• Askersund - LIF 1-4

Botten mot toppen. Askersund mot Laxå. Matchbilden hade vi klar för oss. Ett tillbakapressat motståndarlag. Vi visste att nyckeln var att spela med högt bolltempo så att Askersund skulle få svårt att täcka ytorna. I första halvlek gör vi det och jag tycker att vi gör det bra. Det som är mindre bra är att vi inte gör mer mål på våra jättechanser. Vi leder med 3-1 i paus. Enligt mig borde det varit det dubbla. Andra halvlek blir inte alls bra helt enkelt. Tre-poängaren är ju naturligtvis aldrig hotad, men man önskar helt klart mer av spelet. Vi vinner med 4-1. Målskyttar: Hampus 2 mål, Jesper 1 mål och Sivan 1 mål. A-lag Herrar 7 jun 0kommentarer
  • LIF - Skyllberg 2-0

Vi vann derbyt mot Skyllberg. En match som vi längtat och sett fram mot sedan serielottningen blev klar. En bra genomförd match. Bra spel med högt tempo. Kamp. Känslor. Mycket publik. Tack ungdomslagen och Laxå-publiken för erat stöd. Det betyder mycket.🙏. Skyllberg börjar matchen bäst. De stör oss med hög press som vi har problem att ta oss ur på ett kontrollerat sätt. Vi blir lite ängsliga och får mest försvara oss. De anfall vi har blir korta. Efter 20 minuter så kommer vi in i det bättre och vågar att behålla bollen och spela oss ur Skyllbergs höga press. Vi tar över mer och mer och Skyllberg mattas mer och mer. Det är mållöst i paus. Vi känner att vi tagit över och ska fortsätta som vi slutade halvleken. I andra halvlek är vi det bättre laget. Skyllberg skapar inga farligheter alls och vi kontrollerar tillställningen. Kontrollen blir allt tydligare och när Empa nickar in 1-0 så går luften ur motståndarna. Hampus Lindh gör 2-0 och matchen är över. Väldigt nöjd med hur spelarna själva justerar saker på planen och på så sätt kommer in i matchen och tar över matchen. Självspelande piano. A-lag Herrar 29 maj 1kommentar
  • Hidingsta- LIF 0-8

Match borta mot Hidingsta. En match som vi visste på förhand hur det skulle se ut. Hidingstas plan är väldigt liten. Både kort och smal. Spelet blir lätt grötigt och Hidingsta som tar sina poäng just på sin hemmaplan backar hem, slår långt och kontrar. Vi tar ändå tag i det direkt och spelar ok. Vi skapar bra lägen utan att få till det sista tills Jacob Nyström gör 0-1. Efter det så blir det sämre. Hidingsta lyckas med sitt och sticker upp med farliga kontringar. Vi blir lite irriterande och spelet fungerar inte alls. Vi pratar om i halvtid vad vi måste göra och vad som måste justeras. I andra så exploderar vi. Allt funkar. Vi spelar med högt tempo och flyttar boll. Jacob gör både 0-2 och 0-3. Hampus gör 0-4. Här säckar motståndet ihop och orkar inte mer, men det gör vi. Jacob gör sitt fjärde mål. 0-5. Sivan gör 0-6 och Jesper Nyström gör 0-7 och 0-8. Skönt med vinst och mycket mål, men nu är det redan fokus på onsdagens match mot Skyllberg som gäller. A-lag Herrar 24 maj 0kommentarer
  • LIF - IFK Lindesberg 4-0

Segertåget rullar vidare och det blev en kontrollerad segermatch mot IFK Lindesberg. Vi får återigen ett tidigt ledningsmål där Emil Karlsson slår in en retur och vi kan jobba i medvind vilket är lite lättare och skönare. Efter 20 minuter får vi en straff och Hampus Lindh placerar in den säkert i mål. Vi spelar rätt så ok, men utan att nå full kapacitet. Vi slarvar i sista tredjedelen där vi tar fel beslut och spelar alldeles för svårt vilket gör att Linde kan kontra då och då. Planen på Ramundervallen var stenhård och besvärlig att bemästra ska sägas. I andra halvlek gör vi 3-0. Återigen Hampus Lindh som drar in en frispark. Vi trycker tillbaka motståndarna som inte vill ge sig och de kämpar frenetiskt. Lindesberg är ett lag som tål att få jobba och slita, vilket de också gör. Eloge. 4-0 är snyggt. Theo Arvidsson bryter igenom på hans patenterade sätt och drar iväg ett skott från 25-30 meter som letar sig in i krysset. Detta blir också slutresultatet. Bra och stabil insats grabbar. Tack till vår trogna publik för stödet. Nu rullar tåget vidare och nästa match är borta mot Hidingsta. A-lag Herrar 16 maj 0kommentarer
  • LIF-HOIF 10-1

Toppen mot botten möttes på Ramundervallen när HOIF gästade oss. Vi som serieledare och motståndarna på jumboplatsen. HOIF som vi avslutade förra året med att spela två jämna matcher mot i kvalet där vi drog längsta strået. Vi ville visa alla och även för oss själva vilka steg vi tagit sedan dess och även visa skillnaden mellan topplag och bottenlag så underskattning fanns inte. Kort och gott så körde vi över HOIF och trampade ner dem ännu mer i "gyttjan". Vi spelade bra. Vi hade högt tempo. Högre än vad motståndarna klarade av och bollarna rullade in. Trots att vi kunde lufta hela truppen idag så kostade segern ändå då burväktaren Alex Berger skadade knät efter 30 min och tvingades byta. Målskyttar: Jesper Nyström 4 mål. Hampus Lindh 4 mål. Viktor Karlsson 1 mål. Kalle Dukhan 1 mål. A-lag Herrar 10 maj 2kommentarer
  • LIF2- Marieberg2 0-1

