• Referat: Älvsjö AIK - Lohärads IF

Dags för semifinal mot Älvsjö AIK (som vann sin kvartsfinal på straffar mot IF BP 7), vi hann knappt bänka oss i publiken innan målkalaset startade. Domaren blåser i gång matchen, Hampus suger upp en boll från motståndaren och spelar upp till Zacke som sökt sig en fri yta, han driver mot mål och placerar in den till 0-1. Direkt efter avspark hamnar bollen inom kort hos Samuel som med en utspark hittar Zacke som kopierar löpningen från tidigare och vips stod det 0-2. Strax därefter är vi passiva i försvaret och Älvsjö reducerar till 1-2, allt detta i matchens första fyra minuter. Därefter lugnar tempot i matchen ner sig och vi kontrollerar händelserna över banan, dock skapar Älvsjö precis som oss ett par farligheter utan att det ger någon utdelning, men i 16:e minuten frispelar Ralle Zacke som sätter dit 1-3 som också står sig halvleken ut. I andra halvlek böljar spelet fram och tillbaka men når inte upp till samma kvalitet som i första halvlek. Sista 7-8 minuterna skapar Älvsjö två tre riktigt bra chanser på fasta situationer men Samuel räddar alla säkert. Nu väntar final kl. 18.00 i A-slutspelet mot Norrtulls SK 2 som vi i gruppspelet spelade oavgjort mot (de slog Årsunda i semifinal på straffar). Vid pennan Anders I. P-99 19 okt 2014 0kommentarer
  • Referat: Karlbergs BK - Lohärads IF

Söndag morgon och dags för kvartsfinal i Pokalcupen mot Karlbergs BK. Karlberg som gjort ett gruppspel utan att släppa in ett mål skulle bli ett tufft motstånd. Det gick att "ta på" stämningen på läktaren innan match och vi var många föräldrar som förberedde oss på att stötta Grabbarna till framgång (kul med så mycket stöd när vi nästan inte kunde se någon förälder till motståndarlaget). Vi har tidigare haft svårt att göra bra matcher tidigt på morgonen, vi hoppas att det ändrar sig efter idag. När så domaren blåste i gång matchen tog vi tag i händelserna omedelbart, vi dominerade halvleken spelmässigt med bra press understöd och härlig inställning. 0-1 (10: e minuten) kom efter en snyggt slagen frispark från 30 meter av Max som letar sig in via deras målvakt. 0-2 (18:e minuten) Victor får till en fantastisk träff på en frispark 30 meter från mål som snyggt borrar sig in i krysset. Motståndaren hade egentligen bara en chans i första halvlek, en nick strax utanför Samuels högra stolpe. Halvtidsresultat 0-2 I andra halvlek sjunker vi lite längre tillbaka ner i planen och låter Karlberg ta ett större initiativ utan att de egentligen skapar så mycket chanser, mycket beror på att vi sätter press på bollhållaren när de närmar sig straffområdet. Flera gånger avvärjer Samme deras attacker fint uppbackad av övriga backlinjen och Samuel som tryggt dirigerar i målet. I 28: e minuten får Karlberg en hörna som de efter en tilltrasslad situation lyckas peta in och 1-2 är ett faktum. Strax därefter fixar Zacke en straff för oss som Hampus tyvärr skjuter över, men revanschen kom strax därefter. Hampus vinner boll på ren och skär vilja och driver upp bollen efter högerkanten och slår in den i mitten, efter ett par hopslag så får Ralle bollen och trycker in 1-3. Ett par minuter senare blåser domaren av matchen. Nu ser vi fram emot semifinalen mot Älvsjö. Vid pennan Anders I. P-99 19 okt 2014 0kommentarer
  • Referat: Lohärads IF - Norrtulls SK 2

På en dåligt upplyst konstgräsplan skulle den sista gruppspelsmatchen spelas mot Norrtulls SK 2. I den här matchen var vi inte på tå från början och Norrtull pressade oss högt upp i banan och skapade stora problem för vårt försvar. I den 6:e minuten får vi en felaktigt dömd hörna emot oss som motståndaren effektivt utnyttjar och det står 0-1. Norrtull fortsätter med hög press men efter tolv-tretton minuter börjar vi vinna boll och skapa fler spelvändningar och lyfter laget högre upp i banan. Mot slutet av halvleken sliter sig Gabbe loss och driver in i straffområdet, väl där blir han fälld och vi får en straff tilldelad oss. Zacke gör inget misstag och när domarens pipa ljuder för halvtid står det 1-1. Vi inleder andra halvlek bättre än första och i den 24:e minuten vinner vi boll mitt på plan och Zacke lyfter fram bollen till Kalle som trycker in ledningsmålet. Därefter tar Norrtull successivt över initiativet i matchen igen och vi får fokusera oss på försvarsspel. Linus bryter ett par gånger in och avstyr klara målchanser, Victor räddar på mållinjen, Samuel gör en viktig räddning på hörna. Precis när vi tror att vi ridit ut anstormningen får Norrtull en straff i matchens sista minut. Deras målvakt kliver upp och sätter kvitteringen till 2-2. Det är det sista som händer i matchen. Vi kan summera två vinster och ett oavgjort resultat och kan se fram emot ett A-slutspel i morgon, bra kämpat och spelat Grabbar. Vi kommer att möte Karlsbergs BK i kvartsfinal i A-slutpselet, de vann grupp B efter ett bra spel. Vid pennan Anders I P-99 18 okt 2014 0kommentarer
  • Referat: IF Brommapojkarna 8 - Lohärads IF

