• Starke centern Didrik Karlsson ansluter till A-laget

Framöver kommer vi här på hemsidan presentera nya och gamla spelare som är klara för kommande säsong. Först ut kan vi glädjas åt att Didrik Karlsson (-04) som spelade i Borås J20 förra säsongen, men även 3 matcher i HockeyEttan med Borås, ansluter till Mölndal Hockey och A-laget. Didrik beskriver sig själv på följande vis: "Jag är en spelare som gillar att vara med i hetluften och jobba hårt för mitt lag" Så Didriks ambitioner och vilja tillika fysiska förmåga är det inget fel på. Didrik kommer passa bra in i vårt viljestarka, skridskostarka hårt jobbande lag. Didrik- svarar på frågan om varför han valde Mölndal på följande vis: "Jag har hört mycket gott om Mölndal Hockey som förening. De har höga mål och vill uppåt vilket även är mitt mål." Vi hälsar Didrik varmt välkommen till Mölndal och ser fram emot kommande säsong med stor tillförsikt. Ha det Gött Sven Liedberg Lagledare A-lag för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Dmitri Milchakov klar som assisterande tränare för A-laget

Dmitri Milchakov är klar som assisterande tränare för A-laget säsongen 24/25. Här kommer Dmitris egna ord om kommande säsong och valet av IF Mölndal Hockey: IF Mölndal Hockey har en bra kärntrupp för att kunna bygga ett konkurrenskraftigt lag runt. Det finns engagemang och motivation i hela spelartruppen. Vi ledare kommer lägga ner all vår energi för att hjälpa laget att ta nästa steg kommande säsong. Det finns en stor potential i detta lag och vår uppgift kommer bli att försöka få IF Mölndal Hockey att spela en stabilare hockey där vi framförallt höjer vår lägstanivå. Kan vi uppnå detta är känslan att vi kan hålla oss i toppen av serien och utmana kvalspel upp nästa säsong. Förutom rollen som ass tränare kommer Dmitri att fortsätta som målvaktstränare i föreningen, där han är en väldigt meriterad och uppskattad sådan!! Ha det Gött Silvia Gruiesku genom Sven Liedberg A-lag för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Vänersborg vann i Sudden Death med 4-5

Kvällens avgörande och tredje match mot Vänersborg i PlayOff 1 blev en ny nagelbitare. Vänersborg hade gjort sin hemläxa bäst efter senaste mötet och fick bättre utväxling i sitt anfallsspel. Vi skapade dock massor av chanser men utan att nå någon vidare framgång innan långt in i andra perioden då Simzon Koch efter fina framspelningar över centrallinjen från Alexander Strempel och Liam Gullbrandsen satte reduceringen till 1-3. Detta gav oss energi och vi började åter agera som om vi trodde på en seger. I tredje perioden gör dock Vänersborg 1-4 innan vi åter får utdelning till fötst 2-4 genom Albin Sibbesson som skjuter från högerposition nära blålinjen efter pass från Simzon Koch. När sedan Niklas Torgersson trycker in 3-4 från central position efter pass från Sebastian Högberg så känns det hopp om att vi klarar detta. Vi för nu spelet långa perioder och Vänersborg kontrar då och då så att vi får hålla andan. Viktor Witehall har gjort ett flertal finurliga mål från distans genom smarta skott. Kvitteringen är just ett sådant skott där trafiken på Vänersborgs kasse skymmer målvakten. Alexander Strempel och Simzon Koch står för passningarna. Matchen slutar oavgjort vid full ordinarie tid varför fortsättningen spelades som sudden death med en fjärde period i spel 5 mot 5. Vi inleder sudden bäst och är nära ett avgörande. Vänersborg bryter dock spelet och vänder snabbt och bryter fram på högerkanten och spelar fram över centrallinjen nära vår kasse och Olle har inte möjlighet att ta den puck som stöts in bakom honom till seger för Vänersborg.................Snopet men så är det.. Periodsiffror: 0-1, 1-2, 3-1, 0-1 = 4-5 Förlust i Sudden Death Skotten: 9-14, 10-7, 7-12, 3-4 = 29-37 Utvisningsminuter: 4-4 Vi är otroligt stolta över vårt fina lag som med all säkerhet är det starkaste Mölndals lag som föreningen haft på över 20 år. Vi gick inte hela vägen till kvalserien i år. Men laget har potential och nu tar vi nya tag för att bli ännu bättre till nästa säsong. Ni skall alla - sponsorer fans nära & kära, funktionärer och ledare med coacher och materialare ha en varm tacksamhetskram för allt ert fina stöd. Tillsammans är vi starka och med mer styrka, talang och vilja att vinna tar vi nya kliv mot framgångar nästa säsong. Vi önskar er en underbar tid fram tills i höst när vi ses i ishallen igen. TACK FÖR I ÅR. Vi kommer nu varva ner verksamheten för A-laget de kommande veckorna för att därefter ta lite vila och ledighet innan försäsongsträningen drar i gång igen fram mot vårkanten. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 28 feb 0kommentarer
  • Jubel fick jublax2 - sköt oss till vinst mot Vänersborg

