• Referat: Märserums IF - FK Karlshamn United 1-4 (1-2)

Ett väl mobiliserat United samtidigt som vi kändes påverkade av en sämre uppladdning och kom helt fel in i matchen. Första halvlek Karlshamn kommer ut väldigt starkt och visar att de idag tänker använda sig av sin bollskicklighet. Dock är det vi som sätter 1-0. Efter en snabb omställning får vi en straff som Hugo sätter stenhårt i rätt hörn utifrån målvakten val. Här går tankarna till att vi ska få energi av detta och jobba oss in i matchen. Men vi fortsätter komma på halvdistans i försvarsspelet och vara stillastående i spelet med boll vilket ger en matchbild där United tillåts äga boll och inte bli utmanade i sitt försvarsspel. Och då är de ett svårt lag att möta. 1-1 kommer också rättvist efter cirka 25 minuter och bortsett från ett par bra minuter från oss precis efter deras mål som resulterar i en vass chans så fortsätter matchbilden resten av halvleken. Och 5 minuter innan paus kommer även 1-2 vilket känns i linje med hur spelet sett ut. Andra halvlek Vi testar att ändra om i spelsystem i halvtid och hoppas på lite energi av förändringen. Plus att vi säger att vi ska flytta fram pressen något steg vilket ligger i linje med att höja energin. Första 10 minuterna ser dock halvleken ut att bli lika tråkig som den första med blåa ögon. Och “vargarnas” fina inledning på halvleken ger också resultat i form av 1-3 i den 11e minuten. Efter detta mål följer vår bästa period i matchen. Vi får en boost av energi och hamnar lite mer rätt i pressen under 20/25 minuter. Känslan är att vi får koll på Karlshamns spelare i mitten av planen och får igång fötterna för att vara bollförande om än i korta skov, jämfört med tidigare två matcher (nu har även jag sett matchen mot Jämshög tack vare deras veo-kamera). Jag vill inte säga att vi är bättre än våra motståndare, men under denna period känns det som en jämnare match som hade kunnat väga åt vilket håll som helst. Sista 5/10 minuterna tar dock United över igen och tröttheten av att jaga mycket boll tar ut sin rätt. Två farliga chanser efter två snabba omställningar resulterade i ett stolpskott och ytterligare ett mål som slutställer Karlshamns seger till 1-4, vilket inte känns helt orättvist. Sammanfattning Idag är vi glada att det “bara” var en försäsongsmatch plus att vi har två träningsveckor kvar. Och vi får leva på det gamla talesättet ”dåligt genrep ger bra premiär”. Vi kom inte rätt i pressen och fick kompensera med att lämna en gubbe vilket ledde till att Karlshamn kunde använda sin bollskicklighet. Samtidigt som vi inte fick andrum (lite skapat av sämre rörlighet utan boll) till att ställa frågor till deras försvar. Dålig möjlighet till förberedelse som beror på IFK Karlshamns seriematch i Div. 2 precis innan på Asarums konstgräs påverkade vår uppladdning väldigt tydligt. Även om jag tycker att vi skulle hanterat det lite bättre. Men att börja jaga en match spelmässigt är en väldigt jobbig position. En liten näsbränna efter två väldigt stabila insatser som vi hoppas ger extra tändvätska inför de två sista veckorna på försäsongen. // Jesper Håkansson, assisterande tränare Märserums IF 30 mar 0kommentarer
  • Referat: Jämshögs IF - Märserums IF 3-4 (1-2)