Samtidigt som det börjar skymma i Stockholm klev Grabbarna in på planen för den andra gruppspelsmatchen i Pokalcupen mot IF Brommapojkarna 8. Vi inleder försiktigt och det tar ca 4 minuter innan vi tar tag i matchen och börjar sakta och säkert ta över kontrollen i de enskilda situationerna på planen. I den 8:e minuten erövrar Anton bollen och slår en riktigt läcker genomskärare till Andreas som rullar in till 0-1. Vi fortsätter sedan med bollvinster på mittfältet och krymper ytorna för motståndaren. Efter ca 15 minuter ökar Brommapojkarna pressen på våra bollhållare och börjar vinna närkamperna allt oftare men de får ingen utdelning och första halvlek slutar 0-1. Även andra halvlek inleder vi försiktigt och Brommapojkarna reducerar till 1-1 i 24:e matchminuten. Men det vart väckarklockan som fick laget att tända till, de närmaste 10 minuterna äger vi bollen och gör två mål, Victor gör först 1-2 (ren vilja) på en hörna i 25:e minuten, och Zacke 1-3 i 30:e minuten efter en fin insats då han driver bollen från kant utefter straffområdeslinjen och snyggt avslutar i avigt hörn för målvakten. I 35:e minuten får Brommapojkarna straff som de reducerar till 2-3 på. Därefter vart det en aningen nervöst på läktaren och vi hörde också att bänken manade fram killarna att ge järnet de sista fem minuterna. Men det blev aldrig riktigt farligt utan vi hade den klaraste målchansen under matchens sista minuter. Bra spel och bra coachat från bänken, ledde till vår andra seger. Vid pennan Anders I. P-99 18 okt 2014 0kommentarer
  • Referat: Lohärads IF - Ängby IF

En efter en ramlade Grabbarna in genom grinden till Stadshagens IP på lördagseftermiddagen. Det var dags för 2014-års upplaga av Pokalcupen. För motståndet i den första matchen i gruppspelet stod Ängby IF och på utsatt tid blåste domaren i gång matchen. Vi tog snabbt kommandot i matchen och rullade bollen till varandra i backlinjen. Vi började med att prova uppspel på kanterna och kom relativt lätt fram till avslutssituationer men väl där fanns inte riktigt skärpan. Vi fortsatte dock spela boll och skapade flera farligheter. Vartefter halvleken gick tappade vi dock lite precision i passningsspelet. Ängby hade egentligen bara ett avslut på mål i första halvlek. När domaren blåste av första halvlek stod det fortfarande 0-0. I andra halvlek startade vi i ett intensivare tempo och lyfte upp laget högre och lät egentligen aldrig Ängby skapa någonting framåt. Vi skapade chans på chans utan att få dit den. Ju längre halvleken gick ju närmare kom vi och i matchens sista ordinarie minut slog Anton en genomskärare till Zacke som snyggt rullade i 1-0. Direkt efter avspark fick vi en frispark som Victor och Kalle dirigerade snyggt (rena Brolin-varianten), Victor slår den efter kanten till Kalle som slår den snyggt i mål till 2-0. Direkt därefter blåser domaren av matchen. Bra kollektiv insats och bra start på cupen. Vid pennan Anders I. P-99 18 okt 2014 0kommentarer
  • Referat: Lohärads IF Röd - Danmark IF