Första matchen i reservlagsserien slutar med förlust 0-1. Efter en jämn första halvlek så leder Marieberg med 0-1. I andra tar vi över och är det bättre laget. Vi har grymma lägen att vända detta, missad straff, en boll i stolpen , en i ribban och två bollar som dansar på mållinjen men det ville sig inte. Bra insats ändå och väldigt piggt inhopp av Malte Funke som gjorde sin första seniorlagsmatch. (Dessutom tillsammans med pappa Andreas) A-lag Herrar 5 maj 0kommentarer
  • Lillån - LIF 0-3

LIF vinner bortamatchen mot Lillån. Vi äger matchen från första stund och trycker tillbaka Lillån rejält. Lillån kämpar och sliter med både tillåtna och otillåtna medel. De fredar sig och ger aldrig upp och vi kan inte riktigt dra ifrån och döda matchen trots kraftigt övertag. Vi leder med 1-0 i paus efter ett väldigt fint anfall som Jesper Nyström avslutar på bästa sätt. Vi gör 2-0 på en fast situation som Empa nickar in. Väldigt skönt och viktigt mål då upprinnelsen till den situationen är att Theo blir brutalt nedsparkad och ytterst märkligt att inte det leder till rött kort. Gabbe Nyström avslutar sedan matchen genom att placera in en straff vilket blir slutresultatet 0-3. A-lag Herrar 3 maj 0kommentarer
  • Utslagna ur Myresjöhuscup

På måndagskvällen gästades vi av Stene som huserar i division 4 och är dessutom ett topplag där. Ett topplag från division 5 mot ett topplag från division 4. En perfekt värdemätare för oss för att se vad som krävs på den nivån. Matchen började med att Hampus Lindh slog in bonusstraffen. Stene satte hög press och högt tempo, men vi stod emot och pressade tillbaka dem. Tålmodigt och modigt behöll vi lugnet och spelade oss ur deras press och vi tar över matchen. Stene skapar ingenting och vi skapar 4-5 målchanser utan att förvalta dem. 1-0 i paus. Vi fortsatte att vara laget som spelade och skapade. Stene slog långt. Stene är tunga och tillslut får de utdelning på en långboll. Vi fortsätter att spela och vara laget med initiativet och fortsätter att trycka på. Sen lyckas Stene med ytterligare en långboll och tar ledningen. Just här är det jag tar med mig. Vi viker inte en tum. Vi tror på våran idé och fortsätter med vårat sätt att spela fotboll. Stor eloge till grabbarna, men Stene vinner med 2-1 och vi är utslagna. Fotboll handlar om att vinna och Stene hittar vägen till seger ikväll. Långa bollar är inte jättekul eller jätteroligt och jag trodde nog att det skulle vara vi som fick freda oss. Vi tar med oss att vi är starka och bra tränade. Vi spelar bra och fin fotboll och räds absolut inte lagen från fyran. Vi kan hävda oss mot de lagen och till och med vara spelförande så nåt gör vi rätt och vi är på god väg. Vi gratulerar Stene till segern. A-lag Herrar 29 apr 0kommentarer
  • LIF-Hovsta 5-1

Inför matchen så låg Hovsta på första plats i serien och det tryckte vi lite extra på vid genomgången. De ska INTE lämna Ramundervallen i fortsatt ledning. Det ska vi!!! Sagt och gjort. Vi fick matchen precis som vi ville. Ett tidigt ledningsmål av Jesper Nyström och sedan var det ett lag på banan. 2-0 & 3-1 av Hampus Lindh. 4-1 Emil "Empa" Andersson 5-1 "Kalle" Dukhan....... I halvtid.. I andra så sänks tempot och vi är inte lika överlägsna, men fortsätter att skapa massvis av klara målchanser, dock utan att hitta rätt en enda gång i andra och det kan jag tycka är lite anmärkningsvärt. Där måste vi få utdelning i form av mål. Segern är såklart aldrig i fara, men några fler mål var vi värda och borde det blivit. Nu blickar vi mot cupmatch mot Stene på måndag. Kom ner och heja fram oss. A-lag Herrar 28 apr 0kommentarer
  • ÖSK Söder - LIF 2-2

I tredje matchen för säsongen så stod ÖSK Söder för motståndet. Söder som förra året åkte ur div.4, men som värvat för att studsa tillbaka direkt och är en av topplagen i serien. Söder visade också detta. Bollskickliga och en bra spelidé. De har mycket boll och vi får slita för att täcka ytor och att hinna med överflyttningarna. Sakta men säkert så kommer vi in i matchen då vi är laget som orkar spela i högt tempo hela tiden och är det bättre laget sista 20 minutrarna. Det står 1-1 i halvlek. Vårat mål av duracellkaninen Harlén. Vi pratade i pausen att fortsätta med det vi tror på och att det är vi som orkar och är piggast. Andra halvlek blir mer kamp. Söder tar återigen ledningen på straff. Vi gör strax efter 2-2 också på straff. Återigen Harlén som gör vårat mål. Efter det så har båda lagen flera chanser att göra mål, men matchen slutar oavgjort. 2-2. Känslan är att det är ett rättvist resultat, men vi kunde ha fått med oss alla tre poäng då vi har en del heta chanser, men det kunde också ha blivit 0 poäng då motståndarna också har ett par klara lägen där Berger agerade vägg. Nästa seriematch spelas på torsdag 25/4 på Ramundervallen. Då ställs vi mot Hovsta som för tillfället leder serien. En ledning som de inte ska ha kvar efter besöket på "vallen" Kom dit och heja fram oss!!!! A-lag Herrar 20 apr 0kommentarer