• Referat: Långemåla IF - BB 2001

Härliga poäng Efter att vi spelade en halvlek taktiskt rätt emot Fårbo i förra matchen, fick vi fortsätta att spela en hel match taktiskt. Visserligen inte samma spelbild denna batalj då BB 2001 inte alls besitter samma offensiva lag. Det blev istället att vi spelade hyfsat lugnt och inte bara spelade massa långbollar. Visserligen gjorde vi även det, men i denna match var det också det som var mest effektivt att anfalla med. Vi skapade mängder med frilägen, som vi med kanske lite mer erfarenhet skulle ha satt i mål. Istället var det LIF som för en gång skull tog ledningen genom att slå bollen (inte nån långboll nu då) längs vänsterkanten. Därifrån kom ett inlägg som Marcus skarvade vidare och hamnade på Jespers fötter. Han satte ledningsmålet efter 10 minuter. Innan det hade gästerna haft några riktigt farliga chanser som man som tur var inte förvaltade. Dock kom kvitteringen 10 minuter senare när vi inte lyckades rensa bort bollen. Istället för att hänga läpp så spelade vi åter igen bollen genom laget och ut på vänsterkanten, därifrån slog Jocke ett välriktat inlägg längs marken och Marcus stötte in bollen otagbart för målvakten. BB 2001 hade många skott utifrån och några hörnor. På en kontring hamnade bollen genom Marcus hos Boman, som för dagen inte stod i mål, han slog tillbaka bollen till Marcus som vände om några gånger och satte även 3-1. Vi tappade sen orken lite, samt att vi förvillade oss lite i försvaret..Det straffade sig till 3-2 innan halvtid. Gästerna försökte gång på gång att ta sig igenom till avslut i andra halvlek och hade åter igen en hel del farliga chanser. Men Långemåla var inte alls ofarliga och hade väl med, åter igen, lite mer vana att komma till chanser ändå lyckats göra några mål också. Men inga mer mål i matchen och Långemåla stretade sig till årets andra vinst. Nästa omgång kommer vi att få möta serieledarna Fliseryd i ett hett derby. Seniorlag Herrar 20 aug 0kommentarer
  • Referat: Fårbo FF - Långemåla IF

Återstart av serien Då så, nu var äntligen sommaruppehållet slut och lite matcher drar igång igen i div 6. Som vi har längtat, och tränat hårt hela sommaren. (eller inte? :) ) Vad kan vara värre än att då möta ett av det bättre lagen i serien? Fårbo FF kommer att lira allsvenskan inom 4 år, så jäkla bra är dom tydligen - OM man frågar deras spelare. Maken till tråkigt lag får man verkligen leta efter, tror inte en enda av dem drog på smilbandet under hela matchen. Det muttrades, gnälldes om minsta lilla och man hade nog väntat sig att vinna med en sådär 20 mål?!? SÅ....vad ska man göra för att det ändå ska bli en hyfsat bra omstart? Jo, man spelar efter sina förutsättningar och vad man har att använda sig av. Mot ett starkt lag med många offensiva kvaliteter får vi helt enkelt spela så defensivt det bara går. Vilket vi också gjorde. Det var inte så värst mycket finess offensivt, men med tanke på att vi ändå hade endast 0-1 i paus, och uppenbarligen störde skiten ur motståndaren, så var det ändå bästa möjligheten vi hade. Vi hade 2 anfall i första halvlek men satte verkligen defensiven även om hemmalaget såklart hade sina chanser. De fick rulla ofantligt mycket boll och verkligen slita för att komma till bra avslut. Målet kom till direkt i början när vi inte riktigt kommit in i matchen ännu. Vi hade däremot lite svårare att hålla ihop defensiven i andra halvlek när vi tappade orken och inte kunde hänga med lika bra längre. Samtidigt gjorde vi massa byten, alltså med de 2 vi hade på bänken. Vi var dessutom också tydligen som "ett gäng koner" i andra halvlek. (dock en hörsägen från en oerhört insiktsfull motståndare) Vi slog till råga på allt in två självmål (OBS - inget av dom gjordes av Tobbe denna gång) av de 5 mål vi släppte in i andra. Så Jonas och Melvin gjorde ändå var sitt mål i matchen. Tycker ändå att vi gör det riktigt bra med vad vi kunde använda oss av. Summa summarum, släppte vi således bara in 4 mål från motståndarna (varav ett skulle inte fått gå in - så alltså 3 mål då) mot seriens i särklass offensivt bästa lag. Till slut - ta vissa saker i livet med en nypa salt och dra på smilbanden lite då och då, det gör allt lättare. :) Seniorlag Herrar 14 aug 0kommentarer
  • Referat: Långemåla IF - Fagerhults AIK

Kattens lek med råttan Ja, så hade man verkligen kunnat börja detta matchreferat, och det gjorde jag precis. MEN faktum är att Fagerhult endast kom till start med 8 st spelare då man fått många återbud innan matchen. OCH man åkte ändå och spelare matchen mot oss. Det är klart att det hade varit mycket roligare att möta ett fullt lag och ändå avgöra om vi kan vinna en match i år. Sen vann vi visserligen matchen, så en vinst är ju en vinst, även om det blev lite snopet. Stort tack till FAIK som ändå kom och ställde upp istället för att inte spela matchen. Vi hade självklart även flyttat den om det skulle varit så att vi fått frågan. I sanningens namn är det inte alltid som motståndarlagens ledare/tränare är så ödmjuka att man går med på att flytta matcher och i slutändan hjälpa varandra. Lag faller ifrån till höger och vänster, så när en motståndare behöver hjälp på något sätt, så tycker jag att man ställer upp för varandra. VISSA lag i denna serien tänker inte så, vilket är sorgligt och på nått sätt signifikant för samhället i stort. (inga lag nämnda, JAG tror inte ens att de lagen som borde känna sig träffade faktiskt gör det, inte ens den insikten finns nog) Det var ändå en match som spelades på Långemåla IP. Ett klassiskt derby, där Fagerhult de senaste gångerna vi mötts ändå har slagit oss med några mål. Just denna säsongen hade det svängt tillbaka. Inte konstigt att siffrorna säger det som dom gör. Att vi gjorde 10 mål mot 8 spelare var ändå såklart i underkant med tanke på de lägen vi hade. Men när man har ett stor övertag, så tappas fokus och energi lite, vilket resulterar i många missade lägen. Det börhade ändå med att Bobbo inledde målskyttet på en frampass av en motståndare, en snygg klack gav honom öppet mål. Sen rann det på hela halvleken som slutade 7-0. Målskyttar i övrigt: Marcus, Mathias, Lars, Joachim, Albin och slutligen Lucas H. Andra halvlek präglades av en mångd inlägg, framspel, väggspel, skott, dribblingar, och endast 3 mål från Lucas H, Lars och till slut ett självmål som Titus skjöt in via en motståndare. FAIK fick ändå dunka in ett tröstmål och matchen blev en rolig avslutning på vårsäsongen. Nu är det uppehåll till mitten av Augusti. Jag hoppas verkligen att Fagerhults AIK är med oss hela vägen i serien, så att vi kanske får mötas på lika villkor i sista omgången. Ha en fin sommar. Seniorlag Herrar 8 jul 0kommentarer