• Referat: Lindome GIF - Landvetter IS

Hemmamatch mot Landvetter för andra gången 2024 och siktet inställt på vinst efter förlusten i Södra cupen tidigare i vår. Matchen startar i högt tempo och med många närkamper utan att det är speciellt fult spel. Landvetter har lite mera boll första 10 minuterna men skapar inga målchanser. Zebrorna äter sig mer och mer in ii matchen och får också ett mål bortdömt, Emil Karlsson för hårfin offside efter 10 minuter på ett fint vänsteranfall. Lindome är bestämda i sitt försvarsspel och Landvetter har svårt att komma till några farliga avslut. Efter 24 minuter vinner Lindome bollen centralt och går fram i ett fint anfall på vänsterkanten där Noah Mannerström Egvik löper in i straffområdet och mycket kyligt kan bredsida in bollen bakom Axel Wibrån. Första halvlek rullar på med tuffa dueller och ett par vassa målchanser för båda lagen. Landvetter har en bra chans till vänster i straffområdet som Jens Bergendorf gör en bra räddning på och Roberto Dos Santos Goncalves kommer helt fri nära mål och får till ett avslut som Wibrån i Landvetters mål räddar till hörna. Andra halvlek startar Zebrorna riktigt bra och redan efter en minut får man en dubbelchans efter högerhörna där Landvetter med tur och skicklighet fredar sit mål från ytterligare påhälsning. Här borde Lindome ha inkasserat sitt andra mål för dagen. Zebrorna fortsätter spela sitt kompakta och ettriga försvarsspel och skapar ett antal bra omställningar utan att riktigt få till den sista passningen och avslutren. I den 65:e min kommer Landvetter fram i ett farligt läge rakt framför mål som Lindomeförsvaret skickligt avvärjer och på kontringen gör Donat Zejnullahu årets hittills vackraste mål på ett skott från straffområdesgränsen rätt upp i nättaket. Det dröjer bara ytterligare 4 minuter innan Zebrorna ökar på sin ledning med ett tredje mål på kontring där Alex Rasheed frispelas och mycket starkt forcerar in bollen bakom en maktlös Wibrån. Ytterligare 6 minuter senare slarvar Zebrorna i ett uppspel vid mittplanen och Hugo Melander frispelas och reducerar för Landvetter med en bredsida till 3-1. 10 minuter före slutsignalen får Zebrorna inkast strax före mittlinjen och Socras Lutonda Luzayadio frispelas helt fri mot Wibrån men skjuter bollen strax utanför vilket definitivt hade punkterat matchen till Zebrornas favör. Sista minuterna av matchen präglas av starkt försvarsspel från Zebrorna som kan glädja sig åt en välförtjänt seger och tre nya poäng in på kontot. Ny match nästa lördag borta mot Laholm men nu går vi hem och suger på den här goda karamellen! Herr för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: IK Kongahälla - Lindome GIF

Första matchen i Reserv elit 2024 slutade med förlust 5-4 för Zebrorna efter en jämn match där Kongahälla lite snöpligt slog in segermålet i den 85:e minuten. Reservlagsserien är matcher där våra juniorer får chansen att tillsammans med de av våra seniorer som behöver matchspel får chansen att spela mot vuxna spelare i sin utbildning mot eget seniorspel. Zebrorna står upp bra i kvällens match och lagen följer varandra ända fram till slutsignalen och Lindome killarna är helt klart värda ett oavgjort resultat. Kongahälla tar tidigt ledningen i matchen men Zebrorna spelar på och tar sig ända upp till 4-4 efter bra spel. Under andra halvlek spelar Zebrorna med endast ett fåtal seniorspelare och det är mycket starkt av det unga laget att klara av att kvittera Kongahällas ledning till 4-4 med bud på ett ledningsmål. En bra förstamatch med ett snöpligt slut men det spelarna skall ta med sig är att de står upp bra mot seniorspelare. Nästa match i Reserv elit är hemma på Lindevi mot KF Velebit tisdagen den 30: april. Välkommen att komma och se våra kommande Zebror visa upp sig! Herr för 20 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: BK Astrio - Lindome GIF

Bortamatch mot seriefavoriten Astrio från Halmstad blev en tuff lördagsuppgift för Lindome. Förlust med 3-0 och en tung hemresa efter en klar vinst för hemmalaget. Första halvlek är en match nästan helt utan klara målchanser för något av lagen. Astrio är närmast men Zebrornas täta försvarsspel gör det svårt för Astrio att komma till avslut och hemmalaget har inte ett enda avslut på mål. Inte heller Zebrorna kommer till några riktigt bra avslut på mål i första halvleken. Astrio har störst bollinnehav med sitt kortpassningsspel över hela planen medan Lindome missar en del avgörande passningar i bra lägen för att få till bra avslutslägen. Oavgjort är ett ganska logiskt resultat sett till matchbilden och det faktum att båda lagen har så svårt att komma till avslut på mål. Inför andra halvlek byter Zebrorna två spelare och in kommer Alexander Nilsson och Adam Negm El Din. Lindome startar andra halvlek bra och sätter lite högre press på Astrio och får därför ett par ganska bra lägen till avslut men spelarna har förtvivlat svårt att träffa målet. Sextio minuter in i matchen går Zebrorna bort sig lite och Astrio kommer in i gästernas straffområde och får till en hörna från vänster. Hemmalaget slår en kort hörna som Zebrorna får undan men på andrabollens inlägg kan Astrio helt fri nickskarva in ledningsmålet bakom Jens i Lindomemålet. Direkt efter Astrios ledningsmål kommer Emil Karlsson in i straffområdet två gånger om men vid båda tillfällena räddar hemmalagets målvakt Emils avslut. 2-0 för hemmalaget kommer redan sex minuter efter första hemmalaget och är lite symptomatiskt för matchen då vi är lite tveksamma och otydliga i vårt närkampsspel inne i straffområdet och mycket slarvigt släpper till målskottet för Astrio. Zebrorna gör sina sista byten efter 2-0 målet för att om möjligt forcera och få till en förändring av matchen och in kommer Roberto, Hugo och Rida. Spelet böljar nu fram och tillbaka och efter ett vänsteranfall får Astrio ännu en hörna som de ganska enkelt gör 3-0 på. Sista kvarten av matchen kännetecknas av ganska oorganiserat spel från båda lagen och det är bara att gratulera Astrio till en välförtjänt seger mot ett ganska uddlöst Lindome. Det är sällan som Zebrorna bara har tre avslut på mål men idag var en sådan dag där spelarna inte alls fick till anfallsspelet speciellt bra. Ny vecka och vi ser vi fram mot derby mot Landvetter fredagen den19:e april hoppas våra fans kommer tillbaka och hejar fram oss till nästa trepoängare för året. Kämpa! Herr 14 apr 0kommentarer