• Inför: LUNDEN.ÖBK - Vårgårda.IK

(Våra rutinerade herrar Sadik & Runeman skall leda laget mot seger på torsdag) Hemma på Överåsvallen är vi fortsatt obesegrade och hoppas så förbli även efter omgång 6... Imorgon gästas vi av VÅRGÅRDA.IK för match med en kick off satt till 13.00 VÅRGÅRDA drog stora delar av förra säsongen tåget i sin Div 3 serie tätta jagandes av Jonsered och Kongahälla, och i sista omgången förlorade man mot Kongahälla och slutade på en snöplig plats 3. I år har man inleet med att ta 7 poäng de första 5 matcherna och är placerade 2 poäng framför oss i tabellen. Fredrik Johansson har varit vassast offensivt och står noterad på 3 mål. Läget i LUNDEN.ÖBK 2 intensiva träningar måndag / tisdag med framförallt fokus på anfallspel i diverse former hoppas vi skall ge resultat i torsdagens match. Som alltid för alla klubbar så har vi själva lite avbräck och indisponibla till Vårgårda matchen är: SKADOR: Kajler, Anton, Benji, Sebbe, Victor C (långtids skador) AVSTÄNGD: Bäckman Även James saknas då han befinner sig i Spanien Coach Carlsson Det kändes onödigt att förlora uppe i Bollebygd förra omgången och jag hoppas vi kan studsa tillbaka imorgon, hemma på Överåsvallen är vi grymt starka och det skall vi ha med oss ut på planen !! Det blir 4 ändringar i XI och jag hoppas trots att matchen är oerhört viktig att vi kan vara avslappnade och våga spela vårt spel över 90 minuter, kryddar vi det med en stor arbetsmoral och inställning så är jag mycket förhoppningsfull. LÖBK aviserar följande XI: Kevin Jonathan - Sadik - Clemens - Malkolm Gustav - Tom - Oscar Runeman - Alvhede - Vincent - - - - Matteo - Figoni - Gabbe - Hlamstad - Moltas - Amar - Wille Torsdag 9/5 Överåsvallen 13.00 LUNDEN.ÖBK - Vårgårda IK A-lag Herr för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Hestrafors IF - LUNDEN.ÖBK 2-1

Det blev tyvärr förlust i fredagskväll uppe i Bollebygd då hemmalaget HESTRAFORS vann med 2-1 efter lika på 1 i paus. Förlusten kändes riktigt onödig men det blir att ta revansch redan på torsdag... Strålande solsken och en kanonfin KG matta gav de båda lagen bästa förutsättningarna för en intressant match. Tyvärr så sover vi inledningsvis och agerar som ett juniorlag de 2-3 första dullerna runt mittplan, lyckas ej få bort bollen runt egen box då en nick bort från vår spelare landar på en "Hestra" spelare 7 meter utanför straffområdet som får på ett skott i en båge in till 1-0, Tung uppförsbacke och matchuret på 2 spelade minuter.. När vi väl vaknat till liv och börjar få ordning på vårt duellspel började vi oxå sakta men säkert äta oss in i matchen främst via bra spel på vår högerkant där vi gång på gång tog oss fram och där framförallt Gustav hittade in bakom "Hestras" mittbackar. Efter knappa 10 minuter hittar Runeman med ett inspel till Amar i bortre delen av boxen men tyvärr någon touch för mycket och en bra chans rann ut i sanden Hestrafors rullar från höger till vänster i sin backlinje, vi stänger av centralt och i 9 fall av 10 så blev det en långboll på de 2 "spjuten" till yttrar. Vi trummar på och får helt rätt en straff i minut 16 där Gustav återigen är iskall och rullar in kvitteringen till 1-1 Anton gör en reflex räddning på en farlig nick efter 24 minuter men de 3 sista chanserna i halvleken är våra då i tur och ordning Amar (27), Gustav (33), Vincent (45) har bra avslut på mål Trots att vi sista 7-8 minuterna blev låga och "Hestra" hade mest boll så var X i paus logiskt sett till matchbilden. Tyvärr så kommer vi ut i inledningen av andra som ett nytt lag.. en sämre version olyckligtsvis och redan efter 15 sekunder har hemmalaget vaskat fram en bra chans. Vi får ingen ordning på vårt spel inledande 10 minuterna och det straffade sig då vi agerar svagt vid deras 2-1 som är en långboll som missbedöms, löpande spelare fri och lobb i mål. efter 55 min 2 av våra bästa spelare de inledande 5 omgångarna tvingas tyvärr kliva av efter timman spelad då Sadik (illamående) samt Gustav (skade känning) lämnar planen vilkjet inte gör vår kvitteringsjakt lättare. Mycket vilja, inställningen är bra men vi lyckas inte så väl i våra offensiva attacker, vi är ibland långa, utspridda och det blir lite "enmans företag" Givetvis när vi trycker på framåt uppstår omställningslägen och "Hestra" har ett par gifyiga utan resultat. Vi lyckas organisera en "push" sista 10 då vi enbart spelar dyngfotboll och kastar in alla bollar runt box då vi har både Alvhede och en uppflyttad Figoni på topp 3-4 hörnor ech ett bra frisparksläge är vad vi hittar i cahnsväg men utan resultat så det slutar med hemma vinst 2-1 efter ca 96 minuters spel. Coach Carlsson Riktigt sur förlust där vi agerar svagt på båda målen för detta var en match där vi borde haft med oss en pinne. Nu har vi spelat snart 1/4 del av serien och vi måste lära oss att enkla misstag, felbeslut kostar oerhört mycket i denna serien då lagen straffar oss direkt. Vi har släppt mål i 4 av våra 5 matcher och har hamnat i underläge i minut: 2,3,8,2 i dessa matcher och det blir extra tungt att springa med en ryggsäck på 10 kg på ryggen i jakten på kvittering, detta måste jobbas bort redan till nästa match Absolut inga ursäkter men vi har ej haft någon kontinuitet i vår XI med olika lag varje gång, vi har redan efter 5 matcher haft 3 olika mv i målet och det kanske man inte ens har över 22 omgångar i normala fall men det är bara att gilla läget. Vi står på 5 pinnar som i min bok skulle vart 3 till då vi skulle vunnit mot Mölnlycke och haft med oss en pinne hem mot Hestrafors så nu gäller det att samla kraft för en viktig match hemma på torsdag mot Vårgårda Hestrafors IF - LUNDEN.ÖBK 2-1 (1-1) 1-0 1-1 Gustav (straff) 2-1 Anton Jonathan - Figoni - Sadik (60) - Oscar (80) Bäckman - Tom - Gustav (60) Runeman - Vincent (80) - Amar (60) - - - - Malkolm (60) Clemens (60) Benji (60) James (80) Alvhede (80) Kevin - Moltas A-lag Herr för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför: Hestrafors IF - LUNDEN.ÖBK

