Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Örebro Inlinehockey

Följ

Örebro Inlinehockey

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
orebroinlinehockey
Övrigt
Örebro Inlinehockey
orebroinlinehockey

Kontaktinformation

Namn orebroinlinehockey

Om Örebro Inlinehockey

Örebro Inlinehockey Klubb grundades 2013 och har som mål att etablera sig bland de bästa lagen i Sverige, Europa och världen.

HISTORIA
2011 fick Kumla ett inlinehockeygolv i sin hockeyarena. Örebro Hockeys allsvenska lag började spela. Kumla Hockey startade också ett lag. Ett gäng kompisar länkade till sportbutiken Eagle Sports i Örebro med Andreas Jensen i spetsen började också spela. Det spelades en serie i Örebro som Örebro Hockey vann.

2012 fick inte Örebrospelarna träna inlinehockey i samma utsträckning längre och Örebro, Kumla och Andreas kompisar slogs samma. Ett lag vid namn Örebro Eaglesports startades. Laget tränade ambitiöst och vann den regionala serien i Örebro den säsongen. Örebro slog sedan Resport Stars från Karlstad i en kvalmatch till SM. I kvartsfinal vann laget mot Göteborg Chieffs och i semifinal besegrades Flemingsberg. I finalen förlorade man dock mot BIK Karlskoga men laget var ändå mycket nöjda med en silvermedalj.

I Oktober 2012 spelade Örebro sin första internationella turnering i Tyskland (MLRH-Oktoberfest). Laget slutade trea efter en snöplig förlust i semifinalen. I februari 2013 fick man sin revansch i Spanien (MLRH-Aguillas) där laget vann.

2013 startade ELITE TOP 6- serien med de 6 bästa lagen i Sverige. Örebro spelade i den serien och efter kvalspel kvalificerade laget sig till SM. SM ingick i "SM-veckan" i Halmstad och semifinal och final bevakades och filmades av SVT och matcherna sändes i SVTplay. Örebro vann kvartsfinalen mot Stockholm Capitals ganska enkelt. I semifinal fick man möta de regerande svenska mästarna som man 2012 förlorade mot i finalen, lokalkonkurrenten BIK Karlskoga. Örebro skrällde och vann och fick då möta ett på papperet starkt Göteborg Revolutions i final. Örebro lyckades där också vinna genom en mycket bra defensiv.
Örebro Eaglesports blev SVENSKA MÄSTARE 2013!

Under denna perioden spelade laget under andra föreningar, men 2013 grundades Örebro Inlinehockey Klubb. Processen med att starta föreningen för att få föreningsnummer, organisationsnummer och bankkonton tog lite tid men 2014-04-16 registrerades föreningen till slut.

I Oktober 2013 så spelade ÖIK MLRH Octoberfest i Tyskland. Där slog man de finska mästarna Phalampi i finalen och kvalificerade sig då till World Finals.

2014:
2014 köpte Örebro kommun in ett Stilmat inlinehockeygolv som ligger på Trängens IP som är ÖIKs hemmaarena.
Säsongen startade redan i mars 2014 då laget började träna i Guldsmedshyttan. Intresset var stort så det beslutades snabbt att det även skulle finnas ett lag i den nya topp-seriem IHL (Inlinehockey Ligan) och ett i den regionala div 1 serien.

I mitten av april spelade båda lagen NeH Cup i Guldsmedshyttan. Elitlaget fick lite snöpligt se sig besegrade av IHL laget Wermland i finalen.

2-4 Maj 2014 åkte ÖIK till Mannheim igen för finalspelet i MLRH dit bl.a. Koovee (Finland), Veikot (Finland), Breakaway Bullies (USA) hade kvalificerat sig. Örebro åkte på en mycket knapp förlust i semifinalen och gick miste om prispengarna på 10.000 dollar.

Örebro IK vann IHL seriespelet 2014 före Stockholm och direktkvalificerade sig till semifinal till SM.

I semifinalen som var under SVT satsning ”SM-veckan” i Borås vann ÖIK mot Karlstad HK. I finalen ställdes man mot Stockholm och efter en tuff final så kunde Örebro IK vinna på sudden death och vinna.

Örebro Inlinehockey Klubb kunde vinna sitt andra SM-GULD i rad!!!!
Med vinsten kvalificerade även ÖIK sig till World Champions League 6-10 Maj 2015 i Prag.

FRAMTIDEN:
Inför 2015 satsar ÖIK vidare på de högt uppsatta målen för elitlaget att vara bland de absolut bästa lagen i Sverige, Europa och världen. Genom Champions league får vi nu verkligen chansen att mäta oss mot de absolut bästa i världen.

ÖIK vill även fortsätta satsningen med vårt division 1 lag för att få bredd och konkurrens på seniorverksamheten och för att kunna bedriva bra träningar.

Det viktigaste för föreningen i framtiden är dock att rekrytera nya spelare och få upp intresset för sporten. Vi vill redan 2015 få igång minst två pojk/juniorlag och även ett damlag.

2015:
Örebro spelade Champions league i Prag där man vann mot de finska mästarna Pahalampi och de slovakiska mästarna Dobnica. Örebro fick dock se sig besegrade över de mycket spel- och skridskoskickliga tjeckiska mästarna Slavia Prag.

2015 bytte Elit-top 6 namn till IHL, Inlinehockeyligan och serien utökades samtidigt till 7 lag. Även Svenska inlinehockeyförbundet grundades vilket Örebro IK hoppas kommer gynna sporten.

Föreningen har trots en sen inläggning av golvet kommit igång med ungdoms och veteranverksamhet.