - Ja, jo så är det ju. Vi har ju en plan som är längre än 1 år så det finns detaljer att slipa på. Hur skall ni göra för att ta revansch på Nässjö? - Fokus på vårat spel först och främst. Inte låta Nässjö känna sig välkomna alls! Det är riktigt bra form på grabbarna nu så det känns bra. GT, han får väl inte ligga och mysa och slå mackor eller? - PG menar du? I så fall har du rätt! (Ja, vi menade PG, skönt att coach har koll på läget!) Tre matcher kvar, vad är realistiskt i poängväg? - I de bästa av världar 6 poäng. Tre svåra matcher, speciellt Nässjö och Åby. Godkänt med 3 poäng tycker jag ändå, men vi siktar på 6 poäng, jag tror 4. Vem avgör imorgon? - Johan Näsholm är het nu! Tack för det Henke, kör så det ryker imorgon mot Nässjö. Vi bär fram er från läktarna. Avslag klockan 14:00, ni kan med fördel njuta av en bit mat och något gott att dricka på Terrassen från 12:30. Örebro SK Bandy 8 feb 2019 0kommentarer
  • ÖSK jagar Nässjö i tabellen

Imorgon är det dags för säsongens sista hemmamatch i seriespelet när serietrean Nässjö IF gästar Behrn Arena, vårt nästintill ointagliga fort som lokalpressen uttryckte det efter hemmasegern mot Tranås. Efter det har Örebro också hunnit med att spela oavgjort, 5 – 5, borta mot Gripen. Hemmaplan ja, här är Örebro kanske seriens bästa lag, endast Åby/Tjureda har fått Örebro på fall i Behrnabeu denna säsong och så får det gärna förbli. Det är faktiskt så pass spännande i helgen så att Örebro vid seger imorgon samtidigt som Tillberga slår Ljusdal och Åby/Tjureda slår Kungälv, avancerar till en femteplats i BAS. Hur sjukt vore inte det med tanke på att bortaspelet lämnat en hel del övrigt att önska som ni alla vet. Ett revanschsuget Nässjö gästar oss alltså med något stukat självförtroende och rejält med press på sig om att vinna matchen då det är riktigt tight i toppen kring topp 3 placeringarna, särskilt efter Nässjös magplask hemma mot Åby/Tjureda i smålandsderbyt i tisdags där gästerna vann med hela 8 – 2. Skall Nässjö inte tappa sin plats i förarsätet om kvalplatserna så måste man vinna imorgon. Det lär också innebära att de behöver chansspela i vissa moment vilket lär öppna upp ytor att ställa om snabbt på för Örebro med deras passningsskickliga spelare. Om vi tittar vidare på Nässjö så har vi i denna bandyinstitution en av seriens mest intressanta spelare, Viktor Hulthammar. Nässjö har öst in mål i serien men har givetvis vissa svagheter som blottats mellan varven i defensiven. Lyckas de inte täta dessa mot Örebro så kommer det att bli jobbigt för gästerna från Småland. I Nässjö som spelar en tempostark bandy skulle vi vilja lyfta fram ännu en talang som ytterst intressant, Linus Jönsson. Man får givetvis heller inte glömma bort GT:s hörnskytte och fina passningsspel som ofta öppnar upp motståndarlagens defensiv. Nässjö har gjort näst flest mål i serien, 111 stycken, och släppt in väldigt lite mål. Man har + 46 i målskillnad men trots detta tycker vi att deras svagheter finns just i deras defensiva arbete men allt för få lag har varit tillräckligt starka för att ta vara på dessa. Hemma i Behrn är Örebro ett så pass bra lag att gästernas svagheter med fördel kommer att kunna nyttjas av hemmalaget. Nässjö är i skrivande stund 4 poäng före Örebro i tabellen. Vad skall då Örebro hitta på i säsongens sista seriematch på hemmaplan för att säsongen där, i vår borg, skall bli så gott som fulländad? Vi tycker att man skall bygga vidare på sitt framgångsrika spel på hemmaplan som vi fick se glimtar av under större delen av första halvlek borta mot Gripen senast. Ackuratess och pondus i anfallsspelet med bra bolltempo och bredd. Och så är det bara att fortsätta bygga vidare på den täta defensiven där alla deltar hårt i arbetet över hela planen. Det gäller att ligga tight på GT imorgon så att han inte får slå mackor ostört. Tycker också vi såg mer egoism inne i boxen mot Gripen, sen bränner man för många fina lägen, men man går mer rakt på mål och på avslut själv istället för att försöka klapp-klapp lira fram till öppet mål. Örebro har alla förutsättningar i världen att göra lördagen till en grå historia för gästerna och sätta ytterligare press på dem i tabellens yttersta toppskikt. Och vinner man, ja, då är man bara två poäng bakom Nässjö med fyra kvar att spela om, man är verkligen med i den där toppstriden som många hoppats på. Hur sjukt vore inte det med tanke på poängskörden den här säsongen på bortaplan? Förutsättningarna är minst sagt goda för Max och Henke att fortsätta bygga vidare på sina idéer kommande säsong. Vi hoppas få se en Hugo Sundberg i fortsatt fin form inne i boxen, en Alex Adeheimer som smeker fram eleganta pass till ypperliga lägen för medspelarna. Fille får gärna damma in en hörna eller två och övriga hitta samma finna nivå som i tidigare hemmamatcher, men kanske framför allt. Det gäller att mot ett lag som Nässjö vara jämna över 90 minuter, ger man dem lillfingret där ute är det stor risk för att de tar hela handen. Men Örebro känns redo för denna uppgift, nu ser vi till att stötta dem på allra bästa sätt. En liten känga till sportklubbens fotbollssektion som planerar in en träningsmatch mot Degerfors på samma tid som ÖSK Bandy lirar säsongens sista seriematch på hemmaplan, det kommer att göra sitt vad gäller publiksiffran men vi hoppas givetvis att ni bandyfrälsta tar er ner till hallen och hejar fram de gulsvarta till två poäng. Svampen kommer också att dela ut pris till säsongens spelare i ÖSK, som brukligt vid säsongens sista hemmamatch i seriespelet. Terrassen är öppen från 12:30, kom in och ta en bit god match och något gott att dricka innan bandyn tar vid klockan 14:00. Länkar med direkt anknytning till lördagens match Köp matchen som PPV här Följ matchen via Livescore NA Sporten Tranås Tidning Smålandsposten Nässjö har siktet inställt på kval Örebro SK Bandy 8 feb 2019 0kommentarer
  • Hjälp oss nå femteplatsen!

