• Förlust mot Brösarp

Match igen! Torsdagskväll och dags för 4e omgången, då styrde vi skutan mot Utsikten i Brösarp. Ännu ett motstånd som var tippat på den övre halvan och Brösarp hade skrapat ihop 5 poäng på de 3 första omgångarna. En klar men kall kväll, när senast var det så här kallt i slutet på april!? +4 grader och för oss i publiken värmde inte ens den delikata korven i paus.. Men nu till matchen. På skadelistan hade vi Filip som haft lite problem med sitt knä på sistone men annars var vi ganska fulltaliga. Dagens elva: - Oscar - - JB, Alden, Calle, Gustav - - Patrik, Maskinen- - Milton, Emil, Oscar - - Myran - Bänk: Axel (45), Löken (65), Robin (70) Wingren (75), Johan. Planen idag jämfört med de andra matcherna hittills var att ligga lite lägre och falla. Tycker vi är bäst de första 10 minuterna och gör vad vi ska. I den 10e minuten tar vi även ledningen. Maskinen vinner boll på mittplan, han tittar upp och ser att målvakten är långt ute och drar då på ett långskott som fint seglar över målvakten in i nätmaskorna, 0-1! Men. Därefter tappar vi det en del och Brösarp jobbar sig in i matchen, de börjar vinna närkamperna och andrabollarna och har en bättre period mellan minut 10 - 35. Det är även i den här perioden de lyckas gör 2 mål. I den 17e minuten gör de 1-1 där vi är passiva utanför straffområdet och de enkelt får komma in först och styra in bollen i mål. I den 30e minuten får de en hörna. Bollen går över alla men sedan råkar vi slå den rakt i gapet på en Brösarpsspelare som får stå helt ostörd och placera in 2-1. Vi spelar upp oss de sista 10 minuterna men 2-1 står sig i halvtid. I andra halvlek jobbar vi in oss i matchen mer och gör det mesta bättre. Vi börjar vinna våra dueller, vinna andrabollar och detta gör att vi skapar lite mer framåt. Som i minut 62 vinner vi boll på mitten och skapar en kontring där vi spelar ut till Milton på kanten som sätter fart och sedan serverar bollen mellan mittback och ytterback till Myran som blir fri mot målvakten men där målvakten lyckas med en fotparad på vårt avslut och bollen rann ut till hörna. Dock har Brösarp också en del spelvändningar och i minut 65 får Oskar i målet sträcka ut och rädda ett skott när deras anfallare kom fri. Sista 15 minuterna tar vi över mer och mer då Brösarp tröttnar och vi försöker oss på en forcering men tyvärr lyckas vi inte få in bollen den här gången. Domaren blåser av matchen och Brösarp vinner med 2-1. 1 av 12 möjliga poäng på de första 4 omgångarna är facit för oss efter ikväll. Trots det ser det ändå bättre ut match efter match. Fortsätter vi bara med den höga träningsnärvaron och tron på vårt spel så kommer det snart att lossna, det är jag helt övertygad om! Lite mer tuffare i närkamperna och ta jobbet för varandra så kommer poängen börja trilla in! Idag var det 3 stycken som utmärkte sig lite extra och dagens bollar går till: 3 bollar: Gustav Olofsson 2 bollar: Calle Svensson 1 boll: Emil Jovicevic Bolljury: Glenn Malmros Nu laddar vi om och tar nya tag inför nästa match som spelas på måndag 29 april kl 18.45 hemma på Björkvallen mot Vittskövle IF! Väl mött! /Glenn Malmros Herrar för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot Wä

Önneköp-Wä 1-4 (0-1) Målskytt: Emil Jovicevic Laget: Oscar Svensson Axel Olofsson Alden Gasanin Filip Valfridsson Gustav Olofsson Patrik Ingvarsson (80) Anton"Löken"Andersson (70) Anton"Maskinen"Andersson Emil Jovicevic Oscar Jönsson (65) Adam Myrinder (83) Avb Robin Norman (65) Rasmus Wingren (70) Johannes Burehed (80) Linus Lindell (82) Johan Andersson Så var det dax för vår riktiga hemmapremiär på Björkvallen. Den minst sagt sega våren har gjort att planen inte är i bästa skick, delar av planen är blöt och släpper och delar av den fläckig och ojämn där växtligheten inte kommit igång, detta gynnar inte oss som är ett spelande lag. Men vi försöker spela vårt spel och gör det efter omständigheterna bra trots att bollen studsar och far. Wä spelar lite annorlunda, rakare och mer kontringsspel ut till sina snabba skickliga yttrar. Just såhär går också Wäs 0-1 mål till efter en kvart. Man kontrar efter en hörna och vi blir tvungna att dra ner motståndaren strax utanför straffområdet. Frisparken går i muren men returen går via en täckande ÖIF spelare i muren och in i mål. Men vi fortsätter att vara det bollförande laget dock utan att få någon utdelning trots att vi vinner ganska mycket boll högt upp i banan där vårt presspel är bra. Men sista passningen blir oftast lite oprecis och vi letade lite för mycket passningar istället för att gå på avslut. Wä är fortsatt farliga i sina snabba omställningar men 0-1 står sig till paus. Tyvärr nästan omgående i andra halvlek blir vi än en gång straffade när Wä skickar upp en långboll på sin vänsterkant som i sin tur slår in en boll i straffområdet där vi inte hinner flytta över, 0-2 och riktig tung start på andra. Tyvärr upprepar detta sig igen, vi spelar bra men blir straffade när Wä kontrar i 64:e och sedan i 70:e. I 90:e tröstmålar Jovicevic på straff. Riktigt jäkla sur förlust för det är verkligen ingen match som borde sluta med en 1-4 förlust. Vi är det spelförande laget i större delen av de 90 minuterna men Wä har ett riktigt stabilt försvar och ruggigt skickliga yttrar som var vindsnabba och ständigt sugna på att sticka på kontring. Tror att båda lagen hade ungefär lika många målchanser men Wä var klart bättre även i denna delen av spelet. Sammanfattningsvis gör vi en ganska bra match spelmässigt men vi blir enormt hårt straffade i Wä omställningar. Tung start på serien för oss men vi har också haft 3 tippade topplag i de 3 första matcherna, de ligger faktiskt 1:a, 2:a och 3:a just nu. Vi vet vad vi måste förbättra, och i takt med att planerna blir bättre kommer vi få bättre betalt för vårt sätt att spela. Dagens bolljury: Ledarstaben Gustav Olofsson Anton Maskinen Andersson Anton Löken Andersson Herrar 22 apr 0kommentarer
  • Matchfakta Askeröd-Önneköp

Askeröd-Önneköp 0-1 (0-1) Målskytt: Henrik Eke Andersson Laget: Gustav Sandgren Jacob Fondell Anton Persson Johannes Rosberg Gustav Olofsson Isak Jönsson Lukas Lundgren André Bladh (65) Rasmus Wingren (70) Darlington Nimely (45, in 65) Andreas Paulsson (25, in 80) Avb Henrik Eke Andersson (30) Jonathan Hylen (45, ut 80) Ivan Ocana (70) Kort kommentar: En bra och välspelad match av 2 lag som ville spela fotboll. Fantastiskt bra genomförd första halvlek, och helt ok andra. Ingen föll ur ramen men bortsett från de som fick bollar gladde Bladh och Lukas på för dem nya positioner. Dagens bolljury: Daniel 3 bollar: Gustav Olofsson 2 bollar: Jacob Fondell 1 boll: Gustav Sandgren Herrar 20 apr 0kommentarer