• Referat: Laholms FK - Lindome GIF

Femte matchen för året i Div 2 västra Götaland borta mot Laholm på naturgräs kändes på förhand som en tuff uppgift för Zebrorna. Matchen blev en jämn historia som Lindome tillslut stod som segrare i mycket tack vare en bra start och en strong sista fjärdedel av matchen. Laholm startar bäst och har två vassa avslut första tio minuterna där man trots mycket bra avslutslägen inte lyckas träffa målet. Efter Zebrornas lite tveksamma start kommer laget fram i ett bra anfall på högerkanten och Socras Lutondo Luzayadio snappar upp inlägget från Rida Madounl och chippar elegant in bollen bakom Laholms målvakt. Spelet ute på planen är ganska jämt med lite övertag för Zebrorna som får ett mål bortdömt för en knapp offside. Efter en kvart får Laholm en hörna som Jens i målet resolut boxar undan och tvingar Laholm till att spela sin egen målvakt. Zebrorna fångar upp uppspelet från Laholms målvakt och Donat Zejnullahu kan snyggt prickskjuta in bollen i Laholms mål. Laholm skapar efter 0-2 underläget en hörna där de är mycket nära att få in sitt första mål för dagen men Jens Bergerndorf i Zebramålet gör två fina ingripanden och kan snyggt freda sitt mål från påhälsning. Spelet böljar här lite fram och tillbaka med en riktigt bra målchans för Lindome. Tyvärr drar zebrorna på sig en lite onödig frispark utanför sitt eget straffområde i den 24:e minuten som Laholm otagbart prickskjuter in i mål bakom Jens till reducering 1-2. Resten av halvleken är ganska jämn där lagen skapar några chanser var. Laholm är starka på sina offensiva hörnor och Zebrorna har flera bra försök centralt i banan med fina instick till forwards som tyvärr är lite offside vid ett par tillfällen. Andra halvlek startar lite tveksamt från Zebrorna och redan i 52:a minuten kan Laholm kvittera efter dåligt försvarsspel från Lindomes sida. Följande 10 minuter i matchen efter Laholms kvittering sätter hemmalaget Zebrorna under hård press med flera hörnor och något riktigt bra avslut som Jens i målet fint räddar. Lindome tar sig så sakteliga in i matchen igen och spelar sig fram till ett friläge som i sin tur resulterar i straffspark efter att Alex Rasheed blir fälld. Straffen från Donat Zejnullahu räddas tyvärr av hemmalaget målvakt. Zebrorna tar för sig mer och mer i matchen som är mer kamp än skönspel från båda lagens sida och med 6 minuter kvar spelar sig Lindome fram till en vänsterfrispark. Frisparken tar Donat Zejnullahu hand om och slår den med stor precision till Kevin Fransson som snyggt forcerar in vinstmålet. Resten av matchen är mer kamp än skönspel och båda lagen har ett par bra målchanser och vi minns kanske bäst när Joel Miller blir helt fri inne i straffområdet men överlistas av hemmalagets målvakt som gör en kvalificerad räddning på avslutet. Matchen är slut och Zebrorna kan se fram mot en go bussresa hem med tre poäng i bagaget efter en tuff och jämn match mot en stark motståndare. Ny match om en vecka söndagen den 5 maj mot Hittarp Välkomna alla! Herr för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Lindome GIF - Landvetter IS

Hemmamatch mot Landvetter för andra gången 2024 och siktet inställt på vinst efter förlusten i Södra cupen tidigare i vår. Matchen startar i högt tempo och med många närkamper utan att det är speciellt fult spel. Landvetter har lite mera boll första 10 minuterna men skapar inga målchanser. Zebrorna äter sig mer och mer in ii matchen och får också ett mål bortdömt, Emil Karlsson för hårfin offside efter 10 minuter på ett fint vänsteranfall. Lindome är bestämda i sitt försvarsspel och Landvetter har svårt att komma till några farliga avslut. Efter 24 minuter vinner Lindome bollen centralt och går fram i ett fint anfall på vänsterkanten där Noah Mannerström Egvik löper in i straffområdet och mycket kyligt kan bredsida in bollen bakom Axel Wibrån. Första halvlek rullar på med tuffa dueller och ett par vassa målchanser för båda lagen. Landvetter har en bra chans till vänster i straffområdet som Jens Bergendorf gör en bra räddning på och Roberto Dos Santos Goncalves kommer helt fri nära mål och får till ett avslut som Wibrån i Landvetters mål räddar till hörna. Andra halvlek startar Zebrorna riktigt bra och redan efter en minut får man en dubbelchans efter högerhörna där Landvetter med tur och skicklighet fredar sit mål från ytterligare påhälsning. Här borde Lindome ha inkasserat sitt andra mål för dagen. Zebrorna fortsätter spela sitt kompakta och ettriga försvarsspel och skapar ett antal bra omställningar utan att riktigt få till den sista passningen och avslutren. I den 65:e min kommer Landvetter fram i ett farligt läge rakt framför mål som Lindomeförsvaret skickligt avvärjer och på kontringen gör Donat Zejnullahu årets hittills vackraste mål på ett skott från straffområdesgränsen rätt upp i nättaket. Det dröjer bara ytterligare 4 minuter innan Zebrorna ökar på sin ledning med ett tredje mål på kontring där Alex Rasheed frispelas och mycket starkt forcerar in bollen bakom en maktlös Wibrån. Ytterligare 6 minuter senare slarvar Zebrorna i ett uppspel vid mittplanen och Hugo Melander frispelas och reducerar för Landvetter med en bredsida till 3-1. 10 minuter före slutsignalen får Zebrorna inkast strax före mittlinjen och Socras Lutonda Luzayadio frispelas helt fri mot Wibrån men skjuter bollen strax utanför vilket definitivt hade punkterat matchen till Zebrornas favör. Sista minuterna av matchen präglas av starkt försvarsspel från Zebrorna som kan glädja sig åt en välförtjänt seger och tre nya poäng in på kontot. Ny match nästa lördag borta mot Laholm men nu går vi hem och suger på den här goda karamellen! Herr 20 apr 0kommentarer
  • Referat: IK Kongahälla - Lindome GIF

Första matchen i Reserv elit 2024 slutade med förlust 5-4 för Zebrorna efter en jämn match där Kongahälla lite snöpligt slog in segermålet i den 85:e minuten. Reservlagsserien är matcher där våra juniorer får chansen att tillsammans med de av våra seniorer som behöver matchspel får chansen att spela mot vuxna spelare i sin utbildning mot eget seniorspel. Zebrorna står upp bra i kvällens match och lagen följer varandra ända fram till slutsignalen och Lindome killarna är helt klart värda ett oavgjort resultat. Kongahälla tar tidigt ledningen i matchen men Zebrorna spelar på och tar sig ända upp till 4-4 efter bra spel. Under andra halvlek spelar Zebrorna med endast ett fåtal seniorspelare och det är mycket starkt av det unga laget att klara av att kvittera Kongahällas ledning till 4-4 med bud på ett ledningsmål. En bra förstamatch med ett snöpligt slut men det spelarna skall ta med sig är att de står upp bra mot seniorspelare. Nästa match i Reserv elit är hemma på Lindevi mot KF Velebit tisdagen den 30: april. Välkommen att komma och se våra kommande Zebror visa upp sig! Herr 17 apr 0kommentarer