Tyvärr var jag bortrest denna helg så mitt referat baseras på de uppgifter jag fått från Johan och Tesch. Det jag kan konstatera redan när jag ser resultatet är att vi tar en andra raka seger mot ett väldigt annorlunda motstånd. En match som vi på förhand visste skulle ha ganska lite gemensamt med förra matchen. Mot Hoby var det vi som dikterade villkoren och förde matchen större delen av 90 minuter. Denna gången möter vi ett starkt fysiskt Jämshög som spelar på sin fysik och lyckas äga mer boll än oss. Vi har dock lyckats hantera båda typerna av matcher och lämnar Brunnsängens IP med en känsla av att vi kan hantera både matcher där vi är mer spelförande och matcher där vi får försvara och jobba hårdare med omställningar. Vi stod upp för varandra, stängde de farliga ytorna och ställde om/kontrade sylvasst var det Johan tryckte hårt på när jag fick en första rapport från matchen. Mot Hoby var första kvarten något vi var extra nöjda med spelmässigt. Även denna matchen är starten spelmässigt något som får ett extra plus. I en match där vi annars inte lyckas föra spelet på det sättet vi önskar. Senast var vi väldigt heta på offensiva fasta och skapade flera farliga chanser. Denna gången krönte vi det med matchens första mål. Nick av Hugo som kommer på just en hörna. Dock blandar och ger vi fortfarande på defensiva fasta situationer och tappar två mål på det denna gång. Där kommer vi lägga vidare fokus. samtidigt som vi då får möjlighet att bygga vidare på våra farliga offensiva fasta. Sammanfattning En match kvar på försäsongen och känslan av att vi är på rätt väg förstärktes. Vi hanterar matchernas olika skepnader på ett stabilt sätt. Försvarsspelet är något jag har valt att analysera extra under min första tid i klubben och där ser vi väldigt stabila ut. Med fasta situationer som den detalj vi ska förbättra. Anfallsmässigt har vi bra rull och känns mer och mer trygga med boll. Nästa match mot Karlshamn United på långfredagen blir ett bra genrep. Sedan följer två träningsveckor där vi kan fila på detaljer och hålla tempot uppe inför seriepremiären borta mot Nättraby den 12/4. Första halvlek min 5 - Hugo 0-1 min 13 - Jämshög 1-1 min 33 - Hugo 1-2 Andra halvlek min 50 - Jämshög 2-2 min 52 - Julle 2-3 min 75 - Wikell 2-4 min 82 - Jämshög 3-4 // Jesper Håkansson, assisterande tränare Märserums IF 25 mar
  • Referat Märserum vs Hoby 1-0(0-0)

Märserums IF - Hoby GIF 1-0 (0-0) En match med typisk karaktär av försäsong på Asarums IPs konstgräs. Fredagskväll, 6 grader i luften, tilltagande dimma, en hel del rotation i truppen och några ovana positioner. Första halvlek Vi kommer ut starkt och tar tag i taktpinnen de första 20 minuterna. Skapar några halvchanser med två hörnor som höjdpunkt, där den första stod ut genom att bli en farlig chans på returen efter avslut mot mål. Efter första 20 sätter sig matchen. Hoby lyckas äga lite mer boll men i mina ögon håller vi motståndet borta från de riktigt farliga ytorna på planen. Efter ett starkt genombrott av Hugo som resulterar i stolpträff tar vi återigen över taktpinnen sista kvarten av halvleken. Där lyckas vi hitta ett par fina spelvändningar men tyvärr inga mer stora farligheter under den första halvleken. Andra halvlek Den andra halvleken är lite mer öppen åt båda håll. Båda lagen gör en del förändringar som gör allt lite oorganiserat innan de nya spelarna hittar rätt. Det är i ett av detta ögonblick av trassel i Hobys försvar där vi hittar inspel till nyss inkomna “Eje” som störtar fram och får till ett avslut som smeker ribbans övre del. Efter den chansen har vi en kvart mellan minut 15 och 30 där Hoby är bättre än oss och skapar mycket oreda. Ett inspel och avslut där Axel får visa stor klass med en grym benparad blir droppen. Vi ledare pratar ihop oss om att göra förändringar. Men som en blixt från klar himmel gör vi ett fint uppspel från mittplan, ut på kant och in i mitten av straffområdet till Hugo som enkelt kan rulla in matchens enda mål. Planen med förändringar fullföljs ändå. Det hade förmodligen inte hänt i en seriematch, men det är bra att lära oss hantera detta. Sista delen av matchen spelar vi av på ett effektivt sätt mot ett Hoby som gör en stark slutforcering. Sammanfattning Rolig försäsongsmatch mot ett motstånd som kändes starkare än pappret visar. Många spelare som ger bra besked, och utifrån ser vi samtidigt delar som absolut ska jobbas med kommande veckor. Mest nöjda med försvarsspelet där vi hanterar matchens olika skeden bra. Samt hörnor åt båda håll där vi känns hetare än motståndet. Och som Johan (Fhager) sa efter matchen: “Underskatta aldrig en seger!” ZumZumZum Vid pennan Jesper Håkansson, ny assisterande tränare Märserums IF 16 mar 0kommentarer