• Välkommen till Mallbacken Hannah!

Vi kan glatt presentera ett nytillskott i truppen, 19 åriga Hannah Löfmark! Hannah kommer närmast från div 1 laget IFK Värnamo och har dessförinnan tillhört Seriekonkurrenten Växjö DFF då laget spelade i OBOS Damallsvenskan. Hur gick tankarna efter första kontakten med Mallbacken? - Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben och laget och jag kände att det var ett roligt och utmanande steg i min utveckling. Hannah är en hårt arbetande mittfältare som även visat upp fina defensiva kvaliteter som ytterback. Hon har under sin karriär två starter i landets högsta serie och är ett positivt tillskott inför de spännande höstomgångarna och söndagens bortamöte mot Team TG! Hur har din första tid i Mallbacken varit? - Den första tiden har varit jättebra! Jag trivs väldigt bra i laget och med allt runt omkring och jag tror det kommer bli en rolig höst! Hur går dina tankar för hösten och vad kommer du kunna bidra med nu när du tagit plats i truppen? - Jag är väldigt taggad inför hösten och jag hoppas kunna bidra så mycket som möjligt för att laget ska ta sig långt. Varmt välkommen till Mallbacken Hannah! A-lag Damer 5 aug 2022 1kommentar
  • Full pott då Mallbacken vann årets andra derby!

Det var i omgång 13 som Mallbacken tog emot grannarna från Karlskoga till Strandvallen i årets andra Värmlandsderby! I årets seriepremiär visade man ingen nåd då man krossade nykomlingen Rävåsen med hela 7-0 och många förväntade sig även denna gång en målfest då gästerna saknade en del spelare däribland Jenny Tropp och Hanna Sahlén. Även om Mallbacken definitivt var det starkare laget så blev det endast tremål framåt! Första målet kom redan i minut fyra då Rävåsen lämnar målfarliga Kari Johnston helt obevakad framför eget mål och en fin framspelning av Irvina Bajramovic gjorde det enkelt för Johnston att hitta nätmaskorna. En riktigt bra start av Mallbacken där man visade upp ett fint spel med hög fart som gästerna hade stora svårigheter att stoppa. Bajramovic och Johnson gjorde det väldigt svettigt för gästernas försvar och på en hörna i fjortonde minuten utökade Mallbackens sin ledning via just Johnston. Gästerna hade det tufft att ta sig från sin egna planhalva och Mallbackens backlinje tillsammans med Lundmark i mål kunde lätt avvärja Rävåsens anfallsförsök. Karin Weinacht och Sara Öjebo som bar det offensiva försöken blev alldeles för ensamma mot Mallbacken försvaret och det närmaste man kunde komma ett avslut under första halvleken var ett avslut från nära höll som blev avblåst för offside. En fysisk och tuff första halvlek med många dueller men Mallbacken visade tydligt vem som var det bättre laget. Hemmalaget gick till halvtidsvila med en tvåmålsledning och hade kunnat stänga matchen redan i första halvlek då man hade hela sju hörnor och ett otroligt högt tryck på Rävåsens mål men bollen ville sig helt enkelt inte över gästernas mållinje. I andra halvleken fortsatte Mallbacken att pressa tillbaka Rävåsen och trummade på anfall efter anfall. Man hade fina kombinationer och en mäng målchanser men väldigt spridda skurar. Bollen hamnade överallt förutom i Rävåsens mål vilket skapade en aning frustation hos hemmalaget. 3-0 kom dock i 70 minuten då Emma Eriksson blir levererad en fin snett-innåt- bakåt passning av Viktoria ström och kan kyligt trycka in den i öppet mål. Eriksson som hade visat upp riktigt vassa avslut under inledningen av andra halvleken och även träffat överliggaren minuterna tidigare noteras för sitt första mål denna säsong då hon varit borta med knäskada under hela våren. Oroligt kul att ha Emma helt tillbaka! Resterande tid av matchen blir lite avslaget då Rävåsen börjar få krampkänningar och hemmalaget blir en aning bekväma i sitt spel. En gratis chans dyker dock upp för gästerna då Lundmark får felträff på en utrusning och träffar egen spelare. Tea räddar dock upp situationen då hon kvickt kan dyka framför fötterna på Rebecka Mannström och styra bort bollen. I slutminuterna gör Mallbacken ett mönsteranfall då Ström blir frispelad av Bajramovic, men RIKs målvakt Gripenberg missbedömmer totalt sin utrusning och sparkar otäckt ner Ström utanför sitt egna straffområde. Ett direkt rött kort på Gripenberg och en rejäl fotskada på Ström var inget nån av lagen hade hoppats på under denna match och Mallbacken får nöja sig med en 3-0 vinst. Två historiska derbyn där Mallbacken definitivt visat vem som är storasyster och tre viktiga poäng då Mallbacken hakar på toppen av tabellen! A-lag Damer 1 aug 2022 0kommentarer
  • Nytt datum och avsparkats för omgång 14, RIK Karlskoga