Som ni kan se nedan på topp 7 i BandyAllsvenskan, har vi fortfarande hyfsat goda chanser att nå en femteplats i tabellen. På lördag spelar vi hemma mot topplaget, tillika serietrean Nässjö. Det är säsongens sista hemmamatch i seriespelet. Kom igen nu alla Örebroare, kraftsamla TILLSAMMANS så ser vi till att ta rygg på den yppersta toppen i serien. Spelarna kommer att göra allt vad de kan för att sätta press på lagen ovan och hemma är vi riktigt starka. Nu ser vi till att bli över 300 personer som bär fram laget på lördag! #framåtörebro 1 Åby/Tjureda IF 19 14 2 3 98 64 34 30 2 AIK Bandy 19 12 3 4 88 61 27 27 3 Nässjö IF 19 12 1 6 111 65 46 25 4 Lidköpings AIK 19 10 4 5 92 79 13 24 5 Ljusdals BK 19 10 2 7 114 68 46 22 6 IFK Kungälv 19 9 4 6 71 69 2 22 7 Örebro SK Bandy 19 8 5 6 80 73 7 21 Örebro SK Bandy 6 feb 2019 0kommentarer
  • Sista chansen för säsongen på Terrassen!

Som oftast är Terrassen, restaurangen med utsikt över bandyplanen, öppen före match och i paus vid helgens sista hemmamatch i BandyAllsvenskan 2018/19. Örebro SK Bandy 5 feb 2019 0kommentarer
  • Sista hemmamatchen i seriespelet

På lördag gästas vi av formstarka Nässjö när säsongens sista hemmamatch i seriespelet spelas i Behrn Arena. Matchstart är som vanligt satt till 14:00. Kom ner till hallen och stötta våra bandykrigare till två poäng! Efter lördagens match kvarstår två tuffa matcher i seriespelet när laget åker till Åby respektive Kungälv för slutspurten i BAS 2018/19. Varmt välkomna till Behrn Arena nu på lördag! Örebro SK Bandy 4 feb 2019 0kommentarer
  • Highlights: Gripen BK - Örebro SK *NY

Här kan du med lite tur se highlights från lördagens oavgjorda match borta mot Gripen Bandy som sändes av TTELA. Höjdpunkter Gripen - Örebro Örebro SK Bandy 2 feb 2019 0kommentarer