Långemåla IF

Referat: Mönsterås GoIF - Långemåla IF

Derby i Mönsterås

Då var det dags för ett efterlängtat derby i Mönsterås som är serieledare med god marginal.

Efter vår sköna vinst i förra matchen skulle det bli lite mer tänk på det defensiva i den här matchen, och vi hade bestämt oss för att säkra lite mer hemåt.
Det var ganska bra spel från båda lagen, även om hemmalaget hade lite mer rakare spel mot målet.

Vi hade bra kontroll på anfallare mot oss, men det skulle bli en frispark som gjorde att vi tappade in första målet. Mönsteråsspelare va snabbt framme på en målvaktsretur och kunde enkelt sätta 1-0.
Vi fortsatte att hålla våra positioner, och det blev lägen till några kontringar.
Dock hade vi inte tur med bollstudsarna som inte gick vår väg.
Istället kunde hemmalaget ganska enkelt få in två bollar till innan halvleken var slut.

Den andra halvleken spelade vi upp oss och kunde för det mesta ganska enkelt låta hemmalaget ta avslutningar i dåliga lägen. Vi hade inte så mycket mot deras mål, men spelade säkert och alla i laget lämpade på väldigt bra.

Mot slutet tappade vi lite koncentration och bjöd GIF på några enkla mål. Inget att säga om en ganska klar förlust.