Dags för sista seriematchen för Röda laget, vi var innan matchen klara 2a i gruppen. Danmark är svåra att möta, de är ofta mycket duktiga framåt och har ett rull inom laget. Vi började matchen bra och hade bra rull inom backlinjen. Vi höll bollen bra inom laget. 1-0, 16e min, Anton slår en boll mellan mitt- och ytterback till Robin, som skjuter i bortre hörnet. 2-0, 23e min, Zacke fånger upp deras målvakts utrull till back, kommer fri och sätter den högt i bortre. 24e min vi tog timeout 37e Tegelmo räddar på mållinjen, här tyckte Danmark att den var inne. Vi hade nu en mindre bra period, vi hade ingen rörelse och låg för långt bort i markeringen. Danmark hade några farliga chanser. 2-1, 39e min, 2-1, skott från kanten. 3-1, 40e min, Hörna av Max, nick ut till 2a vågen, där Zacke skjuter över alla i ena hörnet. I halvtid sade vi att vi skulle vara på tå direkt och inte släppa in Danmark. 3-2, 42a min, Straff Danmark efter fällning 4-2, 43e min, mål i anfallet efter. Anton slår en hörna som Samme sätter med volley. 48e min, här har vi en period med mycket slarv. Vi låt Danmark komma in i matchen spelmässigt. 57e min, klart bättre spel av oss. Bättre rörelse och bättre delatktighet. 5-2, 61a min, Kort pass av Zacke i straffområdet som Jocke tar emot och sätter i ena hörnet. 6-2, 64e min, som målet innan, pass Zacke, mål Jocke. 7-2, 67e min, Hepp passar en kort passning till Anton som är mitt på deras planhalva, tar emot bollen och vänder, sätter den i ena hörnet Tabell P15 A P-99 30 sep 2014 0kommentarer
  • Referat: Lohärads IF Blå - Enköping SK Grön/Svart

Sista seriematchen för Blåa laget hemma mot Enköping. Vi vann med 1-0 i en tuff och bra match innan sommaruppehållet, så vi visste att det skulle bli en svår matche idag också. Vi fick en mycket bra start med snabbt mål 1-0, 2a min, Zacke slår en kort och bra pass vid straffområdeslinjen mellan deras mittbackar som Jocke tar emot och sätter i ena hörnet Vi hade en bra början, vi rullade bollen bra inom laget. Backlinjen förhastade sig inte. 2-0, 10e min, självmål som Wicander är på sist av oss. 3-0, 13e min, Victor slår en lång boll från vårt straffområde som deras back vid mittlinjen nickar bakåt. Där dycker Zacke upp, kommer fri och sätter den. 3-1, 15e min, Vi tappade i markeringen. 4-1, 19e min, Zacke slår en boll ut till vänster där Max kommer löpande, vinner mark och skott/lobbar över deras målvakt. 36e min, lågt tempo och få chanser. 4-2, 43e min, vi sade i halvtid att vi skulle vara beredde i böran av 2a, när de troligtvis höjer tempot. Det känns stabilt (55e min), vi är det bättre laget och har mest boll innehav. Vi har bra spel och många bra kombinationer. 65e min, vi börjar slarva och vara lite nonchalanta. 4-3, 67e min, spel i mitten och pet in i mål. 4-4, 70e min, frispark, självmål, vad händer!? 78e min, inte vår match nu. Enköping är det bättre laget. 5-4, 79e min, Zacke sätter straff efter att Ralla fällts Det var rätt lag som vann, men det satt långt inne Troligen kommer vi 4a i serien. Den är ej klar vid skrivande stund. Tabell P15 G1 P-99 30 sep 2014 0kommentarer
  • TRÄNING V.40 OCH FRAMÅT

Kolla i kalendern för att se när det är träning. Som ex, nu i veckan, v.40, var det bara träning igår måndag. Vi ställer in träningarna onsdag och torsdag eftersom det är marknad (onsdag i Norrtälje och torsdag i Rimbo). Vecka 41 börjar konstgräs träning på SPC i Norrtälje, men det är även träning på Björkhaga. P-99 30 sep 2014 0kommentarer
  • Referat: Håbo IF Vit - Lohärads IF Röd

