Ruda IF

Referat: Långemåla IF - Ruda IF

Årets första derby

Ett hett derby mellan LIF och Ruda.
Det brukar alltid bli tuffa tillställningar. Men denna gången var det rejäl sommartemperatur och det kändes som om båda lagen höll igen lite för att orka hålla igång hela matchen.
Det blev därför lite stabilare spel för LIF än de senaste hemmamatcherna.
Första halvlek var jämn spelmässigt, men det var Långemåla som stod för dom allra farligaste chanserna. Vi hade 4-5 riktigt bra frilägen, som borde resulterat i något mål. Så det kändes väldigt tråkigt att vi inte lyckades få en enda chans i mål.
Ruda spelade mycket genom mitten och var farligast via kanterna, och vi passade på att slå en del längre bollar.
0-0 i halvtid kändes som ett lite missvisande reslutat. Långemåla skulle ha varit i ledningen.

Andra halvlek tappar vi ganska snabbt koncentrationen, och Ruda kan också göra sitt första mål. Det hängde inte direkt i luften, men LIF hängde inte ritigt med i svängarna, vilket straffar sig.
Vi rycker då upp oss lite och kan satsa en del framåt, men det ville sig inge sista biten.
Ruda får lite hjälp på traven med sitt andra mål när vi inte ritkigt gör rätt saker och blir av med bollen i ett farligt läge.
Det blev en liten kalldusch.

Tills slut när det är 5 minuter kvar av matchen lyckas vi till slut få in en av våra chanser via Viktor som lägger in den förbi målvakten.
Vi fick då lite kontakt, och stöter uppåt i planen för att gå för en kvittering. Men istället kommer det, som så ofta, ett mål åt andra hållet. Det blir Ruda som tar en trepoängare med sig hem.

Nästa vecka är det dags för ännu ett derby när vi möter Fliseryd.