• SM-silver till Annika

Under helgen avgjordes svenska mästerskapen i Compak sporting på Hässleholmortens Jsk banor. Som vanligt inom sportingrenarna är intresset stort och det blir alltid jämna tävlingar. Arrangören hade satt ett tak på antal deltagare som låg på 132 skyttar och tävlingen sköts över 200 duvor. Nimrod hade som vanligt flera skyttar på plats för att kämpa om medaljerna. SM silver till Annika Annika Johansson kan lägga ännu en SM medalj till samlingen hemma, denna gång blev ett ett silver efter en stenhård tävlingshelg. Det skilde bara en duva upp till guldmedaljen som vanns av Sofie Haage, Svegeråsens Jaktskytteklubb med 184 duvor mot Annikas 183. Bronsmedaljen i damklassen gick till Anna Jarnald, Jaktskyttarna Trollhättan med 177 duvor. Martin precis utanför pallen Det var lika hårt i herrklassen där Martin Andersson skjuter, Martin hamnande precis utanför prispallen på en fjärdeplats med 192 skjutna duvor. Det var bara en duva bakom bronsmedaljören Richard Berg, Eskilstuna Jaktskytteklubb på 193 duvor. Silvermedaljen fick stanna kvar i Hässleholm tack vare Fredrik Malmström som skjuter för Hässleholmortens JSK med 194 duvor. Guldmedaljen vanns av Joakim Larsson, Svegeråsens Jaktskytteklubb med 195 duvor. Kompletta resultatlistor finns på skyttesport.indta klicka HÄR Bild: Prispallen i damklassen JSSF Nimrod Uddevalla 26 aug 0kommentarer
  • Medaljer till Peter och Stefan

Krutröken har sedan länge blåst bort i den hårda vinden från Karlstads JSK skjutbana där årets landskamp och det Skandinaviska mästerskapet i Nordisk trap avgjordes under fredagen och lördagen. Norge var en för svår nöt att knäcka för våra svenska skyttar och Norge vann även årets landskamp. Norge fick ihop 3358 duvor, silvret gick till Sverige med 3324 duvor och Danmark hamnade på bronsplats med 3164 duvor. Detta resulterade i två silverglimrande landskampsmedaljer till Nimrods Peter Karlsson och Stefan Hansson. Peter Skandinavisk mästare Peter Karlsson kan titulera sig Skandinavisk mästare i tremannalag tillsammans med Henrik Johansson och Jerry Nilsson i klassen 50+. Sverige vann med 424 duvor vilket var en duva före Norge som knep silvret med 423 duvor. Där fick våra norska vänner igen för landskampen, bronset i tremannalag 50+ gick till Danmark med 410 duvor. Silver till Stefan I klassen tremannalag 60+ sköt Stefan Hansson tillsammans med Per Gustavsson och Ronny Gustafsson. Den klassen vanns av Norge 422 duvor, vilket var 9 duvor före Sverige med 413 duvor. Danmark var tätt efter Sverige och det skiljde bara en duva ner till Danmark på 412. Kompletta resultatlistor samtliga klasser i mästerskapet och landskampen, klicka HÄR Bild: Peter och Stefan strålar i kapp med medaljerna JSSF Nimrod Uddevalla 25 aug 1kommentar
  • Landskampen i N-trap har startat

Landskampen och det Skandinaviska mästerskapet i Nordisk trap har startat på Karlstads jaktskytteklubbs banor. Nimrod har med två skyttar som representerar Sverige, det är Peter Karlsson i klassen 50+ och Stefan Hansson som skjuter i klassen 60+ Tävlingen går att följa live duva för duva på lerduvor.net klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen. JSSF Nimrod Uddevalla 23 aug 0kommentarer