Fortfarande bra väder i september månad, hur skönt som helst. Matchen spelades på en liten 11-manna plan, man fick lite 9-manna känsla. Laget var laddade, killarna visste att vi behövde 1 poäng för att vara klara 2a i gruppen, P15 A. Vi gick för seger (som vanligt). 0-1, 3e min. Samuel gör en utspark som Zacke nicksskarvar på mittplan i djupet till Henke som kommer fri och sätter den lugnt efter marken. Snyggt killar och precis så som vi har pratat. 6e min. En mycket farlig chans av Håbo som Samuel gör en kanon räddning på. Det var en miss i försvaret som gjorde så att deras kille stod helt ensam vid straffpunkten. 8e min. Mer Håbo än oss. De rullade bollen mycket bra. Vi fick jaga boll ett tag. 0-2, 16e min. Håbo frispark från halva plan in mot vårt straffområde. Vi gör en snabb spelvändning, det är Robin som vinner mark, sätter bollen på Zackes fötter som är vid mittplan. Zacke driver och dribblar över deras planhalva, kommer ut på vänster kanten och sätter den i bortre hörnet. Mycket snyggt. 0-3, 25e min. Zacke slår en boll från mitt plan ut till vänster till Robin, som tar emot och driver in och lägger den efter marken ut mot högerkanten där Zacke är. Zacke driver in och sjuter, deras mv räddar. Jocke är framme på returen och sätter den. 26e min. Håbo tog timeout 0-4, 33e min. Har inte riktigt koll på detta mål. Men vi gör en snabb spelvändning.......gröt på deras planhalva....mål. Det är Hepp som gör målet, snygga passningar från Gabbe, Zacke och Jocke. I halvtid pratade killarna om att fortsätta spela boll, och att inte tappa detta. Stenhårt jobb i 40 minuter. Tappa inte era positioner. 43e min. En kanon räddning av Samuel på en Håbo chans. 0-5, 49e min. En bra slagen hörna av Max som Samme nickar in. Underbart att se. Skönt att vi äntligen gör många mål på fasta situationer och framför allt på nick. Spelmässigt är det på tok för stora siffror. Håbo spelar en bra fotboll och har stundtals ett bra rullt inom laget. Vi har ett mycket bra försvar med Samuel i mål som gör en kanon match, igen. Vi är idag effektiva sista 1/3-delen, mycket bra killar. 60e min. Vi har spelet under kontroll och spelar mycket bra. 0-6, 71a min. Inlägg av Robin som Ralle nickar till Henke som nickar in i mål. 73e min, Robin räddar upp på mållinjen, han räddar upp sin egen miss i markeringen. 75e min. Håbo skapar många chanser, de var värda mål. Samuel gör många bra räddningar. Vi gör en mycket bra, kanon av alla killar Plus till: - Zacke, vår bästa spelare idag. Styr och ställer på ett underbart sätt. Delaktig i många mål. - Samuel W, vilken match! Många kanon räddningar. Pratar och styr på ett mycket bra sätt. - Linus. höstens lirare. Vilka framsteg han har gjort. Gör alltid 110%, kanon. P-99 22 sep 2014 0kommentarer
  • Referat: Rimbo IF - Lohärads IF Röd

Idag skulle vi bara vinna, vi förlorara inte två gånger på rad mot Rimbo. Alla var laddade idag, det kändes att det var derby. Matchen spelades på konstgräs på Mullevallen. Vi jobbade som ett lag i början (även hela matchen igenom). Vi satte hög press. 4e min, kanon räddning av Rüdén. Det var bra tempo av båda lagen. 10e min, vi hade mycket bra rull genom laget. Vi bytte kant instället för att slå tillbaka dit bollen kom ifrån. Våra innermittfältare hade bra rörelse (hela matchen). 18e min, mer oss än Rimbo, men vi måste bli bättre sista 1/3-delen. Vi måste bli effektivare. 21e min, vi rullar bra inom laget och Rimbo får jaga. Det är stor delaktighet bland killarna, alla göra en mycket bra match. 27e min, nu spelar vi inte bra. Vi har tappat det vi hade. 35e min, vi har tappat rullet och har mindre rörelse. Det är lite mera Rimbo nu. 0-1, 38e min. Zacke slår ett inlägg från höger kanten efter marken som deras back slår in i eget mål. Skönt med ledning. Vi hade haft press någon minut som vi förvaltade bra. 0-2, 45e min. Här sätter hela laget en bra press. Anton slår ett inlägg efter marken från höger kanten i höjd med straffområdeslinjen till Ralle, Ralle skjuter direkt i ena hörnet av målet. Kanon. 51e min, vi har ett bra spel, det är vår match, Rimbo får jaga mycket boll. Underbart att se hur alla jobbar för varandra, oavsett vilka som spelar eller på vilken position man spelar. 56e min, farlig chans av oss. Max inlägg och Samme skott, det var nära. 0-3, 58e min. Anton slår en frispark från högerkanten mitt på deras planhalva som Hampus sätter pannan till. Enkelt och snyggt. 59e min, Rimbo timeout. 67e min, vi har ett klart spelövertag och rullar bollen bra inom laget. Det är bra rörelse och stor delaktighet inom laget. 71e min, bra chans igen av oss. Inlägg Zacke, skott Max. 76e min, Ted räddar på mållinjen. Rimbo hade hörna, nick, räddning av Rudén, skott som Ted räddar. 0-4, 77e min. Zacke rinner igenom själv på vänsterkanten och sätter den i bortre hörnet. Bra vilja Zacke. 0-5, 79e min. Anton slår en hörna som Samme sätter på volley, mycket snyggt. Vi var det bättre laget idag, vi ville verkligen vinna. Plus till: - Anton som hade en mycket bra rörelse och tog ett stort ansvar i hemjobbet. - Max som gör sin bästa match på länge. Många bra löpningar och tog ett stort ansvar i hemjobbet. - Rüdén spelade stabilt och lugnt, skapar trygghet. P-99 22 sep 2014 0kommentarer