I dag spelades match 2 i bäst av 3 i PlayOff 1. Vi var tvugna att vinna för att ta matchserien till en tredje och avgörande match. Vi dominerar spelet i tre perioder och vinner välförtjänt. Vi hamnar i underläge med med både 0-1 och 0-2 trots spelmässig dominans. Vi sätter dock inte våra chanser vilket till stor del beror på ett samlat Vänersborgsförsvar samt en duktig målvakt. Våra mål fram till segern görs av en påpasslig Lucas Högosta till 1-2 som hamnar i rätt position på nåra håll och får framspel från Simzon Koch och Melwin Sundén. I tredje perioden gör vi 3 mål varav det första till kvittering 2-2 genom Simzon "Simzalabimzon" Koch efter en tilltrasslad situation där "Simz" brodderar in 2-2 efter framspel från Alexander Strempel och Lucas Högosta. I 57:e minuten spelar vi boxplay där Erik Andersson bryter puckbanan och passar fram till Adam Jubel som dribblar sig fram till friläge och drar målvakten och sätter en backhand högt till vänster. Grymt snyggt mål Adam. Adam fick blodad tand och när Vänersborg satsar allt för att komma ifatt i slutminuten och trycket mot vår kasse är mastodontiskt så bryter Adam puckbanan och prickskjuter in till seger 4-2 i tom kasse med 5 sekunder kvar på klockan. JAAAAAAA - Magiskt Gött var det. Periodsiffror: 0-1, 1-1, 3-0 = 4-2 SEGER Skotten: 13-7, 10-8, 10-9 = 33-24 Utvisningsminuter: 6-6 Tack kära publik som hjälpte oss till vinst i dag. I morgon onsdag kl 19:00 i Åby Ishall upprepar vi insatsen med stöd av EEEERRRRRR. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 27 feb 1kommentar
  • Jämn övertidsrysare mot Vänersborg i första PlayOff-matchen

Gårdagen första PlayOff i bäst av tre möten blev en nagelbitare. Det spelades bra hockey mellan 2 spelande lag. Matchen blev jämn där Vänersborg börjar något bättre i första perioden innan vi ökar trycket under andra och tredje perioden. Matchen i går beskrivs bra på Vänersborgs hemsida (https://www.svenskalag.se/vanersborgshc/nyheter/2110594/overtidsseger-i-match-1). Vi har långa perioder under främst 2:a och 3:e perioden där vi skapar många fina lägen. Matchen slutar oavgjort 4-4 efter full tid. I PlayOff spelas dock övertid som "sudden death" med spel 5 mot 5 i fulla 20-minutersperioder tills matchen avgörs. Inför 4:e perioden får vi en utvisning som medför spel i numerärt underläge. Vänersborg har ett bra powerplay och lyckas där avgöra matchen. Vi tar nu nya tag och hoppas på två raka fina matcher med segrar hemma i Åby Ishall redan nu på tisdag (i morgon) och nu på onsdag. Båda matcherna startar kl 19:00 och vi vill att ni alla kommer ner till hallen och hejar fram oss till seger i PlayOff 1. Periodsiffror: 2-1, 1-2, 1-1, 1-0 = 5-4 Förlust i Sudden death Skotten: 10-8, 14-12, 4-14, 1-0 = 29-34 Utvisningsminuter: 4-6 Mål- och poänggörae i Mölndal: 1-1 Alexander Strempel ( Lucas Högosta, Simzon Koch) Skott upp i vänster kryss från nära håll. 2-2 Emil Spetz ( Liam Gullbrandsen, Sebastian Högberg) Långskott från vänster position med skymning framför mål. 3-3 Filiph Johannesson (August Ridell Boman, Melwin Sundén) skott från slottet 3-4 Erik Andersson ( Adam Jubel) Påpassligt mål efter en tilltrasslad situation vid Vänersborgsmålvaktens vänstra stolpe. Olle Samuelsson skötte sig bra i målet oc gjorde flera fina räddningar. Vi ses i Åby Ishall i morgon kl 19:00 tisdag för då är det returmöte mot Vänersborg. Ha det Gött Sven Liedberg A-lag 26 feb 1kommentar