"On the road again"... och denna soliga fredags kväll är vår GPS inställd på destination Bollebygd. En bortamatch mot serieledande HESTRAFORS.IF är det som gäller med en kick off satt till 19.00 3 vinster och ett kryss det är den fina inledningen kvällens motstånd har i starten på serien och man parkerar på plats 1 efter 4 spelade omgångar. Man snittar 3 mål framåt / match och har varit stabila defensivt så det mesta är på plats för Coach Tony Andersson (ex IF Elfsborg, BK Häcken) och hans lag. Mellan stolparna har man rutinerade (38 år) Niklas Bryngelsson som är en av seriens bästa keeprar med bl.a förflutet i Norrby IF, ett nyförvärv som vi har koll på sedan tiden i LERUM är Philip Nicoletti som såhär långt levererat 3 mål. Läget i LUNDEN.ÖBK Det blåser enbart positiva vindar runt Överåsvallen efter förra veckans vinst nere i Kungsbacka. Träningarna i veckan har varit bra och vi åker till kvällens match med en bra känsla i gruppen. Wille drog på sig 2 gula och sitter i "utvisningsbåset" denna matchen 2 spelare som saknades senast i form av Oscar & Runeman är tillbaka i spel vilket är mycket positivt. Lite sjukdomar har gäckat oss den senaste veckan men nu verkar alla vara fit for fight... Coach Carlsson Kopia från förra helgen då det handlar om bortamatch och möte med en serieledare vilket vi ser framemot. Vi åker till Bollebygd för att vinna och vi har en plan för hur det skall gå till över 90 minuter. Det gäller att våga spela vårt spel så mycket som möjligt samt att sätta försvarsspelet 100% för en lyckad utgång ikväll. Följande trupp åker till Bollebygd: Anton, Kevin Malkolm, Jonathan, Figoni, Sadik, Clemens, Oscar James, Tom, Gustav, Bäckman, Runeman Amar, Moltas, Alvhede, Benji, Vincent Fredag 3/5 Bollevi 19.00 Hestrafors IF - LUNDEN.ÖBK A-lag Herr för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Tölö IF - LUNDEN.ÖBK 0-2

