• Landslagstest i Nordisk trap

Gislaveds JVF arrangerade årets första landslagstest (LLT 1) i Nordisk trap under den gångna helgen på Västbo Skyttecentrum. En tävling som sköts över två dagar och 150 duvor i grundomgången och final för de fem bästa skyttarna i respektive klass. Nimrod var representerat i samtliga klasser utom juniorklassen då 7 av startfältets 55 skyttar kom från Nimrod. Stefan på andra plats. Stefan Hansson som skjuter i klassen 60+ gick in i finalen som ledare men fick till slut efter dramatik se sig slagen av Ronny Gustavsson Fridafors skytteförening. Efter finalen hade Stefan och Ronny samma resultat vilket krävde en särskjutning för att skilja de båda åt, där Stefan fick se sig besegrad. Trea i klassen blev Kenneth Nylander Götene Sportskytteklubb. Peter till final i 50+ Peter Karlsson nådde finalen som delad fyra med Frillesås Sportskytteklubbs Glen Larsson. I finalen sköt Peter 20 duvor vilket gjorde att han halkade ner till en femteplats. Kompletta resultatlistor samtliga klasser finns på skyttesport.indta, direktlänk klicka HÄR. Bild: Pallplatserna i klassen 60+, från vänster Stefan Hansson Nimrod, Ronny Gustavsson Fridafors Skytteförening och Kenneth Nylander Götene Sportskytteklubb. JSSF Nimrod Uddevalla för 4 dagar sedan 0kommentarer
  • Vårduvan avgjord

Under den gångna helgen har Nimrod arrangerat Vårduvan i Nordisk trap, en tävling över 100 duvor. Vid morgonsamlingen var samtliga skyttar överens om att det inte var mycket vår i luften utan det kändes mer som Glöggpuffen (skjuts i december). Det hade blivit en hel del avhopp med kortvarsel troligen på grund av vädret och all snö. 39 tappra skyttar kom till start i ett snöklätt vinterlandskap. Egentligen var det relativt bra förutsättningar med svaga eller inga vindar även om det var kallt. Överlag blev det relativt höga resultat med ett antal skjutna 25:or. Nimrod hade som vanligt med många skyttar och flera av vårduvans pokaler fick stanna kvar hos Nimrodskyttarna. Peter Karlsson sköt 94 duvor vilket resulterade i en fin andra plats i klass A. Kompletta resultatlistor samtliga klasser finns på länken nedan, klicka HÄR. Bild: Ett av skjutlagen i ett väder som inte påminner om vårens antågande. Foto: Erika Nilsson JSSF Nimrod Uddevalla för 17 dagar sedan 0kommentarer