• Anmäl er till årets fotbollsskola. sista anmälningsdag 6/7

Vi kör en omgång till med anmälan. Vi vill gärna att så många som möjligt kan komma och träna med oss. Ålder 2010-2016. Vid frågor ta kontakt med Daniel Ny: Daniel82ny@gmail.com Lagans AIK 19 jul 2023 0kommentarer
  • Söndagens match slutade med vinst!

I söndags spelade vi vår andra hemmamatch och det var Mullsjö som stod för motståndet . Matchen slutade 3-0 efter ett svajigt spel från vår sida, men vi har ändå kontroll och kan få in tre mål. Matchens lirare gick till Alma Maxon och målen gjordes av Lisa Olsson och Linn Hanson x2 Nästa match spelas i Vetlanda mot FC Vetlanda dam klockan 17! Lagans AIK 2 maj 2023 0kommentarer
  • Seriepremiär för herrarna mot Markaryds IF

Lagans AIK - Markaryds IF Slutresultat: 0-3 Målen. 0-1 (38) Victor Palmquist 0-2 (54) Victor Palmquist 0-3 (64) Victor Palmquist Efter en försäsong med väldigt blandade resultat så var det igår äntligen dags för seriepremiär mot ett tufft Markaryds IF. Även fast LAIK gick in i matchen som underdogs så visade man från start att man var redo att kriga in i det sista om poängen. LAIK visade sig starka från avspark och det var LAIK som hade kommandot och kontrollen tidigt i matchen. LAIK chockade Markaryd lite och fick en del farliga lägen ganska snabbt in i första halvlek. LAIK hade bland annat ett läge väldigt tidigt in i matchen där William Svensson spelade in en farlig boll in i straffområdet som Theo Eriksson nästan fick sin fot på. Bara några minuter senare får LAIK ännu ett väldigt farligt anfall där Linus Thörn lyckas springa ifrån Markaryds backen och kommer in fri mot målvakten från vänsterkanten, skottet går däremot över men LAIK har börjat matchen riktigt bra och verkar ha kontroll på läget. William Svensson är även han nära på att öppna upp målskyttet för säsongen när Markaryds back och målvakt springer ihop så han kommer fri mot öppet mål men domaren blåser av för frispark. LAIK gör en utmärkt start på matchen. LAIK har kontrollen länge i första halvlek men Markaryd börjar växa in i spelet allt mer med tidens gång. I 38:e matchminuten så slår Markaryd en långboll på Alexander Sjöström som lyckas ta ner bollen och spela vidare den till Victor Palmquist som sätter dit 1-0 till Markaryd. LAIK försöker återfå kontrollen snabbt efter målet men har inte så lång tid på sig att skapa något innan domaren blåser av för halvlek och halvleken slutar 1-0 till Markaryd. I början av andra halvlek så försöker LAIK ta tillbaka tempot och spelet som de hade i första halvlek men det blir lite svårare nu och Markaryd är mer alerta än tidigare. Lagen delar alltså på spelet tidigt in i andra halvlek och båda lagen har något farligt läge. I 54:e matchminuten så lyckas LAIK få en frispark långt ut som slås in, Markaryd lyckas nicka bort bollen och starta en farlig kontring. Victor Palmquist och Melvin Persson i Markaryd tar vara på kontringen och lyckas komma fria mot LAIKs mål och Victor Palmquist sätter dit 2-0. Lagan sliter och försöker ta sig in i matchen igen men lyckas inte hitta tillbaka till det dominanta spel de hade i första halvlek. I den 64:e minuten så får Victor Palmquist bollen utanför straffområdet, han tar en touch och skjuter och det blir ännu en gång mål för Markaryd. Det står nu 3-0 till Markaryd. LAIK tar avspark och går på offensiven direkt och bara drygt 2 minuter efter avspark så lyckas William Svensson vinna en straff. William Svensson kliver fram till straffpunkten och slår straffen mot högra hörnet men Markaryds målvakt gissar rätt och lyckas rädda bollen. LAIK fortsätter att vara farliga efter straffen men bollen lyckas bara inte hitta in i mål. LAIK fortsätter kämpa men Markaryd lyckas ta kontroll över matchen igen. I 88:e matchminuten så uppstår det en konflikt mellan LAIKs Noel Sunjic och en Markaryd spelare. Domaren visar först rött kort till Markaryd spelaren och gult kort till Noel Sunjic men ändrar sedan sitt beslut och ger Noel Sunjic rött och Markaryd spelaren gult kort. Med en man mindre så har inte LAIK så mycket att säga till om i slutminutrarna och matchen slutar 3-0 till Markaryd. Även fast matchen slutade 3-0 så speglar inte resultatet hela matchbilden och LAIK spelade och kämpade på bra under matchen. Alla i Laget slet verkligen in i det sista och gjorde allt de kunde för att få med sig poäng. Det var en match som bjöd på många bra lägen från båda lagen. Inte den starten vi ville ha på säsongen men nu tar vi nya tag nästa vecka och hoppas på vinst då. Nästa LAIK match spelas lördagen den 22:a april borta mot förra säsongens liga tvåa IF Rejban. Lagans AIK 14 apr 2023 0kommentarer
  • Äntligen fotboll igen!

Ikväll har våra herrar seriepremiär hemma mot Markaryds IF. Tyvärr så är Ringvallen inte riktigt spelbar ännu så premiären får bli på Lagan Turf arena, kl 18.30. Kom och stötta dom. På söndag så har även våra damer seriepremiär mot Fredriksdals BK (Nässjö) i division 3. Även den matchen kommer att spelas på Lagans Turf arena kl 16.00. Kom och heja fram dom. Lagans AIK 13 apr 2023 0kommentarer