Och så kom den då ÄNTLIGEN... årets första "trea" och SEGER I lördags begav vi oss till Kungsbacka för match i omgång 4 och återvände hem till Överåsvallen med 3 tunga poäng efter en 2-0 seger mot TÖLÖ.IF En fantastiskt fin KG matta, ett obesegrat hemmalag och bra vårväder var förutsättningarna när vi klev in för spel i omgång 4 borta mot TÖLÖ. 3 ändringar i vår start XI då Anton var tillbaka efter skada i målet, och offensivt så fick Benji och Wille chansen i anfallstrion Helt enligt vår matchplan så intog vi ett lite lägre utgångsläge inledningsvis, vi satt ihop kompakt och bra och var trygga i att hemmalaget spelade boll framför / utanför oss. Som sagt mest boll Tölö men utan att skapa i princip någonting utan det var vi som fick första chansen då Gustav på en långboll kommer före backen men i dålig vinkel går skottet över. Nästa heta chansn är även den vår då Benji i högerläge får ett instick, rundar målvakten men skottet i utsidan burgaveln 2-3 hörnor för hemmalaget där vi försvarar oss bra innan första målet faller i minut 23 Vi slår in en frispark i bortre delen av boxen och med 2 rakt utsrträckta händer river hemmaspelaren ned en LÖBK spelare och domaren pekar på 11 meters punkten. Väl där är Gustav stensäker och rullar in 0-1 Det resultatet står sig halvleken ut och mest noterbart är kanske att Tölö tvingades göra sina samtliga 3 byten redan i första halvleken... hoppas deras spelare kryar på sig. Bra känsla inför andra halvlek och vi får en bra start via några fina omställningslägen som ej rtesulterar. Vi anfaller på vår vänsterkant i minut 58 och återigen är hemmaspeler för "het" i boxen och vår spelare rivs ner och straffspark nummer 2. Återigen lika kyligt så rullar Gustav in 2-0 Vi sliter, jobbar, springer extremt mycket och skall precis göra ett dubbelbyte i minut 69... men 5 sekunder innan bytet så åker Wille på sitt andra gula så bytena fryser inne och vi omgrupperar till en 4-4-1 formation. Med en man mer så ökar trycket mot vårt mål men det skall i ärlighetens namn sägas att det såg mer ut som handboll då hemmalaget konsekvent ville spela sig fram hela vägen utan att ta skott.. vilket vi tacksamt tog emot. 12 augusti 2022 var senaste matchen vi såg Clemens i vit matchtröja men i minut 85 gjorde han en efterlängtad comeback efter lång skadefrånvaro. På stopptid skapar Tölö sin hetaste chans men avslutet på bortre stolpen längs med linjen och utanför så efter 94 intensiva minuter så är årets första vinst inkasserad. Coach Carlsson Det var blod, svett och kanske t.o.m lite (glädje) tårar... men oerhört NÖJD med hur gruppen tar sig an denna matchen. Det har varit lite uppförsbacke de 3 första matcherna då vi fått jaga, nu i ledning så kan vi kjontrollera händelserna på ett bättre sätt vilket vi oxå gjorde. VILJAN att jobba HÅRT FÖR LAGET fanns där och det var härligt att se. Anton var tillbaka mellan stolparna och det skänker oss trygghet, där backlinjen försvarar sig kanonbra matchen igenom Våra 3 c mf löper kopiöst mycket, täcker stora ytor och en Gustav som en upp pumpad Duracell kanin som springer, springer och kliver av med kramp i 75:e minuten Tölö IF - LUNDEN.ÖBK 0-2 (0-1) 0-1 Gustav 0-2 Gustav Anton Jonathan - Fiogoni - Sadik - Alvhede Gustav (75) - Tom - Bäckman Wille - Benji (70) - Vincent (85) - - - - Moltas (70) James (75) Clemens (95) Kevin - Matteo - Amar - Gabbe A-lag Herr 29 apr 0kommentarer
  • Inför: Tölö IF - LUNDEN.ÖBK

Omgång 4 och på lördag beger vi oss på en liten utflykt ner till Kungsbacka... För motståndet står obesegrade TÖLÖ.IF och 13.00 blåses matchen igång på Tingbergsvallens K.G TÖLÖ som (tyvärr) åkte ur Division 2 i sista omgången förra året har fått en flygande start i årets serie. Trots degradering och lite spelartapp så har f.d Frölunda, Elsborg och Leicester City spelaren Coach L-G Carlstrand fått ihop sin unga grupp på ett bra sätt och man har verkligen imponerat inledningsvis av serien. Offensiven har varit vass med 8 mål framåt där 3 spelare står noterade för 2 mål vardera. Läget i LUNDEN.ÖBK Bra prestation i senaste omgången som gav 1 pinne men en förbättrad offensiv tar vi med oss. Veckans träningar framförallt mån / tis har varit intensiva och ett lugnare pass under torsdagen. Tyvärr lite avbräck till denna matchen då Runeman & Oscar som startade senast är indisponibla, även lite sjukdomar har härjat och det har drabbat Malkolm, Halmstad som ej kommer till spel. På + kontot återkommer Anton från skada och tar plats mellan stolparna, även Amar är tillbaka i matchtruppen efter skada Coach Carlsson En härlig utmaning för oss då vi möter ett lag i medvind och där vi har allt att vinna. Vi kommer givetvis gå stenhårt för att säkra upp vår första "trea" på lördag. Inget att gnälla över att vi har lite frånvaro så är det för alla lag och vår trupp är bred så jag hoppas att killarna som får chansen nu tar den. En stark defensiv och ett varierat anfallspel ser jag som nycklar för en trevlig lördag i Kungsbacka. LUNDEN.ÖBK kommer till spel med följande lag: Anton Jonathan - Figoni - Sadik - Alvhede Bäckman - Tom - Gustav Wille - Benji - Vincent - - - - Kevin - Matteo - Clemens - Gabbe - James - Moltas - Amar Lördag 27/4 Tingbergsvallens KG 13.00 Tölö IF - LUNDEN.ÖBK A-lag Herr 26 apr 0kommentarer