Nästa hemmamatch mot Rävåsens IK Karlskoga, spelas nu på SÖNDAG 31/7 kl 13,00 Välkommen och stötta tjejerna i Årets andra derbymatch Väl mött A-lag Damer 27 jul 2022 0kommentarer
  • Full poäng i första höstomgången!

Efter tre veckors sommaruppehåll har Mallbacken legat i hårdträning med två träningsfyllda veckor och två miniläger. Detta visade sig ge resultat när man gästade tabellgrannen Sundsvall i höstens första omgång. Mallbacken visade fin form direkt från start då man tog tag i taktpinnen och visade en aggressiv offensiv som Sundsvall direkt fick problem med. Kari Johnston som visade fin teknik på sin högerkant tog sig tillsammans med Irvina Bajramovic på topp, genom SDFFs försvarslinje nästan varje anfall men första halvleken skulle dock bli mållös då Mallbacken saknade skärpan i sista tredjedelen och lyckades inte få avsluten på mål. Detta speglade dock inte matchbilden då Mallbacken hade allt bollinnehav och var klart dominanta i jämförelse med hemmalaget. Mallbacken kom ut med ett något högre presspel och en hungrigare inställning efter halvtidsvilan och redan efter två minuter spelade kunde man spräcka hemmalagets nolla! Via en välplacerad framspelning av Tibell Häger sätter ingen annan än hungriga Kari Johnson bollen bakom hemmamålvakten. Johnston som visat upp ett starkt anfallsspel från första minuten håller starkt undan Sundsvallsförsvararen och kan runda Sundsvalls målvakt innan hon hittar nätmaskorna! 8 minuter senare håller man kvar trycket efter en hörna och Zuniga lägger in ett perfekt inlägg till en helt omarkerad Sussi Skålberg som trycker in den via pannan! Mallbacken fortsatte att mala på efter det och kunde utökat sin ledning till både 3- och 4-0 men då det aldrig riktigt var någon fara på taket bakåt tappade man lite koncentration i offensiv box och kunde bekvämt gå mot vint. Då det enda farliga chansen hemmalaget lyckades åstadkomma var en ribbträff från snäv vinkel som Lundmark hade koll på gjorde Mallbacken en stabil insats över hela planen. En stark start av tjejerna och det ser lovande ut inför hösten! Nästa match gästas Mallbacken av nykomlingen och grannen Rävåsen från Karlskoga som man mötte i årets premiärmatch! Slut upp och heja fram det starkaste Värmlandslaget på söndag, den 31/7 i ett härligt derby! A-lag Damer 24 jul 2022 0kommentarer
  • Tack och lycka till Svea!

I gårdagens semifinal mot Spanien blev det tyvär en sur 0-1 förlust för Svea och F19 Landslaget och med det är EM resan över för Sverige! Men med två starter i det inledande vinsterna mot Tyskland (2-0) och England (1-0) så hamnar laget på en tredje plats och därav hämtar hem ett brons till Sverige! Redan innan säsongen stod det klart att Svea skulle lämna Mallbacken för nykomlingen IFK Kalmar inför hösten 2022, då hon skrivit på ett kontrakt på 2 1/2 år med klubben. Därav gjorde Rehnberg sin sista match i Mallbackendressen innan uppehållet i 4-1 vinsten mot Lidköping. Svea stod för 6 mål föregående säsong och har i år tryckt in 4 stycken inde inledande tio matcherna och det blev totalt 48 framträdanden i Elitettan. Vi är otroligt stolta över dig och din fina framgång både i landslaget och på klubbsidan! Vi önskar dig ett stort lycka till i Allsvenskans till höst och kommer alltid stå bakom dig! A-lag Damer 7 jul 2022 0kommentarer